Àfrica
Destinació
16 dies
Duració
Fora de temporada
Temporada
Inclosos
Vuelos

L’altiplà d’Ennedi, declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco el 2016, està considerat per molts experts com una de les regions més remotes del planeta, un lloc amb unes condicions de vida tan extremes que només el poble tubu ha estat capaç d’adaptar-se. Repleta de canons, arcs, circs naturals, agulles, gueltes i mil·lenari art rupestre, aquest enorme bastió de gres situat al sud del desert del Sàhara, tan sols és creuat per caravanes i milers de dromedaris. Al llarg d´aquesta espectacular ruta, descobrirem pintures rupestres de l’holocè, compartirem el nostre temps amb ètnies locals i ens meravellarem amb llocs tan espectaculars com el Guelta d’Archei o el conjunt de llacs Patrimoni de la Humanitat d’Ouniara Serir i Ouniara Kebir.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / N’DJAMENA Hotel
2 N’DJAMENA – MOUSSORO E Acampada
3 MOUSSORO – TODI – WADI HACHIM E / D / S Acampada
4 FWADI HACHIM – OUMCHALOUBA-KALAIT – MASSÍS DE TERKEÏ E / D / S Acampada
5 a 7 MASSÍS DEL ENNEDI E / D / S Acampada
8 MASSÍS DEL ENNEDI – OASIS FADA – MASSÍS DE BICHIGARA E / D / S Acampada
9 MASSÍS DE BICHIGARA – DEPRESSIÓ DE MOURDI E / D / S Acampada
10 DEPRESSIÓ DE MOURDI – DEMI – OUNIANGA SERIR E / D / S Acampada
11 OUNIANGA SERIR – OUNIANGA KEBIR E / D / S Acampada
12 OUNIANGA KEBIR – MASSÍS DE BEMBECHE E / D / S Acampada
13 MASSÍS DE BEMBECHE – OASIS DE FAYA – KOUBA E / D / S Acampada
14 KOUBA – SALAL – MOUSSORO E / D / S Acampada
15 MOUSSORO – N’DJAMENA E Hotel
16 VOL N’DJAMENA / CIUTAT D’ORIGEN
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = D / DINAR = A / SOPAR = C

Dia 1 | Vol Ciutat d’Origen / N’Djamena
Sortida en vol regular amb destinació a N’Djamena, capital del Txad. Després de fer els tràmits d’entrada al país ens dirigirem cap a un hotel cèntric a la ciutat. Nit a hotel.

Dia 2 | N’Djamena – Moussoro
Després d’una nit una mica curta, al matí ens engegarem per iniciar aquesta aventura i recórrer en tres dies els gairebé 1.200 quilòmetres de pista i sorra que ens separen del nostre objectiu, el massís de l’Ennedi. Després de preparar tot el material als nostres vehicles 4×4 deixarem enrere la capital del país i conduirem rumb nord-est al llarg de Bahr el Ghazal, l’antic “Riu de les Gacelas”, a la recerca de Moussoro, capital del departament de Bahr el Ghazal i important punt per a comerciants al centre del país. Al llarg del camí anirem deixant enrere petits poblets de pastors amb les seves cabres, vaques i camells, mentre les gaseles del desert se’ns creuen al camí per perdre’s saltant darrere les dunes. Arribats a la nostra destinació, acamparem en algun lloc a prop de Moussoro. Nit al campament.

Dia 3 | Moussoro – Todi – Wadi Hachim
Després d’esmorzar tornarem als nostres vehicles 4×4 i continuarem conduint en direcció a través de pistes de pols per un paisatge típic de sahel. De nou deixarem enrere més i més poblets dedicats al pasturatge. A mesura que devorem quilòmetres al llarg del Bahr el Ghazal anirem veient com de mica en mica el paisatge s’anirà tornant més desèrtic, amb menys arbres i arbustos. Abans de muntar el nostre campament al Wadi Hachin visitarem el pou de Todi, un lloc on centenars de dromedaris acompanyats d’altres pastors esperen pacientment el seu torn per beure en un espectacle realment únic. Nit al campament.

Dia 4 | Wadi Hachim – Oumchalouba-Kalait – Massís de Terkeï
Tercer i últim dia de ruta d’aproximació per les inacabables pistes de pols i sorra per assolir la nostra porta d’entrada al massís de l’Ennedi. Després de deixar enrere la pista principal i endinsar-nos cap a l’est a través dels primers paisatges de pur desert, al final del dia arribarem a la població d’Oumchalouba-Kalait, un poblet controlat per l’exèrcit que identificarem per les restes dels vehicles militars bombardejats per la força aèria francesa durant la guerra entre Txad i Líbia que hi ha abandonats a l’entrada del mateix. Després d’abastir-nos d’aigua i carburant, continuarem la nostra ruta a la recerca d’un lloc on acampar a prop del massís de Terkeï. Nit al campament.

Dies 5, 6 i 7 | Massís de l’Ennedi
Aquests dies els aprofitarem per explorar tranquil·lament el Massís de l’Ennedi i alguns massissos adjacents. Durant les visites descobrirem formacions rocoses d’extraordinària bellesa, com ara arcs, agulles, circs naturals i parets plenes de pintures i gravats rupestres realitzats a l’Holocè (4.000 a.c.). Les visites inclouen llocs com: els Arcs d’Anoko i Aloba (un dels més grans del món amb gairebé 120 m d’alçada), Deli, Niola Doa, el laberint d’Oyo, Tokou o les Gueltas de Bashikele i Archeï, aquest darrer un dels més famosos del desert del Sàhara i habitat per diferents espècies d’animals entre els quals destaquen el cocodril d’Àfrica Occidental (Crocodylus suchus), un saure nan que va viure al llarg dels rius que travessaven el Sàhara durant el Neolític i que representen una de les últimes colònies conegudes actualment al desert. L’espectacle del circ on es troba aquesta guelta es completa amb la presència de les vastes rajades de camell que acudeixen al lloc a beure malgrat la presència dels cocodrils. Sens dubte, una de les imatges més icòniques d’aquesta ruta i de tot el desert del Sàhara. Nits al campament.

Dia 8 | Massís de l’Ennedi – Oasi de Fada – Massís de Bichigara
Després d’admirar els espectaculars paisatges plens de relleus retallats amb arcs, agulles, canons i colossals pics, sempre envoltats de la sorra infinita del desert, continuarem la nostra ruta als nostres vehicles tot terreny a la recerca de l’Oasi de Fada, una petita i agradable població considerada com la capital d’Ennedi, on muntarem el campament a prop. Nit al campament.

Dia 9 | Massís de Bichigara – Depressió de Mourdi
Continuarem conduint a través de polsegoses pistes pel massís de Bichigara, deixant enrere el paisatge muntanyós que ens ha acompanyat els darrers dies. Les vistes seran més obertes, amb grans planes de sorra obertes davant dels nostres ulls. Ens trobarem llavors a la Depressió de Mourdi, una depressió ubicada entre els altiplans d’Erdi i Ennedi per una banda, i la desembocadura del Wadi Guroguro per l’altra que per moments sembla inacabable. Durant la jornada tindrem temps de visitar algunes pintures rupestres més i ens abastir-nos d’aigua al Pou de Way. A darrera hora de la tarda buscarem un lloc on acampar. Nit al campament.

Dia 10 | Depressió de Mourdi – Demi – Ounianga Serir
A mesura que travessem la depressió de Mourdi, ens anirem apropant a les muntanyes Mardá ia la població de Demi, un remot poble dedicat a l’extracció de sal a les salines tant del poble com les de Teguedei. Aquesta és una regió on és fàcil sentir el Harmattan, el vent alisi nord-oriental, sec, fred i polsós, que escombra completament la regió durant els primers mesos de l’any. Des d’aquí ens dirigirem cap a Ounianga Serir, un grup de llacs declarats Patrimoni de la Humanitat per la Unesco al costat dels d’Ounianga Kebir (situats uns 50 quilòmetres al nord-oest) que ens sorprendran per la seva extraordinària bellesa gràcies a la varietat de formes, mides i colors que tenen per les seves diverses composicions químiques. Aquests llacs, alimentats pel nivell freàtic fòssil, són els últims vestigis d’un llac molt més gran que ocupava aquesta conca del desert del Sàhara fa més de 5.000 anys. La llista de llacs que podem visitar a Ounianga Sérir és gairebé inacabable: el llac Melekui, llac Dirke, llac Ardjou, llac Téli, llac Obrom, llac Élimé, llac Hogo, llac Djiara, llac Ahoita, llac Daléyala, i llac Boukkou. Tots ells estan separats entre si per dunes i molts coberts per joncs que atenuen l’evaporació de l’aigua. Nit al campament.

Dia 11 Ounianga Serir – Ounianga Kebir
Continuant la ruta pel nord del país, deixarem enrere Ounianga Serir i ens dirigirem cap a Ounianga Kebir, l’altre grup de llacs de la regió que rep el nom del poble Ounia, descedents dels esclaus que treballen a les salines de la regió. A diferència dels llacs d’Ounianga Serir, les aigües d’aquest grup de llacs són extremadament salobres. Aquí també tenim una llista important de llacs que es poden visitar com el Llac Katam, l’Ouma, el Béver, el Midji o el Forodom, encara que sens dubte dentre tots ells destaca el Llac Yoa, el segon més gran de tots els llacs d’Ounianga -després el de Téli a Ounianga Serir-, envoltat de verds palmeres i grans penya-segats de color ataronjat on les dunes de la depressió de Mourdi vénen a morir. Senzillament, un espectacle únic i totalment inesperat en aquestes latituds per a qualsevol viatger. Nit al campament.

Dia 12 | Ounianga Kebir – Massís de Bembeche
Amb tota la nostra pesar abandonarem Ounianga Kebir i ens posarem de nou sobre les polsegoses pistes a la recerca de les muntanyes del Massís de Bembeche, on un cop assolides les travessarem serpentejant entre curioses formacions rocoses. Abans d’arribar a l’Oasi de Faya, buscarem un lloc per passar la nit a prop de la població d’Edike. Nit al campament.

Dia 13 | Massís de Bembeche – Oasi de Faya – Kouba
rem enrere les muntanyes de Bembeche i continuarem devorant quilòmetres als nostres soferts 4×4 fins a assolir l’Oasis de Faya, una població plena de palmeres que històricament va ser un punt de comerç important gràcies a les caravanes que creuaven la regió plenes de sal, dàtils i d’un mineral anomenat natró, molt emprat pels antics egipcis en el procés de momificació. Després de parar a un petit hotel per descansar unes hores, donar-nos una merescuda dutxa i abastir-nos d’aigua i gasoil, continuarem la ruta cap a Kouba passant pel costat de les dunes d’Erg du Djourab, fins a arribar a la població de Kouba. Nit al campament.

Dia 14 | Kouba – Salal – Moussoro
Igual que en el camí d’anada, durant el nostre camí de tornada cap a N’Djamena a través del riu sec de Bahr el Ghazal, ens anirem creuant amb multitud de ramats i petits pobles dedicats al pasturatge. De poble en poble a través d’una sabana semidesèrtica, assolirem la població de Salal. A partir d’aquest lloc anirem veient de manera més evident com el paisatge desèrtic va deixant pas de nou pas al sahel, amb acàcies i matolls que esquitxen les vistes. Arribats a Moussoro instal·larem el nostre darrer campament de la ruta a les rodalies. Nit al campament.

Dia 15 | Moussoro – N’Djamena
Després de catorze dies de dur però reconfortant viatge, finalment tornarem a la “civilització” on una bona dutxa, un sopar i un més que merescut descans ens espera per començar a recuperar una mica el nostre cos. A la nit ens traslladarem a l’aeroport on agafarem el vol de tornada a casa. Nit a bord.

Dia 16 | Vol N’Djamena / Ciutat d’origen
Arribada a Ciutat d’origen i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
Preu Base per persona 3.075 €
Taxes Aèries (Aprox.) 425 €
  GRUP MÍNIM 6 PERSONES
La realització d’aquest viatge requereix la participació d’un mínim de 6 persones.
Si no s’arriba a aquest mínim, l’agència té dret a anul·lar el viatge fins a 20 dies abans de l’inici del viatge. En el cas que l’agència anul·li el viatge per no assolir el nombre mínim de viatgers, l’agència reemborsarà tots els imports prèviament abonats en concepte del viatge.
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Transport en vehicles 4×4 amb conductor durant la ruta.
2 nits d’hotel a N’Djamena amb esmorzar inclòs.
14 nits d’acampada en règim de pensió completa.
Permisos de circulació, visita i acampades.
Guia local de parla francesa i cuiner a càrrec dels àpats.
Tot el material d’acampada (tendes, esterilla, llençols, plats, coberts, etc), excepte sac de dormir.
Visat Txad i gestió.
Assegurança d’assistència en viatge i cancel·lació.
SERVEIS NO INCLOSOS
Alimentació no especificada en el quadre d’itinerari. Begudes.
Activitats i visites no especificades com a incloses.
Sac de dormir.
Propines i extres personals.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

1. La combinació de serveis de viatge que se li ofereix és un viatge combinat en el sentit del text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat pel Reial Decret Legislatiu 1/2007, del 16 de novembre.

Per tant, vostè gaudirà de tots els drets que s’apliquen en el marc de la UE als viatges combinats. L’empresa VIATGES INDEPENDENTS I TREKKINGS S.L. serà plenament responsable de la correcta execució del viatge combinat en el seu conjunt.

A més, com exigeix la legislació, l’empresa VIATGES INDEPENDENTS I TREKKINGS S.L. està coberta per una garantia per a reemborsar-li els pagaments realitzats i, si el transport està inclòs en el viatge, assegurar la seva repatriació en cas que incorri en insolvència.

Més informació sobre els seus principals drets conforme al text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat per Reial decret Legislatiu 1/2007, del 16 de novembre (que es proporcionarà mitjançant un enllaç).

2. A aquesta oferta de viatge li resulten aplicables les següents Condicions Generals de contracte de viatge combinat.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari