Àfrica
Destinació
9 dies
Duració
Setmana Santa
Temporada
Inclosos
Vuelos

Senegal és un país de contrastos que es mou a cavall entre les últimes sorres del Sàhara i els primers boscos tropicals. Situat al sahel, aquest país posseeix una diversitat ètnica i cultural que són el viu reflex dels pobles que al llarg de la història van arribar fins aquestes terres. Wolof, serer, fulani, peul, diola … són només algunes de les ètnies repartides al llarg i ample d’aquest país que a dia d’avui conviuen en harmonia entre l’islam, el catolicisme i l’animisme. Després de visitar l’eclèctica Dakar, ens dirigirem cap al desert de Lompoul i les seves enormes dunes de sorra que moren al costat de la mar. D’aquí viatjarem a St. Louis, primera ciutat fundada pels europeus a l’Àfrica occidental i la capital política de la colònia francesa fins a 1902. A un pas d’aquesta ciutat colonial tenim el Parc Nacional de les Aus del Djoudj, el tercer en importància ornitològica del món. La ruta continua fins al Parc Nacional de Delta de Saloum, testimoni de dos mil·lennis de presència humana a l’àrea i declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
04 ABR VOL CIUTAT D’ORIGEN / DAKAR Hotel
05 ABR DAKAR – GORÉE – LOMPOUL E / S Campament
06 ABR LOMPOUL – ST. LOUIS E / S Hotel
07 ABR ST. LOUIS – PN DJOUDJ – PN BARBARIE E / S Lodge
08 ABR PN BARBARIE – LLAC ROSA – SALOUM E / S Eco Lodge
09 ABR PN DELTA DE SALOUM E / D / S Eco Lodge
10 ABR SALOUM – JOAL FADIOUTH – SALY o SOMONE E / D / S Hotel
11 ABR SALY o SOMONE E
12 ABR VOL DAKAR / CIUTAT D’ORIGEN E
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / DINAR = D / SOPAR = S

DIA 1.- Vol Ciutat d’origen / Dakar
Presentació a l’aeroport a l’hora acordada i embarcament amb destinació DAKAR. A la nostra arribada rebrem l’assistència per part del nostre personal i ens traslladarem a un allotjament a la capital.

DIA 2.- Dakar – Gorée – Llac Rosa – Lompoul
Després de l’esmorzar farem un recorregut per DAKAR recorrent la PLAÇA DE LA INDEPENDÈNCIA i visitant algun dels seus colorits mercats com KERMEL o SOUMBEDIOUNE. Després ens traslladarem a l’embarcador on un ferri ens acostarà a poca distància a l’illa de GORÉE, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Allà visitarem la CASA DELS ESCLAUS, museu emblemàtic de l’illa, i ens perdrem pels estrets carrers, amb les seves acolorides cases de l’època colonial. Després d’un dinar lliure tornarem a Dakar i continuarem la ruta pel nord a la recerca de LOMPOUL, l’única zona del Senegal amb desert. A l’arribada a destí instal·larem les nostres tendes i farem una passejada per les dunes per admirar la posta de sol.

DIA 3.- Lompoul – St. Louis
Avui arribarem fins a SAINT LOUIS, la primera ciutat fundada pels europeus a l’Àfrica occidental i batejada així en honor a Lluís XIV. La ciutat es troba en una illa d’uns dos quilòmetres de longitud prop de la desembocadura de riu Senegal, encaixonada ens el continent i una gran llengua de sorra en la qual es troba el PARC NACIONAL DE LANGUE DE BARBARIE. Declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, la ciutat manté encara el seu caràcter antic d’influència colonial. Creuant a peu el pont MALICK GAYE en el mateix centre de la ciutat, s’arriba fins a GUET N’DAR, un poble pesquer situat a la Langue de Barbarie on poder gaudir del dia a dia dels pescadors. Resulta especialment interessant visitar a la tarda ja que és quan moltes piragües tornen després d’haver estat pescant tot el dia. Sens dubte una escena típicament senegalesa, amb un ambient animat i ple de color.

DIA 4.- St Louis – PN de les Aus de Djoudj – Langue de Barbarie
Després d’esmorzar ens dirigirem cap al PARC NACIONAL DE LES AUS DEL DJOUDJ, la tercera reserva ornitològica en importància del món. Embarcats en una piragua, navegarem per llacs i aiguamolls gaudint dels més de dos milions d’aus que arriben fins aquí per hivernar. A més de pelicans, corbs marins, agrons, corriols, picudillas, zarapitos, cigonyes o àguiles, no resulta estrany veure al parc cocodrils i senglars. Després de dinar ens dirigirem cap a la LANGUE DE BARBARIE on ens relaxarem i acabarem de passar la tarda al costat de la mar.

DIA 5.- ​​Langue de Barbarie – Saloum
Avui abandonarem el nord de país per dirigir-nos cap al sud a la recerca del DELTA del SINE-SALOUM, un laberint de canals i manglars declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Durant el camí ens aturarem al LLAC ROSA o RETBA, que deu el seu color a una alga que fabrica un pigment vermell per absorbir la llum del sol. Durant molts anys aquest lloc va ser l’etapa final del famós Ral·li Paris-Dakar. Pujats a un vehicle tot terreny donarem una volta al llac per veure de prop el procés d’extracció tradicional de la sal i visitarem els poblats nòmades que viuen al costat. Després de dinar continuarem la ruta a la recerca de la petita vila de SALOUM. A mesura que devorem quilòmetres pel sahel, anirem descobrint com l’aridesa de les dunes va donant pas a un paisatge més verd i típic de sabana.

DIA 6.- PN de Delta de Saloum
Després de l’esmorzar sortirem a navegar pel PARC NACIONAL DEL DELTA DEL SALOUM, segon parc nacional més gran després del Niokolo-Koba. Embarcats en una piragua a motor, surcaremos les aigües del riu SALOUM a la recerca de la fauna que viu entre els manglars de les illes i canals. Durant el recorregut també visitarem algun poblat Niominka, pescadors d’ètnia serer que habiten al delta. De tornada a l’hotel menjarem ia la tarda ens aproparem a peu a visitar el poble de SALOUM.

DIA 7.- Saloum – Joal Fadiouth – Saly / Somone
Avui reprenem els vehicles i ens dirigim cap a JOAL, el poble del primer president del país on visitarem el seu port pesquer. Creuant un bonic pont de fusta aconseguirem FADIOUTH, una illa construïda literalment sobre un enorme muntanya de petxines. En els seus estrets carrers es desenvolupa la vida i s’estenen les paradetes d’escopinyes i peix sec així com altres mercaderies. Durant el passeig veurem el cementiri, també de petxines, on les ànimes de cristians i musulmans descansen juntes en pau i harmonia. Després de dinar continuarem la nostra la ruta cap a la costa a la recerca de les localitats de SALY i SOMONE, prop de M’BOUR. Després instal·lar-nos a l’hotel gaudirem de la resta de la tarda al costat de la mar.

DIA 8.- Saly / Somone – Dakar / Ciutat d’origen
Avui disposarem del dia lliure fins que arribi l’hora indicada per al trasllat a l’aeroport. Nit en vol.

DIA 9.- Arribada a Barcelona
Embarcament en el vol de tornada i arribada a Barcelona.

PREUS PER PERSONA
En base a grup a partir de 2 persones 1.640 €
Suplement Habitació Individual 175 €
Taxes Aèries (Aprox.) 405 €
GRUP MÍNIM 2 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Allotjaments i alimentació segons quadre d’itinerari.
Bitllet de ferry a Gorée i visita de la casa dels esclaus.
Totes les activitats i visites detallades a la fitxa tècnica.
Guia acompanyant de parla hispana a partir de 4 persones. Xofer-guia per a grups menors de 4 persones.
Transport en vehicle amb A/C (excepte els trams en 4×4).
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Alimentació no especificada en el quadre. Begudes.
Activitats i visites no especificades com a incloses.
Entrades als llocs a visitar.
Propines i extres personals.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari