Àsia, Pròxim Orient
Destinació
10 dies
Duració
Nadal
Temporada
No Inclosos
Vuelos

Un recorregut en 4×4 a través d’Oman que ens porta a conèixer el Desert de Wahiba, la preciosa ciutat costanera de Sur, les boniques platges de sorra blanca de la costa est, i la reserva de Ras al Haddad, on si tenim sort podrem veure com fresen les tortugues.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / MASCAT Hotel
2 MASCAT E Hotel
3 MASCAT – NAKHAL – WADI BANI AWF – BILAD SAYT – JEBEL SHAMS E / S Lodge
4 JEBEL SHAMS – AL HAMRA I CANÓ GHOL – NECRÒPOLIS D’AL AYN O BAT E Hotel
5 NIZWA. VISITA DE BAHLA I JABREEN E Hotel
6 NIZWA – MERCATS DE SINAW i IBRA – WADI BANI KHALED – DESERT DE WAHIBA E / S Campament estable 
7 TRAVESSA EN 4×4 FINS A  QUHAYD. FERRY A ILLA DE MASIRAH E / S Lodge
8 FERRY A SHANNAH – RAS KHALUF – SUR – RESERVA DE TORTUGUES DE RAS EL HADD E  Hotel
9 SUR – WADI TIWI – WADI SHAAB – WHITE SANDS BEACH – SINK HOLE – MASCAT E  –
10 VOL MASCAT / CIUTAT D’ORIGEN
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / SOPAR = S

DIA 1.- VOL CIUTAT D’ORIGEN / MASCAT
Sortida del vol amb destinació Mascat, amb connexió intermèdia a Estambul. Arribada a Mascat de matinada i tràmit del visat abans del trasllat a l’hotel. Nit a Mascat.

DIA 2.- MASCAT
Dia de visita a Mascat que ens permet recórrer la zona coneguda com Old Mascat, on es troben el Palau del Sultà Qabus i les restes de l’antiga capital, la zona d’Mutrah (port tradicional on destaca el soc cobert), el mercat de peix , etc. La zona moderna d’Mascat mereix un petit passeig per apreciar l’estil de ciutat que s’ha desenvolupat darrerament a la Península d’Aràbia, amb grans superfícies, barris benestants, zones enjardinades, etc.

DIA 3.- MASCAT – NAKHL – WADI BANI AWF – BILAD SEYT – JEBEL SHAMS
No podem marxar de Mascat sense abans visitar la Gran Mesquita del Sultà Qabus. Visita de l’interior i exterior d’aquesta espectacular obra moderna (2001) que constitueix la mesquita més important del país, amb les seves llums, cúpules, minarets i catifes de dimensions extraordinàries.

Continuació cap a la població interior de Nakhal, on destaca la seva imponent fortalesa envoltada pel palmerar i la seva font sulfurosa d’Ayn Ath-Thawara al costat d’un interessant wadi per on podem endinsar-nos. Ascendint a les muntanyes de Hajjar recorrerem durant 4 hores el Wadi Bani Awf, que ens mostra algunes de les vistes naturals més belles de tot Oman, amb camins serpentejants i ascendents de terra i pedra, a més de vertiginosos penya-segats rocosos. Destaca el canó de la serp i la principal població que trobem a mig camí, Bilad Sayt. Es tracta d’un oasi verd perdut en el temps i envoltat de inexpugnables muntanyes. Completem el dia pujant a 2.000 metres d’altura, on es troba el Gran Canó d’Oman.
Posteriorment envoltem el Wadi Ghul i ascendim fins Jebel Shams, per pernoctar a la part alta d’una de les seves cims.

DIA 4.- JEBEL SHAMS – AL HAMRA I CANÓ GHOL – NECRÒPOLIS D’AL AYN O BAT – NIZWA
Al matí possibilitat de fer una interessant caminada de 2 hores per la zona alta del canó, conegut per les seves precipicis de fins a 1.000 metres d’alçada, fins al poblat de Khaym.
Els qui no desitgin caminar podran quedar-se al lodge, gaudint de la tranquil·litat i les vistes. A continuació descens fins a Wadi Ghul per fer fer una incursió en tot terrenys per l’interior del canó.
Descens cap a la població d’Al Hamra, ja en les planes interiors i amb un gran palmerar als seus peus, que protegeix una ciutat semi-abandonada amb gran quantitat de construccions en tova. Un passeig per les seves antigues i deixades carrers, mercats i cases de tova ens retrotrau a un passat molt recent en vies d’extinció.

Continuació en direcció oest fins arribar a les famoses necròpolis de l’Edat de Bronze. Visita de la Necròpoli de l’Ayn o alternativament trasllat a la població de Ibri, per visitar la propera Necròpolis de Bat, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Trasllat després del capvespre fins a Nizwa.

DIA 5.- NIZWA. VISITA DE BAHLA I JABREEN
Visita de la històrica ciutat comercial de Nizwa, antiga capital d’Oman, que destaca per la seva imponent muralla i les seves torres circulars. Podrem gaudir d’un dels mercats urbans tradicionals més interessants del país, amb abundants peces d’artesania (joieria, ceràmica, dagues …) i una zona d’alimentació (verdura, fruita, carn i peix).

Continuació cap a Bahla, població històrica coneguda per la seva ceràmica artesanal, on una parada ens permet conèixer el mercat i el fort, envoltat per restes de l’antiga població de tova i el seu palmerar.
A la població veïna de Jebreen vam visitar una de les fortaleses més interessants i ben restaurades del país. Retorn a Nizwa i allotjament.

DIA 6.- NIZWA – MERCATS DE SINAW i IBRA – MUDEYREB – WADI BANI KHALED – DESERT DE WAHIBA
Una breu parada ens permetrà descobrir el mil·lenari sistema d’irrigació de Falaj Daris.
Descens cap al sud parant en els mercats rurals de Sinaw i Ibra, centres de compravenda per a la població rural i beduïna dels voltants. D’especial interès és el mercat de camells de Sinaw, únic a tot el país. Seguirem cap a la població de Mudeyreb per observar les seves torres de control, amb excel·lents vistes sobre el desert i l’oasi local.
Procedim a entrar a Wadi Bani Khaled, un dels típics wadis del país, amb les seves precioses vistes de muntanyes i palmerars. Trasllat a la tarda al Desert de Wahiba per pernoctar en un dels seus campaments.

DIA 7.- TRAVESSIA EN 4×4 PEL DESERT. FERRY A L’ILLA DE MASIRAH
Esmorzar i sortida del campament per travessar el Desert de Wahiba. Durant més de mitja jornada creuarem el desert de sorra a través dels seus dunes i pistes solitàries. Finalment s’arriba a la costa de l’Oceà Índic on creuarem petits llogarets de pescadors al llarg d’una costa a penes alterada per l’home.
Abandonarem el vehicle al port, on un ferri ens portarà a l’illa de Masirah. Visitarem alguna de les zones més verges i dormirem davant de l’oceà.

DIA 8.- FERRY A SHANNAH – RAS KHALUF – SUR – RAS EL HADD
Trasllat en ferri cap a la península per recórrer la regió costanera de Ras Khaluf i seguir ascendint per la costa est. Arribada al vespre a la ciutat costanera de Sur.
A la nit possibilitat d’anar a la Reserva Natural de Ras El Haddad per intentar veure com les tortugues verdes fresen en un dels seus santuaris naturals, i si hi ha sort veure també el naixement de les cries. Nit a la històrica ciutat portuària de Sur.

DIA 9.- SUR – WADI TIWI – WADI SHAAB – WHITE SANDS BEACH – SINK HOLE – MASCAT
Esmorzar i breu visita del port de Sur, ciutat eminentment marina i comercial, amb un immens passat a l’esquena i una meravellosa ubicació enfront de l’Oceà Índic. En els seus drassanes es construeixen vaixells des de fa almenys 3000 anys, sent el més tradicional l’anomenat dhow o vaixell de fusta, el paper en les rutes comercials marítimes del passat va ser essencial unint les rutes de l’Índic i Àfrica Oriental amb la Península d’Aràbia i les seves rutes terrestres cap a la Mediterrània. Sortida cap al petit i fràgil Wadi Tiwi, que ofereix un interessant camí d’accés i la possibilitat d’endinsar-se una mica evitant l’aigua.
Posterior trasllat a Wadi Shaab, el més bonic de tots els wadis del país. Després d’accedir amb barca al camí principal un passeig de 2 hores ens permet acostar-nos a llocs paradisíacs i solitaris amb vegetació i piscines naturals que permeten un bany reparador en un marc inoblidable. De camí a Mascat parem en l’anomenat Sink Hole, pintoresc lloc natural causat per la caiguda d’un cometa on la població local es banya.

DIA 10.- VOL MASCAT / CIUTAT D’ORIGEN
De matinada, embarcament en el vol de tornada a la nostra Ciutat d’origen. Arribada i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
Preu Base per persona 2.295 €
Suplement Individual 295 €
Suplement Aeri Sortida 27 Desembre des de Barcelona 85 €
Taxes Aèries (Aprox.) 270 €
GRUP MÍNIM 2 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Transport en vehicles 4×4 durant tot el trajecte.
Ferry a l’Illa de Masirah (anada i tornada).
Guia acompanyant de parla hispana.
Allotjaments i alimentació segons quadre d’itinerari.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Visat Oman. S’obté a l’arribada a l’aeroport (14 € aprox.).
Alimentació no especificada en el quadre.
Entrades a forts, museus i reserva natural Ras el Hadd.
Propines i extres personals.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

4 Basat en 1 ressenya
1 setembre, 2016

És un viatge força diferent, de paisatges desèrtics i grans canons al principi, però a la vegada amb el mar com a protagonista a la ciutat de Sur, que em va semblar preciosa i potser el millor del viatge, junt amb Nizwa.
El que menys m’ha agradat és Ras el Hadd, que imagino que pot arribar a ser molt especial però no vam veure gaire cosa.

Deixar un comentari

Classificació