Àfrica
Destinació
10 dies
Duració
Inclosos
Vuelos

Al sud del Senegal, entre Gàmbia i Guinea Bissau, es troba la regió de Casamance, un lloc on els àrids paisatges de nord de país s’han transformat en sabanes, boscos, arrossars, rius i canals, i on les creences animistes i els costums de l’ètnia diola marquen el ritme del dia a dia.
Al llarg d’aquesta ruta pensada per a viatgers actius, recorrerem al delta del riu Casamance visitant poblets i petits racons on difícilment arribaríem si no ho fem viatjant com ho farem nosaltres: a peu i navegant en petites piragües locals a través dels bolongs (canals del riu). Una forma molt diferent de desplaçar-se en total harmonia amb l’entorn. Aquells que decideixin continuar l’aventura per terres senegaleses podran fer-ho visitant el segon parc nacional més gran del país i una de les reserves de flora i fauna més importants de l’Àfrica Occidental: el Parc Nacional del Delta de Saloum.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL BARCELONA / BANJUL Hotel
2 BANJUL – KAFOUNTINE E / D / S Campament
3 KAFOUNTINE – BAKASSOUK – NIOMOUNE E / D / S Campament
4 NIOMOUNE – DIOGUÉ – KARABANE E / D / S Hotel
5 KARABANE – BOUYOUYE – BOUCOTTE E / D / S Campament
6 BOUCOTTE – DJEMBERING – BOUCOTTE E / D / S Campament
7 BOUCOTTE – EGUEYE – OUSSOUYE E / D / S Campament
8 OUSSOUYE – MLOMP – ENAMPORE E / D / S Campament
9 ENAMPORE – ZIGUINCHOR – BANJUL E
10 VOL BANJUL / BARCELONA E
 EXTENSIÓ DELTA DE SALOUM
9 ENAMPORE – ZIGUINCHOR E Hotel
10 ZIGUINCHOR – SIMAL (SALOUM) E / S Ecolodge
11 SIMAL (SALOUM) E / D / S Ecolodge
12 SIMAL – JOAL FADIOUTH – DAKAR E
13 VOL DAKAR / BARCELONA
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / DINAR = D / SOPAR = S

DIA 1.- Vol Barcelona / Banjul
Inici del nostre viatge en vol regular cap a la ciutat de BANJUL, capital de GÀMBIA. Després de realitzar els tràmits d’entrada al país un transfer privat ens portarà a l’hotel on passarem la primera nit.

DIA 2.- Banjul – Kafountine
Després d’esmorzar sortirem en minibús en direcció a la frontera amb SENEGAL. Realitzats els tràmits pertinents, i ja a la CASAMANCE, ens dirigirem cap a KAFOUNTINE, un tranquil poble de pescadors on diolas i mandingues viuen en total harmonia, i que és conegut com la “Segona Jamaica”. El lloc és prestigiós pels seus músics, percussionistes, ballarins i rastafaris, d’aquí el seu segon nom.

DIA 3.- Kafountine – Niomoune
Avui comença el nostre recorregut per la CASAMANCE; la nostra primera parada serà l’illa dels ocells de KASSEL, un bonic lloc on solen acostar-se multitud d’aus al llarg de tot l’any. Des d’aquí continuarem caminant fins a KOUBA i després en piragua fins a l’illa de BAKASSOUK, des d’on caminarem de nou fins arribar al poblat de HAER. Aquí ens recollirà de nou la piragua i en una tranquil·la navegació arribarem fins a la bonica vila de NIOMOUNE.

DIA 4.- Niomoune – Karabane
Després de l’esmorzar deixarem enrere NIOMOUNE i ens dirigirem a peu i amb alguna connexió en piragua cap al poblet de HITOU. Visitarem el petit poble i al costat d’un bolongo ens recollirà de nou la canoa per arribar a DIOGUÉ, un poblat tradicional diola d’agricultors i ramaders, que després de l’arribada de pescadors de l’ètnia wòlof procedents de nord de país, va quedar dividida en DIOGUÉ-DIOLA i DIOGUÉ-WÒLOF. El barri diola destaca pels seus arrossars mentre que el barri de pescadors wolof ho fa per les seves grans piragües i els seus enormes assecadors de peix en què treballen principalment les dones. Després de la visita embarcarem de nou i creuant les aigües del RIU CASAMANCE just a la desembocadura, ens dirigirem cap a KARABANE, l’illa on es va ubicar la seu regional de govern colonial francès.

DIA 5.- ​​Karabane – Boucotte
A causa del seu passat francès, a KARABANE encara és possible veure alguns vestigis curiosos com una església d’origen bretó, un cementiri catòlic i el que va ser part de l’edifici governamental avui reconvertit a l’hotel amb més encant de l’illa. Després d’un esmorzar davant de la platja creuarem l’illa a peu i ens dirigirem a un petit assentament de pescadors anomenat KAFAR on prendrem la piragua per arribar a VINDAYE. Després d’una parada per descansar i menjar, la piragua ens aproparà a poca distància fins al bolongo de BOUYOUYE, des d’on caminarem fins arribar a BOUCOTTE, a les aigües de l’OCEÀ ATLÀNTIC.

DIA 6.- Boucotte – Djembering – Boucotte
Després d’un esmorzar davant el mar, realitzarem una suau caminada pels boscos primaris de la regió fins a arribar al poble diola de DJEMBERING. Durant el camí ens aturarem al museu SANGAWATT, dedicat a la cultura diola i en el qual aprendrem més sobre els costums i tradicions d’aquest poble. De tornada al campament gaudirem d’un dinar al costat del mar. Per la tarda qui ho desitgi podrà apropar-se caminant per la platja fins al conegut CAP SKIRING.

DIA 7.- Boucotte – Oussouye
Continuant el nostre recorregut per la regió, deixarem enrere l’OCEÀ ATLÀNTIC i les seves platges i ens dirigirem a peu terra endins fins al petit moll a BOUCOTTE. Allà embarcarem en la piragua i en un agradable passeig entre bolongs arribarem a EGUEYE, on continuarem la nostra marxa a peu pel bosc de OUKOUT fins arribar a OUSSOUYE. Aquesta població, el regne del qual es remunta, com a mínim, a finals de segle XVII, és coneguda sobretot per ser la llar de SIBILOUMBAY DHIEDHOUEL, el Rei Sagrat. Entre algunes de les seves obligacions està el no poder abandonar mai el seu regne i haver de viure sempre al bosc. Després instal·lar-nos en un campament i menjar, sortirem a recórrer els seus carrers.

DIA 8.- Oussouye – Enampore
Després del esmorzar ens posarem en marxa de nou i ens dirigirem a SINGALEN, on visitarem la productora local d’anacards del Sr. Joseph. Segons l’època de l’any en què viatgem podrem veure tot el procés de fabricació d’aquest apreciat fruit. Després de la visita continuarem cap a MLOMP, un poble tradicional animista en el qual podrem veure les seves “Cases à Étages”, unes cases de tova de dos pisos úniques de la regió. La marxa continua fins DJIROMAITE, on ens estarà esperant la piragua per portar-nos a ELOUBALINE, un poble tradicional diola allunyat de tot, que té l’honor de ser el lloc amb més “Case à Impluvium” de tota la Casamance. Aquestes cases es diuen així pel seu sostre en forma de con, que serveix bàsicament per recollir l’aigua de l’escassa pluja en un pati interior. Després de la visita continuarem en piragua fins arribar al moll de KAMOBEUL, i seguirem a peu fins al poble d’ENAMPORE.

DIA 9.- Enampore – Ziguinchor – Banjul
Últim dia del nostre periple per la CASAMANCE. Al matí una suau caminada ens portarà fins al moll d’ETAMA, on la piragua ens recollirà per portar-nos en un agradable passeig pels bolongs i pel RIU CASAMANCE fins a la ciutat de ZIGUINCHOR, capital de la regió. Després de menjar alguna cosa descansarem una mica i ens posarem rumb a BANJUL, on prendrem de matinada un vol de tornada.

DIA 10.- Vol Banjul / Barcelona
Arribada a Barcelona i fi dels nostres serveis.

EXTENSIÓ SINÉ-SALOUM

DIA 9.- Enampore – Ziguinchor
Últim dia del nostre periple per la CASAMANCE. Al matí una suau caminada ens portarà fins al moll d’ETAMA, on la piragua ens recollirà per portar-nos en un agradable passeig pels bolongs i pel RIU CASAMANCE, fins a la ciutat de ZIGUINCHOR, capital de la regió. Ens instal·larem a l’hotel i disposarem de la resta de la tarda lliure per descansar i gaudir del lloc.

DIA 10.- Ziguinchor – Simal (Saloum)
Després de gaudir d’un esmorzar davant de les aigües del RIU CASAMANCE, posarem rumb a la regió de Sine-Saloum creuant per partida doble la frontera amb GÀMBIA. Arribats a SIMAL, ens instal·larem a l’Ecolodge i tindrem la resta de la tarda lliure. El PARC NACIONAL DEL DELTA DEL Saloum és una àrea d’aiguamolls, manglars i més de 200 illes que donen recer a tot tipus de fauna, des pelicans, agrons, flamencs i corbs marins, fins tortugues marines, cocodrils o dofins.

DIA 11.- Simal (Saloum)
Després de l’esmorzar sortirem a recórrer part del delta de Saloum. Embarcats en una llanxa a motor i navegant tranquil·lament a través dels canals i illes que formen el magnífic PARC NACIONAL DEL DELTA DE SALOUM, gaudirem de la flora i fauna de la regió d’una manera molt propera. Després del recorregut tornarem a l’hotel i disposarem de la resta de la tarda lliure.

DIA 12.- Simal – Joal Fadiouth – Dakar
Reprenem la carretera rumb a la localitat de JOAL-FADIOUTH, bressol del primer president del Senegal, LEOPOLD SEDAR SENGHOR. Visitarem l’illa de FADIOUTH, coneguda com “Illa de les Petxines”, ja que va ser construïda artificialment amb petxines marines. Després menjarem alguna cosa prop del mar i continuarem en direcció a l’aeroport, on prendrem el vol de tornada.

DIA 13.- Vol Dakar / Barcelona
Arribada a Barcelona i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
En base a grup de 8 a 14 persones 1.210 €
En base a grup de 5 a 7 persones 1.335 €
En base a grup de 2 a 4 persones 1.585 €
Extensió a Siné-Saloum (3 Dies) 625 €
Taxes Aèries (Aprox.) 365 €
GRUP MÍNIM 2 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Transport per carretera en vehicle privat segons itinerari.
Allotjament en hotel categoria turista a Banjul, en base habitacions dobles amb esmorzar inclòs.
Allotjament en campaments en règim de pensió completa durant el recorregut per la Casamance.
Piragua privada pels trajectes en riu per la Casamance.
Guia de parla hispana.
Serveis inclosos en la Extensió a Saloum detallats en la fitxa tècnica.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Alimentació no especificada en el quadre.
Activitats i visites no especificades com a incloses.
Entrades a museus i monuments no especificades com a incloses.
Propines i extres personals.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari