Àfrica
Destinació
11 dies
Duració
Fora de temporada
Temporada
Inclosos
Vuelos

Al sud del Senegal, entre Gàmbia i Guinea Bissau, es troba la regió de Casamance, un lloc on els àrids paisatges de nord de país s’han transformat en sabanes, boscos, arrossars, rius i canals, i on les creences animistes i els costums de l’ètnia diola marquen el ritme del dia a dia. Al llarg d’aquesta ruta pensada per a viatgers actius, recorrerem al delta del riu Casamance visitant poblets i petits racons on difícilment arribaríem si no ho fem viatjant com ho farem nosaltres: a peu i navegant en petites piragües locals a través dels bolongs (canals del riu). Una forma molt diferent de desplaçar-se en total harmonia amb l’entorn i els pobles que habiten la regió.

Veure fitxa completa del viatge

SORTIDES DE FEBRER A NOVEMBRE 2022
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL BARCELONA / BANJUL Hotel
2 BANJUL – ZIGUINCHOR E Hotel
3 ZIGUINCHOR – BANDIAL – AFFINIAM – ENAMPORE   E / D / S Campament
4 ENAMPORE – ELOUBALINE – MLOMP – OUSSOUYE E / D / S Campament
5 OUSSOUYE – EGUEYE – BOUCOTTE E / D / S Campament
6 BOUCOTTE – DJEMBERING – BOUCOTTE E / D / S Campament
7 BOUCOTTE – VINDAYE – KARABANE E / D / S Campament
8 KARABANE – DIOGUÉ – HITOU – NIOMOUNE E / D / S Campament
9 NIOMOUNE – BANKASSOUK – KAFOUNTINE E / D / S Campament
10 KAFOUNTINE – BANJUL E / D
11 VOL BANJUL / BARCELONA
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / DINAR = D / SOPAR = S

Dia 1 | Vol Barcelona / Banjul
Inici del nostre viatge en un vol regular cap a la ciutat de Banjul, capital de Gàmbia. Després de realitzar els tràmits d’entrada al país un trasllat privat ens portarà fins a l’hotel on passarem la primera nit.

Dia 2 | Banjul – Ziguinchor
Després d’esmorzar sortirem en vehicle privat cap a la frontera amb el Senegal on realitzarem els tràmits duaners. Ja a la Casamance, ens dirigirem cap a la seva capital, Ziguinchor, on ens instal·larem en un hotel al costat del Riu Casamance i disposarem de la tarda lliure per a recórrer la ciutat. La ciutat de Ziguinchor va ser fundada l’any 1645 pels portuguesos i venuda a França el 1888, que la va annexar a la colònia francesa del Senegal. Del seu passat colonial queden múltiples edificis que malgrat el seu pobre estat de conservació en alguns casos, encara conserven l’encant de l’època. Nit en hotel.

Dia 3 | Ziguinchor – Bandial – Affiniam – Enampore
Avui començarem el nostre recorregut per la regió dirigint-nos cap a Bandial, un petit poblet on arribarem després d’una bonica etapa navegació en piragua a motor a través dels bolongs del riu. Des d’aquí començarem a caminar fins a arribar a Affiniam, un poble diolá on pararem a dinar. Després de menjar alguna cosa ens dirigirem a peu fins a un petit embarcador on ens estarà esperant de nou la piragua per a portar-nos a través dels bolongs fins a Etama. Desembarcarem i continuarem caminant cap a Seleki i a continuació fins a Enampore, on ens instal·larem en un campament local. Nit en campament.

Dia 4 | Enampore – Eloubaline – Mlomp – Oussouye
Avui ens espera la jornada més llarga de la ruta amb molts llocs interessants per a visitar. Després d’esmorzar sortirem caminant en direcció a Kamobeul on prendrem la piragua que ens portarà fins a Eloubaline, un poble tradicional diolá, que té l’honor de ser el lloc amb més “Case à Impluvium” de tota la Casamance. Aquestes cases es diuen així pel seu sostre en forma de con per a recollir l’aigua de la pluja. Després de la visita continuarem en piragua fins a Djiromaite, on posarem peu a terra per a caminar fins a Mlomp. un poble tradicional animista en el qual podrem veure les “Cases à Étages”, unes cases de dos pisos úniques a la regió construïdes en tova. Després de menjar continuarem a peu fins a Oussouye, llar de Sibiloumbay Dhiedhouel, el Rei Sagrat dels diolás el regne dels quals es remunta almenys fins a finals del segle XVII. Entre algunes de les seves obligacions està el no poder abandonar mai el seu regne i haver de viure sempre al bosc. Nit en campament.

Dia 5 | Oussouye – Egay – Boucotte
Després d’esmorzar realitzarem una bonica caminada a través del bosc de Oukout fins a arribar al poblet de Diantene. Des d’aquí travessarem un bolong a peu (és possible que hàgim de descalçar-nos) fins a arribar a un altre petit poblat al costat de la riba d’un bolong anomenada Egay, on ens embarcarem en la piragua que ens portarà en un preciós passeig pels bolongs passant al costat de l’illa de Ehidj, fins a l’embarcador de Boucotte. Una vegada desembarcats continuarem de nou a peu fins a arribar al nostre campament al costat de les aigües de l’Oceà Atlàntic. Nit en campament.

Dia 6 | Boucotte – Djembering – Boucotte
Després d’esmorzar realitzarem una caminada pels boscos primaris de la regió a la recerca de la població de Djembering. Durant el camí ens aturarem en el museu a l’aire lliure Sangawatt, dedicat a la cultura diolá, i en el qual aprendrem més sobre els costums i tradicions d’aquest poble animista. De tornada al campament menjarem enfront de la mar i tindrem temps de relaxar-nos la resta de la tarda. El que ho desitgi podrà acostar-se caminant per la platja fins a arribar a la població de Cap Skiring, el punt turístic més famós de la regió. Nit en campament.

Dia 7 | Boucotte – Bouyouye – Vindaye – Karabane
La jornada d’avui ens portarà fins a la bonica illa de Karabane, l’exòtic lloc on es va situar la seu regional del govern colonial francès enfront de les aigües del Riu Casamance, molt prop de la seva delta. Després d’esmorzar ens dirigirem a peu fins a Bouyouye, un poble diolá tradicional que dóna recer a algunes de les ceibas més majestuoses de la regió. Des d’aquí caminarem a través d’un bosc cap a un bolong pròxim on ens embarcarem en la piragua per a anar fins a l’illa de Vindaye. Travessarem a peu els seus arrossars i el petit poble, i de nou ens embarcarem fins a arribar a Kafar, un remot assentament de pescadors situat enfront d’una bonica platja, ja a l’Illa de Karabane. Finalment travessarem l’illa a peu fins a aconseguir el poble de Karabane i després d’instal·lar-nos a l’hotel tindrem la resta de la tarda lliure. Nit en hotel.

Dia 8 | Karabane – Niomoune
Després de gaudir d’un esmorzar tranquil enfront de les aigües del riu Casamance, pujarem a la piragua per a travessar el riu en direcció a Diogué-Wolof des d’on caminarem cap a Diogué-Diolá, un poblet tradicional diolá d’agricultors i ramaders que, després de l’arribada de pescadors de l’ètnia wolof procedents del nord del país, va quedar dividida en dues parts. El barri diolá destaca pels seus arrossars mentre que el barri de pescadors wolof ho fa per les seves grans piragües i els seus enormes assecadors de peix. Després de la visita, embarcarem de nou i navegant entre els bolongs ens dirigirem cap a Hitou, on realitzem una bonica caminada fins a arribar a la tranquil·la població de Niomoune. Nit en campament.

Dia 9 | Niomoune – Kafountine
Després d’un esmorzar relaxat ens embarcarem en la piragua en direcció al poble de Haer, des d’on realitzarem una bonica caminada fins a arribar a la població de Bankassouk. Aquí ens embarcarem de nou i a través d’estrets bolongs arribarem a l’illa dels ocells de Kassel, un lloc on nien multitud d’ocells al llarg de tot l’any i que als matins sol estar especialment concorregut. Finalment aconseguirem la població de Kafountine un tranquil poble de pescadors enfront de les aigües de l’Oceà Atlàntic conegut a la regió com la “Segona Jamaica”, gràcies a la gran quantitat de músics, percussionistes, ballarins i rastafaris, que se solen donar cita aquí. Nit en campement.

Dia 10 | Kafountine – Banjul
Últim dia del nostre periple per la Casamance. Al matí una suau caminada ens portarà a visitar un dels arbres més impressionants de la regió, el Fromager d’Abéné, també conegut en mandinga com Bantaworo, un arbre sagrat per als diolás que en realitat està format per sis ceibas que envolten un setè arbre. Després de menjar alguna cosa en el campament, ens prepararem per a dirigir-nos a l’aeroport de Banjul per a prendre el nostre vol de tornada de matinada. Nit a bord.

Dia 11 | Vol Banjul / Barcelona
Arribada a la nostra ciutat d’origen i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
En base a grup de 8 a 16 persones 1.090 €
En base a grup de 5 a 7 persones 1.275 €
En base a grup de 2 a 4 persones 1.340 €
Taxes Aèries (Aprox.) 340 €
GRUP MÍNIM 2 PERSONES
La realització d’aquest viatge requereix la participació d’un mínim de 2 persones.
Si no s’arriba a aquest mínim, l’agència té dret a anul·lar el viatge fins a 20 dies abans de l’inici del viatge. En el cas que l’agència anul·li el viatge per no assolir el nombre mínim de viatgers, l’agència reemborsarà tots els imports prèviament abonats en concepte del viatge.
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Transport per carretera en vehicle privat segons itinerari.
Allotjament en hotel categoria turista a Banjul i Ziguinchor, en base habitacions dobles amb esmorzar inclòs.
Allotjament en campaments durant el recorregut per Casamance, en règim de pensió completa.
Barca a motor privada pels trajectes pel riu.
Guia de parla francesa durant la ruta.
Transport privat per carretera de l’equipatge.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Alimentació no especificada en el quadre d’itinerari. Begudes.
Activitats i visites no especificades com a incloses.
Visat de Gàmbia (en cas de ser necessari a la tornada).
Propines i extres personals.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

1. La combinació de serveis de viatge que se li ofereix és un viatge combinat en el sentit del text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat pel Reial Decret Legislatiu 1/2007, del 16 de novembre.

Per tant, vostè gaudirà de tots els drets que s’apliquen en el marc de la UE als viatges combinats. L’empresa VIATGES INDEPENDENTS I TREKKINGS S.L. serà plenament responsable de la correcta execució del viatge combinat en el seu conjunt.

A més, com exigeix la legislació, l’empresa VIATGES INDEPENDENTS I TREKKINGS S.L. està coberta per una garantia per a reemborsar-li els pagaments realitzats i, si el transport està inclòs en el viatge, assegurar la seva repatriació en cas que incorri en insolvència.

Més informació sobre els seus principals drets conforme al text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat per Reial decret Legislatiu 1/2007, del 16 de novembre (que es proporcionarà mitjançant un enllaç).

2. A aquesta oferta de viatge li resulten aplicables les següents Condicions Generals de contracte de viatge combinat.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari