Àsia
Destinació
19 dies
Duració
Estiu
Temporada
Inclosos
Vuelos

Visitem dos països d’Àsia Central completament diferents. Seguirem la ruta clàssica de l’Uzbekistan monumental, on es trobaven algunes de les principals etapes de l’antiga Ruta de la Seda: Khiva, Bukhara i Samarcanda. Al Kirguizistan, país muntanyós i de grans espais naturals, l’itinerari transcorre al voltant del llac Son Kul i de la serralada del Tien Shan.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / TASHKENT Hotel
2 TASHKENT. VISITES E Hotel
3 VOL A URGENCH – KHIVA E Hotel
4 KHIVA – BUKHARA E Hotel
5 BUKHARA E Hotel
6 BUKHARA – POBLE DE SENTIAB E / D / S Cases locals
7 SENTIAB – CAMINADA – SAMARCANDA E / D Hotel
8 SAMARCANDA E Hotel
9 SAMARCANDA. TREN A TASHKENT E Hotel
10 TASHKENT – TREN A MARGUILLAN – RISHTAN – FERGANA E Hotel local
11 FERGANA – FRONTERA AMB KIRGUISTAN – OSH. VISITES E Hotel
12 VOL A BISHKEK – PN ALA ARCHA – VISITA CIUTAT E / D Hotel
13 BISHKEK – LLAC ISSYK KUL E Hotel
14 LLAC ISSYK KUL – YETY OGUZ – KARAKOL E Hotel local
15 KARAKOL – KOCHKOR E / S Guesthouse
16 KOCHKOR – LLAC SON KUL E / D / S Iurtes
17 LLAC SON KUL – BISHKEK E Hotel
18 BISHKEK (PCR). VISITES E / S
19 VOL BISHKEK / CIUTAT D’ORIGEN
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / DINAR = D / SOPAR = S

Dia 01 | Vol Ciutat d’origen / Tashkent
A l’hora prevista, sortida en vol amb destinació Tashkent (connexions intermèdies). Arribada i trasllat a l’hotel.

Dia 02 | Tashkent. Visita de la ciutat
Visita de la ciutat per a descobrir els seus mausoleus, marasses, el mercat més antic de la ciutat i el seu metre, considerat un dels més bells del món, superant en bellesa al de Moscou. Les seves estacions competeixen en bellesa amb els grans palaus on tant l’art d’estil soviètic com els dissenys islàmics queden representats. A principis del passat 2018 es va aixecar l’estricta prohibició de fotografiar les ornamentadas estacions del sistema de metre més antic d’Àsia Central.

Dia 03 | Vol a Urgench – Khiva
Esmorzar i trasllat a l’aeroport per a volar a Urgench, des d’on seguirem per carretera a Khiva (30 km). Jornada completa destinada a recórrer Khiva, visitant la ciutat i els seus diferents grups arquitectònics en maó vermellós decorats amb motius variats en tons blaus i fusta llaurada. Podríem passar hores explorant els seus diminuts carrers i els edificis històrics d’aquest “museu a l’aire lliure”. Aquí trobarem la idea tradicional de basar oriental com a lloc d’abundant mercaderia, lluentor, colors i bullícia. Esmorzar i tarda lliure.

Dia 04 | Khiva – Bukhara
Sortida a primera hora cap a la població de Bukhara, recorrent un total de 470 km (7-8 hores). Gairebé 300 km del recorregut són travessant el desert de Kyzyl Kum, que es tradueix com a “sorra vermella”. Arribada a Bukhara i a la tarda passeig pel barri antic de la ciutat.

Dia 05 | Bukhara
Dia dedicat a visitar Bukhara, l’anomenada ciutat-museu que conté al voltant de 170 antics monuments arquitectònics. Bukhara és la capital de la cultura islàmica, manté les tradicions i els rituals antics. Aquí es concentra el major nombre de tombes, mausoleus i mesquites, sent el centre de la civilització islàmica. Esmorzar i tarda lliure per a poder gaudir de la seva vida de carrer, els seus acolorits mercats orientals i els seus mil·lenaris monuments.

Dia 06 | Bukhara – Poble de Sentiab
Avui ens dirigirem per carretera al poble de Sentiab (4 hores). Arribada a la localitat de Sentiab, esmorzar i temps lliure per a passejar pel poblet. Sentiab es troba en un congost pel qual passa un rierol envoltat d’arbres, formant un petit oasi a la regió. El temps sembla estar detingut en aquesta localitat. Les cases estan construïdes de manera tradicional, a base de pedres petites i argila. És una població hospitalària i amistosa que ens permetrà descobrir la vida rural, fora de les grans ciutats uzbekes. A última hora, podrem participar en l’elaboració del sopar tradicional en una casa local.

Dia 07 | Sentiab (caminada) – Samarcanda
Després d’esmorzar començarem la nostra caminada cap al Castell de Korgon per una agradable sendera pel qual podrem observar diferents ocells i gaudirem de la naturalesa. Retorn pel mateix camí de descens a Sentiab. Esmorzar a la casa local. A mitjan tarda trasllat a Samarcanda.

Dia 08 | Samarcanda. Visites
Jornada de visites en Samarcanda visitant entre altres grans construccions la famosa Plaza del Registán, un dels conjunts arquitectònics més imponents del món islàmic, vorejada per les seves tres belles madrasas. El dia a dia dels habitants de Samarcanda ho descobrirem en el mercat de Siab, deixant per al final els impressionants mausoleus de la necròpoli de Shahi-Zinda, un dels conjunts més bells d’aquesta sorprenent ciutat.
Va haver-hi un temps en el qual les caravanes de camells, que viatjaven de la Xina a Europa, paraven en Samarcanda propiciant l’intercanvi de productes com va ser el cas de la fabricació de paper. El procés l’aprendrem en una visita a una fàbrica artesanal, on seguint les antigues tècniques es produeix el paper, reconegut per la seva exquisida qualitat, i també denominat “paper de seda” perquè la seva superfície és brillant i llisa.

Dia 09 | Samarcanda – Tren a Tashkent
Esmorzar abans de seguir amb les visites de la mítica Samarcanda. A la tarda trasllat a l’estació, on el tren Afrosiab ens portarà de retorn a Tashkent.

Dia 10 | Tashkent– Tren a Marguilan – Rishtan – Fergana
Després d’esmorzar ens dirigirem a les fèrtils terres de la vall de Fergana. El tren a Marguilan surt sobre les 8.00h del matí. En Marguilan visitarem un mercat local per a apreciar el colorit i la riquesa de la terra uzbeka. A continuació viatjarem fins a la ciutat de ceramistes de Rishtan per a visitar un dels tallers de ceràmica i veure el procés de la seva fabricació. Trasllat a Fergana.

Dia 11 | Fergana – Davantera amb Kirguizistan – Osh. Visites
Trasllat cap a la frontera amb Kirguizistan (1 hora) i rebuda per part del guia local. Continuació cap a la ciutat de Osh, la capital del sud. A la nostra arribada, trasllat a l’hotel abans d’iniciar les visites de la ciutat. Situada en la fèrtil vall de Fergana de Kirguizistan meridional, Osh ha estat durant tres mil·lennis una ciutat fonamental que ha acollit a viatgers de tot el món. La muntanya sagrada Sulaiman-Too una vegada va servir de far per als viatgers i comerciants de la Ruta de la Seda. Des de la seva època com a centre de comerç, ha crescut fins a convertir-se en una ciutat vibrant i multicultural amb més de 80 ètnies la fascinant història de les quals viu en els bulliciosos basars de la ciutat, les tradicions culinàries i, sobretot, la seva gent.

Dia 12 | Vol a Bishkek. Parc Natural Ala-Archa
Trasllat a l’aeroport per a prendre el vol a Bishkek a primera hora. Arribada a la capital i sortida directament cap al P.N. d’Ala-Archa (80 km), el pintoresc congost del mateix nom a 40 km de la ciutat. Recorrerem la sendera que ens portarà al llarg del riu per a conèixer la zona. Esmorzo tipus pícnic en la naturalesa abans del retorn a Bishkek.

Dia 13 | Bishkek – Llac Issyk Kul
Sortida cap al llac Issyk Kul. De camí visitarem la Torre de Burana prop de la ciutat de Tokmok. Després de la visita, continuació fins a arribar a Cholpon Ata per a veure les seves petroglifs. Al nord del centre hi ha un extens camp de roques glacials, moltes d’elles amb dibuixos furgats en la seva superfície. Alguns d’aquests petroglifs daten de l’Edat de Bronze (al voltant de 1500 a. C.), però la majoria són de Saka-Usun (del segle VIII a.C al segle I d. C.), anteriors a l’arribada dels kirguises a la zona. Allotjament en hotel a la vora del llac Issyk Kul.

Dia 14 | Llac Issyk Kul – Canó Yety Oguz – Karakol
Sortida en vehicle per a dirigim cap a la ciutat de Karakol creuant el congost de Yety Oguz. Jornada de caminades per a recórrer la zona on tindrem l’oportunitat de trobar-nos amb algunes de les famílies nòmades que habiten en la zona. Els kirguisos han estat tradicionalment un poble nòmada fins al segon quart del segle XX. Avui dia, Kirguizistan és un dels pocs països on una certa part de la població encara practica un estil de vida seminòmada. A la tarda trasllat al nostre hotel en Karakol.

Dia 15 | Karakol – Kochkor
Després d’esmorzar iniciem les visites de Karakol abans de dirigir-nos al poble de Kochkor. Pel camí ens trobarem l’imponent canó de Skazka, on realitzarem una caminada per a conèixer el paisatge. Skazka és la prova que el paisatge de Kirguizistan és ric en diverses formes geogràfiques; muntanyes, valls, estepes, canons i fins i tot deserts. Skazka significa «un conte de fades» en rus, i va ser dit així ja que és el que van pensar els primers visitants en veure les escultures creades per la naturalesa al llarg dels anys i els múltiples colors de les seves argiles.

Dia 16 | Kochkor – Llac Son Kul (150 km)
Esmorzar a la casa local. Seguirem el camí fins al llac Son Kul creuant el pas de Kalmak Ashuu (3.133 m). Arribada i temps dedicat a recórrer els voltants del llac i a conèixer la vida nòmada dels pobladors. El llac alpí de Son Kul es troba en la serralada del Tien Shan a una altitud de 3016 metres. És considerat el centre virtual de Kirguizistan, el seu nom es tradueix com “l’últim llac”. Completament gelat durant l’hivern, a l’estiu, les seves pastures fan que s’ompli de nòmades amb els seus animals.

Dia 17 | Llac Son Kul – Bishkek
Esmorzar en el campament de iurtes i llarg trasllat cap a Bishkek creuant el pas de «els 33 papagais» (3.130 m). Breu parada per a estirar les cames amb una caminada fins a la cascada per a gaudir de les vistes panoràmiques. Retorn al vehicle per a seguir a Bishkek.

Dia 18 | Bishkek (PCR). Visites
Avui visitarem la ciutat de Bishkek i el mercat Osh (tancat els dilluns) on es pot comprar records o simplement veure la vida quotidiana dels residents locals. Sopar de comiat en restaurant local de Bishkek amb xou folklòric.

Dia 19 | Vol Bishkek / Ciutat d’origen
A les 00:00h, trasllat a l’aeroport internacional per a prendre el vol de retorn. Arribada i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
Preu per persona en base Habitació Doble (taxes aèries incloses) 2.985 €
Suplement Habitació Individual 295 €
GRUP MÍNIM 10 PERSONES / MÀXIM 16
La realització d’aquest viatge requereix la participació d’un mínim de 4 persones.
Si no s’arriba a aquest mínim, l’agència té dret a anul·lar el viatge fins a 20 dies abans de l’inici del viatge. En el cas que l’agència anul·li el viatge per no assolir el nombre mínim de viatgers, l’agència reemborsarà tots els imports prèviament abonats en concepte del viatge.

SERVEIS INCLOSOS Vols Barcelona o Madrid / Tashkent i tornada des de Bishkek (connexió intermèdia a Estambul), amb la companyia aèria Turkish Airlines, en classe turista.
Vols domèstics Tashkent / Urgench (Uzbekistan) i Osh / Bishkek (Kirguistan).
Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Tren talgo de Samarcanda a Tashkent en seients de segona classe; i tren de Tashkent a Marguillan.
Transport per carretera en vehicle privat amb A/C.
Allotjament en hotels en base habitacions dobles amb bany a les ciutats.
Allotjament en casa local a Sentiab (serveis bàsics).
Campaments de iurtes a Yety Oguz i al llac Son Kul amb serveis compartits.
Entrades als llocs a visitar indicats al programa.
Guia de parla hispana durant la ruta en ambdós països.
Guia local de muntanya de parla anglesa a Sentiab.
Taxes aèries (de carburant, aeroport, seguretat): 305 €.
SERVEIS NO INCLOSOS
Alimentació no especificada en el quadre d’itinerari. Begudes.
Taxes per a realitzar fotografies o gravar en vídeos als llocs històrics.
Propines i extres personals.
Assegurances opcionals de cancel·lació i/o d’assistència en viatge ampliat. Consultar
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

1. La combinació de serveis de viatge que se li ofereix és un viatge combinat en el sentit del text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat pel Reial Decret Legislatiu 1/2007, del 16 de novembre.

Per tant, vostè gaudirà de tots els drets que s’apliquen en el marc de la UE als viatges combinats. L’empresa VIATGES INDEPENDENTS I TREKKINGS S.L. serà plenament responsable de la correcta execució del viatge combinat en el seu conjunt.

A més, com exigeix la legislació, l’empresa VIATGES INDEPENDENTS I TREKKINGS S.L. està coberta per una garantia per a reemborsar-li els pagaments realitzats i, si el transport està inclòs en el viatge, assegurar la seva repatriació en cas que incorri en insolvència.

Més informació sobre els seus principals drets conforme al text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat per Reial decret Legislatiu 1/2007, del 16 de novembre (que es proporcionarà mitjançant un enllaç).

2. A aquesta oferta de viatge li resulten aplicables les següents Condicions Generals de contracte de viatge combinat.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari