Àfrica
Destinació
16 dies
Duració
Fora de temporada
Temporada
Inclosos
Vuelos

El nord de Sudan guarda alguns dels millors tresors de l’època faraònica. Aquí podrem visitar llocs com les piràmides de Meroe, Naga, Jebel Barkal o les tombes del Kurru en gairebé completa solitud, lluny de la bullícia turística, dedicant el temps precís per a gaudir de cada racó. En aquesta ruta ens endinsarem en el Desert Occidental, on veurem impressionants paisatges de dunes. Per part seva, el Desert de Bayuda ens sorprendrà amb interessants formacions volcàniques, entre les quals destaca el Cràter de Atrun, que conté un petit llac salat. Descobrirem el Nil com a conductor de vida i civilització; en les seves ribes coneixerem als nubis, gent hospitalària com cap, i observarem restes arqueològiques d’èpoques passades.

Veure fitxa completa del viatge

SORTIDES DE NOVEMBRE 2021 A FEBRER 2022
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / KHARTOUM Hotel
2 KHARTOUM – TAM TAM – DESERT OCCIDENTAL E / D / S Acampada
3 WADI EL MILK – GALA ABU HAMED E / D / S Acampada
4 GALA ABU HAMED – OASIS DE EL BAB E / D / S Acampada
5 OASIS DE EL BAB – DONGOLA – TEMPLE SOLEB E / D / S Casa Nubia
6 TEMPLE SOLEB – JEBEL DOSHA – ISLA SAI – AMARA WEST E / D / S Acampada
7 AMARA WEST – DAL CATARACT – TEMPLE SOLEB E / D / S Casa Nubia
8 TEMPLE SOLEB – 3ª CATARACTA – WADI SEBU – TOMBOS E / D / S Acampada
9 TOMBOS – KERMA – POBLATS NUBIS E / D / S Acampada
10 POBLATS NUBIS – OLD DONGOLA – EL KURRU E / D / S Acampada
11 EL KURRU – JEBEL BARKAL – CREUER PEL NIL – KARIMA E / D / S Hotel
12 KARIMA – DESERT DE BAYUDA – JEBEL ATRUN E / D / S Acampada
13 MEROE E / D / S Acampada
14 MEROE – MUSSAWARAT ES SUFRA – NAGA E / D / S Acampada
15 NAGA – OMDURMAN – KHARTOUM E / D Hotel day use
16 VOL KHARTOUM / CIUTAT D’ORIGEN
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / DINAR = D / SOPAR = S

Dia 01 | Vol Ciutat d’origen / Khartoum
Sortida en vol regular amb destinació a Khartoum (connexions intermèdies). A l’arribada a Khartoum, trobada amb el nostre corresponsal i trasllat a l’hotel. Nit a Khartoum.

Dia 02 | Khartoum – Tam Tam – Desert Occidental
Esmorzar a l’hotel i breu recorregut per Khartoum. Seguim el Nil Blau a prop de el Palau Presidencial on el 1885 el General Gordon va ser decapitat per les tropes del Mahdi. Creuem la confluència entre el Nil Blau i el Nil Blanc i arribem a Omdurman, l’antiga capital del Sudan, on veiem la tomba del Mahdi des de l’exterior i la Casa-Museu del Khalifa (tancat els dilluns). A continuació, visitem el Museu Arqueològic que, a més de molts objectes bonics, conté dos temples rescatats per la UNESCO i traslladats des del Llac Nasser quan va ser inundat per l’aigua. A última hora del matí iniciem el viatge cap al nord a través del Desert Occidental. Viatgem uns 200 km a través d’una carretera d’asfalt en un desert pla on la vista pot abastar 360 ° al voltant. Ens aturarem a Tam Tam, una “casa chai”, literalment casa de te, on els camioners locals s’aturen a prendre un menjar ràpid i descansar una mica. Més tard, deixem la carretera i trobem un bon lloc per acampar sota l’increïble cel nocturn africà.

Dia 03 | Wadi El Milk – Gala Abu Hamed
Sortida cap a l’oest pel desert fins arribar a Wadi El Milk, on trobem arbres de acàcia i, de vegades, assentaments nòmades de l’ètnia Bisharin, situats al voltant d’algun pou d’aigua. Conduint cap al nord creuarem una àmplia àrea de petites dunes on és fàcil quedar atrapats a la sorra. Arribada a una misteriosa fortalesa enmig de desert: Gala Abu Hamed. Aquest lloc va ser descobert per una expedició arqueològica alemanya i data de l’època Napateana (700-400 a.C.). Les ruïnes de la fortalesa són enormes murs d’uns 100 metres, ara parcialment coberts per la sorra. El lloc probablement va ser utilitzat com a lloc comercial per a les caravanes que venien d’Àfrica Central fins al Nil, encara que segueix sent un misteri com el lloc podia estar habitat, ja que no hi ha aigua en absolut.

Dia 04 | Gala Abu Hamed – Oasis del Bab
Seguim cap al nord-oest fins arribar a una curiosa muntanya al mig de desert anomenada pels nostres conductors Jebel Peak. Aquí podem veure alguns gravats rupestres prehistòrics a la roca. Des d’aquí, arribem a un bell i petit oasi ric en palmeres entre les dunes on instal·larem el nostre campament.

Dia 05 | Oasi de El Bab – Dongola – Temple Soleb
Continuació cap a l’est fins a la localitat de Dongola, l’assentament més important de nord del Sudan. Ens abastim per als dies següents i dinem a un petit restaurant local.
A la tarda arribem al Temple de Soleb, el més ben conservat dels temples egipcis al Sudan, construït per Amenhotep III. Nit en casa local núbia molt senzilla.

Dia 06 | Temple Soleb – Jebel Dosha – Temple Seddeinga – Illa de Sai – Amara West
Avui arribem Jebel Dosha, on podem apreciar algunes esteles egípcies de Thutmosis III en una roca al costat del Nil. Continuació cap al nord fins arribar als vestigis d’Amara West, un lloc arqueològic excavat actualment per un equip del Museu Britànic, on visitem les restes d’una antiga ciutat egípcia.
A continuació arribem a el lloc arqueològic de Seddeinga i seguim en ferri fins a l’illa de Sai (si les condicions meteorològiques no ho permeten, hauríem de dirigir més cap al sud per creuar el Nil). Acampada a la zona.

Dia 07 | Amara West – Dal Cataract – Temple Soleb
Avui conduïm prop de Nil per una zona on la sorra arriba a la riba del riu. Per aquesta raó no hi ha camps i, per descomptat, no hi ha pobles. Després d’un quilòmetre podem veure les roques del Nil que creen els ràpids de la Cataracta Dal. Més endavant podrem observar alguns pobles nubis, que estan molt poc acostumats als visitants.

Dia 08 | Temple Soleb – Temple Sesibi – 3ª Cataracta – Wadi Sebú – Tombos
Després de l’esmorzar visitem el Temple de Soleb, el temple egipci més bell de tot Sudan, testimoni de el Nou Regne en Nubia, amb diferents parets molt riques en inscripcions jeroglífiques, figures en baix relleu i moltes columnes. Després arribem a les Ruïnes de Sesibi i a continuació creuem el Nil amb un petit ferri. Aquests transbordadors són un rusc d’activitats acolorides. Ens trobem compartint espai amb persones, rucs, camells i cabres.
A pocs quilòmetres de distància es troben les roques de granit de la Tercera Cataracta, que solia ser el tercer gran obstacle que els antics egipcis havien d’enfrontar a l’intentar navegar al riu Nil. A Sebú, és possible visitar un dels llocs més rics en gravats rupestres, amb centenars d’imatges que daten des de la prehistòria fins l’Antic Egipte.

Dia 09 | Tombos – Kerma – Poblats Nubis
Al matí arribem al poblat de Tombos, on es troben les restes d’antigues pedreres de granit i on podem veure una estàtua de Rei Taharqa, deixada en el desert fa més de 3000 anys. En els bancs de Nil podem veure algunes esteles i inscripcions egípcies. Ens aturem a Kerma per visitar el majestuós “Defuffa” i la resta d’aquesta antiga civilització juntament amb el petit museu fundat per Charles Bonnet, on podem veure les set belles estàtues dels reis descobertes per la missió arqueològica suïssa fa no molts anys.
Seguint cap al sud al llarg de Nil, ens endinsem a la part central de la regió de Núbia. Aquí la població parla una llengua diferent a l’àrab, i ens trobem amb una religió islàmica menys “estricta”. Les dones no es cobreixen la cara i parlen sense problema amb els estrangers. Vam visitar els bells Poblats Nubis amb les portes d’entrada pintades amb patrons típics i flors. L’hospitalitat entusiasta abunda, la gent sovint convida els visitants a entrar a casa i compartir un dinar o una tassa de te amb espècies.

