Amèrica del Sud
Destinació
17 dies
Duració
Inclosos
Vuelos

Situat en la seva major part a la Serralada dels Andes, Perú guarda el llegat de la cultura Inca entre muntanyes. Aquest viatge recorre el sud del país, on es concentren els principals jaciments arqueològics i alguns dels paratges andins més espectaculars. A partir d’Arequipa s’inicia la travessia cap al Canó del Colca i segueix fins al llac Titicaca, pernoctant a la Península de Capachica. La ruta continua a través dels Andes fins a Cuzco i la Vall Sagrada dels Inques, per ascendir fins a la joia del país, el famós Machu Picchu.

Veure fitxa completa del viatge

SORTIDES DE MAIG A OCTUBRE 2022
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / LIMA A bord
2 ARRIBADA A LIMA. VISITES Hotel
3 VOL LIMA / AREQUIPA E Hotel
4 AREQUIPA. VISITES E Hotel
5 AREQUIPA – CANÓ DEL COLCA – CHIVAY E Hotel
6 CHIVAY – FONTS RIU AMAZONES – TRAVESSA DE L’ALTIPLÀ A PUNO E Hotel
7 PUNO – ILLES UROS TITINO – ILLA TAQUILE – PENÍNSULA DE CAPACHICA (LLAC TITICACA) E / D / S Casa local
8 PENÍNSULA DE CAPACHICA – PUNO E Hotel
9 TRAVESSA TRANSANDINA PUNO – CUZCO E / D Hotel
10 CUZCO. VISITES E Hotel
11 VALL SAGRADA: PISAQ – OLLANTAYTAMBO. TREN A AGUAS CALIENTES E Hotel
12 VALL SAGRADA: MACHU PICCHU – AGUAS CALIENTES. TREN A OLLANTAYTAMBO E / S Hotel
13 VALL SAGRADA: SALINES DE MARAS – MORAY – CHINCHEROS – CUZCO E Hotel
14 CUZCO. OPCIÓ MUNTANYA VINICUNCA E Hotel
15 CUZCO E Hotel
16 VOL CUZCO / LIMA / CIUTAT D’ORIGEN E A bord
17 ARRIBADA A CIUTAT D’ORIGEN
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / DINAR = D / SOPAR = S

* Consultar rutes opcionals a la fitxa tècnica del viatge (Trekking Camí de l’Inca Clàssic, Trekking Camí de l’Inca Salkantay, opció Selva, opció Costa: Nazca i Paracas i Opció Trek Vinicunca).

Dia 01 | Vol Ciutat d’origen / Lima
Sortida en el vol amb destinació Lima. Nit a bord.

Dia 02 | Arribada a Lima. Visita de la ciutat
Arribada a Lima de matinada. Recepció i trasllat a l’hotel. Visita de mig dia a la ciutat colonial i moderna. A la tarda visitarem el Museu Larco Herrera, situat al districte de Poble Lliure.

Dia 03 | Vol Lima / Arequipa
Esmorzar i trasllat a l’aeroport per embarcar en el vol a Arequipa. Arribada i trasllat a l’hotel. Tarda lliure. Recomanem recórrer els seus carrers i visitar la Catedral, a la mateixa plaça d’Armes i el Museu dels Altars Andins.

Dia 04 | Arequipa. Visita de la ciutat
Envoltada de volcans que arriben als 6.000 metres, se la coneix com “la ciutat blanca”, pel color de la pedra utilitzada en les seves construccions. Està situada a 2.360 metres d’altura, als peus del Misti, i gaudeix d’un bon clima durant tot l’any. És la segona ciutat de país, amb una població mestissa que ha estat bressol de grans escriptors, artistes i polítics. Visita de mig dia de la ciutat: Mirador de Chilina, Capella de Sant Ignasi de Loiola, barri de Sant Llàtzer, Convent de Santa Catalina, Església i mirador de Yanahuara. Tarda lliure.

Dia 05 | Arequipa – Canó del Colca – Chivay
Sortida de matinada cap a Chivay, població pròxima al Canó del Colca, en el cor dels Andes. La primera part del trajecte transcorre per carretera per a després seguir per serpentejants pistes de muntanya i travessar una reserva de camèlids. Seguim en ruta pel Canó del Colca per pista de terra fins a la Creu del Còndor, passant pels pobles tradicionals de Yanque, Achoma, Maca i Pinchollo. Des de Cruz del Còndor es tenen unes vistes espectaculars del canó i es poden veure planejar còndors, els rapinyaires més grans del món. Tornada a Chivay. Arribada i trasllat a l’hotel.

Dia 06 | Chivay – Fonts del riu Amazones – Puno
Després d’esmorzar sortida de Chivay per a dirigir-nos al riu Apurímac, naixement i fonts del riu Amazones. A 5000 metres sobre el nivell de la mar, passejarem pels voltants del seu llit, envoltats de flames i ocells andins. Les aigües cristal·lines del riu Apurímac flueixen des de la paret de roques, creant les fonts del riu Amazones. Els dolls flueixen davant nosaltres en el seu trajecte per la serralada dels Andes cap a l’Oceà Atlàntic. La caminada dura 40 minuts aproximadament entre anada i volta. Tornada a Chivay al migdia.
A la tarda, sortida en bus de línia regular travessant l’altiplà, cap a la ciutat de Puno, a la vora de llac Titicaca (3.808 m). En aquesta travessia allunyada de les rutes turístiques, amb neus perpètues als cims i llacs d’altura, es gaudeix d’un paisatge espectacular. El recorregut d’uns 350 km pot durar unes sis hores, depenent de l’estat de la carretera. Per la seva aïllament, aquesta zona volcànica te encant. Durant el camí ens trobem amb la fauna andina: alpaques, flames, vicunyes i gran varietat d’aus. Arribada a Puno a el capvespre i trasllat a l’hotel.

Dia 07 | Puno – Illa Uros Titino – Illa Taquile – Península de Capachica (Llac Titicaca)
A primera hora trasllat al port per recórrer en llanxa el canal principal del Titicaca, el llac navegable més alt del món (3.800 m), amb una superfície de més de 8.000 km², en direcció a la Península de Capachica. Durant el trajecte observem les illes d’Uros Titino (illes construïdes en un tipus de jonc anomenat “boga”), els habitants descendeixen dels Aimaras, el poble més antic de Sud-amèrica. Continuem cap a l’illa de Taquile per fer una caminada per alguns dels sis sectors i penya-segats de l’illa, amb vistes al llac. Després ens dirigirem cap a una de les comunitats camperoles de Llachón, Santa Maria o San Pedro, ubicades a la Península de Capachica, on ens acomodarem en alguna de les seves vivendes.
Després de dinar compartirem i apreciarem algunes de les de les activitats que depenent de l’època realitzen quotidianament: preparar la terra, sembrar, collir, preparar la llana per teixir o brodar. Caminada cap al cim del turó Auqui Karus on es troba el centre cerimonial Inka kancha, des d’on apreciarem la immensitat del llac a la posta de sol. Sopar i allotjament en cases condicionades.

Dia 08 | Península de Capachica – Puno
Després de l’esmorzar matí lliure. De gran riquesa cultural, els pobladors conserven els seus costums ancestrals, portant una organització exemplar de l’economia basada en el comunitari. Apreciarem activitats pròpies de l’illa. Dinar lliure i navegació de tornada a Puno per arribar a el capvespre i trasllat a l’hotel.

Dia 09 | Travessia Transandina Puno – Cuzco
Al matí trasllat a l’estació de l’autobús transandí i inici del recorregut en bus turístic de línia regular, travessant l’altiplà en direcció nord fins a la ciutat de Cuzco. Realitzarem en ruta parades i breus visites als llocs de més interès: Pukará i el seu museu lític, Raqchi i el seu temple a el Déu Wiracocha, i Andahuaylillas amb el seu “capella Sixtina” d’Amèrica Llatina. Arribada a Cuzco i trasllat a l’hotel.

Dia 10 | Cuzco. Visita de la ciutat i ruïnes limítrofes
Situada a 3.360 msnm, Cuzco està considerada la capital arqueològica d’Amèrica i és la ciutat habitada més antiga de el continent. Aquesta ciutat va ser bressol i capital de l’Imperi Inca. És ideal recórrer la ciutat a peu seguint les seves construccions en pedra de l’època inca al costat dels edificis colonials, que donen forma i color als seus carrers.
Al matí visita dels llocs arqueològics ubicats a la perifèria de Cuzco: Tambomachay, Qenqo, Puca Pucara i Sacsayhuaman. Tornada a Cuzco i visita de la Plaça d’Armes, presidida per la Catedral i Coricancha o Temple de el sol (tancat diumenges al matí), on trobem les restes de l’antic lloc de cerimònies inques. A la tarda visita a peu de la ciutat: barri de Sant Blai, Museu Inca (tancat diumenges) i el Mercat de San Pedro. Tornada a l’hotel.

Dia 11 | Vall Sagrada: Pisaq – Ollantaytambo. Tren a Aguas Calientes
Recorregut en bus per la Vall Sagrada dels Inques, visitant en ruta el mercat indígena i el lloc arqueològic de Pisaq. Continuació cap al poble inca d’Ollantaytambo i visita de la fortalesa. Sortida en tren cap a Aguas Calientes deixant enrere la serra i el paisatge que ens acompanyava per entrar a la selva alta. Arribada a aquesta petita població termal situada als peus del Machu Picchu.

Dia 12 | Vall Sagrada: Aguas Calientes – Machu Picchu – Aguas Calientes. Tren a Ollantaytambo
Des d’Aguas Calientes, sortida a primera hora en bus per visitar Machu Picchu, la ciutat perduda dels Inques, descoberta el 1911 per Hiram Binham. Tornada en bus a Aguas Calientes i continuació en tren a Ollantaytambo. Trasllat a l’hotel, situat a la vall sagrada.

Dia 13 | Vall Sagrada: Salines de Maras – Moray – Chincheros – Cuzco
Al matí, sortida per visitar les terrasses de Moray i les salines de Maras, principal subministrament de sal per a la vall i la ciutat de Cuzco des de fa segles. En la visita a Moray es pot veure l’antic laboratori agrícola inca, format per quatre amfiteatres o andanes de pedres circulars concèntriques. Visita de Chinchero on es troben les restes de la hisenda reial de Túpac Inca Yupanqui. Tornada a la tarda a Cuzco.

Dies 14 i 15 | Cuzco. Opció Trekking Muntanya Vinicunca
Dies lliures per recórrer la ciutat.

Opcionalment podem fer visites culturals, activitats a la vall (rafting pel riu Urubamba, senderisme, rutes a cavall, bicicleta…), excursions (fonts de l’aigua Tipón i Waro, ruïnes pre-inques de Pikillakta), trekking a la muntanya de Vinicunca.

Dia 16 | Vol Cuzco / Lima / Ciutat d’origen
Temps lliure fins l’hora del trasllat a l’aeroport i embarcament en vol de tornada a Ciutat d’origen (connexions intermèdies).

Dia 17 | Arribada a Ciutat d’origen
Arribada a Ciutat d’origen i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
En base a grup de 11 a 16 persones 3.095 €
En base a grup de 11 a 16 persones (4 Primeres Places) 2.950 €
En base a grup de 8 a 10 persones 3.150 €
En base a grup de 8 a 10 persones (4 Primeres Places) 2.995 €
Taxes Aèries (Aprox.) 79 €
Entrades llocs a visitar (a pagar en destí, total aprox.) 120 $
SUPLEMENTS OPCIONALS i EXTENSIONS
Suplement Habitació Individual ruta base 530 €
Supl. pujada opcional Machu Picchu o Huayna Pichu 25 €
Supl. Opció Trekking Camí de l’Inca “Clàssic” 440 €
Supl. Opció Trekking Camí de l’Inca “Salkantay” 420 €
Supl. Opció Trekking Vinicunca 2 dies (mínim 2 persones) 540 €
Supl. Opció Trekking Vinicunca 1 dia 175 €
Supl. Opció Selva Tambopata 440 €
Supl. Opció Nazca i Paracas 325 €
Sobrevol opcional Línies de Nazca (només en opció Nazca i Paracas) – amb taxes incloses 295 €
GRUP MÍNIM 8 PERSONES
La realització d’aquest viatge requereix la participació d’un mínim de 8 persones.
Si no s’arriba a aquest mínim, l’agència té dret a anul·lar el viatge fins a 20 dies abans de l’inici del viatge. En el cas que l’agència anul·li el viatge per no assolir el nombre mínim de viatgers, l’agència reemborsarà tots els imports prèviament abonats en concepte del viatge.
SERVEIS INCLOSOS Vols Madrid / Lima / Arequipa i Cuzco / Lima / Madrid (connexions intermèdies), en classe turista.
Tots els trasllats a aeroport, ports, estacions i hotels, segons itinerari.
Transport per terra en bus regular, minibús privat i tren, segons itinerari.
Llanxes al Llac Titicaca.
Allotjament en hotels i hostals de categoria turista en base  habitacions dobles amb bany o dutxa, i esmorzar inclòs.
Cases locals sense serveis en la Península de Capachica (Llac Titicaca).
Alimentació especificada en el quadre d’itinerari.
Visites i excursions segons itinerari. Entrades no incloses, excepte per a la visita del Machu Picchu.
Guia-coordinador local de parla hispana durant tota la ruta a partir de 8 persones.
Assegurança d’assistència en viatge i cancel·lació.
Opció Trek Camí Inca Clàssic: 3 nits d’acampada en pensió completa (material de càmping i cuina inclòs). Portejadors de material col·lectiu, cuiner i guia local de muntanya. Tots els trasllats.
Opció Trek Camino Inca Salkantay: 3 nits d’acampada en pensió completa (material de càmping i cuina inclòs). Mules per al material col·lectiu i particular de cada viatger (6 kg màx.), cuiner i guia local de muntanya. Tots els trasllats.
Opció Trek Muntanya Vinicunca: 1 nit d’acampada en pensió completa (material de càmping i cuina inclòs). Portejadors de material col·lectiu, cuiner i guia local de muntanya.
Opció Selva Tambopata: vols Cuzco / Puerto Maldonado / Lima, lodge en pensió completa, trasllats i excursions guiade segons itinerari.
Opció Costa Sud: vols Cuzco / Lima, hotel a Paracas amb esmorzar, trasllats en bus regular, excursions i visites segons itinerari.
SERVEIS NO INCLOSOS
Alimentació no especificada en el quadre d’itinerari. Begudes.
Visites i excursions opcionals.
Entrades a reserves, museus i restes arqueològiques, excepte la de Machu Picchu (que sí està inclosa).
Propines i extres personals.
Ampliació de cobertures de l’assegurança d’assistència i anul·lació.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

1. La combinació de serveis de viatge que se li ofereix és un viatge combinat en el sentit del text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat pel Reial Decret Legislatiu 1/2007, del 16 de novembre.

Per tant, vostè gaudirà de tots els drets que s’apliquen en el marc de la UE als viatges combinats. L’empresa VIATGES INDEPENDENTS I TREKKINGS S.L. serà plenament responsable de la correcta execució del viatge combinat en el seu conjunt.

A més, com exigeix la legislació, l’empresa VIATGES INDEPENDENTS I TREKKINGS S.L. està coberta per una garantia per a reemborsar-li els pagaments realitzats i, si el transport està inclòs en el viatge, assegurar la seva repatriació en cas que incorri en insolvència.

Més informació sobre els seus principals drets conforme al text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat per Reial decret Legislatiu 1/2007, del 16 de novembre (que es proporcionarà mitjançant un enllaç).

2. A aquesta oferta de viatge li resulten aplicables les següents Condicions Generals de contracte de viatge combinat.