Àfrica
Destinació
16 dies
Duració
Fora de temporada
Temporada
Inclosos
Vuelos

Combinant trams en vehicles 4×4 amb fàcils caminades, aquest itinerari ens proposa visitar la part nord del massís del Ennedi i els seus llocs més emblemàtics: la Guelta d’Archei, Béchiké, la Depressió de Mourdi i els impressionants llacs d’Ounianga. El viatge en conjunt ens donarà una visió completa del desèrtic nord del Txad i de les petites poblacions que ho comprenen.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL PARÍS / N’DJAMENA Hotel
2 a 3 N’DJAMENA – FAYA LARGUEAU PEL DJOURAB E / D / S Acampada
4 FAYA E / D / S Acampada
5 FAYA – OUNIANGA KÉBIR – LLAC YOAN E / D / S Acampada
6 OUNIANGA KÉBIR – OUNIANGA SÉRIR E / D / S Acampada
7 TÉGUÉDEI – DEPRESSIÓ DE MOURDI E / D / S Acampada
8 MOURDI – FADA E / D / S Acampada
9 a 12 FADA – MASSÍS DE L’ENNEDI E / D / S Acampada
13 SUD DE L’ENNEDI – KALAÏT E / D / S Acampada
14 KALAÏT – ABÉCHÉ – MONGO E / D / S Acampada
15 ARRIBADA A N’DJAMENA. VOL DE TORNADA E / D A bord
16 ARRIBADA A PARÍS
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / DINAR = D / SOPAR = S

DIA 1.- Vol París / N’Djamena
Presentació a l’aeroport a l’hora convinguda i embarcament amb destinació N’Djamena. Arribada a la capital txadiana, tràmits d’immigració i visat, recollida d’equipatges i trobada amb el guia per al trasllat fins a l’hotel previst per a la primera nit.

Nota: segons la companyia aèria amb la qual viatgem, l’arribada a N’Djamena serà al matí i la nit es passarà a l’avió.

DIES 2 a 3. Ruta de N’Djamena a Faya Largeau pel Djourab
Sortirem al matí cap al nord-est, després d’un parell d’hores direm adéu a l’asfalt en Massakouri i començarem la travessa del Sahel per arribar a Moussoro, a la regió dels Krédas – poble semi nòmada – i que és l’última població abans de Faya. Visitarem el mercat i acamparem als afores del poble.
Seguirem en la mateixa direcció deixant enrere l’argila sahariana per trobar la sorra del Sàhara. Passarem per Salal i Kuba, enclavaments dels Anakaza – un clan dels Toubou -, criadors de camells que es disputen les escasses pastures amb les manades de gaseles. Segons les condicions farem un bivac abans o després de creuar el Djourab, gran extensió de dunes per la qual el trànsit de vehicles és escàs.

DIA 4.- Faya
Avui arribarem a Faya Largeau, capital de la regió BET (Borkou Ennedi Tibesti), centre neuràlgic del comerç saharià a la regió. Visitarem el palmerar i del mercat. Passarem la nit en els campaments organitzats per l’agrupació de dones de l’oasi.

DIA 5.- ​​Faya – Ounianga Kébir – Llac Yoan
Carreguem els equipatges en els vehicles i ens posem en marxa per a un recorregut d’uns 250 km; des que deixem Faya, ens veurem atrapats per l’immens buit del desert. Al lluny endevinarem els primers contorns de la tova sorra del massís de Bembéché. Al final de la jornada arribarem a la vora del llac Yoan, a Ounianga Kébir. Aquí instal·larem el nostre bivac, sobre el llac, i a resguard del freqüent vent que bufa a la zona.
El conjunt de llacs d’Ounianga és la relíquia d’una enorme massa d’aigua que s’estenia en aquesta zona del Sàhara fins fa uns 8.000 anys. Els llacs s’alimenten de diverses fonts d’aigua dolça prou abundants per mantenir el nivell tot i l’escassetat de precipitacions i la forta evaporació. Aquestes fonts permeten a més als escassos pobladors de la zona el cultiu de petits horts que conreen a l’ombra de les palmeres.

DIA 6.- Ounianga Kébir – Ounianga serir
Envoltades de llengües de sorra i parets rocoses, les ribes del llac Yoan estan plantades de palmeres cultivades pels locals. El sistema lacustre és parada obligada per a les aus migratòries així que els aficionats a l’ornitologia tenen aquí un bon lloc per ampliar la seva llista d’espècies. A la nit s’escolten els crits dels xacals que es reuneixen per sortir de caça.
Des d’aquí sortim cap a al conjunt de 14 llacs d’Ounianga Serir entre els quals destaca el de Bokou, les aigües estan poblades de peixos i les seves ribes de jonqueres.

DIA 7.- Téguédei – Depressió de Mourdi
Creuarem avui per les salines de Téguédei i Demi, on la sal que s’extreu del sòl té un peculiar tint vermellós. Després ens submergim en les dunes barkanas del Mourdi, dunes que es desplacen ràpidament empeses pel vent. Bivac a les dunes.

DIA 8.- Mourdi – Fada
Creuarem encara alguns cordons de dunes abans de sortir de la depressió de Mourdi. La vegetació en els ‘oueds’ ens indica ja la proximitat a l’Ennedi. De seguida es revelen els contorns de gres de l’Ennedi; els primers ‘guardians de pedra’ vigilen la nostra arribada. Travessem passos i altiplans abans d’arribar a Fada. Passarem la nit en un bivac que organitzarem a la zona del palmerar de Fada.

DIES 9 a 12.- Fada – Massís del Ennedi
Passarem aquestes jornades a la part occidental de l’Ennedi; combinarem caminades d’exploració amb desplaçaments en vehicle entre els diferents llocs d’interès. Al menú tenim els congostos de Béchiké i la famosa Guelta d’Archei, amb els seus grans ramats de camells que van a abeurar-hi sota l’atenta mirada dels enormes cocodrils, vestigi dels temps en què el Sàhara era una zona amb abundant vegetació. No lluny d’Archei trobarem el laberint de Kéchéli i visitarem les pintures rupestres de Manda Gueli, una gruta les parets estan constel·lades de figures de camells i siluetes humanes.

Farem també escala al massís de Terkei on trobarem altres mostres d’art rupestre. Arribarem a l’immens arc pedra de Aloba i acabarem l’exploració de l’Ennedi amb la guelta de Bachikélé on es van trobar espècies de flora que se suposava que només creixien en zones equatorials. Aquí també trobem ramats de camells que venen a beure sota la mirada dels seus amos, poc habituats a les visites d’estrangers. Tot això a més d’infinitat de llocs en els quals la natura ens sorprèn amb formacions o paisatges impossibles. Les nits en aquesta zona són també en bivacs.

DIA 13.- Sud de l’Ennedi – Kalaït
Deixem el massís per arribar a Kalaït, on ens abastirem per seguir fins a la ciutadella d’Ouarra, testimoni de la passada grandesa de l’imperi d’Ouadai que regnava en aquesta part del Txad i al Darfur, a l’altre costat de la frontera actual, fins a la instal·lació del poder colonial francès.

DIA 14.- Kalaït – Abéché – Mongo
La tornada a N’Djamena ens condueix cap a l’oest passant per les poblacions d’Abéché i Mongo. L’última nit la passarem en un bivac organitzat no lluny de la ruta.

DIA 15.- Arribada a N’Djamena. Vol de tornada
Última etapa de la tornada. Arribarem a N’Djamena sobre primera hora de la tarda amb temps per a una dutxa i un sopar a la ciutat abans del trasllat a l’aeroport per embarcar en vol de tornada.

DIA 16.- Arribada a París
Arribada a París al matí. Fi del viatge.

PREUS PER PERSONA
En base a grup de 13 a 14 persones 2.845 €
En base a grup de 10 a 12 persones 2.945 €
En base a grup de 6 a 9 persones 3.045 €
Visat Txad i Gestió 195 €
Suplement Sortides 20 Octubre i 23 Febrer 150 €
Suplement Sortida 22 Desembre 300 €
  GRUP MÍNIM 6 PERSONES / MÀXIM 14
SERVEIS INCLOSOS Vols París / N’Djamena / París. Tarifa sotmesa a restriccions i/o penalitzacions en cas de canvis o cancel·lació.
Trasllats aeroport – ciutat – aeroport.
Allotjaments i àpats segons quadre d’itinerari.
Material d’acampada, estoreta i colxoneta d’espuma i material de cuina (excepte tenda de campanya).
Tenda de campanya: entregarem una tenda nova a cada dos viatgers per assegurar d’aquesta manera que les tendes estan en perfecte estat. Al final del viatge, cadascú pot decidir si torna amb la tenda o la deixa allà. Alternativament, l’organització local ofereix el lloguer d’una tenda tipo igloo per uns 30 € per a tot el recorregut.
Recorregut per terra en vehicles 4×4 amb capacitat entre 4 i 9 passatgers (exclòs conductor). Conductors locals.
Guia local de parla francesa.
Cuiner a càrrec dels àpats.
Visat i gestió.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Alimentació no especificada en el quadre. Begudes.
Propines i extres personals.
Lloguer de la tenda en cas que es prefereixi viatjar sense la que oferim.
Ampliació de les cobertures de l’assegurança d’assistència i anul·lació (recomanada).
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari