Àfrica
Destinació
10 dies
Duració
Inclosos
Vuelos

El nord de Sudan amaga alguns dels millors tresors de l’època faraònica. En contrast amb el seu veí del nord, Egipte, amb el qual comparteix el territori nubi i aquest conductor de cultura que és el Riu Nil, aquí podrem visitar llocs com les piràmides de Meroe, Naga, Jebel Barkal o les tombes de El Kurru en gairebé completa solitud, lluny de masses de turistes, dedicant el temps necessari per a gaudir de cada racó. A les ribes del Nil habiten els nubis, un poble molt hospitalari que ens rebran a casa seva i ens satisfaran d’atencions. Sens dubte, un dels millors viatges que es poden fer al continent africà.

Veure fitxa completa del viatge

SORTIDES D’OCTUBRE 2021 A ABRIL 2022
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / KHARTOUM Hotel
2 KHARTOUM E / D Hotel
3 KHARTOUM – NAGA I MUSSAWARAT – MEROE E / D / S Tented Camp
4 MEROE. NECRÒPOLIS I CIUTAT REIAL E / D / S Tented Camp
5 MEROE – DESERT DE BAYUDA – KARIMA E / D / S Rest House
6 KARIMA. JEBEL BARKAL I NECRÒPOLIS DE EL KURRU E / D / S Rest House
7 KARIMA – OLD DONGOLA – KARIMA E / D / S Rest House
8 KARIMA. RECORREGUT PEL NIL I NECRÒPOLIS DE NURI E / D / S Rest House
9 KARIMA – KHARTOUM E / D Hotel de dia
10 VOL KHARTOUM / CIUTAT D’ORIGEN
EXTENSIÓ A SOLEB
9 KARIMA – DONGOLA – SOLEB – TOMBOS E / D / S Campament
10 TOMBOS – 3ª CATARACTA – WADI SEBU – ILLA DE SAI – TOMBOS E / D / S Campament
11 TOMBOS – KERMA – KARIMA E / D / S Rest House
12 KARIMA – KHARTOUM E / D Hotel de dia
13 VOL KHARTOUM / CIUTAT D’ORIGEN
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / DINAR = D / SOPAR = S

Consulta itinerari detallat per a Extensió a Soleb en la fitxa tècnica adjunta.

Dia 01 | Vol Ciutat d’origen / Khartoum
Sortida en vol regular amb destinació a Khartoum, amb connexió intermèdia. Arribada a Khartoum. Tràmits d’immigració, recollida d’equipatges i trobada amb el nostre corresponsal per al trasllat a l’hotel. Nit en Khartoum.

Dia 02 | Khartoum
Al matí comencem el recorregut per la ciutat de Khartoum creuant la confluència entre el Nil Blau i el Nil Blanco, prop del Palau Presidencial. Aquí va ser decapitat el General Gordon per les forces rebels dirigides pel Mahdí l’any 1885. Després de travessar el riu arribem a Omdurman, l’antiga capital del país. Aquí podem observar el Mausoleu del Mahdí des de fora, visitar la interessant Casa del Khalifa. Prendrem un vaixell per a veure la confluència entre el Nil Blau i el Nil Banc, i podrem passejar per l’acolorit mercat de la ciutat.
A la tarda visitarem el Museu Arqueològic Nacional, que entre molts objectes d’interès, conté dos temples rescatats per la UNESCO abans de la inundació provocada per la construcció de la presa de Aswan. Al capvespre, ens acostarem fins a la tomba del líder sufí Ahmed al Nil per a assistir a la cerimònia dels derviches dansaires (només els divendres).

Dia 03 | Khartoum – Nagga i Mussawarat – Meroe
Sortida per carretera cap al nord per a visitar 2 enclavaments arqueològics de gran bellesa. Deixarem enrere l’asfalt i seguirem per una pista durant 30 km fins a arribar a l’enclavament arqueològic de Naga, un dels dos centres més importants de l’Època Meroítica.
A Naga, enmig d’un paisatge típicament saharià amb roques i sorra, es troba el Temple de Apedemak (segle I), un meravellós edifici amb decoracions en baix relleu que representen al déu amb cap de lleó, el faraó, els nobles i diverses imatges de rituals. A uns pocs metres de distància es troba una petita edificació coneguda com el «quiosc» on s’entremesclen els estils egipci, grec i romà. No gaire lluny trobem un altre temple dedicat a Amón, amb nombroses estàtues de carners i belles portes decorades amb baix relleus.
Continuem el nostre itinerari cap a Musawwarat, prop de Naga, on podrem visitar les ruïnes d’un gran temple que en la seva època va jugar un paper d’extraordinària importància. La seva muralla està composta per nombrosos sectors connectats, alguns d’ells envoltant un temple del segle I. El gran nombre d’elefants que es veuen en les decoracions murals indueix a pensar que aquest animal tenia gran importància per a la societat de l’època. No lluny d’aquí es troba un temple dedicat a Apedemak, recentment restaurat per una missió arqueològica alemanya.
Tornada a la carretera principal que condueix cap al nord fins que albirem, de sobte, més de 40 piràmides que s’alcen sobre un pujol, algunes d’elles perfectament conservades. És la impressionant Necròpoli Real de Meroe. Allotjament en el Tented Camp de Meroe.

Dia 04 | Meroe. Necròpoli i Ciudad Real
Matí dedicat a la visita de les piràmides de Meroe. La Necròpoli Real de Meroe es troba a uns 3 km del Nil, sobre uns pujols coberts per dunes de sorra groga. Més de 40 piràmides s’alcen i retallen la seva silueta contra el cel blau. Cadascuna té la seva pròpia capella funerària amb les parets decorades amb baix relleus que mostren la vida del rei i d’algunes deïtats protectores. També visitarem l’escola de Tarabil i pararem breument per a prendre un te al poble local de Kabushia.
A la tarda, ens movem al llarg del Nil per a visitar les ruïnes de la Ciudad Real (els banys reals estan en procés de restauració). Les excavacions han confirmat que es tracta de l’àrea central d’una població, envoltada tota ella d’una muralla protectora. La major part de la ciutat encara està sense investigar, i molts dels seus secrets estan per descobrir. Allotjament en el Tented Camp de Meroe.

Dia 05 | Meroe – Desert de Bayuda – Karima
Sortida aviat al matí per a travessar el riu en un pontó (transbordador local). Compartirem la coberta amb viatgers locals, dromedaris, ases o cabres. Quan hàgim travessat el riu, ens endinsarem en el Desert de Bayuda, situat en la corba que forma el Nil entre la 4ª i la 6ª cataracta. La zona és coneguda per les seves afilades muntanyes basàltiques, moltes d’elles volcàniques.
És fàcil trobar petits grups de nòmades Bisharin amb els seus ramats d’ases i dromedaris. Si tenim sort, podrem albirar alguna gasela.
Si tenim temps visita en ruta del Monestir de Ghazali. Finalment arribem a la ciutat de Merowee, on creuem el Nil per un pont per a aconseguir la ciutat de Karima, on ens allotgem.

Dia 06 | Karima. Jebel Barkal i Necròpoli del Kurru
El Jebel Barkal és una fita en el desert de Nubia. Aquesta muntanya visible des de desenes de quilòmetres a la rodona ha estat sempre un punt de referència per a les caravanes que creuaven el desert. Al peu d’aquesta muntanya d’arenisca vermella, considerada sagrada des de temps immemorials, es troba un temple dedicat als faraons del Nou Regne i a la seva deïtat principal, Amón.
Continuació en direcció sud fins al poble del Kurru, on es troba la necròpoli de l’antiga capital, Napata. Aquí podrem entrar en una tomba excavada en la roca sota les piràmides, parcialment esfondrada. Està decorada amb imatges del faraó, dels déus, i compta amb inscripcions jeroglífiques de diversos colors. Visitarem també una zona rica en espectaculars fòssils d’arbres, la qual cosa ens mostra que aquesta zona no sempre va ser desèrtica. Allotjament en Karima.

Dia 07 | Karima – Old Dongola – Karima
Avui és un dia de llargs trajectes però ple de trobades i visites interessants. Seguirem el curs del Nil per a arribar a l’enclavament de Old Dongola. Aquí trobem un temple copte cristià amb columnes de marbre, així com diverses ruïnes d’esglésies situades en les ribes del Nil.
Podem observar poblats nubis escampats entre dunes de sorra groga i palmerars. Els nubis segueixen l’Islam de forma molt més relaxada, parlen el seu propi idioma i les dones no cobreixen els seus rostres. Moltes de les cases núbies estan decorades amb acolorides pintures de patrons florals. Però si hi ha alguna cosa que realment distingeix als nubis és la seva hospitalitat, la sinceritat amb la qual donen la benvinguda als visitants. Tornada al nostre allotjament en Karima.

Dia 08 | Karima. Recorregut pel Nil i Necròpoli de Nuri
Esmorzar i visita del mercat de Karima, on podrem tenir una experiència real de la vida dels sudanesos. Embarcarem després en un petit pot a motor per a un agradable recorregut al llarg del Nil. Observarem els trams de ribes arenoses i els cultius que esquitxen el recorregut. Arribarem a les formacions granítiques que van formar la 4ª cataracta i que avui han desaparegut sota les aigües del riu després de la construcció de la presa de Merowee.
A la tarda visitarem l’enclavament arqueològic de Nuri, on podrem veure nombroses piràmides, una d’elles erigida en honor del poderós sobirà Taharqa. Després de passejar per la zona tornarem a Karima per a l’allotjament.

Dia 09 | Karima – Khartoum
Sortirem de Karima a primera hora en direcció sud. Una carretera asfaltada creua el Desert Occidental de camí a la capital. Dinar en ruta en una senzilla “chai house” (berenador local usat per camioners per a menjar i descansar). En passar per Omdurman podem visitar de nou el mercat (si el grup vol). A l’arribada a Khartoum assistirem a una competició de lluita Núbia (només dimecres, divendres i dissabtes). Disposarem d’habitacions a l’hotel aproximadament fins a les 20h. Trasllat a l’aeroport per a embarcar en el vol de tornada.

Dia 10 | Vol Khartoum / Ciutat d’origen
Embarqui de matinada en el vol de tornada a la nostra Ciutat d’origen (connexions intermèdies). Arribada i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA – Temporada Baixa
Preu en base a grup de 8 a 12 persones 2.975 €
Taxes Aèries (Aprox.) 330 €
Entrades i permisos de visita a llocs arqueològics (pagament local) 260 €
Gestió pre-Visat + Taxa Consular Visat (pagament local) 250 $
SUPLEMENTS
Suplement grup de 2 a 7 persones 165 €
Suplement Habitació Individual (Temporada Baixa) 665 €
Suplement Habitació Individual (Temporada Mitja) 740 €
Suplement Sortides Temporada Mitja 125 €
Reducció grup de 13 a 16 persones – 60 €
Reducció Especial Sortida 8 Octubre – 190 €
EXTENSIÓ A SOLEB
Extensió a Soleb 1.115 €
Extensió a Soleb (14 Oct / 25 Mar / 14 Abr) 1.015 €
Suplement Individual Extensió Soleb 115 €
Supl. Individual Extensió Soleb (14 Oct / 25 Mar / 14 Abr) 75 €
GRUP MÍNIM 2 PERSONES / MÀXIM 16
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Allotjaments i alimentació segons quadre d’itinerari.
Recorregut en vehicles 4×4 tipus Toyota Landcruiser o Toyota Hilux de doble cabina, amb conductor local.
Guia de parla anglesa durant tot el recorregut.
Permisos de viatge, fotografia, visita a jaciments arqueològics i registre del passaport.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Visat Sudan.
Alimentació no especificada en el quadre. Begudes.
Visites i activitats no especificades.
Propines i extres personals.
Permisos per a utilització de càmera de vídeo (actualment es paguen uns 20 USD per cada lloc arqueològic visitat).
Tovallola i coixí (en l’extensió a Soleb).
Ampliació de cobertures de l’assegurança d’assistència i anul·lació.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

1. La combinació de serveis de viatge que se li ofereix és un viatge combinat en el sentit del text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat pel Reial Decret Legislatiu 1/2007, del 16 de novembre.

Per tant, vostè gaudirà de tots els drets que s’apliquen en el marc de la UE als viatges combinats. L’empresa VIATGES INDEPENDENTS I TREKKINGS S.L. serà plenament responsable de la correcta execució del viatge combinat en el seu conjunt.

A més, com exigeix la legislació, l’empresa VIATGES INDEPENDENTS I TREKKINGS S.L. està coberta per una garantia per a reemborsar-li els pagaments realitzats i, si el transport està inclòs en el viatge, assegurar la seva repatriació en cas que incorri en insolvència.

Més informació sobre els seus principals drets conforme al text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat per Reial decret Legislatiu 1/2007, del 16 de novembre (que es proporcionarà mitjançant un enllaç).

2. A aquesta oferta de viatge li resulten aplicables les següents Condicions Generals de contracte de viatge combinat.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari