Europa
Destinació
8 dies
Duració
Setmana Santa
Temporada
No Inclosos
Vuelos

El nostre itinerari ofereix la possibilitat de descobrir la varietat de monuments prehistòrics, clàssics, bizantins i medievals, a més de visitar cadascuna de les ciutats amb interès històric i cultural del país. També proposem un acostament a la cultura local a les zones interiors de muntanya, on vam visitar els pobles tradicionals xipriotes, que ens transporten a ambients d’un passat no tan llunyà, allunyats del turisme massificat que s’imposa a la costa. D’aquesta manera, intentarem comprendre la realitat social, religiosa, cultural i fins i tot política, tan diferent i alhora tan interrelacionada d’ambdues zones del país.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
14 ABR ARRIBADA A LARNAKA Hotel
15 ABR LARNAKA – LEFKARA – CHARIKOITIA – LIMASOL – CURIUM – APOLLO HILATES – PETRA TOU ROMIOU – PAFOS E Hotel
16 ABR PAFOS – RESERVA D’AKAMA – BANYS D’AFRODITA – MONESTIR DE KYKKOS – TROODOS E Hotel
17 ABR KAKOPETRIA – MT. OLIMP – OMODOS – ASINOU – NICÒSIA E Hotel
18 ABR NICÒSIA – ST. HILARION – BELLAPAIS – KYRENIA – NICÒSIA E Hotel
19 ABR NICÒSIA – SALAMIS – SAN BERNABÉ – FAMAGUSTA – LARNAKA E Hotel
20 ABR LARNAKA E Hotel
21 ABR LARNAKA. TRASLLAT A L’AEROPORT
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E

14 ABR.- ARRIBADA A LARNAKA
Arribada a Larnaka, recepció a l’aeroport i trasllat a l’hotel. Nit a Larnaka.

15 ABR.- LARNAKA – LEFKARA – CHARIKOITIA – LIMASSOL – CURIUM – APOLLO HILATES – PETRA TOU ROMIOU – PAFOS
Esmorzar. Sortida en direcció oest seguint la costa cap a la població de Lefkara, pintoresca i típica població xipriota propera a la costa, així com la propera població de Charikoitia, on es troba un dels jaciments neolítics més valuosos del món antic amb vistoses construccions i restes funeràries de poblacions autòctones sedentaritzades que es remunten al VII mil·lenni aC (Declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO).
Continuació del viatge cap a l’est i parada a la ciutat de Limassol amb temps lliure per dinar i passejar pel seu centre medieval. Visita de la fortalesa medieval de Lusignan. Prosseguim cap a les ruïnes de Curium, ciutat amb orígens micènics que destaca en l’època egipci-ptolemaica i romana. Un passeig de 45 minuts ens permet contemplar llocs com la Casa d’Aquil·les, el majestuós teatre romà davant del mar, la basílica paleocristiana, etc. Posterior sortida cap a les restes del temple del déu Apollo Hilates on sentirem l’esplendorós passat d’èpoques grega i romana en que el lloc era un centre de pelegrinatge i d’ofrenes de primer ordre. Camí de Pafos parem en l’anomenat Lloc del Naixement d’Afrodita o Petra Tou Romiou, un lloc idíl·lic de la costa xipriota que ens recorda els orígens orientals mesopotàmics i fenicis de la deessa Ishtar, Afrodita, Venus. Nit a Pafos.

16 ABR.- PAFOS – RESERVA D’AKAMA – BANYS D’AFRODITA – MONESTIR KYKKOS – TROODOS
Esmorzar. Visita del conjunt històric greco-romà de Pafos (declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO), ciutat que en l’època de domini del Egipte Ptolemaic va ser capital de l’illa. Destaquen entre les restes clàssics els fantàstics mosaics que es troben en els paviments de diverses viles romanes i que constitueixen una col·lecció bàsica en el període romà tardà, així com les tombes dels reis ptolemaics cavades a la roca del subsòl.
Continuació cap a la Reserva Natural de Akama, considerada l’última zona salvatge de Xipre, amb 230 km² de superfície. La seva bellesa paisatgística està determinada per la seva diversitat de flora i fauna. En les seves platges, algunes gairebé verges, trobem a les tortugues babaues i verds niant. Passeig opcional per la reserva d’entre 1 i 2 hores o passeig panoràmic en vehicle per diferents punts d’interès. Descans a la zona dels Banys d’Afrodita, on bells racons naturals recorden el bany mitològic de la deessa: penya-segats, badies d’aigües cristal·lines i coves perforant la roca. Creuem el massís muntanyenc de Troodos ascendint fins als 1.500 metres d’altura per dirigir-nos al Monestir de Kykkos, lloc sagrat per excel·lència on des del segle XI (època bizantina medieval) s’adora una icona de la verge.

Continuació cap a la vessant nord, al costat de la vall del Sol, en el sistema muntanyós del Troodos, on es troba la pintoresca i tradicional població de Kakopetria, típica per la seva arquitectura en pedra, adob i fusta, o la població de Platres, un petit i antic poble de muntanya, els habitants del qual es dediquen majoritàriament a la viticultura.

17 ABR.- KAKOPETRIA – MT. OLIMP – OMODOS – ASINOU – NICÒSIA
Esmorzar. Passeig i visita del poble tradicional de Kakopetria, amb les seves sinuoses i estrets carrers que encara conserven premses d’oli, molins d’aigua i centres tradicionals d’elaboració de pa, vi i oli. Ascens al Mt. Olimp i possibilitat de passejar per una de les vessants del Troodos al peu del cim durant 1 o 2 hores.
Trasllat en vehicle a Omodos, el més famós dels pobles d’interior del país. Destaca per la presència de la seva famosa església-monestir i per la bellesa dels seus carrerons emblanquinades, la seva tradició d’elaboració de puntes, les premses centenàries de vi i oli, i la seva excel·lent cuina. Posteriorment i continuant la volta al voltant del Troodos descendim cap a l’església bizantina Agios Nikolaos, una meravellosa església d’origen medieval (segle XI) amb frescos d’un valor incalculable protegits per la UNESCO. Propera parada a Asinou, envoltada de verds paisatges, per veure els frescos més espectaculars del país (Patrimoni de la Humanitat) que van des del segle XI fins al XVI. Descens per carretera fins a la capital del país, Lefkosia (Nicòsia). Nit a Nicòsia.

18 ABR.- NICÒSIA – ST. HILARION – BELLAPAIS – KYRENIA – NICÒSIA
Esmorzar. Matí dedicat a conèixer la part més septentrional de Xipre, ocupat per Turquia. Visita del escarpat i inaccessible castell de Sant Hilarión, amb impressionants vistes, conquerit per Ricard Cor de Lleó i residència d’estiu dels senyors de Lusignan. Visita de Bellapais, l’Abadia construïda per monjos fugits de Jerusalem en 1187, després de la presa d’aquesta per les forces de Saladí. Tant les ruïnes medievals com el llogaret i les belles vistes de la costa justifiquen la visita del lloc.
Descens a la població de Kyrenia. Temps per dinar i per passejar pel port medieval, amb edificis d’orígens medievals i otomans. Retorn a la capital per iniciar la visita de la part grega de la capital, on destaquen les muralles venecianes en forma d’estrella, amb la porta de Pafos i la porta de Famagusta, el pintoresc barri de Laiki Geitonia, el Hammam i la Mesquita Omariya . Creuant a peu cap a la part ocupada de la ciutat, a través del control policial turc, podem visitar en un ambient molt més oriental els fantàstics edificis d’origen medieval i de conversió islàmica com la Catedral – Mesquita Selimiye, i llocs de bella factura turca com la gran posada o Buyuk Khan. Nit a Nicòsia.

19 ABR.- NICÒSIA – SALAMIS – ENKOMI – ST. BERNABÉ – FAMAGUSTA – LARNAKA
Esmorzar. Completem la visita de la ciutat de Nicòsia amb una visita del riquíssim museu arqueològic amb restes espectaculars i monuments de diferents civilitzacions. Sortida cap a la zona nord del país per visitar les ruïnes de Salamis (Salamina), ciutat d’origen fenici, sotmesa posteriorment a Assíria i Pèrsia. Va ser famosa per les batalles entre grecs i perses pel domini de la Mediterrània Oriental. Restes de l’època romana donen fe de la importància comercial que va tenir aquest enclavament, el més proper a Orient. Prosseguim per trobar enmig del no-res el monestir i església de Sant Bernabe, un dels principals lloc de culte del passat i hereva d’una meravellosa col·lecció d’icones. Finalment ens dirigim a l’última parada a Famagusta. Aquesta ciutat portuària destaca pel seu casc històric tancat en els seus murs venecians, el que la converteix en una de les poblacions més boniques i romàntiques de Xipre. Aquí podem trobar diverses esglésies gòtiques, algunes transformades en mesquites. Destaquem la mesquita del pacha Lala Mustafa (antiga catedral gòtica de Sant Nicolau) o la mesquita del pacha Sinan (també d’orígens medievals cristians). Retorn a Larnaka creuant el pas fronterer. Nit a Larnaka.

20 ABR.- LARNAKA
Esmorzar i temps lliure per gaudir d’un bany (els més valents) o passejar per la ciutat. Es pot visitar per lliure la ciutadella turca (segle XVII), l’església bizantina de Sant Llàtzer (segle IX) o les ruïnes de Kition. Nit a Larnaka.

21 ABR.- LARNAKA. TRASLLAT AEROPORT
A l’hora prevista trasllat a l’aeroport i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
Preu en base a Hotels 3* 1.260 €
Suplement Individual en Hotels 3* 165 €
Suplement grups de 2 a 3 persones 240 €
OPCIÓ HOTELS CATEGORIA SUPERIOR
Preu en base a Hotels 4* 1.560 €
Suplement Individual en Hotels 4* 300 €
  GRUP MÍNIM 2 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Transport per terra en vehicle privat amb A/C i conductor de parla anglesa.
Allotjament en hotels en habitacions dobles amb esmorzar.
Alimentació especificada en el quadre.
Guia local de parla hispana per a grups a partir de 8 persones.
Entrades en la part ocupada per Turquia.
Activitats i visites especificades a l’itinerari.
Assegurança bàsica d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Vols internacionals.
Visat zona turca (gratuït en el moment de redactar aquesta fitxa).
Guia local de parla hispana per a grups de 2 a 7 persones.
Alimentació no especificada en el quadre.
Activitats i visites no especificades a l’itinerari.
Entrades a monuments (30 € aprox.).
Propines i extres personals.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari

Classificació