Àsia, Pròxim Orient
Destinació
9 dies
Duració
Inclosos
Vuelos

Oman és un país hereu de la tradició mil·lenària de la Península Aràbiga. Situat a l’actualitat fora de les rutes principals del Pròxim Orient, en el passat va ser un centre essencial i imprescindible de les antigues rutes marítimes i terrestres del comerç. Tot i que el país presenta una gran varietat d’atractius, la nostra ruta intenta mantenir una proporció equilibrada entre paisatges naturals (muntanyes, wadis, canons i desert), paisatges humans (pobles i mercats), així com visites d’interès cultural i històric (forts, ruïnes i monuments).

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / MASCAT Hotel
2 MASCAT – BARKA – NAKHAL – RUSTAQ o MASCAT E Hotel
3 RUSTAQ o MASCAT – WADI BANI AWF – BILAD SAYT – AL HAMRA i WADI GHUL – JEBEL SHAMS E / S Lodge
4 JEBEL SHAMS – BAHLA – JABREEN – TOMBES D’AL-AYN o BAT – NIZWA E Hotel
5 NIZWA – JEBEL AL AKHDAR – NIZWA E Hotel
6 NIZWA – MERCATS DE SINAW i IBRA – MUDAYREB – WADI BANI KHALED – DESERT DE WAHIBA E / S Campament
7 DESERT DE WAHIBA – COSTA DE QUHAYD – RAS EL HADD – SUR E Hotel
8 SUR – WADI TIWI – WADI SHAAB – WHITE SANDS BEACH – SINK HOLE – MASCAT  E  Hotel
9 VOL MASCAT / CIUTAT D’ORIGEN  –
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / SOPAR = S

DIA 1.- VOL CIUTAT D’ORIGEN / MASCAT
Sortida en el vol amb destinació Mascat. Arribada de matinada i trasllat a l’hotel. Nit a Mascat.

DIA 2.- MASCAT – BARKA – NAKHAL – RUSTAQ o MASCAT
Esmorzar. Al matí sortim en ruta des de la capital en direcció nord, no sense deixar de veure abans la Gran Mesquita del Sultà Qabus: visita exterior i interior d’aquesta espectacular obra moderna (2001) que constitueix la mesquita més important del país, amb les seves llums , cúpules, minarets i catifes de dimensions extraordinàries.
Parem a la població de Barka per veure el mercat de peix i el seu petit fort, rellevant durant l’expulsió dels perses.
Continuació cap a la població interior de Nakhal, on destaca la seva imponent fortalesa envoltada pel palmerar, i la seva font sulfurosa d’Ayn Ath-Thawara al costat d’un interessant wadi per on podem endinsar-nos. Tornada a Mascat o continuació fins a Rustaq, població situada al peu de la serralada Hajjar i famosa per ser una de les majors fortaleses del país, així com pels seus populars banys sulfurosos. Allotjament en hotel. 

DIA 3.- RUSTAQ o MASCAT – WADI BANI AWF – BILAD SAYT – AL HAMRA I WADI GHUL – JEBEL SHAMS
Esmorzar i sortida en direcció a les muntanyes de Hajjar per on discorre el Wadi Bani Awf que ens portarà fins al peu de Jebel Shams, coneguda com la Muntanya del Sol. El Wadi Bani Awf Només per a vehicles 4 × 4 i ens mostra algunes de les vistes naturals més belles de tot el país, destacant algun congost interessant i la població principal a mig camí, Bilad Sayt, un oasi de verdor perdut en el temps i envoltat de inexpugnables muntanyes.
Després d’assolir els 2.000 metres d’altitud baixem cap a la població d’Al Hamra, ja en les planes interiors i amb un gran palmerar als seus peus, que protegeix una ciutat semi-abandonada amb gran quantitat de construccions en tova. Un passeig per les seves antigues i deixades carrers, mercats i cases de tova ens transporta a un passat molt recent en vies d’extinció.
Posteriorment i envoltant el Wadi Ghul, pujarem fins Jebel Shams per pernoctar a la part alta d’una de les seves cims. Nit a Jebel Shams.

DIA 4.- JEBEL SHAMS (OPCIÓ SENDERISME) – BAHLA – JABREEN – TOMBES D’AL-AYN o BAT – NIZWA
Esmorzar. Al matí possibilitat de fer una interessant caminada de 2 hores per la zona alta del Gran Canó, conegut per les seves precipicis de fins a 1.000 metres, fins al poblat de Khaym. Els qui no desitgin caminar podran quedar-se al lodge, gaudint de la tranquil·litat i les vistes.
Continuació cap a Bahla, població històrica coneguda per la seva ceràmica artesanal, on una parada ens permet conèixer el mercat i el fort envoltat per restes de l’antiga població de tova i el seu palmerar. A la població veïna de Jebreen visitem un dels forts més interessants i ben restaurats del país. Continuem en direcció oest fins a aconseguir la població de Ibri per visitar, a diversos quilòmetres d’allà, la Necròpolis de Bat, de l’Edat de Bronze, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Si el temps ho permet es faran altres parades a la ciutat fortalesa de Suleyf i el poblat de Araqui. Trasllat després del capvespre fins a Nizwa. Nit a Nizwa.

DIA 5.- ​​NIZWA – JEBEL AL AKHDAR (OPCIÓ SENDERISME) – NIZWA
Esmorzar a l’hotel i sortida per realitzar una visita de la ciutat de Nizwa. Aquesta històrica ciutat comercial és l’antiga capital del país, amb la seva imponent muralla i les seves torres circulars. A més podrem gaudir d’un dels mercats urbans tradicionals més interessants, amb artesania (joieria, dagues, ceràmica …) i mercats de verdures, carn i peix.
Sortida en direcció a la Cova de Hota, una petita meravella natural recentment habilitada en la qual podem observar les seves impressionants formacions i el llac interior.
Excursió a Jebel Al Akhdar, paratge preservat de les grans rutes amb poblacions penjades a la part alta de la serralada. Possibilitat de realitzar un passeig breu entre pobles gaudint del paisatge i de la frescor d’aquesta regió agrícola i tradicional. Nit a Nizwa.

DIA 6.- NIZWA – MERCATS DE SINAW i IBRA – MUDAYREB – WADI BANI KHALED – DESERT DE WAHIBA
Esmorzar. Una breu parada ens permetrà visitar el mil·lenari sistema d’irrigació de Falaj Daris. Descens cap al sud parant en els mercats rurals de Sinaw i Ibra, centres de compravenda per a la població rural i beduïna dels voltants.

D’especial interès és el mercat de camells de Sinaw, únic a tot el país. Després d’una breu parada a la població de Qabil per veure les seves torres de control de les rutes amb excel·lents vistes sobre el desert i l’oasi local, procedim a entrar a Wadi Bani Khaled, un dels típics wadis del país, amb les seves precioses vistes de muntanyes, palmerars, etc. que ens permet fer un breu passeig per la part estreta del wadi al llarg del curs del riu. Trasllat a la tarda al desert de Wahiba per pernoctar en un dels seus campaments. Nit al Desert de Wahiba.

DIA 7.- DESERT DE WAHIBA – COSTA DE QUHAYD – RESERVA DE TORTUGUES RAS EL HADD – SUR
Esmorzar i sortida del campament per travessar el desert de Wahiba. Durant més de mitja jornada creuarem el desert de sorra a través dels seus dunes i pistes solitàries. Finalment s’arriba a la costa de l’Oceà Índic on creuarem petits poblets de pescadors al llarg d’una costa a penes alterada per l’home. Trasllat al capvespre fins a la ciutat costanera de Sur.
A la nit possibilitat d’anar a la Reserva Natural de Ras El Haddad per intentar veure com les tortugues verdes fresen en un dels seus santuaris naturals, i amb sort, veure també el naixement de les cries. Nit a la històrica ciutat portuària de Sur.

DIA 8.- SUR – WADI TIWI – WADI SHAAB – SINK HOLE – MASCAT
Esmorzar i breu visita del port de Sur, ciutat eminentment marina i comercial, amb un immens passat a l’esquena, en part per aquesta meravellosa ubicació enfront de l’Oceà Índic. En els seus drassanes es construeixen vaixells des de fa almenys 3000 anys, sent el més tradicional l’anomenat dhow o vaixell de fusta, el paper en les rutes comercials marítimes del passat va ser essencial unint les rutes de l’Índic i Àfrica Oriental amb la Península d’Aràbia i les seves rutes terrestres cap a la Mediterrània. Sortida cap al petit i fràgil Wadi Tiwi, que ofereix un interessant camí d’accés i la possibilitat d’endinsar-se una mica evitant l’aigua. Posterior trasllat a Wadi Shaab, el més bonic de tots els wadis del país. Després d’accedir amb barca al camí principal un passeig de 2 hores ens permet acostar-nos a llocs paradisíacs i solitaris amb vegetació i piscines naturals que permeten un bany reparador en un marc inoblidable. De camí a Mascat parem en l’anomenat Sink Hole, pintoresc lloc natural causat per la caiguda d’un cometa on la població es banya. Allotjament.

DIA 9.- VOL MASCAT / CIUTAT D’ORIGEN
Trasllat a l’aeroport i embarcament en el vol de tornada a la nostra ciutat d’origen. Arribada i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
Preu Base per persona 2.360 €
Suplement Individual 245 €
Taxes Aèries (Aprox.) 270 €
OPCIÓ HOTELS CATEGORIA SUPERIOR
Preu Base en Hotels Categoria Superior 2.595 €
Suplement Individual en Hotels Categoria Superior 365 €
GRUP MÍNIM 2 PERSONES / MÀXIM 16
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals. Tarifa sotmesa a disponibilitat en el moment d’efectuar la reserva.
Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Transport en vehicles 4×4 durant tota la ruta (4 persones per vehicle).
Guia de parla hispana durant la ruta.
Allotjaments i alimentació segons quadre d’itinerari.
Activitats i vistes segons itinerari.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Visat Oman (14 € aprox.).
Alimentació no especificada en el quadre.
Visites i activitats no especificades com a incloses.
Entrades als llocs a visitar (35 € aprox.).
Propines i extres personals.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

1 setembre, 2016

És un viatge força diferent, de paisatges desèrtics i grans canons al principi, però a la vegada amb el mar com a protagonista a la ciutat de Sur, que em va semblar preciosa i potser el millor del viatge, junt amb Nizwa.
El que menys m’ha agradat és Ras el Hadd, que imagino que pot arribar a ser molt especial però no vam veure gaire cosa.

Deixar un comentari