Àsia
Destinació
10 dies
Duració
Nadal
Temporada
No Inclosos
Vuelos

Un recorregut en 4×4 a través d’Oman que ens porta a conèixer el Desert de Wahiba, la preciosa ciutat costanera de Sur, les boniques platges de sorra blanca de la costa est, i la reserva de Ras al Haddad, on si tenim sort podrem veure com fresen les tortugues.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
27 DES VOL BARCELONA / MASCAT Hotel
28 DES MASCAT E Hotel
29 DES MASCAT – NAKHAL – WADI BANI AWF – BILAD SAYT – JEBEL SHAMS E / S Lodge
30 DES JEBEL SHAMS – AL HAMRA I CANÓ GHOL – NECRÒPOLIS D’AL AYN O BAT E Hotel
31 DES NIZWA. VISITA DE BAHLA I JABREEN E Hotel
01 GEN NIZWA – MERCATS DE SINAW i IBRA – WADI BANI KHALED – DESERT DE WAHIBA E / S Campament estable 
02 GEN TRAVESSA EN 4×4 FINS A  QUHAYD. FERRY A ILLA DE MASIRAH E / S Lodge
03 GEN FERRY A SHANNAH – RAS KHALUF – SUR – RESERVA DE TORTUGUES DE RAS EL HADD E  Hotel
04 GEN SUR – WADI TIWI – WADI SHAAB – WHITE SANDS BEACH – SINK HOLE – MASCAT E  –
05 GEN VOL MASCAT / BARCELONA
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / SOPAR = S

27 DES.- VOL BARCELONA / MASCAT
Sortida del vol amb destinació Mascat, amb connexió intermèdia a Estambul. Arribada a Mascat i tràmit del visat abans del trasllat a l’hotel. Nit a Mascat.

28 DES.- MASCAT
Dia de visita a Mascat que ens permet recórrer la zona coneguda com Old Mascat, on es troben el Palau del Sultà Qabus i les restes de l’antiga capital, la zona d’Mutrah (port tradicional on destaca el soc cobert), el mercat de peix , etc. La zona moderna d’Mascat mereix un petit passeig per apreciar l’estil de ciutat que s’ha desenvolupat darrerament a la Península d’Aràbia, amb grans superfícies, barris benestants, zones enjardinades, etc.

29 DES.- MASCAT – NAKHL – WADI BANI AWF – BILAD SEYT – JEBEL SHAMS
No podem marxar de Mascat sense abans visitar la Gran Mesquita del Sultà Qabus. Visita de l’interior i exterior d’aquesta espectacular obra moderna (2001) que constitueix la mesquita més important del país, amb les seves llums, cúpules, minarets i catifes de dimensions extraordinàries.

Continuació cap a la població interior de Nakhal, on destaca la seva imponent fortalesa envoltada pel palmerar i la seva font sulfurosa d’Ayn Ath-Thawara al costat d’un interessant wadi per on podem endinsar-nos. Ascendint a les muntanyes de Hajjar recorrerem durant 4 hores el Wadi Bani Awf, que ens mostra algunes de les vistes naturals més belles de tot Oman, amb camins serpentejants i ascendents de terra i pedra, a més de vertiginosos penya-segats rocosos. Destaca el canó de la serp i la principal població que trobem a mig camí, Bilad Sayt. Es tracta d’un oasi verd perdut en el temps i envoltat de inexpugnables muntanyes. Completem el dia pujant a 2.000 metres d’altura, on es troba el Gran Canó d’Oman.
Posteriorment envoltem el Wadi Ghul i ascendim fins Jebel Shams, per pernoctar a la part alta d’una de les seves cims.

30 DES.- JEBEL SHAMS – AL HAMRA I CANÓ GHOL – NECRÒPOLIS D’AL AYN O BAT – NIZWA
Al matí possibilitat de fer una interessant caminada de 2 hores per la zona alta del canó, conegut per les seves precipicis de fins a 1.000 metres d’alçada, fins al poblat de Khaym.
Els qui no desitgin caminar podran quedar-se al lodge, gaudint de la tranquil·litat i les vistes. A continuació descens fins a Wadi Ghul per fer fer una incursió en tot terrenys per l’interior del canó.
Descens cap a la població d’Al Hamra, ja en les planes interiors i amb un gran palmerar als seus peus, que protegeix una ciutat semi-abandonada amb gran quantitat de construccions en tova. Un passeig per les seves antigues i deixades carrers, mercats i cases de tova ens retrotrau a un passat molt recent en vies d’extinció.

Continuació en direcció oest fins arribar a les famoses necròpolis de l’Edat de Bronze. Visita de la Necròpoli de l’Ayn o alternativament trasllat a la població de Ibri, per visitar la propera Necròpolis de Bat, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Trasllat després del capvespre fins a Nizwa.

31 DES.- NIZWA. VISITA DE BAHLA I JABREEN
Visita de la històrica ciutat comercial de Nizwa, antiga capital d’Oman, que destaca per la seva imponent muralla i les seves torres circulars. Podrem gaudir d’un dels mercats urbans tradicionals més interessants del país, amb abundants peces d’artesania (joieria, ceràmica, dagues …) i una zona d’alimentació (verdura, fruita, carn i peix).

Continuació cap a Bahla, població històrica coneguda per la seva ceràmica artesanal, on una parada ens permet conèixer el mercat i el fort, envoltat per restes de l’antiga població de tova i el seu palmerar.
A la població veïna de Jebreen vam visitar una de les fortaleses més interessants i ben restaurades del país. Retorn a Nizwa i allotjament.

01 GEN.- NIZWA – MERCATS DE SINAW i IBRA – MUDEYREB – WADI BANI KHALED – DESERT DE WAHIBA
Una breu parada ens permetrà descobrir el mil·lenari sistema d’irrigació de Falaj Daris.
Descens cap al sud parant en els mercats rurals de Sinaw i Ibra, centres de compravenda per a la població rural i beduïna dels voltants. D’especial interès és el mercat de camells de Sinaw, únic a tot el país. Seguirem cap a la població de Mudeyreb per observar les seves torres de control, amb excel·lents vistes sobre el desert i l’oasi local.
Procedim a entrar a Wadi Bani Khaled, un dels típics wadis del país, amb les seves precioses vistes de muntanyes i palmerars. Trasllat a la tarda al Desert de Wahiba per pernoctar en un dels seus campaments.

02 GEN.- TRAVESSIA EN 4×4 PEL DESERT. FERRY A L’ILLA DE MASIRAH
Esmorzar i sortida del campament per travessar el Desert de Wahiba. Durant més de mitja jornada creuarem el desert de sorra a través dels seus dunes i pistes solitàries. Finalment s’arriba a la costa de l’Oceà Índic on creuarem petits llogarets de pescadors al llarg d’una costa a penes alterada per l’home.
Abandonarem el vehicle al port, on un ferri ens portarà a l’illa de Masirah. Visitarem alguna de les zones més verges i dormirem davant de l’oceà.

03 GEN.- FERRY A SHANNAH – RAS KHALUF – SUR – RAS EL HADD
Trasllat en ferri cap a la península per recórrer la regió costanera de Ras Khaluf i seguir ascendint per la costa est. Arribada al vespre a la ciutat costanera de Sur.
A la nit possibilitat d’anar a la Reserva Natural de Ras El Haddad per intentar veure com les tortugues verdes fresen en un dels seus santuaris naturals, i si hi ha sort veure també el naixement de les cries. Nit a la històrica ciutat portuària de Sur.

04 GEN.- SUR – WADI TIWI – WADI SHAAB – WHITE SANDS BEACH – SINK HOLE – MASCAT
Esmorzar i breu visita del port de Sur, ciutat eminentment marina i comercial, amb un immens passat a l’esquena i una meravellosa ubicació enfront de l’Oceà Índic. En els seus drassanes es construeixen vaixells des de fa almenys 3000 anys, sent el més tradicional l’anomenat dhow o vaixell de fusta, el paper en les rutes comercials marítimes del passat va ser essencial unint les rutes de l’Índic i Àfrica Oriental amb la Península d’Aràbia i les seves rutes terrestres cap a la Mediterrània. Sortida cap al petit i fràgil Wadi Tiwi, que ofereix un interessant camí d’accés i la possibilitat d’endinsar-se una mica evitant l’aigua.
Posterior trasllat a Wadi Shaab, el més bonic de tots els wadis del país. Després d’accedir amb barca al camí principal un passeig de 2 hores ens permet acostar-nos a llocs paradisíacs i solitaris amb vegetació i piscines naturals que permeten un bany reparador en un marc inoblidable. De camí a Mascat parem en l’anomenat Sink Hole, pintoresc lloc natural causat per la caiguda d’un cometa on la població local es banya.

05 GEN.- VOL MASCAT / BARCELONA
De matinada, embarcament en el vol de tornada a Barcelona. Arribada i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
Preu Base per persona 2.195 €
Suplement Individual 275 €
Taxes Aèries (Aprox.) 265 €
GRUP MÍNIM 2 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Transport en vehicles 4×4 durant tot l’itinerari.
Guia acompanyant de parla hispana.
Allotjaments i alimentació segons quadre d’itinerari.
Assegurança bàsica d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Visat (50 € aprox.).
Alimentació no especificada en el quadre.
Entrades als llocs a visitar.
Propines i extres personals.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

4 Basat en 1 ressenya
1 setembre, 2016

És un viatge força diferent, de paisatges desèrtics i grans canons al principi, però a la vegada amb el mar com a protagonista a la ciutat de Sur, que em va semblar preciosa i potser el millor del viatge, junt amb Nizwa.
El que menys m’ha agradat és Ras el Hadd, que imagino que pot arribar a ser molt especial però no vam veure gaire cosa.

Deixar un comentari

Classificació