Àfrica
Destinació
10 dies
Duració
Inclosos
Vuelos

El nord de Sudan amaga alguns dels millors tresors de l’època faraònica. En contrast amb el seu veí del nord, Egipte, amb el qual comparteix el territori nubi i aquest conductor de cultura que és el Riu Nil, aquí podrem visitar llocs com les piràmides de Meroe, Naga, Jebel Barkal o les tombes de El Kurru en gairebé completa solitud, lluny de masses de turistes, dedicant el temps necessari per a gaudir de cada racó. A les ribes del Nil habiten els nubis, un poble molt hospitalari que ens rebran a casa seva i ens satisfaran d’atencions. Sens dubte, un dels millors viatges que es poden fer al continent africà.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / KHARTOUM Hotel
2 KHARTOUM E / D Hotel
3 KHARTOUM – NAGA I MUSSAWARAT – MEROE E / D / S Tented Camp
4 MEROE. NECRÒPOLIS I CIUTAT REIAL E / D / S Tented Camp
5 MEROE – DESERT DE BAYUDA – KARIMA E / D / S Rest House
6 KARIMA. JEBEL BARKAL I NECRÒPOLIS DE EL KURRU E / D / S Rest House
7 KARIMA – OLD DONGOLA – KARIMA E / D / S Rest House
8 KARIMA. RECORREGUT PEL NIL I NECRÒPOLIS DE NURI E / D / S Rest House
9 KARIMA – KHARTOUM E / D Hotel de dia
10 VOL KHARTOUM / CIUTAT D’ORIGEN
EXTENSIÓ A SOLEB
9 KARIMA – DONGOLA – SOLEB – TOMBOS E / D / S Campament
10 TOMBOS – 3ª CATARACTA – WADI SEBU – ILLA DE SAI – TOMBOS E / D / S Campament
11 TOMBOS – KERMA – KARIMA E / D / S Rest House
12 KARIMA – KHARTOUM E / D Hotel de dia
13 VOL KHARTOUM / CIUTAT D’ORIGEN
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / DINAR = D / SOPAR = S

DIA 1.- VOL CIUTAT D’ORIGEN / KHARTOUM
Sortida en vol regular amb destinació a Khartoum, amb connexió intermèdia. Arribada a Khartoum. Tràmits d’immigració, recollida d’equipatges i trobada amb el nostre corresponsal per al trasllat a l’hotel. Nit a Khartoum.

DIA 2.- KHARTOUM
Al matí iniciem el recorregut per la ciutat de Khartoum creuant la confluència entre el Nil Blau i el Nil Blanc, prop del Palau Presidencial. Aquí va ser decapitat el General Gordon per les forces rebels dirigides per El Mahdi a l’any 1885. Després de creuar el riu arribem a Omdurman, l’antiga capital del país. Aquí podem observar el Mausoleu de El Mahdi des de fora, visitar la interessant casa-museu del Khalifa i passejar pel colorit mercat.
A la tarda visitarem el Museu Arqueològic Nacional, que entre molts objectes d’interès, conté dos temples rescatats per la UNESCO abans de la inundació provocada per la construcció de la presa d’Aswan. Cap al tard, ens aproparem fins a la tomba del líder sufí Ahmed al Nil per assistir a la cerimònia dels dervixos dansaires. Després de les visites, tornada a l’hotel.

DIA 3.- KHARTOUM – NAGGA I MUSSAWARAT – MEROE
Sortida per carretera cap al nord seguint el curs del riu. A uns 50 km de Khartoum trobem les formacions rocoses de la 6ª cataracta del Nil. Deixarem enrere l’asfalt i seguirem per una pista durant 30 km fins a arribar a l’enclavament arqueològic de Naga, un dels dos centres més importants de l’Època Meroítica. A Naga, enmig d’un paisatge típicament saharià amb roques i sorra, es troba el Temple de Apedemak (segle I), un meravellós edifici amb decoracions en baix relleu que representen al déu amb cap de lleó, el faraó, els nobles i diverses imatges de rituals. A uns pocs metres de distància es troba una petita edificació coneguda com el «quiosc» on es barregen els estils egipci, grec i romà. No gaire lluny trobem un altre temple dedicat a Amon, amb nombroses estàtues de moltons i belles portes decorades amb baix relleus.

Continuem el nostre itinerari cap a Musawwarat, prop de Naga, on podrem visitar les ruïnes d’un gran temple que en la seva època va jugar un paper d’extraordinària importància. La seva muralla està composta per nombrosos sectors connectats, alguns d’ells envoltant un temple del segle I. El gran nombre d’elefants que es veuen en les decoracions murals indueix a pensar que aquest animal tenia gran importància per a la societat de l’època. No lluny d’aquí es troba un temple dedicat a Apedemak, recentment restaurat per una missió arqueològica alemanya.
Retorn a la carretera principal que condueix cap al nord fins que albirem, de sobte, més de 40 piràmides que s’alcen sobre un turó, algunes d’elles perfectament conservades. És la impressionant Necròpolis Reial de Meroe. Allotjament al Tented Camp de Meroe.

DIA 4.- MEROE. NECRÒPOLIS I CIUTAT REAL
Matí dedicat a la visita de les piràmides de Meroe. La Necròpolis Reial de Meroe es troba a uns 3 km del Nil, sobre uns turons, cobertes per dunes de sorra groga. Més de 40 piràmides s’alcen i retallen la seva silueta contra el cel blau. Cadascuna té la seva pròpia capella funerària amb les parets decorades amb baix relleus que mostren la vida del rei i d’algunes deïtats protectores. Si està oberta, visitarem l’escola de Tarabil. A la tarda, ens movem al llarg del Nil per visitar les ruïnes de la Ciutat Real. Les excavacions han confirmat que es tracta de l’àrea central d’una població, envoltada tota ella d’una muralla protectora. La major part de la ciutat encara està sense investigar, i molts dels seus secrets estan per descobrir. Allotjament al Tented Camp de Meroe.

DIA 5.- ​​MEROE – DESERT DE BAYUDA – KARIMA
Sortida aviat al matí per creuar el riu en un pontó (transbordador local). Compartirem la coberta amb viatgers locals, dromedaris, ases o cabres. Quan haguem creuat el riu, ens endinsarem al Desert de Bayuda, situat al revolt que forma el Nil entre la 4ª i la 6ª cataracta. La zona és coneguda per les seves afilades muntanyes basàltiques, moltes d’elles volcàniques. És fàcil trobar petits grups de nòmades Bisharin amb els seus ramats d’ases i dromedaris. Si tenim sort, podrem albirar alguna gasela.
Visita en ruta del Monestir de Ghazali (si hi ha temps). Finalment arribem a la ciutat de Merowee, on creuem el Nil per un pont per arribar a la ciutat de Karima, on dormirem.

DIA 6.- KARIMA. JEBEL BARKAL I NECRÒPOLIS DE EL KURRU
El Jebel Barkal és una fita en el desert de Núbia. Aquesta muntanya visible des de desenes de quilòmetres a la rodona ha estat sempre un punt de referència per a les caravanes que creuaven el desert. Al peu d’aquesta muntanya de gres vermell, considerada sagrada des de temps immemorials, es troba un temple dedicat als faraons del Nou Regne i a la seva deïtat principal, Amon.
Napata, l’actual Karima, va ser la capital de Núbia abans del període Meroític. Posseïa un gran nombre de piràmides situades en tres localitzacions diferents: a uns centenars de metres al sud del Jebel Barkal; una dotzena de quilòmetres al sud de la muntanya, a El Kurru; i en l’altra riba del Nil, a Nuri.
Continuació cap al sud fins a la Necròpolis del Kurru, on podrem entrar en una de les dues tombes excavades a la roca sota de les piràmides, i parcialment esfondrades. Estan decorades amb imatges del faraó, dels déus, i compten amb inscripcions jeroglífiques de diversos colors. Visitarem també una zona rica en espectaculars fòssils d’arbres, la qual cosa ens mostra que aquesta zona no sempre va ser desèrtica.

DIA 7.- KARIMA – OLD DONGOLA – KARIMA
Avui és un dia de llargs trajectes però ple de trobades i visites interessants. Al matí visitarem el mercat d’animals de Tengasi i després seguirem el curs del Nil per arribar a l’enclavament d’Old Dongola. Aquí trobem un temple copte cristià amb columnes de marbre, així com diverses ruïnes d’esglésies situades a les ribes del Nil.
Podem observar poblats nubis escampats entre dunes de sorra groga i palmerars. Els nubis parlen el seu propi idioma i les dones no cobreixen els seus rostres. Moltes de les cases núbies estan decorades amb acolorides pintures de patrons florals. Però si hi ha alguna cosa que realment distingeix els nubis és la seva hospitalitat, la sinceritat amb la que donen la benvinguda als visitants. Retorn al nostre allotjament a Karima.

DIA 8.- KARIMA. RECORREGUT PEL NIL I NECRÒPOLIS DE NURI
Esmorzar i visita del mercat de Karima, on podrem tenir una experiència real de la vida dels sudanesos. Després, embarcarem en un petit bot a motor per a un agradable recorregut al llarg del Nil. Observarem els trams de ribes sorrenques i les illes cultivades que trobem durant el recorregut. Arribarem a les formacions granítiques que van formar la 4ª cataracta i que avui han desaparegut sota les aigües del riu després de la construcció de la presa de Merowee. A la tarda visitarem l’enclavament arqueològic de Nuri, on podrem veure nombroses piràmides, una d’elles erigida en honor del poderós sobirà Taharqa. Després de passejar per la zona tornarem a Karima per a l’allotjament.

DIA 9.- KARIMA – KHARTOUM
Sortirem de Karima a primera hora en direcció sud. Una carretera asfaltada travessa el Desert Occidental, de camí a Khartoum. Dinar pel camí en una senzilla “chai house” (lloc utilitzat per camioners per menjar i descansar). En passar per Omdurman podem visitar de nou el mercat (si el grup ho vol). A l’arribada a Khartoum assistirem a una competició de lluita Núbia (si hi ha temps).
Disposarem d’habitacions a l’hotel fins a les 20h (aprox.). A l’hora prevista, trasllat a l’aeroport per embarcar en el vol de tornada.

DIA 10.- VOL KHARTOUM / CIUTAT D’ORIGEN
Embarcament en el vol de tornada a la nostra Ciutat d’origen, amb connexió intermèdia. Arribada i fi dels nostres serveis.

EXTENSIÓ A SOLEB

DIA 9.- KARIMA – DONGOLA – SOLEB – TOMBOS
Sortida cap a l’oest a través del desert de Núbia. Creuarem per un pont a l’altra riba del Nil, on hi ha Dongola. Seguim en direcció nord fins a arribar a l’increïble Temple de Soleb, el temple egipci més bell de tot el Sudan, amb moltes parets riques en inscripcions jeroglífiques.
Creuarem de nou el Nil i partirem rumb a Tombos. Aquí es troben les antigues pedreres de granit amb les restes d’una estàtua del rei Taharqa, deixada allà al desert fa més de 2700 anys. Campament muntat a Tombos.

DIA 10.- TOMBOS – 3ª CATARACTA – WADI SEBU – ILLA DE SAI – TOMBOS
Conduïm cap al nord pel costat est i visitem a 3ª cataracta, que en el passat era el tercer gran obstacle a què els antics egipcis havien de fer front a l’intentar navegar pel Nil. Pugem el turó fins a l’antiga fortalesa otomana on tenim belles vistes de la cataracta. A Sebú, al costat de la riba del Nil, trobem un dels punts més rics pel que fa a gravats en pedra, amb centenars d’imatges des de temps prehistòrics fins a l’Imperi Egipci.
Seguim més al nord fins arribar a l’Illa de Sai, a la qual accedim amb un ferri. Aquesta és una important àrea arqueològica on podem trobar restes antigues de la civilització Kerma, la cultura egípcia i cristiana. El retorn al Nil es farà en un vaixell pesquer. Durant la navegació a l’illa, amb sort, podem veure cocodrils del Nil a la vora del riu. Campament muntat a Tombos.

DIA 11.- TOMBOS – KERMA – KARIMA
Un curt viatge ens porta al matí a Kerma, on visitarem la peculiar construcció de “Defuffa”, exclusiva d’aquesta regió i període històrics, realitzada en tova. És molt interessant la visita del museu creat per una missió arqueològica suïssa després de la recuperació de les 7 estàtues dels faraons negres l’any 2003. A primera hora de la tarda tornem a la nostra Rest House a Karima.

DIA 12.- KARIMA – KHARTOUM
Sortirem de Karima a primera hora en direcció sud. Una carretera asfaltada travessa el Desert Occidental, de camí a Khartoum. Dinar pel camí en una senzilla “chai house” (lloc local utilitzat per camioners per menjar i descansar).
A l’arribada a Khartoum, disposarem d’habitacions a l’hotel fins a les 20h (aprox.). A l’hora prevista, trasllat a l’aeroport per embarcar en el vol de tornada.

DIA 13.- VOL KHARTOUM / CIUTAT D’ORIGEN
Embarcament en el vol de tornada a la nostra Ciutat d’origen, amb connexió intermèdia. Arribada i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
En base a grup de 13 a 16 persones 2.810 €
En base a grup de 8 a 12 persones 2.875 €
En base a grup de 2 a 7 persones 3.040 €
Reducció sortida especial 12 Octubre – 180 €
Suplement Habitació Individual 560 €
Permisos de viatge, fotografia i llocs arqueològics (pagament destí) 240 €
Gestió pre-Visat + Taxa Consular Visat (pagament destí) 235 $
Taxes Aèries (Aprox.) 310 €
SUPLEMENTS DE TEMPORADA
Suplement Sortides Temporada Mitja 125 €
Suplement Habitació Individual (Temporada Mitja) 635 €
Suplement Sortides Temporada Alta 250 €
Suplement Habitació Individual (Temporada Alta)  710 €
EXTENSIÓ A SOLEB
Extensió Soleb (Temporada Baixa) 950 €
Supl. Individual Extensió Soleb (només a Karima – Temp. Baixa) 75 €
Extensió Soleb (Temporada Mitja / Alta) 1.050 €
Supl. Individual Extensió Soleb (Temporada Mitja  / Alta) 115 €
  GRUP MÍNIM 2 PERSONES / MÀXIM 16
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Allotjaments i alimentació segons quadre d’itinerari.
Transport en vehicles 4×4 tipus Toyota Landcruiser, Toyota Hilux o similar.
Guia de parla anglesa durant tot el recorregut.
Entrada al Museu Arqueològic Nacional.
Permisos de viatge, fotografia, visita a llocs arqueològics i registre de passaport (240 € a pagar en destí).
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Visat Sudan (235 USD).
Alimentació no especificada en el quadre.
Activitats i visites opcionals.
Propines i extres personals.
Tovalloles i coixí (en l’extensió a Soleb).
Ampliació de cobertures de l’assegurança d’assistència i anul·lació.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari

Classificació