Àfrica
Destinació
16 dies
Duració
Estiu
Temporada
Inclosos
Vuelos

El Senegal és sens dubte una de les millors portes d’entrada per a totes aquelles persones que mai han estat a l’Àfrica subsahariana. Un país on musulmans, cristians i animistes conviuen en total harmonia en un particular món de tradicions i contradiccions entrellaçades. En aquesta ruta al llarg de tot el país recorrerem la costa senegalesa de nord a sud per a visitar els preciosos deltes dels rius Saloum i Casamance, aquest últim en territori diolà. Des d’aquí ens endinsarem cap a l’est a la recerca del País Bassari per a conèixer les ètnies bedik i bassari que el poblen, i finalment aconseguirem el nord, el lloc on s’assenteixi la primera colònia europea al país, Saint Louis, no lluny de les últimes dunes del desert del Sàhara.

Veure fitxa completa del viatge

SORTIDA 2 D’AGOST 2022
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / DAKAR Hotel
2 DAKAR – ILLA DE GORÉE – SIMAL E Ecolodge
3 SIMAL E Ecolodge
4 SIMAL – ZIGUINCHOR E Hotel
5 ZIGUINCHOR – KARABANE E Hotel
6 KARABANE E Hotel
7 KARABANE –  MLOMP – OUSSOUYE – BOUCOTTE E Hotel
8 BOUCOTTE – ZIGUINCHOR – KOLDA E Hotel
9 KOLDA – KEDOUGOU E Hotel
10 KEDOUGOU – DINDEFELO E / D / S Campement
11 DINDEFELO – DANDE – MAKO E / D Hotel
12 MAKO – TAMBACOUNDA E Hotel
13 TAMBACOUNDA – TOUBA – SAINT LOUIS E Hotel
14 SAINT LOUIS – BARBARIE – ST. LOUIS E Hotel
15 SAINT LOUIS – LLAC ROSA – AEROPORT DAKAR E
16 VOL DAKAR / CIUTAT D’ORIGEN
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / DINAR = D / SOPAR = S

Dia 1 | Vol Ciutat d’origen / Dakar
Sortida en vol regular amb destinació a Dakar, la capital del país. Després de realitzar els tràmits d’entrada ens dirigirem cap a un hotel cèntric a la ciutat. Nit en hotel.

Dia 2 | Dakar – Illa de Gorée – Simal
Al matí després d’esmorzar farem un petit recorregut per la ciutat per als edificis colonials de la Plaça de la Independència parant en alguns dels seus acolorits mercats de flors, artesania i teles com Kermel o Soumbedioune. A continuació, ens dirigirem al port on ens embarcarem en un ferri amb destinació a l’Illa de Gorée. Durant els segles XVII i XVIII aquesta illa va ser un important centre de negocis per a l’enviament d’esclaus a Amèrica. Un recorregut pels carrers de l’illa ens portarà a gaudir de majestuoses i acolorides cases colonials, herència del passat esclavista. La visita més interessant i simbòlica de totes serà sens dubte la de la Casa dels Esclaus, un lloc on aprendrem més sobre la magnitud del que va simbolitzar aquesta tragèdia. Després de menjar alguna cosa en algun dels restaurants enfront de la platja, prendrem el ferri de retorn a Dakar on ens estarà esperant nou minibús per a portar-nos fins a Simal, en ple Parc Nacional del Delta del Saloum. Sopar i nit en el Ecolodge.

Dia 3 | Delta del Saloum
Després d’esmorzar sortirem a recórrer una part del Delta del Saloum. Embarcats en una piragua a motor i navegant tranquil·lament a través dels bolongs (canals) i illes que formen el magnífic Parc Nacional del Delta del Saloum, gaudirem d’un dels ecosistemes més rics del país, poblat pels Niominka, un subgrup de l’ètnia serer, dedicat bàsicament a la pesca a les illes. Durant el passeig ens detindrem a visitar un petit llogaret local per a conèixer una mica més el dia a dia dels pescadors que viuen en aquesta part del país. Després de l’esmorzar tornarem navegant de nou entre els canals i gaudirem del capvespre des del nostre ecolodge. Nit en ecolodge.

Dia 4 | Simal – Ziguinchor
Avui arribarem a Ziguinchor, la capital de la Casamance i del poble diolá, travessant per partida doble la frontera amb Gàmbia. Antigament el Riu Gàmbia es creuava mitjançant uns transbordadors que feien de la jornada un dia interminable. Per sort per al viatger, el govern de Gàmbia va decidir construir el famós pont anomenat Senegambia, i avui dia el trajecte es realitza de manera molt més ràpida i còmoda. Després d’arribar al nostre destí ens instal·larem a l’hotel i després de l’esmorzar visitarem aquesta ciutat de gran accent crioll on destaquen els seus edificis colonials, els seus mercats d’artesania o el Centre Cultural Francès, construït seguint l’estil de l’arquitectura local. Nit en hotel.

Dia 5 | Ziguinchor – Karabane
Després d’esmorzar ens traslladem a la petita població diolá de Enampore, on prendrem una piragua a motor que ens portarà fins al remot llogaret de Eloubaline. En aquest lloc veurem algunes de les escasses Casis à Impluvium que queden a la regió, uns habitatges construïts en tova en forma circular, amb un pati interior on es recull l’aigua de la pluja i amb les habitacions al voltant d’aquest pati. Continuarem el nostre camí fins a oussouye on després de l’esmorzar visitarem el barri de Edioungou, amb les seves famoses terrissaires i els seus altars animistes. Oussouye és també conegut per ser la llar del Rei Sagrat Sibiloumbay Dhiedhouel, el regne del qual es remunta almenys fins a finals del segle XVII. Entre algunes de les seves obligacions està el no poder abandonar mai el seu regne i haver de viure sempre en el bosc. Si el temps ens ho permet, visitarem del Centre Kalamiso, una associació de dones discapacitades que es dediquen a l’elaboració de roba i cistelleria per a tirar endavant. La ruta continuarà fins a Elinkine, una població al costat de les aigües del Riu Casamance on ens embarcarem en una piragua a motor que ens portarà fins a l’illa de Karabane, l’exòtic lloc on es va situar la seu regional del govern colonial francès. Després d’instal·lar-nos a l’hotel, podrem gaudir del capvespre d’aquest preciós lloc. Nit en hotel.

Dia 6 | Karabane
Al matí després d’esmorzar una petita embarcació ens creuarà a l’altre costat del riu Casamance on visitarem el llogaret de Diogué. Ens trobem en un llogaret tradicional diolá d’agricultors i ramaders que, després de l’arribada de pescadors de l’ètnia wolof procedents del nord del país, i d’altres països de l’Àfrica Occidental, va quedar dividida en Diogué-Diola i Diogue-Wolof. El barri diolá destaca pels seus arrossars mentre que el barri de pescadors wolof ho fa per les seves grans piragües i els seus enormes assecadors de peix en els quals treballen bàsicament les dones. Després de la visita, tornarem de nou a l’Illa de Karabane on podrem esmorzar. Disposarem de la tarda lliure per a poder recórrer el llogaret visitant l’església bretona, el cementiri cristià o la preciosa platja enfront del delta del riu. Nit en hotel.

Dia 7 | Karabane – Boucotte
Al matí ens embarcarem de nou en la piragua a motor que ens portarà fins a terra ferma on ens estarà esperant el nostre vehicle per a continuar recorrent la regió. La nostra primera parada serà en Mlomp per a veure una de les curiositats de l’arquitectura local: la “Casi à etage”, una casa de dos pisos construïda enterament en tova. Caminarem pel poble i visitarem el petit museu Hutendukay, on aprendrem més coses sobre la vida i les tradicions del món diolá. A continuació, ens dirigirem cap a Cap Skiring, una població situada enfront de les aigües de l’Oceà Atlàntic on podrem esmorzar. Després de menjar alguna cosa el nostre vehicle ens portarà fins al nostre allotjament prop de Boucotte on disposarem de la resta de la tarda lliure per a banyar-nos, passejar per la platja o acostar-nos fins a la petita població de Djembering. Nit en hotel.

Dia 8 | Boucotte – Ziguinchor – Kolda
Després d’esmorzar deixarem les platges, els arrossars, els palmerars i els boscos de ceibas, i ens dirigirem cap a l’Alta Casamance, feu dels peules, el poble nòmada més extens del món. Durant la ruta realitzarem alguna parada per a visitar algun llogaret, on aprendrem sobre algunes de les minories ètniques que poblen la Casamance com són els balantes, els manjack o els mandingues. Realitzarem un picnic durant el camí i en arribar a la ciutat de Kolda ens instal·larem a l’hotel i qui ho desitgi podrà sortir a recórrer una mica els seus carrers. Nit en hotel.

Dia 9 | Kolda – Kedougou
El dia d’avui el dedicarem bàsicament a arribar al País Bassari, una de les zones més recòndites del país situada en l’extrem sud-est a la frontera amb Guinea-Conakri. Encara que Salemata és la capital, el nostre objectiu és arribar fins a la que serà la nostra porta d’entrada, la ciutat de Kédougou. Ens trobem en l’època de l’any en la qual es fan treballs en els camps d’arròs, plàtans, cotó i cacauet, de manera que serà fàcil veure activitat en ells i algun mercat durant el camí. Passarem també per Tambacounda, una ciutat nascuda a l’empara dels treballs del ferrocarril Dakar-Bamako i travessarem el Parc Nacional Niokolo Koba, que malgrat estar tancat per ser l’època de pluges, sempre ofereix la possibilitat de creuar-se amb babuins i fins i tot amb algun lleó. Arribats a destí ens instal·larem a l’hotel i podrem sortir a recórrer el lloc. Nit en hotel.

Dia 10 | Kedougou – Ibel – Iwol – Dindefelo
Després d’esmorzar ens pujarem a un vehicle 4×4 i dedicarem la jornada a descobrir una mica el País Bassari. A través d’estretes pistes ens dirigim en primer lloc cap a Ibel, un petit llogaret pertanyent a l’ètnia peul des d’on realitzarem un petit trekking per les muntanyes del Futa Djalon, (uns 3 km d’ascensió moderada) fins a aconseguir Iwol, un llogaret bedik en la qual bàsicament viuen quatre famílies, els Keitas que són els dirigents del poble, els Sadiakus que els encarregats que es mantinguin els costums i els Samouras i Camaras, que són els responsables d’organitzar els festivals i celebracions. Visitarem el llogaret compartint temps amb els autòctons i aprendrem com preparen la seva rudimentària cervesa a partir del cacauet i el mill. A continuació, tornarem al nostre vehicle en Ibel i continuarem la ruta cap al remot llogaret de Dindefelo on ens instal·larem en el nostre campament. Des d’allà realitzarem una caminada per una estreta sendera de bosc fins a aconseguir una gran cascada enclavada en les parets de roca de la serralada del Futa Djalon, la frontera natural del Senegal amb Guinea-Conakri. Després de la visita i el corresponent bany en les seves fresques aigües, tornarem a Dindefelo per a relaxar-nos. Nit en campament.

Dia 11 | Dindefelo – Kedougou – Mako
Continuant amb el nostre recorregut pel País Bassari avui realitzarem una caminada per la serralada del Futa Djalon fins a aconseguir el llogaret peul de Dande. Ascendirem al plateau on es troba aquest lloc i durant el camí tindrem l’oportunitat de veure l’origen de la cascada de Dindefelo i uns enormes termiters amb forma de bolet característics de la zona. Ja al poble recorrerem el lloc per a aprendre sobre els costums i manera de vida dels seus habitants i a continuació tornarem cap a Kedougou on canviarem de vehicles abans de continuar la ruta en direcció a Mako, on ens instal·larem en un campament solidari a la vora del riu Gàmbia. Qui ho desitgi podrà sortir a fer una passejada per alguna de les ètnies malinke o amb una mica de sort veure algun hipopòtam. Nit en campament.

Dia 12 | Kedougou – Tambacounda
Després d’esmorzar sortirem en direcció a Tambacounda, una ciutat nascuda a l’empara dels treballs del ferrocarril Dakar-Bamako i que actualment és una via de pas per al trànsit amb Mali i Mauritània. Durant la ruta realitzarem alguna parada en alguna dels llogarets que encara es dediquen a la cerca d’or i travessarem el Parc Nacional Niokolo Koba, on, malgrat estar tancat per ser època de pluges, encara és possible creuar-se amb babuins i fins i tot amb algun lleó. Arribarem a Tamba a l’hora de menjar i a la tarda sortirem a recórrer la ciutat visitant entre altres llocs el seu mercat de teles i l’antiga estació de tren. Nit en hotel.

Dia 13 | Tambacounda – Saint Louis
Avui travessarem el país de sud a nord endinsant-nos en àrids paisatges replets de baobabs i aconseguirem Saint Louis, ciutat declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO que va ser el primer assentament permanent del regne de França en el continent africà. Durant el camí pararem en Touba, centre neuràlgic de l’ordre sufí Muridiya, on visitarem una de les mesquites més grans de l’Àfrica Occidental i símbol de la confraria muride. Revestit en marbre blanc i amb quatre minarets que s’albiren des de la llunyania, aquest lloc alberga les restes mortals de Sheikh Amadou Vamba, el fundador (1887) de la confraria. Durant el Gran Magal (18 del safar en el calendari musulmà, a Touba) es produeix una de les migracions religioses més grans del continent africà convertint tota la ciutat en la Meca de l’Àfrica Occidental. Després de la visita continuarem fins a arribar a Saint Louis, ciutat fundada per marins normands amb un bonic centre colonial, que va constituir en el seu moment un dels enclavaments més importants del comerç d’esclaus. Ens instal·larem a l’hotel i qui vulgui podrà sortir a recórrer una mica els carrers del centre. Nit en hotel.

Dia 14 | Saint Louis – Langue de Barbàrie – Saint Louis
Després d’esmorzar ens acostarem en vehicle fins a Gandiol, un petit poble de pescadors i agricultors, on ens embarcarem en una piragua a motor que ens portarà fins al Parc Nacional Langue de Barbàrie. Aquest és la llar d’una multitud d’ocells com, pelicans, corbs de mar, gavines o garses, que venen a criar en les temperades aigües del Senegal durant aquesta època de l’any. Després de menjar en un dels campaments permanents i gaudir d’un bany, tornem tornarem a Saint Louis on podrem gaudir de l’ambient dels seus barris, carrers i edificis colonials. Una de les visites més interessants al capvespre és la del barri de pescadors de Guet N’donar, on els vilatans encara circulen en caleses tirades per cavalls a través de les bullicioses i acolorits carrers. Nit en hotel.

Dia 15 | Saint Louis – Llac Rosa – Aeroport Internacional Dakar
El nostre últim dia al país l’espremerem al màxim abans de dirigir-nos a l’aeroport. Després d’esmorzar ens dirigirem cap al sud a la recerca del famós Llac Rosa o Retba, com se’l coneix en la zona. Una vegada allí, ens pujarem a un vehicle tot terreny amb el qual realitzarem un recorregut per a visitar els voltants detenint-nos en primer lloc al costat del llac. El to rosaci d’aquest llac es deu a la seva alta salinitat i a una alga halòfila anomenada Dunaliella salina que, en condicions d’estrès salí i llum, produeix aquesta reacció. Aquí també veurem l’extenuant procés d’extracció tradicional de la sal i visitarem alguna dels llogarets nòmades que viuen al costat del llac. El recorregut ens portarà també a la platja que durant anys va servir com a final d’etapa, i de carrera, per al ral·li París–Dakar. Després de menjar alguna cosa en el restaurant d’un dels campaments de la zona, ens traslladarem a l’aeroport per a prendre el nostre vol de tornada.

Dia 16 | Vol Dakar / Ciutat d’origen
Arribada a Ciutat d’origen i fi dels nostres serveis.

Mapa Senegal

PREUS PER PERSONA
Preu base per a grup de 12 a 16 persones 1.890 €
Preu base per a grup de 6 a 11 persones 2.030 €
Preu base per a grup de 4 a 5 persones 2.300 €
Suplement Habitació Individual 355 €
Taxes Aèries (Aprox.) 277 €
GRUP MÍNIM 4 PERSONES
La realització d’aquest viatge requereix la participació d’un mínim de 4 persones.
Si no s’arriba a aquest mínim, l’agència té dret a anul·lar el viatge fins a 20 dies abans de l’inici del viatge. En el cas que l’agència anul·li el viatge per no assolir el nombre mínim de viatgers, l’agència reemborsarà tots els imports prèviament abonats en concepte del viatge.
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Transport en minibús privat amb A/C durant el recorregut.
Ferry a Gorée i visita de la casa dels esclaus.
Transport en camió 4×4 per el recorregut en el País Bassari i el llac Rosa.
Piragües a motor en els recorreguts per Siné-Saloum, la regió de Casamance i Langue de Barbarie.
Totes les activitats i visites indicades al programa.
Allotjaments i alimentació segons quadre d’itinerari.
Tràmits i assistència a la frontera de Gàmbia.
Guia local de parla hispana.
Assegurança d’assistència en viatge i cancel·lació.
SERVEIS NO INCLOSOS
Alimentació no especificada en el quadre. Begudes.
Activitats i visites no especificades com a incloses.
Propines i extres personals.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

1. La combinació de serveis de viatge que se li ofereix és un viatge combinat en el sentit del text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat pel Reial Decret Legislatiu 1/2007, del 16 de novembre.

Per tant, vostè gaudirà de tots els drets que s’apliquen en el marc de la UE als viatges combinats. L’empresa VIATGES INDEPENDENTS I TREKKINGS S.L. serà plenament responsable de la correcta execució del viatge combinat en el seu conjunt.

A més, com exigeix la legislació, l’empresa VIATGES INDEPENDENTS I TREKKINGS S.L. està coberta per una garantia per a reemborsar-li els pagaments realitzats i, si el transport està inclòs en el viatge, assegurar la seva repatriació en cas que incorri en insolvència.

Més informació sobre els seus principals drets conforme al text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat per Reial decret Legislatiu 1/2007, del 16 de novembre (que es proporcionarà mitjançant un enllaç).

2. A aquesta oferta de viatge li resulten aplicables les següents Condicions Generals de contracte de viatge combinat.

Opinions del Viatge

18 maig, 2016

Un viaje interesante para conocer el país y una cultura diferente. Senegal te engancha desde el primer momento, su gente, sus paisajes, la vena artística en cada rincón… No es tan impactante como Burkina y Benín, donde había estado anteriormente, pero su contraste de paisajes y su gente le dan un toque especial.

2 setembre, 2016

Una experiència fantàstica i totalment recomanable. El viatge permet conèixer un país amb paisatges molt diferents entre sí: ciutats colonials, la història dels esclaus a l’illa de Gorée, desert, reserves ornitològiques, les diferents ètnies del país bassari… tot va anar molt bé

26 setembre, 2019

L’itinerari està ben planificat sobre tot per la diversitat d’indrets visitats i per suposat a nivell cultural, la visita als poblats va ser el millor del viatge ja que els locals et fan sentir molt còmode en tot moment. Espero repetir properament amb vosaltres

Deixar un comentari