Àfrica
Destinació
15 dies
Duració
Fora de temporada
Temporada
Inclosos
Vuelos

Al sud del Senegal, entre Gàmbia i Guinea Bissau, es troba la regió de la Casamance, un lloc on els àrids paisatges del nord de país s’han transformat en sabanes, boscos, arrossars, rius i canals, i on les creences animistes i els costums de l’ètnia diola marquen el ritme del dia a dia. Una mica més al sud, enfront de les costes de Guinea Bissau, ens trobem un lloc totalment apartat del món on habita l’ètnia bijagó, que també conserven les tradicions animistes que governen la seva vida social. Declarat com a Reserva de la Biosfera per la UNESCO el 1996, l’arxipèlag ofereix una biodiversitat excepcional i una experiència inoblidable per a aquells viatgers que volen tornar a sentir la sensació de descobrir alguna cosa nova.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL BARCELONA / BANJUL Hotel
2 BANJUL – KAFOUNTINE E / D / S Campament
3 KAFOUNTINE – BAKASSOUK – NIOMOUNE E / D / S Campament
4 NIOMOUNE – DIOGUÉ – KARABANE E / D / S Hotel
5 KARABANE – BOUYOUYE – BOUCOTTE E / D / S Campament
6 BOUCOTTE – DJEMBERING – BOUCOTTE E / D / S Campament
7 BOUCOTTE – EGUEYE – OUSSOUYE E / D / S Campament
8 OUSSOUYE – MLOMP – ENAMPORE E / D / S Campament
9 ENAMPORE – ZIGUINCHOR – BISSAU E Hotel
10 BISSAU – BOLAMA – ORANGO E / D / S Parc Hotel
11 ORANGO – ORANGO GRANDE – ORANGO E / D / S Parc Hotel
12 ORANGO – ILLA DE CANOGO – ORANGO E / D / S Parc Hotel
13 ORANGO – AMDUBUKO – ORANGO E / D / S Parc Hotel
14 ORANGO – QUINHAMEL – BISSAU E
15 VOL BISSAU / BARCELONA
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / DINAR = D / SOPAR = S

DIA 1.- Vol Barcelona / Banjul
Inici del nostre viatge en vol regular cap a la ciutat de BANJUL, capital de GÀMBIA. Després de realitzar els tràmits d’entrada al país un transfer privat ens portarà a l’hotel on passarem la primera nit.

DIA 2.- Banjul – Kafountine
Després d’esmorzar sortirem en minibús en direcció a la frontera amb SENEGAL. Realitzats els tràmits pertinents, i ja a la CASAMANCE, ens dirigirem cap a KAFOUNTINE, un tranquil poble de pescadors on diolas i mandingues viuen en total harmonia, i que és conegut com la “Segona Jamaica”. El lloc és prestigiós pels seus músics, percussionistes, ballarins i rastafaris, d’aquí el seu segon nom.

DIA 3.- Kafountine – Niomoune
Avui comença el nostre recorregut per la CASAMANCE; la nostra primera parada serà l’illa dels ocells de KASSEL, un bonic lloc on solen acostar-se multitud d’aus al llarg de tot l’any. Des d’aquí continuarem caminant fins a KOUBA i després en piragua fins a l’illa de BAKASSOUK, des d’on caminarem de nou fins arribar al poblat de HAER. Aquí ens recollirà de nou la piragua i en una tranquil·la navegació arribarem fins a la bonica vila de NIOMOUNE.

DIA 4.- Niomoune – Karabane
Després de l’esmorzar deixarem enrere NIOMOUNE i ens dirigirem a peu i amb alguna connexió en piragua cap al poblet de HITOU. Visitarem el petit poble i al costat d’un bolongo ens recollirà de nou la canoa per arribar a DIOGUÉ, un poblat tradicional diola d’agricultors i ramaders, que després de l’arribada de pescadors de l’ètnia wòlof procedents de nord de país, va quedar dividida en DIOGUÉ-DIOLA i DIOGUÉ-WÒLOF. El barri diola destaca pels seus arrossars mentre que el barri de pescadors wolof ho fa per les seves grans piragües i els seus enormes assecadors de peix en què treballen principalment les dones. Després de la visita embarcarem de nou i creuant les aigües del RIU CASAMANCE just a la desembocadura, ens dirigirem cap a KARABANE, l’illa on es va ubicar la seu regional de govern colonial francès.

