Àfrica
Destinació
12 dies, 8 dies
Duració
No Inclosos
Vuelos

El Senegal és un país de contrastos que es mou a cavall entre les últimes sorres del Sàhara i els primers boscos tropicals. Situat en ple sahel, aquest país posseeix una diversitat ètnica i cultural que són el reflex dels pobles que al llarg de la història van arribar fins ell. Wolof, serer, fulani, peul, diolá… són només algunes de les ètnies repartides de llarg a llarg d’aquest país en el qual musulmans, catòlics i animistes conviuen en total harmonia. Després de visitar l’eclèctica Dakar ens dirigirem cap al desert de Lompoul i les seves grans dunes de sorra al costat de la mar. Continuarem fins la ciutat colonial de Saint Louis, capital política de la colònia francesa fins a 1902. A un pas d’aquesta ciutat tenim el PN dels Ocells del Djoudj, el tercer en importància ornitològica del món. La ruta continuarà fins al PN del Delta del Saloum, testimoniatge de dos mil·lennis de presència humana en l’àrea i declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. L’extensió al país Bassari ens permetrà acostar-nos a la regió més remota del país i prendre contacte amb el poble basari i els seus costums ancestrals.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 ARRIBADA A DAKAR Hotel
2 DAKAR – GORÉE – LOMPOUL E / S Campament
3 LOMPOUL – ST. LOUIS E / S Hotel
4 ST. LOUIS – PN DJOUDJ – PN BARBARIE E / S Lodge
5 PN BARBARIE – LLAC ROSA – SALOUM E / S Ecolodge
6 PN DELTA DE SALOUM E / D / S Ecolodge
7 SALOUM – JOAL FADIOUTH – SALY o SOMONE E / D / S Hotel
8 SALY o SOMONE – DAKAR E
 EXTENSIÓ PAÍS BASSARI  
7 SALOUM – TAMBACOUNDA E / S Hotel
8 TAMBACOUNDA – DINDEFELO – KEDOUGOU E / S Hotel
9 KEDOUGOU – IBEL – IWOL – KEDOUGOU E / S Hotel
10 KEDOUGOU – KAOLACK E / S Hotel
11 KAOLACK – SALY o SOMONE E / S Hotel
12 SALY o SOMONE – DAKAR E
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / DINAR = D / SOPAR = S

* Consultar extensió opcional al País Bassari en la fitxa tècnica adjunta

Dia 01 | Arribada a Dakar
A la nostra arribada a DAKAR rebrem l’assistència per part del nostre personal i ens traslladarem a un allotjament en la capital.

Dia 02 | Dakar – Gorée – Llac Rosa – Lompoul
Després d’esmorzar farem un recorregut per DAKAR recorrent la PLAÇA DE LA INDEPENDÈNCIA i visitant algun dels seus mercats com KERMEL o SOUMBEDIOUNE. Després ens traslladarem al port on un ferri ens acostarà en un curt trajecte a l’ILLA DE GORÉE, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Allà visitarem la CASA DELS ESCLAUS, museu emblemàtic de l’illa, i ens perdrem pels estrets carrers de l’illa, amb les seves acolorides cases de l’època colonial. Després tornarem a Dakar i continuarem la ruta pel nord en direcció a LOMPOUL, l’única zona del Senegal amb desert. A l’arribada instal·larem les nostres tendes i farem una caminada per les dunes per a admirar la posta del sol.

Dia 03 | Lompoul – Saint Louis
Avui arribarem a SAINT LOUIS, la primera ciutat fundada pels europeus a Àfrica occidental i batejada així en honor a Lluís XIV. La ciutat es troba en una illa d’uns dos quilòmetres de longitud prop de la desembocadura de riu Senegal, encaixonada entre el continent i una gran llengua de sorra en la qual es troba el PARC NACIONAL DE LA LANGUE DE BARBARIE. Declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, la ciutat manté encara el seu caràcter antic d’influència colonial. Creuant a peu el pont MALICK GAYE en el mateix centre de la ciutat, s’arriba fins a GUET N’DONAR, un poble pesquer situat a la Langue de Barbarie on podem gaudir del dia a dia dels pescadors. Resulta especialment interessant visitar-ho a la tarda ja que és quan moltes piragües tornen després d’haver estat pescant tot el dia. Sens dubte una escena típicament senegalesa, amb un ambient animat i ple de color.

Dia 04 | Saint Louis – PN dels Ocells de Djoudj – Langue de Barbarie
Després d’esmorzar ens dirigirem cap al PARC NACIONAL DELS OCELLS DEL DJOUDJ, la tercera reserva ornitològica en importància del món. Embarcats en una piragua, navegarem per llacs i aiguamolls gaudint dels més de dos milions d’aus que arriben fins aquí per a hivernar. A més de pelicans, corbs de mar, garses, fredelugues, picudilles, zarapitos, cigonyes o àguiles, no resulta estrany veure al parc cocodrils i senglars. Després de dinar ens dirigirem cap a la LANGUE DE BARBARIE on ens relaxarem i acabarem de passar la tarda al costat de la mar.

Dia 05 | Langue de Barbarie – Saloum
Avui abandonarem el nord del país per a dirigir-nos cap al sud a la recerca del DELTA DEL SINE-SALOUM, un laberint de canals i manglars declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Durant el camí ens detindrem en el LLAC ROSA o RETBA, que deu el seu color a una alga que fabrica un pigment per a absorbir la llum del sol. Durant molts anys aquest lloc va ser l’etapa final del famós Ral·li París – Dakar. Pujats a un vehicle tot terreny bordejarem el llac per a veure de prop el procés d’extracció tradicional de la sal i visitarem els pobles nòmades que viuen al seu costat. Després d’esmorzar continuarem la ruta a la recerca del petit poble de SALOUM. A mesura que devorem quilòmetres pel sahel, anirem descobrint com l’aridesa de les dunes va donant pas a un paisatge més verd i típic de sabana.

Dia 06 | PN Delta del Saloum
Després d’esmorzar sortirem a navegar pel PARC NACIONAL DEL DELTA DEL SALOUM, segon parc nacional més gran després del Niokolo-Koba. Embarcats en una piragua a motor, solcarem les aigües del riu SALOUM a la recerca de la fauna que viu entre els manglars de les illes i canals. Durant el recorregut també visitarem algun poblat niominka, pescadors d’ètnia serer que habiten en el delta. De retorn a l’hotel menjarem i a la tarda ens acostarem a peu a visitar el poble de SALOUM.

Dia 07 | Saloum – Joal Fadiouth – Saly o Somone
Avui reprenem els vehicles i ens dirigim cap a JOAL, el poble del primer president del país on visitarem el seu port pesquer. Creuant un bonic pont de fusta arribem a FADIOUTH, una illa construïda literalment sobre una enorme muntanya de petxines. En els seus estrets carrers es desenvolupa la vida i s’estenen els llocs on provar escopinyes o peix sec, així com altres mercaderies. Durant el passeig veurem el cementiri, on les ànimes de cristians i musulmans descansen juntes en pau i harmonia. Després de dinar continuarem la nostra ruta cap a la costa en direcció a les localitats de SALY i SOMONE, prop de M’BOUR. Després d’instal·lar-nos a l’hotel gaudirem de la resta de la tarda al costat de la mar.

Dia 08 | Saly o Somone – Dakar
Avui disposarem del dia lliure fins que arribi l’hora indicada per al trasllat a l’aeroport. Fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
Preu Base per persona 935 €
Suplement Habitació Individual 175 €
Extensió País Bassari 415 €
Suplement Habitació Individual en Extensió 75 €
GRUP MÍNIM 4 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Allotjaments i alimentació segons quadre d’itinerari.
Bitllet de ferri a Gorée i visita de la casa dels esclaus (dilluns tancada).
Totes les activitats i visites detallades a l’itinerari.
Guia acompanyant de parla hispana per a grups a partir de 4 persones. Xofer-guia per a grups de fins a 4 persones.
Transport en vehicle amb aire condicionat (excepte els trasllats en 4×4).
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Vols internacionals.
Alimentació no especificada en el quadre. Begudes.
Activitats i visites no especificades com a incloses.
Entrades als llocs a visitar.
Propines i extres personals.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

18 maig, 2016

Un viaje interesante para conocer el país y una cultura diferente. Senegal te engancha desde el primer momento, su gente, sus paisajes, la vena artística en cada rincón… No es tan impactante como Burkina y Benín, donde había estado anteriormente, pero su contraste de paisajes y su gente le dan un toque especial.

2 setembre, 2016

Una experiència fantàstica i totalment recomanable. El viatge permet conèixer un país amb paisatges molt diferents entre sí: ciutats colonials, la història dels esclaus a l’illa de Gorée, desert, reserves ornitològiques, les diferents ètnies del país bassari… tot va anar molt bé

26 setembre, 2019

L’itinerari està ben planificat sobre tot per la diversitat d’indrets visitats i per suposat a nivell cultural, la visita als poblats va ser el millor del viatge ja que els locals et fan sentir molt còmode en tot moment. Espero repetir properament amb vosaltres

Deixar un comentari