Àsia, Pròxim Orient
Destinació
9 dies
Duració
No Inclosos
Vuelos

Oman és un país hereu de la tradició mil·lenària de la Península Aràbiga. Situat a l’actualitat fora de les rutes principals del Pròxim Orient, en el passat va ser un centre essencial de les antigues rutes marítimes i terrestres del comerç. Tot i que el país presenta una gran varietat d’atractius, la nostra ruta intenta mantenir una proporció equilibrada entre paisatges naturals (muntanyes, wadis, canons i desert), paisatges humans (pobles i mercats), així com visites d’interès cultural i històric (forts, ruïnes i monuments).

Veure fitxa completa del viatge

SORTIDES DE GENER A DESEMBRE 2022
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 ARRIBADA A MASCAT Hotel
2 MASCAT – BARKA – NAKHAL – RUSTAQ o MASCAT E Hotel
3 RUSTAQ o MASCAT – WADI BANI AWF – BILAD SAYT – AL HAMRA i WADI GHUL – JEBEL SHAMS E / S Lodge
4 JEBEL SHAMS – BAHLA – JABREEN – TOMBES D’AL-AYN o BAT – NIZWA E Hotel
5 NIZWA – JEBEL AL AKHDAR – NIZWA E Hotel
6 NIZWA – MERCATS DE SINAW i IBRA – MUDAYREB – WADI BANI KHALED – DESERT DE WAHIBA E / S Campament
7 DESERT DE WAHIBA – COSTA DE QUHAYD – RAS EL HADD – SUR E Hotel
8 SUR – WADI TIWI – WADI SHAAB – WHITE SANDS BEACH – SINK HOLE – MASCAT  E  Hotel
9 MASCAT. TRASLLAT A L’AEROPORT  –
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / SOPAR = S

Dia 01 | Arribada a Mascat
Arribada a l’aeroport de Mascat, tràmits d’entrada i trasllat a l’hotel. Nit a Mascat.

Dia 02 | Mascat – Barka – Nakhal – Rustaq o Mascat
Al matí sortim en ruta des de la capital en direcció nord, no sense deixar de veure abans la Gran Mesquita del Sultà Qabus: visita exterior i interior d’aquesta espectacular obra moderna (2001) que constitueix la mesquita més important del país, amb els seus llums, cúpules, minarets i catifes de dimensions extraordinàries.
Parem en la població de Barka per a veure el mercat de peix i el seu petit fort, rellevant durant l’expulsió dels perses. Seguim cap a la població interior de Nakhal, on destaca la seva imponent fortalesa envoltada pel palmerar, i la seva font sulfurosa de Ayn Ath-Thawara al costat d’un interessant wadi per on podem endinsar-nos. Tornada a Mascat o continuació fins a Rustaq, població situada al peu de la serralada Hajjar i famosa per ser un dels majors forts del país, així com pels seus populars banys sulfurosos.

Dia 03 | Rustaq o Mascat – Wadi Bani Awf – Bilad Sayt – Al Hamra i Wadi Ghul – Jebel Shams
Sortida en direcció a les muntanyes de Hajjar per on discorre el Wadi Bani Awf, que ens portarà fins al peu de Jebel Shams, coneguda com la Muntanya del Sol. Aquesta zona només és accessible per a vehicles 4×4 i ens mostra algunes de les vistes naturals més belles de tot el país, destacant algun congost i la població principal a mig camí, Bilad Sayt, un oasi de verdor perduda en el temps i envoltat d’inexpugnables muntanyes. Després d’aconseguir els 2.000 metres d’altitud descendim cap a la població d’Al Hamra, ja en les planícies interiors i amb un gran palmerar als seus peus, que protegeix una ciutat semi-abandonada amb gran quantitat de construccions en tova. Un passeig per les seves antigues i deixats carrers, mercats i cases de tova ens transporta a un passat molt recent en vies d’extinció. Posteriorment i envoltant el Wadi Ghul, ascendirem fins a Jebel Shams per a pernoctar a la part alta d’una dels seus cims. Nit en Jebel Shams.

Dia 04 | Jebel Shams (opció senderisme) – Bahla – Jabreen – Tombes d’Al-Ayn o Bat – Nizwa
Al matí possibilitat de fer una interessant caminada de 2 hores per la zona alta del Gran Canó, conegut pels seus precipicis de fins a 1.000 metres, fins al poblat de Khaym. Els qui no desitgin caminar podran quedar-se en el lodge, gaudint de la tranquil·litat i les vistes. Continuació cap a Bahla, població històrica coneguda per la seva ceràmica artesanal, on una parada ens permet conèixer el mercat i el fort envoltat per restes de l’antiga població de tova i el seu palmerar. En la població veïna de Jebreen visitem un dels forts més interessants i ben restaurats del país. Continuem en direcció oest fins a aconseguir la població de Ibri per a visitar, a diversos quilòmetres d’allí, la Necròpoli de Bat, de l’Edat de Bronze, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Si el temps ho permet es faran altres parades a la ciutat fortalesa de Suleyf i el poblat de Araqui. Trasllat després del capvespre fins a Nizwa i allotjament.

Dia 05 | Nizwa – Jebel Al Akhdar (opció senderisme) – Nizwa
Avui realitzarem una visita de la població de Nizwa. Aquesta històrica ciutat comercial és l’antiga capital del país, amb la seva imponent muralla i les seves torrasses circulars. A més podrem gaudir d’un dels mercats urbans tradicionals més interessants, amb artesania (joieria, dagues, ceràmica…) i mercats d’aliments (verdures, carn, peix…).
Sortida en direcció a la Cova de Hota, una petita meravella natural recentment habilitada on podrem observar les seves impressionants formacions i el llac interior. Excursió a Jebel Al Akhdar, paratge preservat de les grans rutes amb poblacions penjades a la part alta de la serralada. Possibilitat de realitzar un passeig breu entre pobles gaudint del paisatge i de la frescor d’aquesta regió agrícola i tradicional. Nit en Nizwa.

Dia 06 | Nizwa – Mercats de Sinaw i Ibra – Mudeyreb – Wadi Bani Khaled – Desert de Wahiba
Després d’esmorzar, una breu parada ens permetrà visitar el mil·lenari sistema d’irrigació de Falaj Daris. Descens cap al sud parant en els mercats rurals de Sinaw i Ibra, centres de compravenda per a la població rural i beduïna dels voltants. D’especial interès és el mercat de camells de Sinaw, únic en tot el país. Després d’una breu parada en la població de Qabil per a veure les seves torres de control, amb excel·lents vistes sobre el desert i l’oasi local, procedim a entrar a Wadi Bani Khaled, amb precioses vistes de les muntanyes i palmerars, on podem fer un breu passeig. Trasllat a la tarda al desert de Wahiba per a pernoctar en un dels seus campaments. Nit en el desert de Wahiba.

Dia 07 | Desert de Wahiba – Costa de Quhayd – Reserva de Ras el Hadd – Sur
Durant més de mitja jornada creuarem el desert de sorra a través de les seves dunes i pistes solitàries. Finalment s’arriba a la costa de l’Oceà Indico on passarem per petits poblets de pescadors al llarg d’una costa a penes alterada per l’home. Trasllat al capvespre fins a la ciutat costanera de Sur. A la nit possibilitat de visitar la Reserva Natural de Ras El Hadd per a intentar veure com les tortugues verdes fresen en un dels seus santuaris naturals, i amb sort, veure també el naixement d’alguna de les seves cries. Nit en la històrica ciutat de Sur.

Dia 08 | Sur – Wadi Tiwi – Wadi Shaab – Sink Hole – Mascat
Al matí farem una breu visita del port de Sur, ciutat eminentment marina i comercial, amb un immens passat a la seva esquena, en part per aquesta meravellosa ubicació enfront de l’Oceà Indico. En les seves drassanes es construeixen vaixells des de fa almenys 3000 anys, sent el més tradicional l’anomenat dhow o vaixell de fusta, el paper de la qual en les rutes comercials marítimes del passat va ser essencial, unint les rutes de l’Índic i l’est d’Àfrica amb la Península Aràbiga.
Sortida cap al petit i fràgil Wadi Tiwi, que ofereix un interessant camí d’accés i la possibilitat d’endinsar-se una mica evitant l’aigua. Posterior trasllat a Wadi Shaab, el més bonic de tots els wadis del país. Després d’accedir amb barca al camí principal un passeig de 2 hores ens permet acostar-nos a llocs paradisíacs i solitaris amb vegetació i piscines naturals que permeten un bany reparador en un marc inoblidable. De camí a Mascat parem en l’anomenat Sink Hole, pintoresc lloc natural causat per la caiguda d’un cometa i on els joves locals acudeixen per a gaudir de les seves aigües.

Dia 09 | Mascat. Trasllat a l’aeroport
A l’hora prevista trasllat a l’aeroport i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
Preu Base per persona 2.105 €
Suplement Habitació Individual 275 €
OPCIÓ HOTELS CATEGORIA SUPERIOR
Preu Base per persona (en Categoria Superior) 2.375 €
Suplement Habitació Individual (en Categoria Superior) 415 €
GRUP MÍNIM 2 PERSONES / MÀXIM 16
La realització d’aquest viatge requereix la participació d’un mínim de 2 persones.
Si no s’arriba a aquest mínim, l’agència té dret a anul·lar el viatge fins a 20 dies abans de l’inici del viatge. En el cas que l’agència anul·li el viatge per no assolir el nombre mínim de viatgers, l’agència reemborsarà tots els imports prèviament abonats en concepte del viatge.
SERVEIS INCLOSOS Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Transport en vehicles 4×4 durant tot el recorregut.
Guia de parla hispana durant la ruta.
Allotjament en hoteles en base habitacions dobles amb esmorzar inclòs.
1 nit en lodge a Jebel Shams i 1 nit en Campament Resort al desert de Wahiba.
Alimentació especificada en el quadre d’itinerari.
Assegurança d’assistència en viatge i cancel·lació fins 3000 €.
SERVEIS NO INCLOSOS
Vols internacionals.
Visat Oman.
Alimentació no especificada en el quadre d’itinerari. Begudes.
Entrades als llocs a visitar (35 € aprox.).
Propines i extres personals.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

1. La combinació de serveis de viatge que se li ofereix és un viatge combinat en el sentit del text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat pel Reial Decret Legislatiu 1/2007, del 16 de novembre.

Per tant, vostè gaudirà de tots els drets que s’apliquen en el marc de la UE als viatges combinats. L’empresa VIATGES INDEPENDENTS I TREKKINGS S.L. serà plenament responsable de la correcta execució del viatge combinat en el seu conjunt.

A més, com exigeix la legislació, l’empresa VIATGES INDEPENDENTS I TREKKINGS S.L. està coberta per una garantia per a reemborsar-li els pagaments realitzats i, si el transport està inclòs en el viatge, assegurar la seva repatriació en cas que incorri en insolvència.

Més informació sobre els seus principals drets conforme al text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat per Reial decret Legislatiu 1/2007, del 16 de novembre (que es proporcionarà mitjançant un enllaç).

2. A aquesta oferta de viatge li resulten aplicables les següents Condicions Generals de contracte de viatge combinat.

Opinions del Viatge

1 setembre, 2016

És un viatge força diferent, de paisatges desèrtics i grans canons al principi, però a la vegada amb el mar com a protagonista a la ciutat de Sur, que em va semblar preciosa i potser el millor del viatge, junt amb Nizwa.
El que menys m’ha agradat és Ras el Hadd, que imagino que pot arribar a ser molt especial però no vam veure gaire cosa.

Deixar un comentari