Àfrica
Destinació
12 dies, 8 dies
Duració
Inclosos
Vuelos

La ciutat de St. Louis és la perla colonial del país. La costa atlàntica ens ofereix diversitat d’opcions: la reserva ornitològica de la Langue de Barbarie o la de Djoudj, el desert de Lompoul i l’interessant delta del riu Saloum, reserva de la biosfera i esquitxat de poblats de pescadors que segueixen emprant els mètodes tradicionals. L’extensió el país Bassari permet apropar-nos una mica a la regió més remota de l’est del país i prendre contacte amb altres ètnies i les seves costums.

Veure fitxa completa del viatge

SORTIDES DE NOVEMBRE 2018 A OCTUBRE 2019
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / DAKAR Hotel
2 DAKAR – GORÉE – LLAC ROSA – LOMPOUL E / S Eco Lodge / campament
3 LOMPOUL – ST. LOUIS E / S Hotel
4 ST. LOUIS – PARC DE DJOUDJ o BARBARIE E / S Lodge
5 PARC DE DJOUDJ o BARBARIE – SALOUM E / S Eco Lodge
6 SALOUM E / D / S Eco Lodge
7 SALOUM – JOAL FADIOUTH – SALY o SOMONE E / D / S Hotel
8 VOL DAKAR / CIUTAT D’ORIGEN E
 EXTENSIÓ PAÍS BASSARI  
7 SALOUM – TAMBACOUNDA E / S Hotel
8 TAMBACOUNDA – DINDEFELO – KEDOUGOU E / S Hotel
9 KEDOUGOU – POBLATS BEDIK/BASSARI – KEDOUGOU E / S Hotel
10 KEDOUGOU – KAOLACK E / S Hotel
11 KAOLACK – SALY o SOMONE E / S Hotel
12 VOL DAKAR / CIUTAT D’ORIGEN E
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / DINAR = D / SOPAR = S

DIA 1.- Vol Ciutat d’origen / Dakar
Presentació a l’aeroport a l’hora acordada i embarcament amb destinació Dakar. Arribada a l’aeroport internacional de Dakar, assistència pel nostre personal a l’aeroport i trasllat a un allotjament a la capital.

DIA 2.- Dakar – Gorée – Llac Rosa – Lompoul
Esmorzar i breu recorregut a Dakar per visitar algun dels colorits mercats d’aquesta gran capital on la tradició es barreja amb les influències occidentals. Passeig pels seus carrers principals abans de sortir cap a l’embarcador de Dakar. Un ferri ens acostarà a l’illa de Gorée, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO; recorrerem els seus carrers empedrats decorades i perfumades per les buguenvíl·lies abans de tornar a Dakar. Continuació rumb al Llac Rosa de Retba, famosa salina pel color que tenen les seves aigües quan el sol cau a plom i per haver estat la meta del ral·li Paris-Dakar en el seu pas pel nord d’Àfrica. Visita de les aldees nòmades que viuen al costat del llac i que extreuen la sal del fons de les seves aigües seguint els mètodes tradicionals. A la tarda continuació a Lompoul, únic desert de Senegal. Arribada i instal·lació a les nostres botigues. Segons l’horari d’arribada, passeig per les dunes per admirar la posta de sol. Sopar i allotjament.

DIA 3.- Lompoul – St. Louis
Esmorzar i trasllat a St Louis, capital del nord del país. Després de travessar el famós pont Faidherbe, arribem al nostre hotel i ens instal·lem. Dinar lliure.
A la tarda, visita d’aquesta urbs de marcat accent colonial. En calessa, gaudirem d’un passeig en el qual podrem veure la bellesa de les cases colonials amb els seus bonics balcons. Sopar i allotjament.

DIA 4.- St Louis – Parc de Djoudj / Barbàrie
Esmorzar i sortida cap al parc ornitològic de Djoudj, tercera reserva ornitològica al món. En piragua, surcaremos els meandres del Rio Senegal per observar diverses espècies de corriols, picudillas, zarapitos, cigonyes, etc. Podrem assistir a un fabulós espectacle de la ronda dels pelicanos. Dinar lliure i continuació al lodge Ocean & Savane, ubicat a la sabana africana. Sopar i allotjament.

Nota Important: De maig a octubre, en estar tancada la reserva per als visitants, la visita d’Djoudj, serà reemplaçada per la de la reserva de Barbarie. És, també, una reserva ornitològica molt important i on també s’utilitza la piragua per a l’observació de fauna.

DIA 5.- ​​Parc de Djoudj / Llengua de Barbarie – Saloum
Esmorzar i sortida cap a Saloum. Abandonem l’aridesa del nord per dirigir més al sud, on el paisatge canvia i es torna més verd. Arribada a la regió del Saloum i instal·lació a l’hotel. Sopar i allotjament.

DIA 6.- Saloum
Esmorzar. La regió del Sine Saloum deu el seu nom als dos rius que la travessen. Embarcarem en una barcassa de motor, transport típic de la zona. Solcant les aigües d’aquest riu, recorrerem la reserva natural que formen les illes del Delta del Saloum i visitarem un poblat de l’ètnia Sereres, pescadors que habiten aquestes terres. Retorn a l’hotel i dinar inclòs. A la tarda, visita a peu del poble de Saloum. Sopar i allotjament.

DIA 7.- Saloum – Joal Fadiouth – Saly o Somone
Esmorzar. Reprenem la carretera rumb a la famosa localitat de Joal Fadiouth, bressol del primer president del Senegal, Leopold Sedar Senghor. Visitarem l’illa de les petxines de Fadiouth, amb el seu incomparable cementiri artificial construït a base de petxines marines. Dinar inclòs en Joal Fadiouth. Continuem la nostra ruta cap a Saly / Somone, passant per Mbour. Arribada i instal·lació al nostre hotel. Allotjament.

DIA 8.- Vol Dakar / Ciutat d’origen
Esmorzar. Dia lliure fins l’hora indicada per al trasllat a l’aeroport. Embarcament en el vol de tornada i fi dels nostres serveis.

EXTENSIÓ PAÍS BASSARI

DIA 7.- Saloum – Tambacounda
Esmorzar. Sortida en el nostre vehicle de Saloum per continuar la ruta en direcció sud. Abandonem la regió del Saloum per dirigir-nos a la zona oriental d’SenegalP Parada en ruta per visitar poblats de diferents ètnies que habiten aquesta part del país. Arribada a Tamba, antiga capital de l’imperi Mandinga, convertit avui en dia en un centre de comerç entre les ètnies procedents d’Guinea, Mali i Senegal. Instal·lació en el nostre allotjament i visita de la ciutat a la tarda. Sopar.

DIA 8.- Tambacounda – Dindefelo – Kedougou
Després de l’esmorzar, seguim la nostra ruta cap a Kedougou. Es tracta de la regió més muntanyosa i zona per excel·lència de les minories ètniques. Visita de diferents poblats en ruta i possibilitat de veure els cercadors d’or, amb els seus mètodes rudimentàries de treball. Arribada a Kedougou i continuació a la serralada Futa Djalon. Després d’un recorregut per una estreta pista arribarem a Dindefelo on es troba l’única cascada del Senegal. Visita de la cascada amb possibilitat de banyar-nos en les seves fresques aigües. En el camí de tornada a Kedougou, podrem amb sort, topar amb un d’aquests mercats setmanals que atreuen a agricultors, pastors i comerciants. O, si no, passar pel poblat peul d’Afia. Sopar i allotjament.

DIA 9.- Kedougou – Poblats Bedik / Bassari – Kedougou
Esmorzar. Nombrosos grups ètnics conviuen en aquesta regió; coneixerem als Peul i, sobretot, als Bedik, subgrup dels Bassari que viu amagat a les muntanyes. Per pistes no asfaltades ens dirigim a Ibel, agradable poble de l’ètnia Peul des d’on farem un petit trekking per les muntanyes del Futa Djalon, (3 quilòmetres d’ascensió) enclavament natural de l’ètnia Bedik i podrem visitar els camps on es conrea amb mètodes rudimentaris el cacauet i el mill, amb el qual preparen la seva famosa cervesa. Retorn al nostre hotel. Més tard, passeig per la ciutat. Sopar i allotjament.

DIA 10.- Kedougou – Kaolack
Esmorzar. Sortida d’hora en direcció nord. Ens allunyem dels paisatges del Senegal més genuí trobant a faltar la senzillesa i alegria de la seva gent. Arribada a Kaolack, la tercera ciutat en importància del país i instal·lació al nostre hotel. A la tarda, visita de la ciutat i del seu impressionant mercat on és possible trobar gairebé qualsevol cosa. Arribada i instal·lació a l’hotel. Sopar.

DIA 11.- Kaolack – Dakar
Esmorzar. De retorn a la capital, el paisatge es converteix en un gran camp de cultiu per al cacauet i en enormes salines a les rodalies de Kaolack. Continuació cap a la petita costa, arribada i instal·lació a l’hotel.

DIA 12.- Vol Dakar / Ciutat d’origen
Esmorzar. Dia lliure a la platja. A l’hora indicada, trasllat a l’aeroport per agafar el vol de tornada. Arribada i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
En base a grup a partir de 2 persones 1.260 €
Suplement Habitació Individual 175 €
Extensió País Bassari 420 €
Suplement Habitació Individual en Extensió 50 €
Suplement Aeri Temporada Alta (Nadal / Cap d’Any / Setmana Santa / Estiu: 17 Juliol a 26 Agost) 90 €
Taxes Aèries (Aprox.) 380 €
  GRUP MÍNIM 2 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Allotjaments i alimentació segons quadre d’itinerari.
Bitllet ferry a Gorée i visita de la casa dels esclaus (dilluns tancada).
Activitats i visites detallades a la fitxa tècnica.
Guia acompanyant de parla hispana per a grups a partir de 4 persones. Xofer-guia per a grups de fins a 4 persones.
Transport en vehicle amb A/C (excepte els trasllats en 4×4).
Assegurança bàsica d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Alimentació no especificada en el quadre. Begudes.
Activitats i excursions opcionals.
Entrades als llocs a visitar.
Propines.
Ampliació de cobertures de l’assegurança d’assistència i anul·lació.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

4.67 Basat en 3 ressenyes
18 maig, 2016

Un viaje interesante para conocer el país y una cultura diferente. Senegal te engancha desde el primer momento, su gente, sus paisajes, la vena artística en cada rincón… No es tan impactante como Burkina y Benín, donde había estado anteriormente, pero su contraste de paisajes y su gente le dan un toque especial.

2 setembre, 2016

Una experiència fantàstica i totalment recomanable. El viatge permet conèixer un país amb paisatges molt diferents entre sí: ciutats colonials, la història dels esclaus a l’illa de Gorée, desert, reserves ornitològiques, les diferents ètnies del país bassari… tot va anar molt bé

26 setembre, 2019

L’itinerari està ben planificat sobre tot per la diversitat d’indrets visitats i per suposat a nivell cultural, la visita als poblats va ser el millor del viatge ja que els locals et fan sentir molt còmode en tot moment. Espero repetir properament amb vosaltres

Deixar un comentari

Classificació