Amèrica del Nord
Destinació
15 dies
Duració
Inclosos
Vuelos

Aquesta ruta de Fly & Drive ens portarà a recórrer alguns dels Pobles Màgics més interessants del país. Assentats en muntanyes, selves, platges, valls i deserts, els Pobles Màgics representen una mostra de la gran riquesa natural, cultural i arquitectònica de cada regió. Cada poble de la ruta té la seva pròpia identitat i destaca per algun motiu en particular, ja sigui la seva influència de passat indígena, el seu llegat colonial, la seva preservació de tradicions ancestrals o algun esdeveniment rellevant en la història de Mèxic. Abans d’endinsar-nos a descobrir l’interior del país, haurem recorregut la palpitant Ciutat de Mèxic i visitat el seu Museu Antropològic, una pinacoteca que allotja una increïble i exclusiva col·lecció de peces precolombines de les cultures asteca, maia, tolteca, otomí…. Tot això sense oblidar la misteriosa Teotihuacan, un dels centres arqueològics més impressionants del món pertanyent a una cultura anterior als asteques, que segons la mitologia náhuatl va ser el lloc on es van crear el sol i la lluna.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / CIUTAT DE MÈXIC Hotel
2 CIUTAT DE MÈXIC E Hotel
3 CIUTAT DE MÈXIC – TEOTIHUACAN – CIUTAT DE MÈXIC E Hotel
4 CIUTAT DE MÈXIC – QUERÉTARO E Hotel
5 QUERÉTARO – SAN MIGUEL ALLENDE – GUANAJUATO E Hotel
6 GUANAJUATO E Hotel
7 GUANAJUATO – SAN LUIS DE POTOSÍ E Hotel
8 SAN LUIS DE POTOSÍ – ZACATECAS E Hotel
9 ZACATECAS E Hotel
10 ZACATECAS – GUADALAJARA E Hotel
11 GUADALAJARA – PÁTZCUARO E Hotel
12 PÁTZCUARO – ANGANGUEO E Hotel
13 ANGANGUEO – TAXCO E Hotel
14 TAXCO – CIUTAT DE MÈXIC. VOL DE TORNADA E A bord
15 ARRIBADA A CIUTAT D’ORIGEN
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E

Dia 01 | Vol Ciutat d’origen / Ciutat de Mèxic
Sortida del vol amb destinació Ciutat de Mèxic. A l’arribada trasllat a l’hotel i allotjament.

Dia 02 | Ciutat de Mèxic
Després d’esmorzar aprofitarem el dia per a recórrer la ciutat. Començarem visitant el ZÓCALO, la plaça més gran de tota Amèrica Llatina. Coneguda oficialment com la PLAÇA DE LA CONSTITUCIÓ, en aquest lloc trobarem la CATEDRAL METROPOLITANA, el PALAU NACIONAL (amb les pintures murals de Diego Rivera), l’antic PALAU DE L’AJUNTAMENT i l’EDIFICI DE GOVERN entre altres edificis representatius.

Dia 03 | Ciutat de Mèxic – Teotihuacan – Ciutat de Mèxic
Després d’esmorzar sortirem a visitar TEOTIHUACAN, un dels centres arqueològics més impressionants del món, habitat des de l’any 100 a.C. fins al 650 d.C. Fins a la seva misteriosa fi en el segle VII, acompanyat d’un incendi devastador, Teotihuacan va ser un poderós centre polític, militar, econòmic i cultural que va influenciar a tota Mesoamèrica. Durant el seu apogeu, més de 150.000 habitants van viure en una àrea d’uns 20 quilòmetres quadrats, sent una de les majors metròpolis del món en aquella època. Durant la visita qui ho desitgi podrà pujar-se a un globus aerostàtic des d’on tindrà unes vistes immillorables del complex.

Dia 04 | Ciutat de Mèxic – Santiago de Querétaro
Després d’esmorzar recollirem el nostre acte en el lloc indicat i ens dirigirem cap a la ciutat de SANTIAGO DE QUERÉTARO, famosa per la seva arquitectura colonial i el seu monumental AQÜEDUCTE de 74 arcs i 1.280 metres de longitud. Per a arribar fins aquí podem fer-ho per la carretera que passa per HUICHAPAN, TEQUISQUIAPAN i BERNAL, tres petites poblacions que formen part de la llista de Pobles Màgics del país i que sens dubte mereixen una visita. Arribats a destinació podem sortir a recórrer aquesta ciutat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. El més destacable del seu centre històric és el seu nucli indígena primigeni de carrers serpentejants, integrat amb els barris geomètrics traçats pels conqueridors espanyols. Otomis, tarascos, chichimecas i espanyols, van cohabitar pacíficament en aquesta ciutat repleta d’edificis civils i religiosos d’estil barroc que daten dels segles XVII i XVIII.

Dia 05 | Santiago de Querétaro – Guanajuato
Després d’esmorzar ens dirigirem cap a SAN MIGUEL DE ALLENDE, una preciosa ciutat colonial que destaca per la seva arquitectura barroca, el seu panorama artístic i els seus festivals culturals. Després de recórrer el seu centre històric i menjar alguna cosa, continuarem cap a GUANAJUATO, joia colonial donis país i reconeguda com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Els seus carrerons empedrats i les seves avingudes subterrànies (úniques al país), estan repletes d’edificis colonials i pintoresques places enjardinades, com el JARDÍ DE LA UNIÓ. En el nostre passeig pel centre històric descobrirem llocs tan interessants com la ALHÓNDIGA DE GRANADITAS, el TEATRE JUÁREZ, el CARRERÓ DEL PETÓ o la UNIVERSITAT.

Dia 06 | Guanajuato
Avui disposarem del dia lliure per a continuar recorrent Guanajuato o realitzar alguna activitat per la rodalia. En el centre històric podem visitar el MUSEU DE LES MÒMIES, la CASA MUSEU DIEGO RIVERA o el MUSEU DEL POBLE. Si preferim sortir de la ciutat podem visitar la MINA DE LA VALENCIANA i el TEMPLE DE SAN CAYETANO. La plata que s’extreia d’aquest lloc en el segle XVI era tan abundant, que la seva producció equivalia a dues terceres parts de l’obtinguda en tota Nova Espanya. A uns seixanta quilòmetres de Guanajuato tenim PÉNJAMO, una petita població envoltada de camps blavosos d’atzavara, on podrem visitar una casa tequilera.

Dia 07 | Guanajuato – San Luís de Potosí
Després d’esmorzar ens dirigirem cap a SAN LUÍS DE POTOSÍ, un important centre miner d’or i plata que va florir en ple CAMÍ RAL DE TERRA ENDINS. Aquest camí, catalogat com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO i més conegut com el CAMÍ DE LA PLATA, era la ruta per la qual es portava la plata des de les mines de Sant Lluís de Potosí, Zacatecas i Guanajuato fins als ports des d’on viatjaria després cap a Espanya. La ciutat de San Luís de Potosí és especialment reconeguda pels seus acolorits edificis colonials, com a mansions, esglésies o museus. En el recorregut pel seu centre històric és d’obligada visita el TEMPLE i CONVENT DE SAN FRANCISCO, una de les edificacions més importants de l’estil barroc del país. Altres llocs d’interès són l’ESGLÉSIA LA NOSTRA SENYORA DEL CARMEN, amb una preciosa façana d’estil xorigueresc, la PLAÇA FUNDADORS o la CAPELLA DE LORETO.

Dia 08 | San Luís de Potosí – Zacatecas
Després d’esmorzar posarem rumb cap a la ciutat de ZACATECAS, una altra preciosa ciutat minera declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. En el seu centre històric, replet d’edificis amb façanes llaurades en pedrera rosa, destaca la CATEDRAL un excel·lent exemple de barroc mexicà. La llista d’edificis i llocs a visitar es fa inacabable: l’ESGLÉSIA DE FÀTIMA, el PORTAL DE ROSERS, el MERCAT GONZÁLEZ ORTEGA, el TEATRE CALDERÓN, la PLACETA GOITIA,… El que vulgui unes vistes immillorables de la ciutat ha d’ascendir fins al TURÓ DE LA BUFA, un antic assentament de les tribus zacatecas que s’aconsegueix fàcilment en una bonica caminada des del centre de la ciutat.

Dia 09 | Zacatecas
Avui disposem del dia lliure per a continuar visitant la ciutat i els seus voltants. Un dels llocs més interessants als quals podem anar és la MINA EL EDÉN, un lloc en el qual endinsar-se en els túnels i galeries de la mina que va donar esplendor a la ciutat. Una altra alternativa fora de la ciutat de Zacatecas és el lloc de la CREMADA, una zona arqueològica associada a la cultura mexicana i que representa l’assentament monumental més rellevant en el centre nord de Mèxic. En el lloc existeix un gran saló de columnes amb la seva plaça, una pista per al joc de pilota i una piràmide.

Dia 10 | Zacatecas – Guadalajara
Després d’esmorzar  sortirem cap a GUADALAJARA, bressol del mariachi i el tequila. La ruta més ràpida és la que passa per AGUASCALIENTES, una preciosa ciutat amb passat colonial. Si volem una ruta alternativa no menys interessant, podem prendre la que passa pel Poble Màgic de JEREZ DE GARCÍA SALINES, un lloc amb una important herència arquitectònica i reconegut per la fabricació d’objectes de cuir per a la muntura i la charrería. Des d’aquí la ruta continua en direcció sud cap a les poblacions de TEQUILA o AMATITÁN, dos llocs perfectes per a visitar alguna de les més prestigioses cases tequileras del país.

Dia 11 | Guadalajara – Pátzcuaro
Aprofitarem el matí per a visitar el centre històric de GUADALAJARA, on podem veure l’HOSPICI CABANYES, amb els murals del famós artista José Clemente Orozco, el TEATRE DEGOLLAT, la CATEDRAL, la ROTONDA DELS HOMES IL·LUSTRES o el PALAU DE GOVERN. A continuació deixarem la gran ciutat i ens dirigirem cap al Poble Màgic de PATZCUARO, una veritable joia de l’arquitectura colonial, repleta de places, jardins, temples, edificis de teula i carrers empedrats.

Dia 12 | Pátzcuaro – Mineral de Angangueo
Després d’esmorzar ens dirigirem a l’embarcador de Patzcuaro on prendrem una llanxa per a anar a visitar l’illa JANITZIO, on els seus estrets carrerons pugen i baixen fins a aconseguir el cim de l’illa on trobarem la monumental estàtua en honor a José María Morelos. Després de la visita ens dirigirem cap a MINERAL DE ANGANGUEO, un Poble Màgic situat a les muntanyes de Michoacán, que va créixer a l’empara de l’or, la plata, el coure i el plom oposats a la regió. A la nostra arribada podem visitar la PARRÒQUIA DE SANT SIMÓN CELADOR, el TEMPLE DE LA IMMACULADA CONCEPCIÓ i la CASA PARKER, un museu que allotja una interessant crònica fotogràfica que retrata l’esplendor de l’època minera. També ens podem acostar a visitar el TÚNEL SAN SIMÓN i el MIRADOR DE LA CREU DE FERRO, des d’on obtindrem unes precioses vistes del lloc.

Dia 13 | Mineral de Angangueo – Taxco

De novembre a març
El petit Poble Màgic de MINERAL DE ANGANGUEO és localment conegut per ser la porta d’entrada als SANTUARIS DE LA PAPALLONA MONARCA, una àrea d’increïble valor ecològic reconeguda com a Reserva de la Biosfera per la UNESCO. Cada tardor, milions de papallones monarca procedents de les regions dels grans llacs als Estats Units i el Canadà, inicien una migració de fins a 5.000 quilòmetres a la recerca dels boscos de pi i oyamel de la regió de Michoacán. El més sorprenent d’aquest viatge és que cap de les papallones coneix per experiència pròpia el camí perquè cap el sobreviu, sinó que aconsegueixen completar-lo gràcies a una misteriosa memòria col·lectiva. Adaptant-nos a la millor situació del moment, al matí visitarem el SANTUARI DEL ROSARI o el SANTUARI DE SERRA CHINCUA, tots dos a més de 3.000 msnm i considerats com els millors llocs per a gaudir de l’espectacle d’aquests particulars lepidòpters. Després de la visita posarem rumb a TAXCO, la ciutat coneguda com la capital mundial de la Plata.

D’abril a octubre
Després d’esmorzar ens dirigirem cap a TAXCO, una preciosa ciutat de passat colonial i coneguda com la capital mundial de la Plata. De camí podem detenir-nos a recórrer el PARC NACIONAL DEL NEVAT TOLUCA, un lloc perfecte per a realitzar una caminada fins al cràter del volcà i veure el LLAC DEL SOL. Arribats a Taxco podem sortir a passejar i visitar la PARRÒQUIA DE SANTA PRISCA, una obra colonial d’estil xorigueresc, manada construir per José de la Borda, un dels empresaris miners més rics de l’època. Caminant pel sòcol i els seus carrers empedrats, podrem descobrir i admirar els treballs en plata realitzats pels artesans de la regió.

Dia 14 | Taxco – Ciutat de Mèxic. Vol de tornada a Ciutat d’origen
Avui ens traslladarem a l’aeroport de Ciutat de Mèxic per a retornar el vehicle i prendre el vol de tornada a casa. Nit a bord.

Dia 15 | Arribada a Ciutat d’origen
Arribada a la Ciutat d’origen i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
Preu Base per persona 2.285 €
Taxes Aèries (Aprox.) 105 €
GRUP MÍNIM 2 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Vehicle de lloguer tipus Chevrolet Aveo (o similar) durant 11 dies.
Allotjament en hotels de categoria Turista 3* amb esmorzar inclòs.
Tour al centre històric de Ciutat de Mèxic amb guia local.
Tour a la ciutat de Teotihuacan amb guia local.
Entrada inclosa al Museu Nacional d’Antropologia i Història.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Alimentació no especificada en el quadre. Begudes.
Visites i activitats no especificades com a incloses.
Propines i extres personals.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari