Àfrica
Destinació
10 dies
Duració
Inclosos
Vuelos

El nord de Sudan amaga alguns dels millors tresors de l’època faraònica. En contrast amb el seu veí del nord, Egipte, amb el qual comparteix el territori nubi i aquest conductor de cultura que és el Riu Nil, aquí podrem visitar llocs com les piràmides de Meroe, Naga, Jebel Barkal o les tombes de El Kurru en gairebé completa solitud, lluny de masses de turistes, dedicant el temps necessari per a gaudir de cada racó. A les ribes del Nil habiten els nubis, un poble molt hospitalari que ens rebran a casa seva i ens satisfaran d’atencions. Sens dubte, un dels millors viatges que es poden fer al continent africà.

Veure fitxa completa del viatge

SORTIDES D’OCTUBRE 2019 A ABRIL 2020
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / KHARTOUM Hotel
2 KHARTOUM E / D Hotel
3 KHARTOUM – NAGA I MUSSAWARAT – MEROE E / D / S Tented Camp
4 MEROE. NECRÒPOLIS I CIUTAT REIAL E / D / S Tented Camp
5 MEROE – DESERT DE BAYUDA – KARIMA E / D / S Rest House
6 KARIMA. JEBEL BARKAL I NECRÒPOLIS DE EL KURRU E / D / S Rest House
7 KARIMA – OLD DONGOLA – KARIMA E / D / S Rest House
8 KARIMA. RECORREGUT PEL NIL I NECRÒPOLIS DE NURI E / D / S Rest House
9 KARIMA – KHARTOUM E / D Hotel de dia
10 VOL KHARTOUM / CIUTAT D’ORIGEN
EXTENSIÓ A SOLEB
9 KARIMA – DONGOLA – SOLEB – TOMBOS E / D / S Campament
10 TOMBOS – 3ª CATARACTA – WADI SEBU – ILLA DE SAI – TOMBOS E / D / S Campament
11 TOMBOS – KERMA – KARIMA E / D / S Rest House
12 KARIMA – KHARTOUM E / D Hotel de dia
13 VOL KHARTOUM / CIUTAT D’ORIGEN
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / DINAR = D / SOPAR = S

Consulta itinerari detallat per Extensió a Soleb a la fitxa tècnica adjunta.

DIA 1.- VOL CIUTAT D’ORIGEN / KHARTOUM
Sortida en vol regular amb destinació a Khartoum, amb connexió intermèdia. Arribada a Khartoum. Tràmits d’immigració, recollida d’equipatges i trobada amb el nostre corresponsal per al trasllat a l’hotel. Nit a Khartoum.

DIA 2.- KHARTOUM
Al matí comencem el recorregut per la ciutat de Khartoum creuant la confluència entre el Nil Blau i el Nil Blanc, prop del Palau Presidencial. Aquí va ser decapitat el General Gordon per les forces rebels dirigides per El Mahdi a l’any 1885.
Després de creuar el riu arribem a Omdurman, l’antiga capital del país. Aquí podem observar el Mausoleu d’El Mahdi des de fora, visitar la interessant Casa del Khalifa, i passejar pel colorit mercat.
A la tarda visitarem el Museu Arqueològic Nacional, que entre molts objectes d’interès, conté dos temples rescatats per la UNESCO abans de la inundació provocada per la construcció de la presa d’Aswan. Cap al tard, ens aproparem fins a la tomba del líder sufí Ahmed al Nil per assistir a la cerimònia dels dervixos dansaires (només els divendres). Després de les visites, tornada a l’hotel.

Nota: la Casa-Museu del Khalifa es troba en restauració actualment, i no se sap amb certesa quan finalitzaran els treballs de remodelació, de manera que podria no visitar-se.

DIA 3.- KHARTOUM – NAGGA I MUSSAWARAT – MEROE
Sortida per carretera cap al nord seguint el curs del riu. A uns 50 km de Khartoum trobem les formacions rocoses de la 6a cataracta del Nil. Deixarem enrere l’asfalt i seguirem per una pista durant 30 km fins a arribar a l’enclavament arqueològic de Naga, un dels dos centres més importants de l’Època meroítica.
En Naga, enmig d’un paisatge típicament saharià amb roques i sorra, es troba el Temple de Apedemak (segle I), un meravellós edifici amb decoracions en baix relleu que representen al déu amb cap de lleó, el faraó, els nobles i diverses imatges de rituals. A uns pocs metres de distància es troba una petita edificació coneguda com el «quiosc» on es barregen els estils egipci, grec i romà. No gaire lluny trobem un altre temple dedicat a Amon, amb nombroses estàtues de moltons i belles portes decorades amb baix relleus.

Continuem el nostre itinerari cap a Musawwarat, prop de Naga, on podrem visitar les ruïnes d’un gran temple que en la seva època va jugar un paper d’extraordinària importància. La seva muralla està composta per nombrosos sectors connectats, alguns d’ells envoltant un temple del segle I. El gran nombre d’elefants que es veuen en les decoracions murals indueix a pensar que aquest animal tenia gran importància per a la societat de l’època. No lluny d’aquí es troba un temple dedicat a Apedemak, recentment restaurat per una missió arqueològica alemanya. Tornada a la carretera principal que condueix cap al nord fins que albirem, de sobte, més de 40 piràmides que s’alcen sobre un turó, algunes d’elles perfectament conservades. És la impressionant Necròpolis Reial de Meroe. Allotjament al Tented Camp de Meroe.

DIA 4.- MEROE. NECRÒPOLIS I CIUTAT REAL
Matí dedicat a la visita de les piràmides de Meroe. La Necròpolis Reial de Meroe es troba a uns 3 km del Nil, sobre uns pujols cobertes per dunes de sorra groga. Més de 40 piràmides s’alcen i retallen la seva silueta contra el cel blau. Cadascuna té la seva pròpia capella funerària amb les parets decorades amb baix relleus que mostren la vida del rei i d’algunes deïtats protectores. A continuació visitarem l’escola de Tarabil. Després pararem per prendre un te al poble local de Kabushia.

A la tarda, ens movem al llarg del Nil per visitar les ruïnes de la Ciutat Real (els banys reals estan en procés de restauració). Les excavacions han confirmat que es tracta de l’àrea central d’una població, envoltada tota ella d’una muralla protectora. La major part de la ciutat encara està sense investigar, i molts dels seus secrets estan per descobrir. Allotjament al Tented Camp de Meroe.

Nota: només visitarem l’escola de Tarabil si es troba oberta. Visitarem l’edifici, en cap cas l’accés a l’escola està garantit, ja que no volem interferir en les classes.

DIA 5.- ​​MEROE – BAYUDA – KARIMA
Sortida aviat al matí per creuar el riu en un pontó (transbordador local). Compartirem la coberta amb viatgers locals, dromedaris, ases o cabres. Quan haguem creuat el riu, ens endinsarem en el Bayuda, situat al revolt que forma l’Nil entre la 4a i la 6a cataracta. La zona és coneguda per les seves afilades muntanyes basàltiques, moltes d’elles volcàniques.
És fàcil trobar petits grups de nòmades Bisharin amb els seus ramats d’ases i dromedaris. Si tenim sort, podrem albirar alguna gasela. Visita en ruta del Monestir de Ghazali. Finalment arribem a la ciutat de Merowee, on creuem el Nil per un pont per arribar a la ciutat de Karima, on ens allotgem.

Nota: la visita al Monestir de Ghazali també pot ser realitzada el dia de navegació pel Nil.

DIA 6.- KARIMA. JEBEL BARKAL I NECRÒPOLIS DEL KURRU
El Jebel Barkal és una fita en el desert de Núbia. Aquesta muntanya visible des de desenes de quilòmetres a la rodona ha estat sempre un punt de referència per a les caravanes que creuaven el desert. Al peu d’aquesta muntanya de gres vermell, considerada sagrada des de temps immemorials, es troba un temple dedicat als faraons del Nou Regne i al seu deïtat principal, Amon.
Continuació en direcció sud fins al poble del Kurru, on hi ha la necròpolis de l’antiga capital, Napata. Aquí podrem entrar en una tomba excavada a la roca sota de les piràmides, parcialment esfondrada. Està decorada amb imatges del faraó, dels déus, i compta amb inscripcions jeroglífiques de diversos colors. Visitarem també una zona rica en espectaculars fòssils d’arbres, la qual cosa ens mostra que aquesta zona no sempre va ser desèrtica. Allotjament a Karima.

DIA 7.- KARIMA – OLD DONGOLA – KARIMA
Avui és un dia de llargs trajectes però ple de trobades i visites interessants. Al matí visitarem el mercat d’animals de Tengasi i després seguirem el curs del Nil per arribar a l’enclavament d’Old Dongola. Aquí trobem un temple copte cristià amb columnes de marbre, així com diverses ruïnes d’esglésies situades a les ribes del Nil.

Podem observar poblats nubis escampats entre dunes de sorra groga i palmerars. Els nubis segueixen l’Islam de forma molt més relaxada, parlen el seu propi idioma i les dones no cobreixen els seus rostres. Moltes de les cases nubias estan decorades amb acolorides pintures de patrons florals. Però si hi ha alguna cosa que realment distingeix els nubis és la seva hospitalitat, la sinceritat amb la que donen la benvinguda als visitants. Tornada al nostre allotjament a Karima.

DIA 8.- KARIMA. RECORREGUT PEL NIL I NECRÒPOLIS DE NURI
Esmorzar i visita del mercat de Karima, on podrem tenir una experiència real de la vida dels sudanesos. Embarcarem després en un petit bot a motor per a un agradable recorregut al llarg del Nil. Observarem els trams de ribes sorrenques i els cultius que esquitxen el recorregut. Arribarem a les formacions granítiques que van formar la 4a cataracta i que avui han desaparegut sota les aigües del riu després de la construcció de la presa d’Merowee.
A la tarda visitarem l’enclavament arqueològic de Nuri, on podrem veure nombroses piràmides, una d’elles erigida en honor del poderós sobirà Taharqa. Després de passejar per la zona tornarem a Karima per a l’allotjament.

DIA 9.- KARIMA – KHARTOUM
Sortirem de Karima a primera hora en direcció sud. Una carretera asfaltada travessa el Desert Occidental, de camí a Khartoum. Dinar pel camí en una senzilla “chai house” (berenador local usat per camioners per menjar i descansar). En passar per Omdurman podem visitar de nou el mercat (si el grup vol). A l’arribada a Khartoum assistirem a una competició de lluita Núbia (només dimecres, divendres i dissabte).

Disposarem d’habitacions a l’hotel aproximadament fins a les 20h. Trasllat a l’aeroport per embarcar en el vol de tornada.

DIA 10.- VOL KHARTOUM / CIUTAT D’ORIGEN
Embarcament de matinada al vol de tornada a la nostra ciutat d’origen (connexions intermèdies). Arribada i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
Preu Base per persona (Temporada Baixa) 2.910 €
Taxes Aèries (Aprox.) 325 €
Entrades i permisos de visita a llocs arqueològics (pagament local) 260 €
Gestió pre-Visat + Taxa Consular Visat (pagament en destí) 235 $
SUPLEMENTS
Suplement grup de 2 a 7 persones 165 €
Suplement Habitació Individual 660 €
Suplement Sortides Temporada Mitja 125 €
Reducció Especial Sortida 10 Octubre – 290 €
EXTENSIÓ SOLEB
Extensió a Soleb  1.015 €
Supl. Individual en Extensió Soleb 115 €
GRUP MÍNIM 2 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Allotjaments i alimentació segons quadre d’itinerari.
Recorregut en vehicles 4×4 tipus Toyota Landcruiser o Toyota Hilux de doble cabina, amb conductor local.
Guia de parla anglesa durant tot el recorregut.
Entrada al Museu Arqueològic Nacional.
Permisos de viatge, fotografia, visita als enclavaments arqueològics i registre del passaport (260 € pagament local).
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Visat Sudan.
Alimentació no especificada en el quadre. Begudes.
Visites i activitats no especificades.
Propines i extres personals.
Permisos per a utilització de càmera de vídeo (actualment es paguen uns 20 USD per cada enclavament arqueològic visitat).
Tovallola i coixí (en l’extensió a Soleb).
Ampliació de cobertures de l’assegurança d’assistència i anul·lació.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari

Classificació