Dia 10 | Poblats Nubis – Old Dongola – Necròpolis del Kurru
Conduint cap al sud arribem a el lloc arqueològic d’Old Dongola, on les ruïnes d’un suggerent temple copte cristià amb columnes de marbre, així com diverses restes d’esglésies es troben a la vora del Nil.
Segons el temps disponible, visitarem avui o demà l’enclavament del Kurru, on hi ha una de les necròpolis de l’antiga capital, Napata. Aquí podem visitar una de les dues tombes excavades a la roca sota de les piràmides, parcialment esfondrades. Estan totalment decorats amb increïbles imatges de el faraó, dels déus i inscripcions jeroglífiques de diversos colors.

Dia 11 | Necròpolis del Kurru – Jebel Barkal – Creuer pel Nil – Karima
Avui ens dirigim a la petita ciutat de Karima, situada als peus de Jebel Barkal, punt de referència en el desert de Núbia ja que es pot veure des de lluny. A peu d’aquesta meravellosa i aïllada muntanya de gres vermell, hi ha un gran temple dedicat a Amon.
L’antiga “Muntanya Pura” (l’Olimp dels Nubis) d’Amon va ser el cor religiós de la regió durant més de 1000 anys. A més de les ruïnes del gran temple, encara hi ha diversos ariets de granit esculpits que vorejaven una llarga avinguda que probablement portava al moll del Nil. A la paret de la muntanya hi ha una gran sala decorada amb baix relleus. Els llocs arqueològics de Jebel Barkal estan inclosos en la llista de Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO.

Després embarquem en un creuer al llarg del riu entre les roques restants de la Quarta Cataracta i explorem, mitjançant petites passejades, les petites illes i platges de sorra al llarg del Nil. Finalment, visitarem l’enclavament arqueològic de Nuri, on destaquen diverses piràmides molt properes al poderós Nil. Farem un breu passeig entre aquestes ruïnes antigues. Allotjament en Merowee Land Resort o Rest House de Karima.

Dia 12 | Karima – Bayuda – Cràter de Atrun
Avui començarem l’encreuament del Bayuda, l’àrea delimitada pel Nil entre la 4ª i la 6ª Cataracta, i caracteritzat per muntanyes de basalt negre, la majoria d’elles volcàniques. Alternativament, el paisatge ens mostra grans valls creuats per wadis secs, amb molt poca vegetació. És molt probable trobar-se amb grups aïllats de nòmades Bisharin, que viuen en grups familiars en petites barraques fetes amb branques entrellaçades, amb les seves caravanes i ramats de camells i bestiar. Just al centre del Bayuda es troba el Cràter de Atrun, on els nòmades recullen sal des de la vora d’una piscina de color verdós. Després recollir-la, la carreguen en camells o rucs i es desplacen en petites caravanes per vendre-la als mercats dels pobles al llarg del Nil. Un treball increïble que va romandre igual a través dels segles.

Dia 13 | Meroe
Avui acabem la travessia pel Bayuda. Creuem el Nil en un transbordador local. A l’altra riba ens sorprendran més de 40 piràmides situades al cim d’un turó, algunes d’elles en perfecte estat de conservació. És la impressionant Necròpolis Reial de Meroe.

Dia 14 | Meroe – Mussawarat Es Sufra – Naga
La Necròpolis Reial de Meroe es troba a uns 3 km de Nil a uns turons cobertes de dunes de sorra groga. Cadascuna de les piràmides té la seva pròpia capella funerària, amb parets totalment decorades amb baix relleus que ens mostren la vida del rei.
A la tarda arribem a Mussawarat Es Sufra. Aquest assentament es troba en una bonica vall coronat per pujols. Aquí són visibles les ruïnes d’un gran temple que en el passat va jugar un paper d’excepcional importància. La seva principal característica és el “Gran Recinte”, que està fet per moltes construccions i murs que envolten un temple construït al segle I. La gran quantitat d’elefants representats en les seves parets fa pensar que aquest animal era present a la zona i tenia un paper important. A la zona hi ha un altre temple dedicat a el Déu Apedemak, que ha estat restaurat per una missió arqueològica alemanya. Després ens dirigim a el bell lloc de Naga on muntarem el nostre últim campament.

Dia 15 | Naga – Omdurman – Khartoum
Comencem el dia explorant el lloc antic de Naga, que es troba a uns 30 km a l’est de l’Nil i és un dels dos centres que es van desenvolupar durant el període Meroítico. En Naga, en un ambient típicament saharià amb roques i sorra, trobem un temple dedicat a Apedemak (segle I). Aquest edifici meravellós conté decoracions en baix relleu que representen el déu amb el cap d’un lleó, el faraó, nobles i diverses imatges rituals. A pocs metres hi ha una construcció petita amb arcs i columnes anomenada “quiosc”, en la qual podem observar la influència d’estils egipcis, romans i grecs. No gaire lluny d’aquí hi ha un altre temple dedicat a Amon amb moltes estàtues de moltons i belles portes decorades amb baix relleus.
Arribada a la tarda a Omdurman i visita del seu mercat. Al capvespre, ens dirigim a la tomba del líder sufí Ahmed al Nil per assistir a la cerimònia dels dervixos dansaires (només els divendres).

Disposarem d’habitacions a l’hotel aproximadament fins a les 23:00h. A l’hora prevista, trasllat a l’aeroport de Khartoum.

Dia 16 | Vol Khartoum / Ciutat d’origen
Embarcament en el vol de tornada a la nostra ciutat d’origen (connexions intermèdies). Arribada i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
En base a grup a partir de 12 personas 3.520 €
En base a grup de 10 a 11 personas 3.645 €
En base a grup de 7 a 9 personas 3.885 €
Entrades, registre de passaport i permisos (pagament en destí) 300 €
Gestió Pre-Visat + Taxa consular Visat (pagament en destí) 250 $
Suplement Habitació Individual (excepte en cases nubies) 320 €
Taxes Aèries (Aprox.) 325 €
GRUP MÍNIM 7 PERSONES / MÀXIM 16
SERVEIS INCLOSOS Vols Ciutat d’origen / Khartoum / Ciutat d’origen (connexions intermèdies), en classe turista.
Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Recorregut en vehicles 4×4 tipus Toyota Land Cruiser o Toyota Hilux de doble cabina, amb conductor local.
Allotjament en hotel 4* en base habitacions dobles a Khartoum. Habitación ‘day use’ per a l’última nit.
Material d’acampada i cuina (excepte sac de dormir, coixí i tovalloles).
Pensió completa durant el recorregut i aigua embotellada (excepte a Khartoum).
Guia de parla anglesa durant tota la ruta.
Cuiner a càrrec dels àpats.
Permisos de viatge, fotografia, visita als enclavaments arqueològics i registre de passaport.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Visat Sudan.
Alimentació no especificada en el quadre d’itinerari.
Permisos per a utilitzar càmeres de vídeo (la taxa és d’uns 20 $ per cada enclavament visitat).
Propines i extres personals.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

1. La combinació de serveis de viatge que se li ofereix és un viatge combinat en el sentit del text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat pel Reial Decret Legislatiu 1/2007, del 16 de novembre.

Per tant, vostè gaudirà de tots els drets que s’apliquen en el marc de la UE als viatges combinats. L’empresa VIATGES INDEPENDENTS I TREKKINGS S.L. serà plenament responsable de la correcta execució del viatge combinat en el seu conjunt.

A més, com exigeix la legislació, l’empresa VIATGES INDEPENDENTS I TREKKINGS S.L. està coberta per una garantia per a reemborsar-li els pagaments realitzats i, si el transport està inclòs en el viatge, assegurar la seva repatriació en cas que incorri en insolvència.

Més informació sobre els seus principals drets conforme al text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat per Reial decret Legislatiu 1/2007, del 16 de novembre (que es proporcionarà mitjançant un enllaç).

2. A aquesta oferta de viatge li resulten aplicables les següents Condicions Generals de contracte de viatge combinat.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari