Àfrica
Destinació
16 dies
Duració
Inclosos
Vuelos

El combinat Togo i Benín ofereix al viatger una de les millors experiències que existeixen sobre el contacte amb les ètnies que habiten a Àfrica Occidental, les quals han conservat gairebé intactes les seves tradicions ancestrals. Les seves creences animistes s’han articulat a través dels fetitxes i els ritus cerimonials vudú. Durant el recorregut aprendrem sobre la història de Benín, on es va produir una de les majors diàspores durant el període d’esclavitud. La “Porta del No Retorn” a la platja de Ouidah ens recorda els esclaus que embarcaven aquí per a mai més tornar al continent.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / COTONOU Vol / Hotel
2 COTONOU – GANVIÉ – PORTO NOVO – COTONOU E Hotel
3 COTONOU – ABOMEY E Hotel
4 ABOMEY E Hotel
5 ABOMEY – PARAKOU E Hotel
6 PARAKOU – PAÍS TANEKA – NATITINGOU E Hotel
7 NATITINGOU E Hotel
8 NATITINGOU – KARA E Hotel
9 KARA – ATAKPAMÉ E Hotel
10 ATAKPAMÉ – LOMÉ E Hotel
11 LOMÉ – TOGOVILLE – GRAND POPO E Hotel
12 GRAND POPO E Hotel
13 GRAND POPO – POSSOTOMÉ E Hotel
14 POSSOTOMÉ – OUIDAH E Hotel
15 OUIDAH – COTONOU. TRASLLAT A L’AEROPORT E Hotel day use
16 VOL COTONOU / CIUTAT D’ORIGEN
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E

Dia 01 | Vol Ciutat d’origen / Cotonou
Sortida en vol regular amb destinació Cotonou, amb connexió intermèdia. Arribada de matinada a Cotonou i trasllat a l’hotel.

Dia 02 | Cotonou – Ganvié – Porto Novo – Cotonou
Avui realitzarem una excursió a Ganvié, un dels paratges més impressionants d’Àfrica Occidental. El seu nom significa «llibertat en les aigües”. La tradició diu que es va fundar arran del tràfic d’esclaus. Els seus pobladors eren agricultors Adja i els seus veïns Fon els utilitzaven per a vendre’ls als esclavistes. Sabent que la religió Fon no permetia als seus creients travessar l’aigua, els Adja van decidir instal·lar-se enmig de la llacuna formant la ciutat lacustre de Ganvié. Les seves cases de bambú, el seu mercat flotant i la seva peculiar manera de pescar fan d’aquesta visita una experiència única.
Continuarem amb el nostre bot fins a Porto Novo, capital política de Benín. Podrem visitar el museu etnogràfic, el museu Da Silva, el jardí botànic, i si el temps ens ho permet, el museu del rei Toffa i altres llocs d’interès. A la tarda tornada a Cotonou.

Dia 03 | Cotonou – Abomey
Sortida cap a Abomey, capital del regne de les amazones Fon en l’antic el Dahomei. Abomey és un santuari per a les religions tradicionals. Aquí poden veure’s dotzenes de fetitxes a les cases del barri dels ferrers i en els seus nombrosos temples, decorats amb dibuixos estridents i únics.

Dia 04 | Abomey
Dia destinat a visitar la capital de l’antic regne de Abomey. Començarem pel palau de Beniazin, residència dels antics reis, que és en l’actualitat un museu reconegut com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Continuarem visitant el barri dels forjadors i els temples religiosos dels Fon. Finalment, a uns 7 quilòmetres de Abomey, visitarem el poblat de fetitxes.
Si es coincideix amb el dia de mercat de Abomey anirem a veure-ho a la nit amb els llums de llauna. La història diu que és perquè els esperits vengen a realitzar compres.

Dia 05 | Abomey – Parakou
Després d’esmorzar, podrem visitar el poble subterrani de Agonglo, que servia als guerrers Fon per a amagar-se en l’època de les guerres ètniques. Es compon de 56 cases subterrànies que daten d’entre els segles XVII i XVIII. El parc va ser descobert en 1998 per un equip de constructors danesos quan, de sobte, un dels seus buldòzers va desaparèixer sobtadament en el sòl. En acabar la visita, sortida cap a Parakou. Arribada a l’hotel i tarda lliure,

Dia 06 | Parakou – País Taneka – Natitingou
Després d’esmorzar, prendrem el nostre vehicle per a dirigir-nos al nord-oest del país, on es troba País Taneka. Els Taneka són un poble tranquil que viu en petits poblats envoltats de boscos sagrats. Allí aprendrem sobre els seus costums i tradicions visitant el cap fetichero en algun dels poblats, i ens acostarem a les tombes dels caps feticheros. En acabar la visita continuarem el nostre camí cap al nord, fins a arribar a la tarda a Natitingou.

Dia 07 | Natitingou
Dia d’exploració per la zona per a barrejar-nos amb la població indígena, els Tamberna o Tatasomba. L’àrea d’influència d’aquesta ètnia comprèn des de les muntanyes de Atakora fins a la frontera amb Togo. Destaquen, per sobre de tot, les seves cases-fortaleses, d’alta arquitectura, les quals estan protegides per grans fetitxes que representen l’esperit dels ancestres i els animals sacrificats durant les cerimònies. És una de les regions millor conservades de l’Àfrica Occidental. Realitzarem un passeig d’uns 2 km per a gaudir d’un contacte més pròxim amb la gent local i apreciar així la seva arquitectura i costums.

Dia 08 | Natitingou – Kara
Dia d’encreuament de fronteres. El pas fronterer acostuma a ser ràpid, però depèn en gran manera de l’ànim i humor dels senyors que guarden les fronteres. Arribada a Kara, trasllat a l’hotel i temps lliure.
Kara havia estat considerada una ciutat provinciana des de sempre, però en els últims anys s’ha convertit en una bulliciosa ciutat moderna, no en va és la pàtria de l’actual president. Destaca el seu animat mercat i també el barri dels ferrers i teixidors.

Dia 09 | Kara – Atakpamé
Esmorzar. Recorrerem per una carretera de muntanya les muntanyes Aledjo kaidara i travessarem després els boscos tropicals i les plantacions de teka, fins a arribar a Sokode, habitada per l’ètnia Kotocoli. Els Kotocoli processen la fe musulmana i es dediquen, en la seva gran majoria, al transport. Visitarem el mercat de Sokode per a després continuar el camí fins a Atakpamé, una ciutat muntanyenca que alberga moltes esglésies.

Dia 10 | Atakpamé – Lomé
Esmorzar i sortida cap a la capital de Togo. Arribada a Lomé i visita del mercat de teles, famós per estar regentat per les “Mama Benz”, un grup de dones fortes i influents, que dominen el comerç. També farem una visita als quiosquets d’artesania o al mercat de fetitxes, sense oblidar les caminades per la platja.

Dia 11 | Lomé – Togoville – Grand Popo
Sortida cap a Togoville, la ciutat que dóna nom al país. Travessarem el llac Togo en piragua, visitant l’església, la plaça animista amb l’arbre dels dos fetitxes (el mascle i la femella), i anirem a la casa règia dels sacerdots; en cas que ens rebi, ens canviarem de roba i vestirem les teles tradicionals.
En acabar les visites prendrem el nostre vehicle i ens dirigirem a Grand Popo, que es troba en un lloc privilegiat, entre les sorres daurades del Golf de Guinea i les llacunes interiors on desemboca el riu Bufó, on els pescadors amarren els seus vaixells de colors després de lluitar amb la mar. A l’interior de la llacuna la població guarda secrets ancestrals i les seves religions tradicionals intactes.

Dia 12 | Grand Popo
Al matí preparem un petit equipatge per a realitzar un recorregut pel riu Bufó. Farem una parada per a descobrir els poblats de fetitxes en les seves ribes i entrarem pels canals per a admirar els santuaris, fetitxes i ofrenes que guarden en els poblats de fusta entre l’espessa vegetació. Seguirem amb el nostre bot a motor fins a arribar a la desembocadura del Riu Bufó, també dita la Boca del Rei (són un total de 38 km entre anada i volta).
A la tarda es pot organitzar el ritu de Zangbeto o dels ressuscitats: fantasmes de ràfia que dansen com a baldufes i proeses de màgia per a demostrar les forces dels ancestres.

Dia 13 | Grand Popo – Possotomé
Sortida cap a Possotomé, un poble de pescadors i agricultors situat a la vora del Llac Aheme. Arribada a l’hotel i sortida per a descobrir la cultura del poble i les seves tradicions (1 hora de caminada per a conviure amb els pescadors que encara continuen pescant de manera ancestral). A la tarda, prendrem un bot per a descobrir el Llac Aheme. Coneixerem les divinitats de l’aigua i les tècniques de pesca tradicionals per a després poder cuinar un menjar local, el “dakouin”. No oblideu el vestit de bany!

Dia 14 | Possotomé – Ouidah
Sortida cap a Ouidah, situat en la costa beninesa els pobladors de la qual són de l’ètnia Fon. Aquest poble és conegut per moltes raons, entre elles per acollir des de temps immemorials el Temple de les Pitons. Per als Fon aquests rèptils són posseïdors de la salut, la bona sort i, sobretot, la continuïtat de la seva ètnia. Són guardades per sacerdots iniciats i en les seves creences està prohibit matar-les o molestar-les. Visitarem també el museu, situat en el que antigament va ser el fort portuguès i el monument “del no retorn”, dedicat als esclaus.

Dia 15 | Ouidah – Cotonou. Trasllat a l’aeroport
Retorn al matí a Cotonou, la bulliciosa capital econòmica de Benín. A la nostra arribada, visitarem el centre d’artesania. A la tarda, podrem visitar el mercat de Dantokpa, el més gran d’Àfrica Occidental. Trasllat a l’aeroport a l’hora prevista.

Dia 16 | Vol Cotonou / Ciutat d’origen
Embarqui de matinada en el vol de tornada. Arribada i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
En base a grup a partir de 6 persones 2.095 €
Suplement grup de 4 a 5 persones 100 €
Suplement grup de 2 a 3 persones 275 €
Suplement Habitació Individual 395 €
Taxes Aèries (Aprox.) 385 €
GRUP MÍNIM 2 PERSONES / MÀXIM 12
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Transport en vehicle privat durant la ruta (tamany segons grup).
Allotjament en hotels indicats o similars amb esmorzar inclòs.
Guia de parla hispana durant tota la ruta.
Guies locals al País Tatasomba, Abomey, Agongoito, Grand Popo i Togoville.
Piragua a Togoville i barcasses a Ganvie i al riu Mono.
Barcassa Ganvie – Porto Novo.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Visats.
Alimentació no especificada en el quadre. Begudes.
Visites no especificades i entrades als llocs a visitar (75 € aprox.).
Propines i extres personals.
Taxes aèries ni d’aeroport.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

12 juliol, 2016

Es un viaje muy especial, de contacto con las etnias y de conocer una cultura totalmente distinta a la nuestra. Ha sido muy interesante descubrir tan de cerca sus creencias y tradiciones. También es muy atractiva la visita de distintos mercados durante la ruta, donde se ve como realmente van a intercambiar productos y no es para nada un montaje “turístico” como pasa en otros sitios.

23 juny, 2017

Una ruta molt autèntica que val molt la pena. Conèixer de prop les tribus animistes i la seva forma de viure és molt interessant.

Deixar un comentari