Àfrica
Destinació
16 dies
Duració
Inclosos
Vuelos

El combinat Togo i Benin ofereix al viatger una de les millors experiències que hi ha sobre el contacte amb les ètnies que habiten a Àfrica Occidental, les quals han conservat gairebé intactes les seves tradicions ancestrals. Les seves creences animistes s’han articulat a través dels fetitxes i els ritus cerimonials vudú.

Veure fitxa completa del viatge

SORTIDES DE MAIG 2019 A ABRIL 2020
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / COTONOU Hotel
2 COTONOU – GANVIE – PORTO NOVO – COTONOU E Hotel
3 COTONOU – ABOMEY E Hotel
4 ABOMEY E Hotel
5 ABOMEY – PARAKOU E Hotel
6 PARAKOU – PAÍS TANEKA – NATITINGOU E Hotel
7 NATITINGOU E Hotel
8 NATITINGOU – KARA E Hotel
9 KARA – ATAKPAME E Hotel
10 ATAKPAME – LOME E Hotel
11 LOME – TOGOVILLE – GRAND POPO E Hotel
12 GRAND POPO E Hotel
13 GRAND POPO – POSOTME E Hotel
14 POSOTME – OUIDAH E Hotel
15 OUIDAH – COTONOU. VOLS DE TORNADA E A bord
16 ARRIBADA A CIUTAT D’ORIGEN
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E

DIA 1.- VOL CIUTAT D’ORIGEN / COTONOU
Sortida en vol regular amb destinació Cotonou, amb connexió intermèdia. Arribada a Cotonou i trasllat a l’hotel.

DIA 2.- COTONOU – GANVIE – PORTO NOVO – COTONOU
Esmorzar. Avui realitzarem una excursió a Ganvie, un dels paratges més impressionants d’Àfrica Occidental. El seu nom significa “llibertat a les aigües”. La tradició diu que es va fundar arran de la tracta d’esclaus. Els seus pobladors eren agricultors Adja i els seus veïns Fon els utilitzaven per vendre’ls als esclavistes. Sabent que la religió Fon no permetia als seus creients travessar l’aigua, els Adja van decidir instal·lar-se al mig de la llacuna formant la ciutat lacustre de Ganvie. Les seves cases de bambú, el seu mercat flotant i la seva peculiar manera de pescar fan d’aquesta visita una experiència única.
Després de la visita de Ganvie, continuarem amb la nostra pinassa fins arribar a Porto-Novo, capital política de Benín. Podrem visitar el museu etnogràfic, el museu Da Silva, el jardí botànic, i si el temps ens ho permet visitarem el museu del rei Toffa i altres llocs de la ciutat. A la tarda retorn a Cotonou.

DIA 3.- COTONOU – ABOMEY
Esmorzar. Sortida amb destinació Abomey. Arribada a Abomey, trasllat a l’hotel i temps lliure. Si es coincideix amb el dia de mercat d’Abomey anirem a veure-ho a la nit amb els llums de llauna. La història diu que és perquè els esperits vinguin a realitzar compres.

DIA 4.- ABOMEY
Esmorzar. Dia destinat a visitar la capital de l’antic regne d’Abomey. Començarem pel palau de Beniazin, residència dels antics reis del regne, que és ara un museu reconegut com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Continuarem visitant el barri dels forjadors i els temples religiosos dels Fon. Finalment, a uns 15 quilòmetres d’Abomey, visitarem el poble de fetitxes.

DIA 5.- ​​ABOMEY – PARAKOU
Després de l’esmorzar, podrem visitar el poble subterrani de Agonglo, que servia als guerrers Fon per amagar-se en l’època de les guerres entre ètnies. Es compon de 56 cases subterrànies que daten d’entre els segles XVII i XVIII. El parc va ser descobert en 1998 per un equip de constructors danesos quan, de sobte, un dels seus buldòzers va desaparèixer sobtadament a terra. En acabar la visita, sortida cap a Parakou.

DIA 6.- PARAKOU – PAÍS TANEKA – NATITINGOU
Després d’esmorzar, agafarem el nostre vehicle per dirigir-nos al nord-oest del país, on es troba País Taneka. Els Taneka són un poble tranquil que viu en petits poblats envoltats de boscos sagrats. Allà aprendrem sobre els seus costums i tradicions visitant el cap fetichero en alguna de les aldees, i ens aproparem a les tombes dels caps feticheros. En acabar la visita continuarem el nostre camí cap al nord, fins a arribar a la tarda a Natitingou.

DIA 7.- NATITINGOU
Dia d’exploració per la zona per barrejar-nos amb la població indígena, els Tamberna o Tatasomba. L’àrea d’influència d’aquesta ètnia comprèn des de les muntanyes de Atakora fins a la frontera amb Togo. Destaquen, per sobre de tot, les seves cases-fortaleses, d’alta arquitectura, les quals estan protegides per grans fetitxes que representen l’esperit dels ancestres i els animals sacrificats durant les cerimònies. És una de les regions més ben conservades de l’Àfrica Occidental. Farem una caminada d’uns 2 km per tenir un contacte més proper amb els vilatans i apreciar millor la seva arquitectura i costums.

DIA 8.- NATITINGOU – KARA
Esmorzar. Dia d’encreuament de fronteres. El pas fronterer acostuma a ser ràpid, però depèn en gran mesura de l’ànim i humor dels senyors que guarden les fronteres. Arribada a Kara, trasllat a l’hotel i temps lliure.
Kara havia estat considerada una ciutat provinciana des de sempre, però en els últims anys s’ha convertit en una bulliciosa ciutat moderna, no en va és la pàtria de l’actual president. Destaca la seva animat mercat i també el barri dels ferrers i teixidors.

DIA 9.- KARA – ATAKPAME
Esmorzar. Recorrerem per una carretera de muntanya les muntanyes Aledjo Kaidara i travessarem després els boscos tropicals i les plantacions de teka, fins arribar a Sokode, habitada per l’ètnia Kotocoli. Els Kotokoli processen la fe musulmana i es dediquen, en la seva gran majoria, al transport. Visitarem el mercat de Sokode per després continuar el camí fins Atakpame, una ciutat muntanyenca que alberga moltes esglésies.

DIA 10.- ATAKPAME – LOME
Esmorzar i sortida cap a la capital de Togo. Arribada a Lome i visita del mercat de teles, famós per estar regentat per les “Mama Benz”, un grup de dones fortes i influents, que dominen el comerç. També farem una visita a les parades d’artesania o al mercat de fetitxes, sense oblidar un passeig per la platja.

DIA 11.- LOME – TOGOVILLE – GRAND POPO
Esmorzar i visita a Togoville, la ciutat que ha donat el seu nom al país. Creuarem el llac Togo en piragua, mentre el nostre vehicle vorejarà el llac per després recollir-nos. Visitarem l’església, la plaça animista amb l’arbre dels dos fetitxes (el mascle i la femella) i anirem a la casa règia dels sacerdots; en el cas que ens rebi, ens canviarem de roba i vestirem les teles tradicionals. En acabar les visites prendrem el nostre vehicle i ens dirigirem a Grand Popo, creuant de nou la frontera amb Benín.

DIA 12.- GRAND POPO
Esmorzar. Al matí preparem un petit equipatge per realitzar un recorregut pel riu Mono. Farem una parada per descobrir els poblats de fetitxes en la seva riba i entrarem pels canals de la llacuna per admirar els santuaris, fetitxes i ofrenes que guarden en els pobles de fusta entre l’espesa vegetació. Seguirem amb la nostra pinassa a motor fins arribar a la desembocadura del Riu Mico, també anomenada la Boca del Rei (són un total de 38 km entre anada i tornada). Comprarem menjar (gambes o crancs) i farem un pícnic. Opcionalment, a la tarda es pot organitzar el ritu de Zangbeto o dels ressuscitats: fantasmes de ràfia que dansen com baldufes i proeses de màgia per demostrar les forces dels avantpassats.

DIA 13.- GRAND POPO – POSOTME
Esmorzar. Sortida cap a Posotme, un poble de pescadors i agricultors situada a la vora del Llac Aheme. Arribada a l’hotel i sortida per descobrir la cultura del poble i les seves tradicions (01 hora de caminada per conviure amb els pescadors que encara segueixen pescant de manera ancestral).
A la tarda, prendrem una pinassa per descobrir el Llac Aheme. Coneixerem les divinitats de l’aigua i les tècniques de pesca tradicionals per després poder cuinar un dinar local, el dakouin.

DIA 14.- POSOTME – OUIDAH
Esmorzar. Sortida cap a Ouidah. Ouidah és un poble de la costa beninesa i els seus pobladors són de l’ètnia Fon. Aquest poble és conegut per moltes raons, entre elles per acollir des de temps immemorials el “Temple de les Pitons”. Per als Fon aquests rèptils són posseïdors de la salut, la bona sort i, sobretot, la continuïtat de la seva ètnia. Són guardades per sacerdots iniciats i en les seves creences està prohibit matar-les o molestar-les. Visitarem també el museu, situat en el que antigament va ser el fort portuguès i el bosc sagrat.

DIA 15.- OUIDAH – COTONOU. VOLS DE TORNADA
Esmorzar. Retorn a Cotonou, la bulliciosa capital econòmica de Benín. En arribar, visitarem el centre d’artesania. A la tarda, podrem visitar el mercat de Dantokpa, el més gran d’Àfrica Occidental. A l’hora prevista, trasllat a l’aeroport i embarcament en el vol de tornada a la nostra ciutat d’origen.

DIA 16.- ARRIBADA A CIUTAT D’ORIGEN
Arribada a Ciutat d’origen i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
En base a grup a partir de 6 persones 2.045 €
Suplement grup de 5 persones 100 €
Suplement Habitació Individual 395 €
Taxes Aèries (Aprox.) 335 €
  GRUP MÍNIM 6 PERSONES / MÀXIM 12
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Transport en cotxe o mini-van, segons número de viatgers.
Allotjament en hotels indicats o similars amb esmorzar inclòs.
Guia de parla hispana durant tota la ruta.
Guies locals a País Tatasomba, Abomey, Agongoito, Grand Popo i Togoville.
Piragua a Togoville i barcasses a Ganvie i al riu Mono.
Barcassa Ganvie – Porto Novo.
Assegurança bàsica d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Visats.
Alimentació no especificada en el quadre. Begudes.
Visites no especificades i entrades als llocs a visitar (50 € aprox.).
Propines i extres personals.
Taxes aèries ni d’aeroport.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

5 Basat en 2 ressenyes
12 juliol, 2016

Es un viaje muy especial, de contacto con las etnias y de conocer una cultura totalmente distinta a la nuestra. Ha sido muy interesante descubrir tan de cerca sus creencias y tradiciones. También es muy atractiva la visita de distintos mercados durante la ruta, donde se ve como realmente van a intercambiar productos y no es para nada un montaje “turístico” como pasa en otros sitios.

23 juny, 2017

Una ruta molt autèntica que val molt la pena. Conèixer de prop les tribus animistes i la seva forma de viure és molt interessant.

Deixar un comentari

Classificació