DIA 5.- ​​Karabane – Boucotte
A causa del seu passat francès, a KARABANE encara és possible veure alguns vestigis curiosos com una església d’origen bretó, un cementiri catòlic i el que va ser part de l’edifici governamental avui reconvertit a l’hotel amb més encant de l’illa. Després d’un esmorzar davant de la platja creuarem l’illa a peu i ens dirigirem a un petit assentament de pescadors anomenat KAFAR on prendrem la piragua per arribar a VINDAYE. Després d’una parada per descansar i menjar, la piragua ens aproparà a poca distància fins al bolongo de BOUYOUYE, des d’on caminarem fins arribar a BOUCOTTE, a les aigües de l’OCEÀ ATLÀNTIC.

DIA 6.- Boucotte – Djembering – Boucotte
Després d’un esmorzar davant el mar, realitzarem una suau caminada pels boscos primaris de la regió fins a arribar al poble diola de DJEMBERING. Durant el camí ens aturarem al museu SANGAWATT, dedicat a la cultura diola i en el qual aprendrem més sobre els costums i tradicions d’aquest poble. De tornada al campament gaudirem d’un dinar al costat del mar. Per la tarda qui ho desitgi podrà apropar-se caminant per la platja fins al conegut CAP SKIRING.

DIA 7.- Boucotte – Oussouye
Continuant el nostre recorregut per la regió, deixarem enrere l’OCEÀ ATLÀNTIC i les seves platges i ens dirigirem a peu terra endins fins al petit moll a BOUCOTTE. Allà embarcarem en la piragua i en un agradable passeig entre bolongs arribarem a EGUEYE, on continuarem la nostra marxa a peu pel bosc de OUKOUT fins arribar a OUSSOUYE. Aquesta població, el regne del qual es remunta, com a mínim, a finals de segle XVII, és coneguda sobretot per ser la llar de SIBILOUMBAY DHIEDHOUEL, el Rei Sagrat. Entre algunes de les seves obligacions està el no poder abandonar mai el seu regne i haver de viure sempre al bosc. Després instal·lar-nos en un campament i menjar, sortirem a recórrer els seus carrers.

DIA 8.- Oussouye – Enampore
Després del esmorzar ens posarem en marxa de nou i ens dirigirem a SINGALEN, on visitarem la productora local d’anacards del Sr. Joseph. Segons l’època de l’any en què viatgem podrem veure tot el procés de fabricació d’aquest apreciat fruit. Després de la visita continuarem cap a MLOMP, un poble tradicional animista en el qual podrem veure les seves “Cases à Étages”, unes cases de tova de dos pisos úniques de la regió. La marxa continua fins DJIROMAITE, on ens estarà esperant la piragua per portar-nos a ELOUBALINE, un poble tradicional diola allunyat de tot, que té l’honor de ser el lloc amb més “Case à Impluvium” de tota la Casamance. Aquestes cases es diuen així pel seu sostre en forma de con, que serveix bàsicament per recollir l’aigua de l’escassa pluja en un pati interior. Després de la visita continuarem en piragua fins arribar al moll de KAMOBEUL, i seguirem a peu fins al poble d’ENAMPORE.

DIA 9.- Enampore – Ziguinchor – Bissau
Últim dia del nostre periple per la CASAMANCE. Al matí una suau caminada ens portarà fins al moll d’ETAMA, on la piragua ens recollirà per realitzar un agradable passeig pels bolongs i pel RIU CASAMANCE fins a la ciutat de ZIGUINCHOR, capital de la regió. Després de menjar descansarem una mica i un transport privat ens portarà fins a la ciutat de BISSAU, capital de GUINEA BISSAU. Després instal·lar-nos a l’hotel podrem recórrer una mica el centre de la ciutat i menjar alguna cosa. Nit en hotel.

DIA 10.- Bissau – Bolama – Orango
Després d’esmorzar pujarem a una barca que ens portarà fins al PARC NACIONAL d’ORANGO a través d’un paisatge de canals, illes i platges realment bonic. Tan sols vint de les vuitanta-vuit illes que conformen aquest parc nacional estan habitades, i moltes d’elles encara romanen deshabitades causa del seu caràcter sagrat. Durant el camí ens aturarem a l’illa de BOLAMA per visitar la que va ser capital de país fins a l’any 1941. Un passeig pels seus carrers ens portarà a descobrir el seu passat portuguès a través dels decrèpits edificis colonials. Després de la visita continuarem la navegació fins a arribar a l’illa de ORANGO. Ens instal·lem en el Parc-Hotel i després ens apropem a visitar la tabanka (poblat) d’Eticoga, on veurem entre altres coses la tomba de la Reina OKIMKA-PAMPA.

DIA 11.- Orango – Anor – Orango
Avui farem una caminada a través de manglars i sabanes fins a un dels llocs més interessants de l’illa de ORANGO GRANDE, la regió d’Anor. En aquest lloc tindrem la possibilitat d’observar aus, cocodrils i molt especialment el curiós hipopòtam d’Orango, una particular espècie que en un procés de milers d’anys es va adaptar a l’ambient salat de la mar i del lloc.

DIA 12.- Orango – Illa de Canogo – Orango
Avui ens desplaçarem a la més frondosa de totes les illes Bijagós, la ILLA DE CANOGO, per conèixer una mica més sobre la cultura bijagó. A l’igual que vam veure al nostre pas per la CASAMANCE, les ceibes són l’arbre que més destaca en tota l’àrea donat el seu caràcter sagrat, un traç molt comú en les cultures animistes de l’Àfrica Occidental. A la tarda tornarem a l’illa d’ORANGO.

DIA 13.- Dia lliure
Avui comptem amb el dia lliure per relaxar-nos. Qui vulgui caminar més, pot acostar-se fins a la tabanka de AMBUDUCO, la més antiga del parc. Aquest poble està considerat com un important punt de trobada de la cultura bijagó. La caminada circular per manglars i sabana ens portarà de tornada al nostre punt d’origen. El que prefereixi descansar podrà fer-ho gaudint de l’entorn que ens ha acompanyat els últims dies.

DIA 14.- Orango – Quinhamel – Bissau
Després d’esmorzar iniciarem el nostre retorn a la ciutat de BISSAU. Arribada a la població de QUINHAMEL, on farem un petit tour per conèixer l’ètnia majoritària d’aquesta regió costanera, els pepel. Segons com vagi la jornada soparem en aquesta població o en la mateixa Bissau abans del trasllat cap a l’aeroport, on prendrem el vol de tornada a Barcelona.

DIA 15.- Vol Bissau / Barcelona
Arribada a Barcelona i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
En base a grup de 9 a 14 persones 2.455 €
En base a grup de 5 a 8 persones 2.755 €
En base a grup de 3 a 4 persones 3.175 €
En base a grup de 2 persones 3.505 €
Taxes Aèries (Aprox.) 375 €
GRUP MÍNIM 2 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals. Tarifa sotmesa a disponibilitat en el moment d’efectuar la reserva.
Transport privat per carretera en els trajectes indicats segons programa.
Allotjament en hotels categoria turista en base habitacions dobles amb esmorzar inclòs (a Banjul i Bissau).
Allotjament en campaments en règim de pensió completa durant el recorregut per la Casamance.
Allotjament en Parc-Hotel en règim de pensió completa a l’illa de Orango.
Piragua privada pels trajectes en riu per la Casamance.
Barca privada pels trajectes entre illes a l’arxipèlag de les Bijagós.
Excursions a Eticoga, Anor, Amdubuko i Canogo.
Entrades i permisos a parcs.
Guia de parla hispana.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Alimentació no especificada en el quadre.
Activitats i visites no especificades com a incloses.
Entrades a museus i monuments no especificades com a incloses.
Propines i extres personals.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari