Europa
Destinació
7 dies
Duració

Gran travessia en veler per una de les zones més sorprenents de Portugal, l’altre Algarve, el més desconegut i salvatge. Navegarem per la costa de l’Oceà Atlàntic d’una forma tranquil·la i segura, escoltant només el rumor de la mar i el vent sobre les veles. Ascendirem l’idíl·lic riu Guadiana entre verds turons i antigues fortaleses fins a Alcoutim, un encantador poble. Descobrirem la històrica Tavira i el Parc Natural de Ria Formosa amb els seus llargs braços de sorra. Explorarem les illes de Culatra, Barreta i Armona, on es troben petits pobles de pescadors, marenys i platges solitàries d’aigües cristal·lines. Aprendrem sobre la navegació a vela, ens banyarem en alta mar, observarem diferents espècies de cetacis, i gaudirem de postes de sol inoblidables i de les nits sota les estrelles.

Veure fitxa completa del viatge

SORTIDES DE JULIOL A SETEMBRE 2020
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 ARRIBADA A ISLA CRISTINA Veler
2 ASCENSIÓ PEL RIU GUADIANA FINS A ALCOUTIM Veler
3 ALCOUTIM – ILHA DE TAVIRA Veler
4 ILHA DE TAVIRA – PARC NATURAL DE RIA FORMOSA Veler
5 ILHA DA CULATRA Veler
6 ILHA DA CULATRA – VILA REAL DE SANTO ANTONIO Veler
7 ESTUARI DEL GUADIANA – ISLA CRISTINA
ALIMENTACIÓ: –

Dia 01 | Arribada a Isla Cristina
Arribada a Isla Cristina per compte del viatger (es pot sol·licitar un trasllat en vehicle privat des de Sevilla en cas de venir amb AVE, consultar suplement).
Trobada amb el grup en el Port Esportiu de Isla Cristina a les 19h. Arribada a l’agència local i xerrada sobre la travessia a realitzar. Embarcament en el nostre veler, distribució dels passatgers en les cabines i compra d’aliments i begudes per a tota la setmana. Nit en port.

Dia 02 | Ascensió pel riu Guadiana fins a Alcoutim
Deixem anar amarres i ja estem llestos per a salpar! Ens endinsem per la desembocadura del Guadiana navegant riu amunt. El paisatge comença a canviar el seu ambient mariner per una serra esquitxada de pobles blancs, reserves naturals i antigues fortaleses. Arribem a Alcoutim a la tarda, un petit poblet portuguès de cases emblanquinades situada sobre una lloma que cau en el mateix riu. Realitzarem un passeig pels seus carrerons empedrats fins al Castell i podrem prendre un bany en una curiosa platja fluvial. Els més atrevits també podran travessar el riu en una espectacular tirolina, l’única transfronterera del món. Nit a bord.

Dia 03 | Alcoutim – Ilha de Tavira
Avui baixem el riu empesos pels vents del nord i de nou ens trobem amb el Gran Blau. Posem rumb oest navegant entre l’horitzó i l’antic poble fortificat de Cacela Velha. Serà una intensa jornada de navegació pel que tindrem temps per a banyar-nos, pescar o descobrir tots els secrets sobre la navegació a vela.
A la tarda arribarem a Ilha de Tavira amb les seves platges salvatges. També podrem visitar la ciutat de Tavira, considerada un dels principals centres històrics de l’Algarve amb una interessant riquesa patrimonial amagada entre els seus carrers empedrats. Nit en el veler, sota el cel estrellat.

Dia 04 | Ilha de Tavira – Parc Natural de Ria Formosa
A mitjan matí llevem ancora i continuem navegant a vela fins al conjunt d’illes verges i marenys que conformen el Parc Natural de Ria Formosa, un dels més importants de Portugal per la seva situació geogràfica i diversitat biològica excepcional. Cabanas, Armona, Culatra, Barreta… una barrera d’illes estretes i arenoses amb platges desertes d’aigües transparents per a explorar. Farem nit en plena naturalesa.

Dia 05 | Ilha da Culatra
Avui passarem el dia gaudint d’aquest paradís natural protegit. Al matí ens acostarem amb el pot auxiliar a Ilha da Culatra: un llarg braç de sorra blanca i fina, dunes i petits assentaments de pescadors que ens traslladen a altres èpoques, així com vaixells de colors balancejats per l’onatge i marenys. Una gran extensió d’aigua que a poc a poc es va estrenyent fins a convertir-se en un canal principal perfecte per a l’observació d’ocells. També podrem visitar el pintoresc poble de Olhao amb el seu animat mercat envoltat per carrerons estrets d’aire nord-africà

Dia 06 | Ilha da Culatra – Vila Real de Sant Antoni
Avui salparem a mitjan matí per a posar rumb de tornada a l’Estuari del Guadiana. Durant aquesta intensa jornada de navegació a tot drap podrem observar, amb sort, ocells marins i dofins solcant les ones enfront de Praia Verde. Arribarem amb la posta de sol, gaudint de tons vermells i violetes en ponent, blaus intensos en llevant… Tot un espectacle per als nostres sentits! Depenent de les condicions del temps i les marees passarem la nit fondejats en el riu o atracats en el port esportiu de Vila Real de Sant Antoni o Ayamonte, dues poblacions molt animades i amb molt d’encant.

Dia 07 | Estuari del Guadiana – Isla Cristina
Al matí d’hora tornarem a Isla Cristina, gaudint de les últimes hores de navegació, plens de sensacions i experiències inoblidables. Desembarcament a les 13h i fi del programa.

PREUS PER PERSONA
Preu Base per persona 695 €
Suplement Sortides 17, 24, 31 Juliol / 7, 14, 21 Agost 100 €
GRUP MÍNIM 6 PERSONES / MÀXIM 8
SERVEIS INCLOSOS Allotjament en camarots dobles durant la travessia en veler, amb Patró titulat.
Atrac en el Port Esportiu de Isla Cristina durant la primera nit.
Combustible a bord. Bot auxiliar amb motor i desplaçaments.
Assegurança de viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Desplaçament des de Ciutat d’origen fins a Isla Cristina, ni tornada.
Àpats i begudes a bord. Possibles estades a ports. Tirolina al Guadiana (activitat sotmesa a disponibilitat). Les despeses de tots aquests conceptes es compartiran entre tots els passatgers (el primer dia es farà un fons comú). La despesa total mitjana per a la setmana és d’uns 65 € per persona.
Propines i extres personals.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari

Classificació