Àfrica
Destinació
12 dies
Duració
Inclosos
Vuelos

El Sàhara Occidental es troba situat al nord d’Àfrica, limitant amb el Marroc (que ho considera part del seu territori), Mauritània i Algèria. Aquest territori reconegut com a estat independent per més de 80 estats presenta una realitat política molt complexa però també uns paisatges de somni. El desert del Sàhara és un dels més bonics del món, i en aquesta zona se’ns presenta tant en forma de erg (sorra) com reg (pedra). Gaudirem també de llarguíssimes extensions de platges paradisíaques, en el nostre camí de tornada a Agadir.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / AGADIR Hotel
2 AGADIR – TAROUDANT – TAHRAOUT – AIT MANSEUR E / D / S Acampada
3 AIT MANSEUR – TAMANART – AMTOUDI – ASSA E / D / S Acampada
4 ASSA – LBIRAT – MSSIED E / D / S Acampada
5 MSSIED – CASCADES KHAOUI NAM E / D / S Acampada
6 CASCADES KHAOUI NAM – SMARA E / D / S Acampada
7 SMARA – EL AAIAÚN – TARFAYA – LLACUNA KHNEFIS – AKHFENNIR E / D / S Acampada
8 AKHFENNIR – TANTAN – HASSI TAFNIDIL E / D / S Acampada
9 HASSI TAFNIDIL – AOREORA – PLAGE BLANCHE E / D / S Acampada
10 PLAGE BLANCHE – SIDI IFNI – MIRLEFT E / D / S Acampada
11 MIRLEFT – TIZNIT – AGADIR E Hotel
12 VOL AGADIR / CIUTAT D’ORIGEN E
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / DINAR = D / SOPAR = S

Dia 1.- VOL CIUTAT D’ORIGEN / AGADIR
Sortida en vol des de la Ciutat d’origen, fins a Agadir. Arribada a Agadir, recepció a l’aeroport i trasllat a l’hotel. Nit a Agadir.

Dia 2.- AGADIR – TAROUDANT – TAFRAOUT – AIT MANSEUR
Després d’esmorzar, sortida cap a Taroudant, primera capital Saadi (segle XVI), també coneguda com “Little Marrakech”. La ciutat es troba envoltada per muralles d’argila de 7 km de llarg, perfectament conservades, i és famosa per la seva artesania i els seus animats i laberíntics socs. A continuació, inici de l’ascens al llarg de la vessant nord de l’Anti-Atlas. Durant el trajecte, es poden observar pobles enfilats a la muntanya i petites terrasses plantades amb cura. Arribada a Tafraout on ens sorprendrà el color rosat de les seves cases, adornades amb elements decoratius. Aquesta ciutat situada al centre d’una vall i envoltada per muntanyes, és sens dubte un dels llocs més atractius del sud del país. Continuació per Ait Manseur on passarem la nit.

Dia 3.- AIT MANSEUR – TAMANART – AMTOUDI – ASSA
La jornada d’avui destaca per l’encreuament d’uns plats àrids i de la Vall de Tamanart o ‘Vall encantada’, que forma el teló de fons d’un passeig en què admirar els centenars de petroglifs de la zona. La vall és un veritable museu a cel obert. En endinsar-nos uns pocs quilòmetres podem veure sorgir petits pobles de pedra i edificis defensius que feien de la zona un lloc inaccessible. En temps prehistòrics aquesta àrea va ser la porta d’enllaç entre dos móns molt diferentss: els oasis del Sàhara i la cultura nòmada, i la cultura bereber de l’Atles. Després de visitar el més famós Agadir d’Amtoudi (graner) que és símbol de la cultura Amazigh, arribem al Oasi de Assa, que ens rep amb el seu impressionant palmerar (30.000 palmeres). Situat en un aflorament rocós, l’alcàsser (poble fortificat bereber) domina un paisatge desèrtic. Al llarg dels canals de reg creixen diverses hortalisses, ordi, blat, blat de moro, menta, a més de diferents fruites. Sopar i allotjament.

Dia 4.- ASSA – LBIRAT – MSIED
Després d’esmorzar, sortida cap al sud, creuant el petit oasi de Aouinet Torkoz i continuant a través del Riu Draa, al llarg del qual es trobaven les antigues caravanes del desert. Aquest riu que neix a les muntanyes de l’Atles, és el més llarg del Marroc amb mes 1200 km i es troba sec durant molts mesos a l’any. Enmig de res, trobem el poble de Lbirat i des d’allà seguim fins Msied. Nit a Msied.

Dia 5.- MSIED – CASCADES KHAOUI NAM
Avui viatgem en direcció sud-oest, entre carreteres asfaltades i pistes, per avançar cap a la costa. Al mig dia arribem a les cascades de Khaoui Nam, una cascada d’aigua d’uns 60 metres d’alçada. Sopar i allotjament al campament.

Dia 6.- CASCADES KHAOUI NAM – SMARA
Després d’esmorzar, sortida cap a Smara, un antic encreuament de caravanes al Sàhara. Aquesta històrica ciutat subsahariana plena d’encant, va ser fundada per Cheik el Ainin. La zona va ser molt popular a causa de les caravanes del desert i la recerca d’aigua. Gràcies a l’obra d’El Ainin, Smara es va convertir en un centre místic i sagrat, amb el monument més sorprenent del Sàhara. Tots els carrers de la ciutat estan en un angle recte que condueix a la gran plaça rectangular en la qual es troba l’antiga mesquita de pedres fosques. Del gran passat de Smara, només queden les restes del palau, la biblioteca i la Mesquita de Ma El Ainin. Cada matí, el mercat ofereix productes frescos arribats d’Agadir i altres ciutats costaneres. A la tarda visita del museu dels gravats rupestres de la zona, situat a uns 10 km de Samra. Nit a Smara.

Dia 7.- SMARA – EL AAIAÚN – TARFAYA – LLACUNA KHNIFIS – AKHFENNIR
Sortida al matí cap a la costa Atlàntica, a través d’un paisatge de desert on podem observar a nòmades amb camells i cabres. Després de quilòmetres de dunes de sorra, creuem l’antiga frontera entre l’antic Sàhara espanyol i el marroquí. De camí, ens trobem la ciutat de l’Aaiun, una de les més belles del Sàhara, i la ciutat de Tarfaya. Aquí es va inaugurar un monument en homenatge a l’aviador i escriptor francès Sant Exupéry, autor de “El Petit Príncep”, que va tenir un accident just en aquesta zona. Ens aturarem a la bonica llacuna de Khnifis, un braç de mar que entra a la terra uns 30 quilòmetres. Podem observar multitud d’aus migratòries i admirar els flamencs que hi habiten.

Dia 8.- AKHFENNIR – TANTAN – HASSI TAFNIDILT
Esmorzar. Avui farem un breu creuer a la llacuna per observar l’encantador paisatge de l’oceà. Després, sortida per carretera cap al nord, al llarg de la costa de l’Oceà Atlàntic i les seves platges, on podem observar algunes embarcacions que van encallar aquí en el passat. La jornada d’avui ens ofereix una esplèndida varietat de paisatges; des de les dunes de sorra del desert, fins a grans penya-segats parant les onades de l’oceà. Després del poble de Tantan, prenem una pista al llarg de la riba dreta del riu Draa fins Hassi Tafnidilt. Sopar i allotjament.

Dia 9.- HASSI TAFNIDILT – AOREORA – PLAGE BLANCHE
Avui seguim el rastre a la riba dreta del Draa fins a la desembocadura, que podrem apreciar des de dalt d’un impressionant penya-segat. En aquesta zona, els pescadors locals, utilitzen una tècnica tan rendible com imprudent; desafiant la força de la gravetat, escalen les altes parets de roques del penya-segat fins trobar-se per sobre de les ones, i des d’allà llancen les seves xarxes per capturar el major nombre de peixos. Passem els penya-segats de Aoreora, esquitxats de cabanes de pescadors, abans d’arribar a la meravellosa Plage Blanche, una platja de més de 50 quilòmetres de llarg, la més llarga i desèrtica del país. Observarem les seves espectaculars dunes de sorra blanca que acaben en l’oceà. Sopar i nit al campament.

Dia 10.- PLAGE BLANCHE – SIDI IFNI – MIRLEFT
Al matí sortida cap al nord i arribada a la pintoresca localitat de Sidi Ifni, últim enclavament espanyol, que gaudeix d’un paisatge encantador. Continuació cap a la ciutat de Mirleft, on passarem les properes dues nits. Disposarem de temps per relaxar-nos i per descobrir les platges dels voltants. Destaca la platja de Legzira, famosa pels seus arcs naturals gegantins tallats en els penya-segats causa de la força de les onades. Sopar i nit al campament.

Dia 11.- MIRLEFT – TIZNIT – AGADIR
Al matí sortida cap a Agadir, amb una breu parada a la localitat de Tiznit. Una població encantadora, amb una medina bulliciosa envoltada per una perfecta muralla. La ruta continua cap al Parc Nacional de Souss Massa Draa, una reserva natural i refugi de multitud d’espècies d’aus migratòries. Més tard, arribada a Agadir. Nit a Agadir.

Dia 12.- VOL AGADIR / CIUTAT D’ORIGEN
Trasllat a l’aeroport de Agadir, per al vol de tornada a la ciutat d’origen. Arribada i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
En base a grup de 2 a 3 persones 2.270 €
En base a grup a partir de 4 persones 1.830 €
Suplement Sortides Setembre a Desembre 140 €
Suplement Habitació Individual (només a hotel) 75 €
Suplement Tenda Individual 125 €
Taxes Aèries (Aprox.) 160 €
GRUP MÍNIM 2 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Trasllats especificats.
Allotjament en hotel a Agadir en habitació doble, i en tenda durant l’acampada (dues persones per tenda).
Alimentació especificada en el quadre.
Transport per terra en 4×4 (ocupat per 6 persones) del dia 2 al 11 del programa, amb conductor – acompanyant de parla francesa.
Logística del campament i material (excepte sac de dormir).
Guia de parla hispana durant la ruta.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Alimentació no especificada en el quadre. Begudes.
Activitats no especificades.
Entrades a monuments, museus, mederses, etc.
Guies locals.
Sac de dormir.
Propines i extres personals.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari