Àfrica
Destinació
12 dies, 8 dies
Duració
No Inclosos
Vuelos

Senegal és un país de contrastos, a cavall entre les sorres del Sàhara i els boscos tropicals. Situat en ple sahel, posseeix una diversitat ètnica i cultural reflex dels pobles que al llarg de la història van arribar fins ell. Wolof, serer, fulani, peul, diolá… són algunes de les ètnies repartides de llarg a llarg d’aquesta terra en el qual musulmans, catòlics i animistes conviuen en total harmonia. Després de visitar l’eclèctica Dakar ens dirigirem cap al desert de Lompoul i les seves grans dunes de sorra al costat de la mar. D’aquí viatjarem fins a la ciutat colonial de Saint Louis, capital de la colònia francesa fins a 1902. A un pas d’aquesta ciutat tenim el PN dels Ocells del Djoudj, el tercer en importància ornitològica del món. La ruta continuarà fins al PN del Delta del Saloum, testimoniatge de dos mil·lennis de presència humana en l’àrea i declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. L’extensió al país Bassari ens permetrà acostar-nos a la regió més remota del país i prendre contacte amb el poble basari i els seus ancestrals costums.

Veure fitxa completa del viatge

SORTIDES DE NOVEMBRE 2022 A OCTUBRE 2023
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 ARRIBADA A DAKAR Hotel
2 DAKAR – GORÉE – LOMPOUL E / S Campament
3 LOMPOUL – ST. LOUIS E / S Hotel
4 ST. LOUIS – PN DJOUDJ – PN BARBARIE E / S Lodge
5 PN BARBARIE – LLAC ROSA – SALOUM E / S Ecolodge
6 PN DELTA DE SALOUM E / D / S Ecolodge
7 PN DELTA DE SALOUM – JOAL FADIOUTH – SALY o SOMONE E / D / S Hotel
8 SALY o SOMONE – DAKAR E
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / DINAR = D / SOPAR = S

Dia 1 | Arribada a Dakar
A la nostra arribada a Dakar rebrem l’assistència per part del nostre personal i ens traslladarem a un allotjament en la capital. Nit en hotel.

Dia 2 | Dakar – Gorée – Llac Rosa – Lompoul
Després d’esmorzar farem un recorregut per Dakar recorrent la Plaça de la Independència i visitant algun dels seus acolorits mercats com Kermel o SOUMBEDIOUNE. Després ens traslladarem a l’embarcador on un ferri ens acostarà en un curt trajecte a l’illa de Gorée, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Allí visitarem la casa dels esclaus, museu emblemàtic de l’illa, i ens perdre’ns pels estrets carrers, amb les seves acolorides cases de l’època colonial. Després d’un esmorzar lliure tornarem a Dakar i continuarem la ruta pel nord a la recerca de Lompoul, l’única zona del Senegal amb desert. En arribar a destí instal·larem les nostres botigues i farem una passejada per les dunes per a admirar la posta del sol. Nit en botiga.

Dia 3 | Lompoul – Saint Louis
Avui arribarem fins a SAINT LOUIS, a l’hora de l’esmorzar (lliure). A la tarda, en calesa, visitarem aquesta urbs de marcat caràcter colonial. Nit en hotel. Saint Louis va ser la primera ciutat fundada pels europeus a Àfrica occidental i batejada així en honor a Lluís XIV. La ciutat es troba en una illa d’uns dos quilòmetres de longitud prop de la desembocadura de riu Senegal, encaixonada ens el continent i una gran llengua de sorra en la qual es troba el PARC NACIONAL DE LA LANGUE DE BARBÀRIE. Declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, la ciutat manté encara el seu caràcter antic d’influència colonial. Creuant a peu el pont MALICK GAYE en el mateix centre de la ciutat, s’arriba fins a GUET N’DONAR, un poble pesquer situat en la Langue de Barbàrie on poder gaudir del dia a dia dels pescadors. Resulta especialment interessant visitar-ho a la tarda ja que és quan moltes piragües tornen després d’haver estat pescant tot el dia. Sens dubte una escena típicament senegalesa, amb un ambient animat i ple de color.

Dia 4 | St Louis – PN dels Ocells de Djoudj – Langue de Barbàrie
Després d’esmorzar ens dirigirem cap al PARC NACIONAL DELS OCELLS DEL DJOUDJ, la tercera reserva ornitològica en importància del món. Embarcats en una piragua, navegarem per llacs i marenys gaudint dels més de dos milions de áves que arriben fins aquí per a hivernar. A més de pelicans, corbs de mar, garses, fredelugues, picudillas, zarapitos, cigonyes o àguiles, no resulta estrany veure al parc cocodrils i senglars. Després de l’esmorzar ens dirigirem cap a la LANGUE DE BARBÀRIE on ens relaxarem i acabarem de passar la tarda al costat de la mar. Nit en Lodge.

Dia 5 | Langue de Barbàrie – Saloum
Avui abandonarem el nord del país per a dirigir-nos cap al sud a la recerca del delta del SINE-SALOUM, un laberint de canals i manglars declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Durant el camí ens detindrem en el LLAC ROSA o RETBA, que deu el seu color a una alga que fabrica un pigment acolorit per a absorbir la llum del sol. Durant molts anys aquest lloc va ser l’etapa final del famós Ral·li Paris–Dakar. Pujats a un vehicle tot terreny circumval·larem al llac per a veure de prop el procés d’extracció tradicional de la sal i visitarem els pobles nòmades que viuen al costat de l’ell. Després de l’esmorzar continuarem la ruta a la recerca del petit poble de SALOUM. A mesura que devorem quilòmetres pel sahel, anirem descobrint com l’aridesa de les dunes va donant pas a un paisatge més verd i típic de sabana. Nit en lodge.

Dia 6 | PN del Delta del Saloum
Després d’esmorzar sortirem a navegar pel PN del DELTA DEL SALOUM, segon parc nacional més gran després del Niokolo-Koba. Embarcats en una piragua a motor, solcarem les aigües del riu SALOUM a la recerca de la fauna que viu entre els manglars de les illes i canals. Durant el recorregut també visitarem algun poblat niominka, pescadors d’ètnia serer que habiten en el delta. De tornada a l’hotel menjarem i a la tarda ens acostarem a peu a visitar el poble de SALOUM. Nit en Lodge.

Dia 7 | Saloum – Joal Fadiouth – Saly / Somone
Avui reprenem els vehicles i ens dirigim cap a JOAL, el poble del primer president del país on visitarem el seu port pesquer. Creuant un bonic pont de fusta aconseguirem FADIOUTH, una illa construïda literalment sobre una enorme muntanya de petxines. En els seus estrets carrers es desenvolupa la vida i s’estenen els puestecitos d’escopinyes i peix sec així com altres mercaderies. Durant el passeig veurem el cementiri, també de petxines, on les ànimes de cristians i musulmans descansen juntes en pau i harmonia. Després de l’esmorzar continuarem nostra la ruta cap a la costa a la recerca de les localitats de SALY i SOMONE, prop de M’BOUR. Després d’instal·lar-nos a l’hotel gaudirem de la resta de la tarda al costat de la mar. Nit en hotel.

Dia 8 | Saly/Somone – Dakar
Avui disposarem del dia lliure fins que arribi l’hora indicada per al trasllat a l’aeroport. Fi dels nostres serveis.

EXTENSIÓ: PAIS BASSARI

Dia 7 | Saloum – Tambacounda
Després d’esmorzar sortirem cap al PAIS BASSARI, a l’orient del Senegal. Durant la ruta pararem a visitar alguna dels pobles que habiten per aquesta part del país. Arribats a TAMBACOUNDA ens instal·larem en el nostre allotjament i sortirem a recórrer la ciutat i el seu animat mercat. Aquesta ciutat, antiga capital de l’imperi mandinga, és avui dia un important eix comercial entre Guinea, Mali i el Senegal. Nit en hotel.

Dia 8 | Tambacounda – Dindefelo – Kedougou
Després d’esmorzar ens dirigirem cap a KEDOUGOU. Ens trobem en la zona més muntanyenca del país i bressol de les minories ètniques. Durant el recorregut tindrem la possibilitat de veure petits poblats i amb una mica de sort creuar-nos amb algun cercador d’or.
Arribats a Kedougou continuarem cap al FOUTA DJALON, un massís muntanyenc que fa frontera amb Guinea Bissau. Després d’un recorregut off-road per una singular pista arribarem a DINDEFELO, el lloc on es troba l’única cascada del Senegal. Després de visitar-la i donar-nos un refrescant bany tornarem a Kedougou. Nit en hotel.

Dia 9 | Kedougou – Poblats Bedik i Bassari – Kedougou
Avui farem un recorregut per la regió per a aprendre més sobre els nombrosos grups ètnics que habiten en ella. Coneixerem als peul i als bedik, un subgrup dels basari que viu amagat a les muntanyes del DJALON. Per pistes no asfaltades arribarem a IBEL, un petit poblat peul des d’on realitzarem un petit trekking fins al poblat bedik de IWOL. En aquest lloc farem un recorregut pel poblat i visitarem els camps on es conrea el cacauet i el mill, aliments bàsics en la dieta bassari. De tornada a l’hotel tindrem un esmorzar i a la tarda sortirem a recórrer la ciutat i el seu mercat. Nit en hotel.

Dia 10 | Kedougou – Kaolack
Avui ens espera una jornada llarga de viatge. Després d’esmorzar sortirem d’hora cap a l’occident del país deixant enrere la tranquil·litat i senzillesa del Senegal més genuí. Arribats a KAOACK ens instal·larem a l’hotel i sortirem a recórrer els seus carrers i el seu animat mercat. Estem en la tercera ciutat en importància del país, coneguda pel seu port sobre el riu Saloum, on es comercia amb cacauets, peix i sal procedent de les salines. Nit en hotel.

Dia 11 | Kaolack – Saly / Somone
Després d’esmorzar deixarem enrere les salines i els camps de cacauets, i continuarem la ruta cap al cor de la PETITE CÔTE, el tram de costa que va des de la desembocadura del Riu Saloum fins a uns 80 km. al sud de Dakar. Allí ens allotjarem en SALY / SOMONE i disposarem de la resta del dia per a relaxar-nos i gaudir d’algunes de les millors platges del país. Molt prop d’aquí es troba la ciutat de M’BOUR, una petita ciutat amb carrers de terra i peixos fumats a l’aire lliure que encara manté l’esperit del Senegal més tradicional. Nit en hotel.

Dia 12 | Saly/Somone – Dakar
Avui disposarem del dia lliure fins que arribi l’hora indicada per al trasllat a l’aeroport. Fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
Preu Base per persona 935 €
Suplement Habitació Individual 195 €
Preu Base per persona (Hotels Categoria Superior) 1.150 €
Suplement Habitació Individual (Hotels Categoria Superior) 330 €
Extensió País Bassari 500 €
Suplement Individual en Extensió 105 €
  GRUP MÍNIM 2 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Allotjaments i alimentació segons quadre d’itinerari.
Bitllet de ferri a Gorée i visita de la casa dels esclaus.
Excursions i visites especificades al programa.
Transport en vehicle amb A/C (excepte pels trasllats que es fan en 4×4).
Guia acompanyant de parla hispana per a grups a partir de 4 persones. De 2 a 3 persones es realitza amb xofer-guia.
Assegurança d’assistència en viatge i cancel·lació.
SERVEIS NO INCLOSOS
Alimentació no especificada en el quadre d’itinerari. Begudes.
Entrades als llocs a visitar.
Propines i extres personals.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari