Àsia
Destinació
17 dies
Duració
Estiu
Temporada
Inclosos
Vuelos

El nord del Pakistan destaca especialment per la verticalitat de les seves muntanyes i l’autenticitat dels seus petits pobles, situats gairebé a manera d’oasi enmig de les immenses parets rocoses que els envolten. A causa de l’aïllament i a la quasi total absència de turisme, en aquest viatge en Jeep a través del Kafiristan i el Baltistan trobarem una enorme varietat d’ètnies, cultures i tradicions religioses amb influències de l’islam, l’hinduisme, del budisme i fins i tot amb marcats tints animistes. Aquest és un autèntic viatge d’aventura a una regió segura encara que molt poc explorada del planeta per descobrir llocs que encara no han estat marcats per les imparables influències occidentals i que conserven la seva forma de vida intacta des de fa centenars d’anys.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / ISLAMABAD
2 ARRIBADA A ISLAMABAD. VISITES Hotel
3 VOL ISLAMABAD / CHITRAL E Hotel
4 EXCURSIÓ A LA VALL DE KALASH E Hotel
5 EXCURSIÓ A RUMBUR E Hotel
6 EXCURSIÓ A BAMBURET E Hotel
7 BAMBURET – MASTUJ E Hotel
8 MASTUJ – SHANDUR PASS – GILGIT E Hotel
9 GILGIT – KARIMABAD E Hotel
10 KARIMABAD E Hotel
11 EXCURSIÓ A GULMIT E Hotel
12 KARIMABAD – SKARDU E Hotel
13 EXCURSIÓ A KHAPLU (EXPLORACIÓ DEL MINI TIBET) E Hotel
14 SKARDU – DEOSAI PLAINS – RAMA E Hotel
15 RAMA – CARRETERA DEL KARAKORUM – BESHAM E Hotel
16 BESHAM – TAXILA – ISLAMABAD E Hotel
17 VOL ISLAMABAD / CIUTAT D’ORIGEN E Hotel
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E

DIA 1.- Vol Ciutat d’origen / Islamabad
Sortida del vol des de Ciutat d’origen a Islamabad amb escala intermèdia. Nit a bord.

DIA 2.- Arribada i visita a Islamabad
Arribada del vol, recepció a l’aeroport d’Islamabad i trasllat a l’hotel. La resta del dia pots aprofitar-ho per visitar les ciutats bessones de Islamabad i Rawalpindi. Rawalpindi és un antic enclavament britànic i Islamabad és la capital i centre administratiu del país, construïda sobre diversos assentaments anteriors de diverses civilitzacions que es remunten al neolític. Potser et vingui de gust caminar a través dels múltiples i variats basars de Rawalpindi o visitar la imponent mesquita de Shah Faisal, situada al peu dels turons de Margalla. Aquesta mesquita és una de les més grans del món, amb espai per a més de 15.000 devots a l’interior i fins a 85.000 al pati. Nit en hotel a Islamabad.

DIA 3.- Vol Islamabad / Chitral
Després de l’esmorzar avui volarem per sobre de verds camps fèrtils de la vall de Swat i per sobre del Pas de Lowari (3.200m), en direcció a Chitral. El paisatge de la Serralada de Hindukush apareixerà posteriorment, àrid i sec, atès que aquesta zona està fora de l’abast del monsó i rep molt poca aigua al llarg de l’any. A l’arribada, trasllat a l’hotel i nit a Chitral.

DIA 4.- Excursió a la Vall de Kalash
Després d’esmorzar farem un tour a la localitat de Chitral. La Mesquita de Shahi, amb una construcció preciosa en color blanc i construïda pels antics regents de Chitral, és un dels edificis més interessants de Chitral.
Al seu pati hi ha enterrats els antics regents i membres de les seves famílies. A prop trobarem el Fort de Chitral, on un petit contingent de l’armada britànica va ser assetjat durant 30 dies. Des del fort podrem tenir vistes a la Muntanya de Tirich Mir i el riu Chitral fluint als seus peus. Finalment visitarem el basar, on es troben a la venda productes artesans provinents de les valls remots de la regió. A la tarda anirem amb tot terreny a la part sud-occidental de Chitral, que està habitada per l’ètnia Kalash. La seva gent estan disperses en 3 grans valls: Bamburet, Birir i Rambur. Kalash ha fascinat durant molt de temps a antropòlegs i historiadors a causa dels seus orígens misteriosos, els seus colorits festivals i les seves curioses costums i rituals. Nit a la Vall de Kalash.

DIA 5.- ​​Excursió a Rumbur
Prendrem l’esmorzar i passarem el dia explorant la zona de les Valls d’Kalash. Començarem per la vall de Rumbur, situat a uns 40 km de Chitral. Visitarem primer Brun, on es troben les deïtats de Kalash. Visitarem també les particulars construccions done viu el bestiar, així com el poble de Shaikande, on resulten molt interessants les talles que es realitzen per decorar les cases. Després ens dirigirem a l’estret vall de Birir, on hi ha més comunitats Kalash. El poble més gran, Guru, es troba gairebé incrustat a la paret vertical de la muntanya. Una de les atraccions més interessants és la vestimenta de les dones, que fan servir uns llargs vestits negres i usen tocats vistosos amb elements realitzats a partir de petxines i botons. Un lloc interessant és la sala de ball del poble, que durant l’hivern es fa servir per a rituals religiosos. Visitarem també una típica casa Kalash, una experiència única. Nit a Valle de Kalash.

DIA 6.- Excursió a Bamburet
Bamburet és el més gran i pintoresc de les valls de Kalash. Després de l’esmorzar i 2 hores i mitja de jeep arribarem a aquesta regió tan especial habitada per ètnies descendents de tribus paganes molt primitives conegudes com Kafir Kalash, o, en el nostre idioma, ‘Portadors de vestits negres’. Una de les seves costums és la de soterrats als seus morts en taüts oberts en lloc de tancar-los i diuen ser els descendents directes dels exèrcits d’Alexandre el Gran. Les seves cases estan construïdes amb fusta aspra i tenen 2 pisos d’alçada a causa de la inclinació del vessant de la muntanya. Són famosos per les seves espectaculars festivals religiosos i solen portar un també espectacular tocat que arriba a pesar fins a 2kg fet de llana negra amb petxines i botons incrustats, coronada per una llarga ploma acolorida. Nit a Valle de Kalash.

DIA 7.- Bamburet – Mastuj
Finalitzades les visites a la zona de les valls de Kalash, avui després d’esmorzar ens dirigirem en jeep fins a la població de Mastuj, al llarg del riu Chitral, admirant el paisatges de la Serralada de Hindukush.
Pararem en un petit poble per menjar i després continuarem cap al Nord, ara gaudint de fascinants vistes a les muntanyes cobertes de neu de fins a 4.500m d’alçada. Passarem la nit a Mastuj.

DIA 8.- Mastuj – Pas de Shandur – Gilgit
Després d’esmorzar ens desplaçarem al llarg del dia fins Gilgit. Després de passar per la població de Laspur el camí començarà a zigzaguejar ascendint cap al Pas de Shandur, a 3.700m d’alçada. Aquí deixarem per una estona el jeep i caminarem fins al camp de pol més elevat del món. Aquí és on cada any un gran festival de pol té lloc, on equips de tot el Nord de Pakistan es troben per decidir el campió de l’any. Gent vinguda de tot arreu acampa durant dies per veure el tan esperat desenllaç. Seguim després conduint cap a Gilgit, dient adéu a la serralada Hindukush i accedint a una regió molt salvatge, pràcticament deshabitada, a excepció d’alguns nòmades que pasturen els seus ramats de cabres a la recerca de prats verds. Nit a Gilgit.

DIA 9.- Gilgit – Karimabad
Des de Gilgit, sortirem al jeep després d’esmorzar per visitar la regió de Karimabad, una perla amagada enmig del Karakorum, situada a 2 hores de conducció. Al llarg del camí obtindrem impressionants vistes dels cims de Rakaposhi, Trevor i Ultar. Farem una petita parada per prendre un te en un punt amb molt bones vistes al Rakaposhi i les seves glaceres. Després de mitja hora més de conducció estarem ja en Karimabad, la capital de la vall d’Hunza, i envoltats per 5 pics de més de 7.000 metres d’alçada. Nit a Karimabad.

DIA 10.- Visites a Karimabad
D’hora al matí i si el temps acompanya ens dirigirem a Duiker en jeep, un punt excepcional des d’on es pot contemplar la sortida del sol il·luminant els pics de Ultar (7.388m), Rakaposhi (7.788m) i Diran (7.266mm). Prendrem després l’esmorzar a Duiker i tornarem sobre els nostres passos per visitar Altit. Després d’això ens dirigirem a la Vall d’Hoper i la vall de Nagar, a l’altre costat del Riu Hunza. Aquest és una vall molt fèrtil poblat principalment per musulmans Shia. Des d’aquí realitzarem una excursió de mig dia a una de les glaceres que es mouen més ràpid del planeta, que baixa directament des de la serralada del Karakorum. A la tarda tornarem a l’hotel i hi haurà llibertat per explorar Karimabad fins al vespre. Nit a Karimabad.

DIA 11.- Excursió a Gulmit
Avui realitzarem una excursió a Gulmit, la segona població més gran en la regió de la Vall d’Hunza. Per arribar a aquesta localitat haurem de creuar en el ferri que travessi el llac Attabad, de recent creació.
Gulmit és la capital de Gojal (Hunza Superior) i es tracta d’una fèrtil plana situada a 2.500m d’altitud. Veurem camps irrigats a banda i banda de la carretera a mesura que ens apropem. Gulmit va servir antigament com a capital d’estiu dels Senyors de Hunza i hi ha molts llocs d’interès a visitar. Un d’ells és el Museu de Gulmit, que conté artefactes ètnics tradicionals de la regió i que està localitzat en una habitació de la casa de Raja Bahadur Khan. Visitarem també l’antiga residència dels Senyors (Mirs) d’Hunza, alguns molins d’aigua, habitatges antics, centres d’artesania local i, si el temps ho permet, podrem passejar per lliure una estona per la població. Tornada a Karimabad i nit a l’hotel.

DIA 12.- Karimabad – Skardu
Avui, després d’esmorzar, seguirem el corrent del riu Gilgit cap avall i viatjarem en el nostre jeep a través de la Carretera del Karakorum, creuant el riu en un punt determinat amb molt significat. Es tracta del lloc on es troben les serralades del Karakorum, l’Himàlaia i el Hindukush. En aquest moment canviarem el riu Gilgit per l’Indus, zigzaguejant per la carretera a través d’estrets canons que finalment s’obren pas a la capital del Baltistan: Skardu.
El riu Indus baixa des del Tibet fins al mar d’Aràbia i separa el subcontinent indi de la resta d’Àsia. La vall de Baltistan constitueix el punt d’aquest riu al final de l’Himàlaia i es tracta d’un autèntic paradís per als amants de la muntanya. Entre els seus pics més coneguts aquí es troba la segona muntanya més alta del món, el K2 (8.611m), i altres vuit mils com el Broad Peak, Gasherbrum-I i II i molts altres pics entre 7.700 i 8.000 metres d’alçada. Nit a Skardu.

DIA 13.- Excursió a Khaplu. Explorant el mini Tibet.
Després de l’esmorzar conduirem des Skardu fins Khaplu, un poble situat a 90 km, on podrem visitar el Fort de Khaplu i el poble. Si tenim sort amb la climatologia és possible que puguem veure l’impressionant Masherbrum (7.821 m) des d’aquesta localitat. Skardu és un preciós poblet amb cases de fusta i pedra situat en una mena d’oasi de verdor enmig de les pelades parets de granit de les muntanyes que l’envolten. El més impressionant del lloc són, sens dubte, les vistes de què disposa, encara que també mereixen la pena les visites al antiguoa Palau Reial o a l’antiga Mesquita situada més amunt en Chakchun. Tornad a Skardu per passar la nit.

DIA 14.- Skardu – Planes d’Deosai – Branca
Avui serà un dia especialment llarg, ja que ens dedicarem a creuar de banda a banda l’altiplà de Deosai, una plana rocosa sense un sol arbre situada a 4.000 metres d’alçada, una de les més altes del planeta. En el nostre camí primer passarem prop del preciós llac Satpara i el poblet situat a les seves ribes del mateix nom. Farem després una parada per fer un picnic a Bara Pani, on els jeep hauran de creuar un pont penjant.
Aquesta regió està considerada un Parc Nacional amb una població d’almenys 40 óssos que creix cada any gràcies a l’ajuda de WWF i el Govern. En la mateixa altiplà creuarem també el llac Sheosar i més endavant ens endinsarem a la Vall de Branca arribant fins a aquesta localitat, situat a la vora del llac del mateix nom, un autèntic plaer per a la vista, amb els pics de Nanga Parbat, Shaigiri, Rupal , Chongra i Leila com a teló de fons. Moltes flors silvestres creixen per aquesta zona, així com plantes medicinals de gran valor i raresa. Nit a Rama.

DIA 15.- Branca – Carretera del Karakorum – Besham
Després de l’esmorzar sortirem de nou en Jeep seguint la vall fins trobar-nos de nou amb el Riu Indus, on estarem de nou conduint per la Carretera del Karakorum. Aquesta carretera, també coneguda com la Carretera de l’Amistat a la Xina, es va construir en un treball conjunt dels Governs del Pakistan i la Xina, quedant oberta al públic per primera vegada el 1986, i la seva construcció es va emportar les vides de més de 1000 ciutadans d’ambdós països. Aquesta carretera segueix un dels històrics camins per on passaven les caravanes de la Ruta de la Seda i posseeix un dels traçats més espectaculars del planeta. El destí per al dia d’avui serà Besham, un petit poble en aquesta famosa carretera, poc transitat però que està començant a despertar a les modernitats. Posseeix restaurants, hotels, barberies i basars i el seu desenvolupament és constant. Nit a Besham.

DIA 16.- Besham – Taxila – Islamabad
Després de l’esmorzar començarem l’últim tram de conducció en jeep fins a Islamabad, passant primer per les localitats de Mansehra, Abbottabad, Hasanabdal i de Taxila. En Taxila farem un tour per contemplar la localitat, de gran importància arqueològica. La majoria dels llocs arqueològics d’interès estan situats al voltant del Museu de Taxila, amb fins a 50 llocs visitables en un radi d’uns 30 km a la rodona. Les restes pertanyen als anys entre 600 a.C i 500 d.C. Durant aquests 1000 anys Taxila es va mantenir com a centre d’aprenentatge de l’art de l’escultura Ghandara, així com de l’arquitectura, educació i Budisme. Les nostres visites es centraran en els llocs de Jaulian, Mohra Moradu i Sirkap i després visitarem el museu, que inclou molts dels tresors trobats al lloc, sent un dels millors i més ben mantinguts museus de Pakistan. Nit a Islamabad.

DIA 17.- Vol Islamabad / Ciutat d’origen
Esmorzar i sortida a l’hora prevista en direcció a l’aeroport de Benazir Bhutto. Embarcament en el vol de tornada a la nostra Ciutat d’origen amb escales intermèdies. Fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
En base a grup de 10 a 12 persones 2.705 €
En base a grup de 7 a 9 persones 2.920 €
En base a grup de 4 a 6 persones 3.230 €
Suplement Salidas Juliol i Agost 150 €
Suplement Habitació Individual 405 €
Habitació Compartida ** Garantida
Taxes Aèries (Aprox.) 350 €
GRUP MÍNIM 4 PERSONES
** NOTA: En aquest viatge si la reserva s’ha fet amb un mínim de 30 dies i s’ha sol·licitat habitació a compartir, l’agència no aplicarà el suplement d’habitació individual, sempre que s’estigui disposat a compartir amb un home o dona indistintament.
SERVEIS INCLOSOS Vols Ciutat d’origen / Islamabad / Ciutat d’origen amb escales intermèdies.
Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Transport per terra en vehicle privat 4×4 amb aire condicionat i conductor.
Gasolina i despeses del guia incloses.
Allotjament en habitacions dobles en hotels de categoria turista amb bany o dutxa i esmorzar inclòs.
Guia acompanyant de parla anglesa.
Totes les visites guiades, entrades i activitats descrites.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Visat Pakistan.
Alimentació no especificada en el quadre. Begudes.
Visites i activitats opcionals.
Propines i extres personals.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari