Amèrica del Sud
Destinació
13 dies
Duració
Inclosos
Vuelos

El trek de Santa Cruz, possiblement és un dels trekkings més bonics que es poden fer de llarg a llarg de tota la Serralada Blanca. Una increïble caminada de quatre dies en els caminis peruans, que en el nostre cas el completarem amb un dia extra visitant també la preciosa llacuna 69. Després de realitzar un parell de caminades d’aclimatació des de Huaraz, ens endinsarem en la Serralada Blanca i durant 5 dies gaudirem d’espectaculars vistes a pics per sobre dels 5.000 metres com el Chararaju, el Taulliraju o el Artesonraju, de llacunes d’aigües cristal·lines de color turquesa, d’una gran diversitat de flora i fauna, i de l’exigent i espectacular pas de Punta Unió a 4.750 metres d’altura. Tota una experiència inoblidable en el cor dels Andes.

Veure fitxa completa del viatge

SORTIDES DIÀRIES 2022
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / LIMA Hotel
2 LIMA – HUARAZ E Hotel
3 HUARAZ – LLACUNA WILCACOCHA E / P Hotel
4 HUARAZ – LLACUNA CHURUP E / P Hotel
5 HUARAZ – CASHAPAMPA – LLAMACORRAL E / D / S Acampada
6 LLAMACORRAL – TAULLIPAMPA E / A / S Acampada
7 TAULLIPAMPA – PAS PUNTA UNIÓN – CACHINAPAMPA E / A / S Acampada
8 CACHINAPAMPA – VAQUERÍA – YURAQCORRAL E / A / S Acampada
9 YURAQCORRAL – LLACUNA 69 – HUARAZ E / P Hotel
10 HUARAZ. TOUR OPCIONAL PASTORURI O CHAVÍN DE HUANTAR E Hotel
11 HUARAZ – LIMA E Hotel
12 VOL LIMA / CIUTAT D’ORIGEN E A bord
13 ARRIBADA A CIUTAT D’ORIGEN
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / DINAR = D / PICNIC = P / SOPAR = S

Dia 01 | Vol Ciutat d’origen / Lima
Inici del viatge en vol regular cap a la ciutat de Lima. Després de realitzar els tràmits d’entrada al país ens traslladarem a un cèntric hotel.

Dia 02 | Lima – Huaraz
Després d’esmorzar ens traslladarem al terminal de busos on ens pujarem a un bus de línia regular que ens portarà en unes 8 hores fins a la ciutat de Huaraz (3.052 msm), capital de la regió de Ancash. Aquesta tranquil·la ciutat es troba en el conegut com a Carreró de Huaylas, una allargada vall de la Serralada Andina encaixonada entre la Serralada Negra a l’oest i la Serralada Blanca a l’est. En arribar ens estaran esperant per a traslladar-nos a l’hotel i tindrem la resta de la tarda lliure per a recórrer al nostre aire aquesta agradable ciutat.

Dia 03 | Huaraz – Llacuna Wilkacocha – Huaraz
Avui realitzarem el nostre primer trekking d’aclimatació a l’altura. Després d’esmorzar ens traslladarem fins a Santa Cruz (3.400 msm), des d’on començarem a caminar fins a arribar a la petita llacuna Wilkacocha. Des d’aquest lloc tindrem una vista privilegiada de la majoria de les muntanyes de la Serralada Blanca. Després de recórrer una mica la zona del mirador i menjar alguna cosa, tornarem a Huaraz pel mateix camí arribant a primera hora de la tarda. Tarda lliure i nit en hotel.

Dia 04 | Huaraz – Llacuna Churup – Huaraz
Avui realitzarem la segona caminada d’aclimatació a la Serralada Blanca. Després d’esmorzar sortirem en vehicle cap al costat aquest de Huaraz amb direcció a Pitec, on es troba el control d’accés al Parc Nacional Huascarán, on realitzarem els tràmits d’accés al parc. Des d’aquest punt iniciarem un ascens d’unes dues hores per una sendera fins a arribar a una zona rocosa -que no requereix de cap preparació especial- que ens portarà fins a la preciosa Llacuna Churup (4.450 msm). Després de descansar i gaudir de les precioses vistes, menjarem alguna cosa i iniciarem el camí de tornada a Huaraz.

Dia 05 | Huaraz – Cashapampa – Llamacorral
Esmorzar d’hora i sortida en un vehicle privat cap al poblat de Cashapampa (2.950 msm) en un trajecte d’unes tres hores de durada. Des d’allà i acompanyats de mules i traginers, començarem a caminar per un camí amb poca inclinació travessant una bonica vall, fins a arribar a Llamacorral (3.800 msm). En aquest lloc instal·larem el nostre primer campament amb unes precioses vistes a les muntanyes nevades de la serralada.

Dia 06 | Llamacorral – Taullipampa
Després d’un bon esmorzar començarem a caminar travessant grans pampes, fins a arribar a l’antiga llacuna Ichiccocha (3.840 msm), una llacuna coberta fa anys per un despreniment de terra arribat des del nevat Artesonraju. Després de travessar la llacuna continuarem caminant per una altra planícia fins a aconseguir la preciosa llacuna Jatuncocha des d’on podrem veure entre altres muntanyes la cara sud del nevat Quitaraju (6.036 msm). Continuarem la caminada en direcció a la Feta fallida Santa Cruz per a començar un ascens que ens conduirà fins al camp basi del nevat Alpamayo situat a 4.350 msm. En aquest lloc és fàcil creuar-se amb escaladors que es dirigeixen a escalar precisament aquesta muntanya, una de les més belles del recorregut. També visitarem prop d’aquí la preciosa llacuna Arhueycocha. Després de la visita, ens dirigirem per una sendera molt bonica al nostre campament en Taullipampa (4.350 msm) on gaudirem d’un capvespre difícil d’oblidar. Nit en campament.

Dia 07 | Taullipampa – Pas Punta Union – Cachinapampa
Esmorzar amb les primeres llums del dia i acompanyats sempre d’unes vistes de la serralada realment magnífiques, començarem l’ascens cap al pas de Punta Unió (4.750 msm). Una vegada aconseguit el pas descansarem i gaudirem d’unes vistes realment sorprenents de tota la vall de Santa Cruz. Des d’aquí albirarem el nevat Artesonraju (6.025 msm), el Alpamayo (5.947 msm), el Rinrijirca (5.810 msm) i gairebé a tocar de la nostra mà el nevat Taulliraju (5.830 msm), omnipresent gairebé tot el trekking. L’esforç del dia sens dubte haurà estat recompensat amb una de les millors vistes de la Serralada Blanca i de tots els Andes peruans. A partir d’aquí iniciarem un llarg descens per zones d’alta muntanya i valls, fins a aconseguir el riu que ens conduirà fins al nostre següent campament en Cachinapampa (3.650 msm), molt prop del poblat de Colcabamba. Nit en campament.

Dia 08 | Cachinapampa – Vaqueria – Yuraqcorral
Després d’esmorzar començarem el dia amb un descens fins a aconseguir el poble de Huaripampa (3.400 msm). Des d’aquí continuarem descendint fins a travessar un riu als peus del Taulliraju (5.830 msm) i finalment arribarem al poblat de Vaqueria després d’unes 4 hores de caminada. En aquest punt ens estarà esperant un vehicle per a traslladar-nos per pista al Pas Portachuelo de Llanganuco (4.750 msm) des d’on tindrem una vista incomparable perquè gaudirem de la muntanya més alta del Perú del Huascarán Sud (6.768 msm), el Huandoy i els seus quatre pics per sobre dels sis mil metres, el Pisco (5.752 msm), l’imponent Chacraraju (6.112 msm) i per descomptat la vall de Llanganuco amb les seves dues precioses llacunes, Orconcocha i Chinancocha. Des d’aquest punt descendirem fins a arribar a Yuraqcorral (3.850 msm) on muntarem el nostre campament en un bonic lloc. Nit en campament.

Dia 09 | Yuraqcorral – Llacuna 69 – Huaraz
Després d’esmorzar ens posarem en marxa a la recerca de l’espectacular Llacuna 69 (4.620 msm). La caminada començarà a través una gran esplanada per a després anar zigzaguejant a poc a poc fins a arribar a l’ascensió final que ens portarà fins a la llacuna. Aquesta reserva natural d’aigües turqueses s’alimenta del desglaç de la cara oest del Chacraraju, un nevat les verticals línies del qual ho converteixen en una de les muntanyes més majestuoses. Tornarem per la mateixa ruta al campament de Yuraqcorral on el nostre vehicle ens recollirà per a tornar a la ciutat de Huaraz.

Dia 10 | Huaraz. Opcional Chavín de Huantar o Pastoruri
Avui disposarem del dia lliure per a descansar i recórrer la ciutat al nostre aire. Qui ho desitgi, podrà realitzar un tour pels voltants de Huaraz. Una opció per a aquest dia és anar a visitar Chavín de Huantar, un dels complexos arqueològics més importants del Perú declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO en 1985. Aquest assentament, construït i ocupat aproximadament entre els anys 1500 i 500 a. C., va ser el centre administratiu i religiós de la cultura Chavín. Per a aquells que prefereixin continuar amb naturalesa, els recomanem el tour del glaciar Pastoruri, situat dins del Parc Nacional Huascaran i declarat també Patrimoni Natural de la Humanitat per la UNESCO.

Dia 11 | Huaraz – Lima
A hora indicada un trasllat privat ens portarà de l’hotel a la terminal d’autobusos on prendrem un bus que ens portarà de tornada a Lima. Ja a la capital un trasllat privat ens portarà a l’hotel on passarem la nit.

Dia 12 | Vol Lima / Ciutat d’origen
Després d’esmorzar tindrem el matí lliure per a recórrer la capital peruana. A l’hora indicada trasllat a l’aeroport i embarcament en el vol de tornada.

Dia 13 | Arribada a Ciutat d’origen
Arribada a Ciutat d’origen i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
En base a grup de 8 a 12 persones 1.740 €
En base a grup de 2 a 7 persones 1.850 €
Taxes Aèries (Aprox.) 320 €
GRUP MÍNIM 6 PERSONES
La realització d’aquest viatge requereix la participació d’un mínim de 6 persones.
Si no s’arriba a aquest mínim, l’agència té dret a anul·lar el viatge fins a 20 dies abans de l’inici del viatge. En el cas que l’agència anul·li el viatge per no assolir el nombre mínim de viatgers, l’agència reemborsarà tots els imports prèviament abonats en concepte del viatge.
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Trasllats aeroport – hotel – terminal de bus i viceversa.
Transport privat i bus compartit segons programa.
2 nits d’hotel a Lima i 6 nits a Huaraz.
Trekkings d’aclimatació (Llacuna Wilcacocha i Llacuna Churup).
Tour al Glaciar Pastoruri o a Chavín de Huantar.
Equipament de campament d’us col·lectiu durant el trekking.
Règim de pensió completa durant els dies de trekking, amb cuiner a càrrec dels àpats.
Traginers, mules i/o cavalls, i cavall d’emergència durant el trekking.
Guies de trekking durant les caminades.
Entrades als llocs mencionats a l’itinerari.
Assegurança d’assistència en viatge i cancel·lació fins a 3.000 €.
SERVEIS NO INCLOSOS
Alimentació no especificada en el quadre d’itinerari. Begudes.
Activitats, entrades i visites no indicades com a incloses.
Equip personal de trekking ni sac de dormir (possibilitat de llogar-lo en destí).
Propines i extres personals.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

1. La combinació de serveis de viatge que se li ofereix és un viatge combinat en el sentit del text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat pel Reial Decret Legislatiu 1/2007, del 16 de novembre.

Per tant, vostè gaudirà de tots els drets que s’apliquen en el marc de la UE als viatges combinats. L’empresa VIATGES INDEPENDENTS I TREKKINGS S.L. serà plenament responsable de la correcta execució del viatge combinat en el seu conjunt.

A més, com exigeix la legislació, l’empresa VIATGES INDEPENDENTS I TREKKINGS S.L. està coberta per una garantia per a reemborsar-li els pagaments realitzats i, si el transport està inclòs en el viatge, assegurar la seva repatriació en cas que incorri en insolvència.

Més informació sobre els seus principals drets conforme al text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat per Reial decret Legislatiu 1/2007, del 16 de novembre (que es proporcionarà mitjançant un enllaç).

2. A aquesta oferta de viatge li resulten aplicables les següents Condicions Generals de contracte de viatge combinat.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari