Àfrica
Destinació
9 dies
Duració
Estiu
Temporada
Inclosos
Vuelos

El Senegal és un país de contrastos que es mou a cavall entre les últimes sorres del Sàhara i els primers boscos tropicals. Situat en ple Sahel, aquest país posseeix una diversitat ètnica i cultural que són el viu reflex dels pobles que al llarg de la història van arribar fins a aquestes terres. Wolof, fula (anomenats també peul), serer, mandinká, jola… són només algunes de les ètnies repartides de llarg a llarg d’aquest país que avui dia conviuen en harmonia entre l’islam, el catolicisme i l’animisme.
Després de visitar l’eclèctica Dakar, ens dirigirem cap a St. Louis, primera ciutat fundada pels europeus a l’Àfrica occidental i la capital política de la colònia francesa fins a 1902. D’aquí viatjarem al desert de Lompoul i les seves enormes dunes de sorra que moren al costat de la mar. La ruta continua fins al Parc Nacional del Delta del Saloum, testimoniatge de dos mil·lennis de presència humana en l’àrea i declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Veure fitxa completa del viatge

DATA DE SORTIDA: 02 SETEMBRE 2022
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL BARCELONA / DAKAR Hotel
2 DAKAR – ILLA DE GORÉE – LANGUE DE BARBARIE E / S Lodge
3 PN LANGUE DE BARBARIE – ST. LOUIS E / S Hotel
4 ST. LOUIS – SAVOIGNE – RICHARD TOLL – DAGANA E / S Lodge
5 DAGANA – DESERT DE LOMPOUL E / S Ecolodge
6 DESERT DE LOMPOUL – LLAC ROSA – SALOUM E / S Ecolodge
7 PN DELTA DE SALOUM E / D / S Ecolodge
8 SALOUM – JOAL FADIOUTH – DAKAR (AEROPORT) E / D  A bord
9 VOL DAKAR / BARCELONA
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / DINAR = D / SOPAR = S

02 SET | Vol Barcelona / Dakar
Presentació en l’aeroport a l’hora acordada i embarcament en vol de línia regular directe amb destinació Dakar. Arribada a l’aeroport internacional Leopold Sedar Senghor de Dakar, assistència pel nostre personal en l’aeroport i trasllat a l’hotel a Dakar. Nit a Dakar.

03 SET | Dakar – Illa de Gorée – Langue de Barbarie
Esmorzar i breu recorregut de la capital abans del trasllat a l’embarcador de Dakar. En ferri, arribarem a la mítica illa de Gorée. Declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, l’illa conserva encara part del seu encant colonial. Recorrerem els seus carrers i visitarem l’escruixidora “casa dels esclaus” abans de pujar al fort des d’on contemplarem una magnífica vista de Dakar. Continuarem la nostra ruta rumb al nord. Arribada al lodge Ocean & Savane a la tarda i instal·lació. Sopar i allotjament.

04 SET | P.N. Langue de Barbarie – St. Louis
Esmorzar. En piragua, mitjà de transport tradicional de la regió, solcarem les aigües del riu Senegal fins a arribar a la reserva natural de la Langue de Barbarie. Durant l’època migratòria, centenars d’ocells solquen els cels i gaudeixen d’un descans abans de continuar el seu viatge al sud del continent. Continuació a St. Louis i esmorzar lliure en un restaurant de la ciutat. Després del check in a l’hotel, visita de la ciutat de St. Louis, declarada patrimoni històric de la humanitat i antiga capital colonial de l’Àfrica Occidental francesa. Passejant en calesa, veurem les cases d’estil colonial, amb colors variades. Passarem per la plaça Faidherbe, el barri popular dels pescadors. Visita del Museu de la Fotografia o alguna de les ONG de la ciutat que treballen per la protecció dels nens i les dones. Sopar i allotjament.

05 SET | St. Louis – Savoigne – Richard Toll – Dagana
Esmorzar. Sortida cap a Savoigne, poble fundat per l’exèrcit en els anys 60 per a la rehabilitació dels seus reclutes, s’ha convertit avui dia en un santuari molt popular. Aquesta localitat també atreu per la seva escola oberta als seus joves cristians i musulmans, als quals ofereix formació tècnica i professional per a frenar l’èxode rural. A més dels tallers per a nois, Sant Blas també té un taller de costura, ceràmica i cuina per a noies. Fan casullas per als sacerdots, però també tot tipus d’objectes: roba, bosses, bosses, estovalles, llençols, etc. Possibilitat de menjar en el centre o sortir amb destinació a Richard Toll, ciutat on es conrea i transforma la canya de sucre. Continuació a Dagana. Arribada i instal·lació a l’hotel Fort de Dagana. Sopar i allotjament.

06 SET | Dagana – Desert de Lompoul
Esmorzar. De tornada cap a St. Louis, visita de poblats peul. Els Peul són una ètnia nòmada que es desplaça a la recerca de pastures per al bestiar. Possibilitat de menjar lliure en St. Louis abans del trasllat al desert de Lompoul, situat a la regió de Kebemer, entre les dunes més belles del Senegal. Arribada al nostre Lodge i instal·lació en els seus confortables “haimas” d’estil maurità. Passeig en dromedari a la posta del sol entre les dunes. Sopar en el nostre Lodge.

07 SET | Desert de Lompoul – Llac Rosa – Saloum
Esmorzar. Abandonem l’aridesa del nord per a dirigim més al sud, on el paisatge canvia i es torna més verd. Per la platja, arribarem al Llac Rosa. Visita d’aquesta salina mundialment coneguda per constituir en el seu moment l’etapa d’arribada del ral·li més famós del món, el Dakar. Coneixerem el procediment gairebé ancestral d’extracció de la sal. Esmorzar lliure en el campament Niaga Peul en el Llac Rosa i continuació a la regió natural de Saloum. Instal·lació en el Lodge. Sopar i allotjament.

08 SET | P.N. Delta del Saloum
Esmorzar. En piragua, mitjà de transport de la zona, navegarem pels bolong del Delta del Saloum, declarat Patrimoni de la Humanitat. Podrem albirar en aquesta zona d’unes 200 illes i illots, una gran varietat d’ocells, així com una bonica flora de manglars. Visita d’un poblat de Niominka, pescadors de l’ètnia que viuen escampats a les illes de Saloum. Menjar d’un plat local cuinat per unes dones del poble. De camí al nostre allotjament, parada en un altre poble i si el temps ho permet, classe de ball o tambor. Sopar i allotjament.

09 SET | Saloum – Joal Fadiouth – Dakar. Trasllat a l’aeroport
Esmorzar. Reprenem la carretera rumb a la famosa localitat de Joal Fadiouth, bressol del primer president del Senegal, Leopold Sedar Senghor. Visitarem l’illa de les petxines de Fadiouth amb el seu incomparable cementiri artificial construït a base de petxines marines. Esmorzar inclòs en Joal. Parada en el port pesquer de Mbour per a assistir a l’arribada dels pescadors (segons època). Continuem la ruta cap a Dakar a la tarda. Temps lliure a Dakar. A última hora de la nit, trasllat a l’aeroport.

10 SET | Vol Dakar / Barcelona
De matinada, sortida en el vol directe de tornada a Barcelona. Arribada a Barcelona, i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
En base a grup de 15 a 16 persones 1.295 €
En base a grup de 12 a 14 persones 1.370 €
En base a grup de 8 a 11 persones 1.495 €
Suplement Habitació Individual 230 €
Habitació Compartida ** Garantida
Taxes Aèries (Aprox.) 350 €
  GRUP MÍNIM 8 PERSONES
** En aquest viatge, si la reserva s’ha fet amb un mínim de 30 dies d’antelació, i s’ha sol·licitat habitació a compartir, l’agència no aplicarà el suplement d’habitació individual, sempre que s’estigui disposat a compartir amb un home o amb una dona indistintament, i no sigui l’última plaça disponible.
SERVEIS INCLOSOS Vols Barcelona / Dakar / Barcelona, en classe turista.
Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Allotjament en hotels i lodges segons programa, en base a habitacions dobles.
Bitllet de ferry a Gorée i visita de la casa dels esclaus.
Excursions i visites especificades: Llac Rosa en 4×4, piragua a motor en la reserva de Barbarie i per les illes del Delta de Saloum, city tour en calessa de cavalls per St. Louis i visita de Joal Fadiouth.
Visites de poblats Wolofs, Peuls i Sereres. 
Alimentació especificada en el quadre d’itinerari.
Guia acompanyant de parla hispana durant la ruta.
Transport en vehicle amb aire condicionat durant tot el circuit.
Assegurança d’assistència en viatge i cancel·lació.
SERVEIS NO INCLOSOS
Begudes i àpats no indicats com a inclosos.
Visites i excursions no mencionades com a incloses a l’itinerari.
Propines i extres personals.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

2 agost, 2016

En general el viaje ha estado muy bien. Lo mejor sin duda la gente y que cada día tiene un interés paisajístico distinto. Es sorprendente la variedad que hay en el país, sin ser especialmente grande… lago, desierto, ciudades coloniales, el río Senegal y sus pueblos situados a ambos lados, el Delta de Saloum… En definitiva, un país bastante recomendable.

Deixar un comentari