Europa
Destinació
11 dies
Duració
Estiu
Temporada
Inclosos
Vuelos

Romania és uns dels països d’Europa de l’Est que coneixem molt bé de nom i habitualment associem amb el comte Dràcula, sobretot quan esmentem Transsilvània. No obstant això, Romania ens ofereix un ventall de possibilitats que descobrir. El país consta de tres regions: Moldàvia (romanesa), Transsilvània i Valaquia. La seva part nord, coneguda com Bucovina, és mundialment famosa pels seus monestirs ornamentados amb frescos (un exemple és Voroneț, la Capella Sixtina de l’Est). A l’est de la Moldàvia romanesa està Iași, l’antiga capital del principat moldau. Transsilvània és llar de les llegendes de Dràcula, ciutats sortides de contes com Sighișoara, Sibiu i Brașov, a més dels únics monestirs fortificats. Per descomptat no hem d’oblidar-nos de la naturalesa del país. Els Carpats marquen la seva orografia i destaquen les muntanyes Fagaraș i Bucegi.

Veure fitxa completa del viatge

DATES DE SORTIDA 2023: 16, 30 JULIOL / 13 AGOST / 10 SETEMBRE
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL BARCELONA / BUCAREST Hotel
2 BUCAREST E Hotel
3 BUCAREST – SINAIA – BRAN – BRASOV – PREDEAL E Hotel
4 PREDEAL – PN BUCEGI (CAMINADA) – PREDEAL E Hotel
5 PREDEAL – LLAC BALEA (CAMINADA) – SAMBATA DE SUS E Guesthouse
6 SAMBATA DE SUS – SIBIU – VALEA VIILOR – BAZNA E Guesthouse
7 BAZNA – BIERTAN – SIGHISOARA – BOIAN – BAZNA E Guesthouse
8 BAZNA – TARGU MURES – BISTRITA – CAMPULUNG MOLDOVENESC E Hotel
9 CAMPULUNG MOLDOVENESC (VORONET, MOLDOVITA, SUCEVITA) E Hotel
10 CAMPULUNG MOLDOVENESC – VAMA – SUCEAVA – PROBOTA – IASI E Guesthouse
11 VOL IASI / BARCELONA E
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E

Dia 1 | Vol Barcelona / Bucarest
Sortida en vol de Barcelona. Arribada a Bucarest, tràmits de frontera i recollida d’equipatge. Recepció en l’aeroport i trasllat a l’hotel. Tarda lliure. Nit en hotel.

Dia 2 | Bucarest
Esmorzar a l’hotel. Dedicarem el dia a la major ciutat de Romania, on entendrem perquè la criden ‘París de l’Est’. Realitzarem un tour panoràmic (l’Arc de Triomf, l’avinguda Kiseleff, la Plaça de la Victòria, el Teatre Nacional, l’Ateneu, el Palau Real, l’església Krezulescu) i visitarem els principals atractius de la capital romanesa, l’arquitectura de la qual és una mescla d’estils: medieval, neoclàssic, Art déco i Art Nouveau. El nostre tour inclourà la Plaça de la Revolució, la Catedral (seu del patriarca ortodox romanès), el Parlament (el segon edifici més gran del món després del Pentàgon, amb més de 1000 habitacions). Visitarem el museu de la Vila, un museu etnogràfic a l’aire lliure. Nit en hotel.

Dia 3 | Bucarest – Sinaia – Bran – Brașov – Predeal
Després d’esmorzar, ens dirigirem cap al castell de Bran. En ruta, realitzarem parada en Sinaia per a veure el castell de Peleș, la residència d’estiu neorrenacentista del rei Carles I, construïda en 1883. A continuació, visitarem el conegut castell de Bran, conegut com el castell de Drácula, ja que Bram Stoker va ambientar allí la seva famosa novel·la. El castell se situa a la frontera entre les regions de Transsilvània i Valaquia. Va ser construït en el segle XIV per a defensar la ciutat de Brașov i el pas de muntanya, a principis del s. XX va ser residència de la reina Maria i avui és museu. A la tarda arribarem a Brașov i visitarem el seu centre històric, dominat per l’Església Negra, l’edifici gòtic més gran d’Europa de l’Est. Allotjament en Predeal, una estació d’esquí entre Sinaia i Brașov, al peu de la muntanya Bucegi. Nit en hotel.

Dia 4 | Predeal – PN Bucegi (caminada) – Predeal
Esmorzar a l’hotel. Saldem cap a Bușteni, un poblet de muntanya i punt de sortida per al parc nacional Bucegi. Prendrem el telefèric fins a Babele (2292 m) i realitzarem una caminada per l’altiplà de 4 hores, visitant les roques de Babele, una formació geològica que té forma d’ancianes. Nit en hotel.

Dia 5 | Predeal – Llac Bâlea (caminada) – Sâmbata dels seus
Esmorzar a l’hotel. Avui envoltarem una part dels Carpats Meridionals i pujarem per la carretera que creua el massís central dels Carpats (anomenat Fagaraș), on se situa el seu cim més alt, el pic Moldoveanu. Arribarem al llac de Bâlea i realitzarem una caminada de 3 hores cap a la cascada de Bâlea. A la tarda ens allotjarem en Sâmbata dels seus, un pintoresc poblet a les vessants de la muntanya Fagaraș. Nit en guesthouse.

Dia 6 | Sâmbata dels seus – Sibiu – Valea Viilor – Bazna
Esmorzar a l’hotel i sortida cap al cor de Transsilvània. Arribada a Sibiu, una idíl·lica ciutat transilvana, on visitarem el seu centre històric (la Catedral, la Plaça Major, el Pont de les Mentides, el palau Brukenthal). Continuarem i farem una parada per a conèixer l’església fortificada de Valea Viilor, de segle XIV. Realitzarem una curta caminada a la vall de Viilor (1h30). Allotjament en Bazna, un poblat tradicional, també conegut per la seva església fortificada. Nit en guesthouse.

Dia 7 | Bazna – Biertan – Sighișoara – Boian – Bazna
Esmorzar a l’hotel i sortida cap a Sighișoara. En ruta realitzarem una parada al poble de Biertan per a visitar la seva església fortificada, una església luterana de segle XV, construïda en estil gòtic. Arribant a Sighișoara, visitarem el seu centre històric, lloc de naixement de Vlad el Empalador, príncep de Valaquia, conegut com Vlad Drácula. La ciutat va ser fundada per artesans i comerciants saxons i és un magnífic exemple d’una ciutat fortificada que segueix habitada fins avui dia. A més de la casa natal de Vlad el Empalador, altres edificis coneguts són la Torre de Rellotge, les torres defensives de la muralla i les seves esglésies. A la tarda tornarem a Bazna i realitzarem un passeig en carruatge de cavall fins el poble veí de Boian. Coneixerem la seva església fortificada i tornarem a Bazna. Nit en guesthouse.

Dia 8 | Bazna – Târgu Mureș – Bistrița – Câmpulung Moldovenesc
Després d’esmorzar ens dirigirem a la regió de Bucovina. En ruta realitzarem una visita de Târgu Mureș, una ciutat històrica transilvana, dominada per una fortalesa, i també pararem a Bistrița. A la tarda arribarem a Câmpulung Moldovenesc, en el cor de la regió de Bucovina, famosa per les seves esglésies ornamentadas amb frescos. Nit en hotel.

Dia 9 | Câmpulung Moldovenesc (Voroneț, Moldovița, Sucevița)
Esmorzar. Dedicarem el dia a les pintoresques esglésies moldaves. Bucovina vol dir bosc de faig i a més dels seus paisatges, és coneguda pels frescos dels seus monestirs, construïts pel príncep moldau Esteban el Gran i el seu fill Petru Rares i considerats uns dels millors exemples de l’art pictòric ortodox de l’època.
Començarem pel monestir de Moldovița (amb l’església de l’Anunciació), construït en 1532. Destaquen els seus frescos exteriors amb matisos daurats i blaus, sobretot ‘’El Lloc de Constantinoble’ i ‘Arbre de Jesé’.
El monestir de Sucevița (amb la seva església de la Resurrecció) data de finals del segle XVI i sobresurt amb el fresc ‘L’escala del diví ascens’ i per arquitectura defensiva.
A la tarda visitarem el monestir de Voroneț, conegut com la Capella Sixtina de l’Est, gràcies als seus frescos famosos pels seus tons blaus. Va ser construït pel príncep moldau Esteban el Gran en 1488. El fresc més excel·lent és ‘El Judici Final’. Nit en hotel.

Dia 10 | Câmpulung Moldovenesc – Vama – Suceava – Monestir probota – Iași
Després d’esmorzar sortirem cap al poblet de Vama, on visitarem el peculiar museu dels ous pintats i seguirem cap a Suceava, la ciutat principal de Bucovina i antiga capital del Principat de Moldàvia (s. XIV-XVI). Visitarem el monestir de Sant Joan el Nou (s. XVI) i les ruïnes de la fortalesa d’Esteban el Gran. En ruta realitzarem una visita al monestir de Pobota, un dels petits monestirs de la zona que data del segle XVI. A continuació, ens dirigirem cap a Iași. Tarda lliure per a descobrir la capital de Moldàvia romanesa. Iași va ser la capital del Principat de Moldàvia (s. XVI – XIX) i encara és un important centre cultural, a més de bulliciosa ciutat universitària. Nit en guesthouse.

Dia 11 | Vol Iași / Barcelona
Esmorzar i a l’hora prevista trasllat a l’aeroport de Iași per a prendre el vol de tornada a Barcelona. Arribada i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
En base a grup de 12 a 16 persones 1.295 €
En base a grup de 10 a 11 persones 1.385 €
En base a grup de 6 a 9 persones 1.565 €
Suplement Habitació Individual 200 €
Taxes Aèries (Aprox.) 160 €
GRUP MÍNIM 6 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Transport amb conductor privat segons el recorregut.
Guia local de parla hispana durant la ruta.
Telefèric Busteni – Babele – Busteni (al PN Bucegi).
Allotjament en hotels en base habitacions dobles amb esmorzar inclòs.
Excursions, visites i entrades als monuments descrits.
Assegurança d’assistència en viatge i cancel·lació.
SERVEIS NO INCLOSOS
Alimentació no especificada en el quadre d’itinerari. Begudes.
Propines i extres personals.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari