Europa, Pròxim Orient
Destinació
8 dies
Duració
No Inclosos
Vuelos

El nostre itinerari ofereix la possibilitat de descobrir la varietat de monuments prehistòrics, clàssics, bizantins i medievals, a més de visitar cadascuna de les ciutats amb interès històric i cultural del país. També proposem un acostament a la cultura local a les zones interiors de muntanya, on visitarem els pobles tradicionals xipriotes, que ens transporten a ambients d’un passat no tan llunyà, allunyats del turisme massificat que s’imposa a la costa. D’aquesta manera, intentarem comprendre la realitat social, religiosa, cultural i fins i tot política, tan diferent i alhora tan interrelacionada d’ambdues zones del país.

Veure fitxa completa del viatge

SORTIDES D’AGOST A NOVEMBRE 2020
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 ARRIBADA A LARNAKA Hotel
2 LARNAKA – FAMAGUSTA – SAN BERNABÉ – SALAMIS – NICÒSIA E Hotel
3 NICÒSIA – ST. HILARIÓN – BELLAPAIS – KYRENIA – NICÒSIA E Hotel
4 NICÒSIA – AGIOS NIKOLAOS – ASINOU – OMODOS – MT. OLIMPO – TROODOS – KAKOPETRIA – PLATRES o TROODOS E Hotel
5 MONESTIR DE KYKKOS – BANYS D’AFRODITA – RESERVA D’AKAMA – PAFOS E Hotel
6 PAFOS – PETRA TOU ROMIOU – APOLLO YLATIS – CURIUM – LIMASSOL – CHOIROKOITIA – LARNAKA E Hotel
7 LARNAKA. DIA LLIURE E Hotel
8 LARNAKA. TRASLLAT A L’AEROPORT
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E

** Consultar extensions opcionals en la fitxa tècnica adjunta

Dia 01 | Arribada a Larnaka
Arribada a Larnaka, recepció en l’aeroport i trasllat a l’hotel. Nit en Larnaka.

Dia 02 | Larnaka – Famagusta – Sant Bernabé – Salamis – Nicòsia
Esmorzar. Sortida cap a Xipre Nord, on es troba la ciutat portuària de Famagusta, que destaca pel seu centre històric tancat en els seus murs venecians, la qual cosa la converteix en una de les poblacions més belles i romàntiques de l’illa. Aquí podem trobar diverses esglésies gòtiques, algunes transformades en mesquites. Destaquem la mesquita del pacha Lala Mustafa (antiga catedral gòtica de Sant Nicolás) o la mesquita del pacha Sinan (també d’orígens medievals cristians).
Prosseguim per a trobar enmig del no-res el monestir i església de Sant Bernabé, un dels principals lloc de culte del passat i hereva d’una meravellosa col·lecció d’icones. Continuació cap a les ruïnes de Salamis (Salamina), ciutat d’origen fenici, sotmesa posteriorment a Assíria i Pèrsia. Va ser famosa per les batalles entre grecs i perses pel domini del Mediterrani Oriental. Restes de l’època romana donen fe de la importància comercial que va tenir aquest enclavament, el més pròxim a Orient. Travessem la frontera i arribem a Nicòsia (Lefkosia). Visita de la ciutat i allotjament.

Dia 03 | Nicòsia – St. Hilarión – Bellapais – Kyrenia – Nicòsia
Esmorzar. Completem la visita de la ciutat de Nicòsia amb una visita del museu arqueològic amb restes espectaculars i monuments de diferents civilitzacions.
Demà dedicada a conèixer la part més septentrional de Xipre, ocupat per Turquia. Visita de l’escarpat i inaccessible castell de San Hilarión, amb impressionants vistes, conquistat per Ricardo Corazón de Lleó i residència d’estiu dels senyors de Lusignan. Temps per a l’esmorzar i visita del conjunt creuat medieval de Bellapais, l’Abadia construïda per monjos fugits de Jerusalem en 1187, després de la presa d’aquesta per les forces de Saladino. Tant les ruïnes medievals com el poble i les belles vistes de la costa justifiquen la visita del lloc. Descens a la població de Kyrenia, on destaca el port, amb edificis d’orígens medievals i otomans.
Tornada a la capital per a iniciar la visita de la part grega de la capital, on destaquen les muralles venecianes en forma d’estrella, amb la porta de Pafos i la porta de Famagusta, el pintoresc barri de Laiki Geitonia, el Hammam i la Mesquita Omariya. Creuant a peu cap a la part ocupada de la ciutat, a través del control policial turc, podem visitar en un ambient molt més oriental els fantàstics edificis d’origen medieval i de conversió islàmica com la Catedral – Mesquita Selimiye, i llocs de bella factura turca com la gran posada o Buyuk Khan. Nit a Nicòsia.

Dia 04 | Nicòsia – Agios Nikolaos – Asinou – Omodos – Muntanya Olimp – Troodos – Kakopetria – Platres o Troodos
Esmorzar. Sortida en direcció a l’església bizantina de Agios Nikolaos, una meravellosa església d’origen medieval (segle XI) amb frescos d’un valor incalculable protegits per la UNESCO. La nostra pròxima parada serà a l’Església de Asinou, envoltada de verds paisatges, per a veure els frescos més espectaculars del país (Patrimoni de la Humanitat) que van des del segle XI fins al XVI.
Continuació cap a Omodos, el més famós dels pobles d’interior del país. Destaca per la presència de la seva famosa església-monestir i per la bellesa dels seus carrerons emblanquinats, la seva tradició d’elaboració d’encaixos, les premses centenàries de vi i oli, i la seva excel·lent cuina. Ascens a la Muntanya Olimp i passeig per una dels vessants del Troodos al peu del cim durant 1 o 2 hores.
Prossecució cap a la vessant nord, al costat de la vall del Sol, on es troba la pintoresca i tradicional població de Kakopetria, típica per la seva arquitectura en pedra, tova i fusta. Passeig i visita del poble, amb les seves sinuoses i estrets carrers que encara conserven premses d’oli, molins d’aigua i centres tradicionals d’elaboració de pa, vi i oli. Allotjament en Platres o Troodos.

Dia 05 | Monestir de Kykkos – Baños d’Afrodita – Reserva de Akama – Pafos
Creuem el massís muntanyenc de Troodos ascendint fins als 1.500 metres d’altura per a dirigir-nos al Monestir de Kykkos, lloc sagrat per excel·lència on des del segle XI (època bizantina medieval) s’adora una icona de la verge.
Continuació en direcció sud fins al nostre allotjament situat en Platres o Troodos; la població del qual es dedica principalment a la viticultura.
Descens a la costa prop de Polis, on visitem la zona dels Banys d’Afrodita, on bells racons naturals recorden el bany mitològic de la deessa: penya-segats, badies d’aigües cristal·lines i coves perforant la roca. Continuació cap a la Reserva Natural de Akama, considerada l’última zona salvatge de Xipre, amb 230 km² de superfície. La seva bellesa paisatgística està determinada per la seva diversitat de flora i fauna. A les seves platges, algunes gairebé verges, trobem a les tortugues babaues i verdes niant.
Finalment visitarem el conjunt històric greco-romà de Pafos (declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO), ciutat que en l’època de domini de l’Egipte Ptolemaic va ser capital de l’illa. Destaquen entre les restes clàssiques els fantàstics mosaics que es troben en els paviments de diverses viles romanes i que constitueixen una col·lecció bàsica en el període romà tardà, així com les tombes dels reis ptolemaics cavades en la roca del subsòl.

Dia 06 | Pafos – Petra Tou Romiou – Apollo Ylatis – Curium – Limassol – Choirokoitia – Larnaka
Esmorzar. La nostra primera parada serà en l’anomenat Lloc del Naixement d’Afrodita o Petra Tou Romiou, un lloc idíl·lic de la costa xipriota que ens recorda els orígens orientals mesopotàmics i fenicis de la deessa Ishtar, Afrodita, Venus.
Posterior sortida cap a les restes del temple del déu Apollo Ylatis on sentirem l’esplendorós passat d’èpoques grega i romana en què el lloc era un centre de peregrinació i d’ofrenes de primer ordre.
Prosseguim cap a les ruïnes de Curium, ciutat amb orígens micènics que destaca en l’època egipci-ptolemaica i romana. Un breu passeig ens permet contemplar llocs com la Casa d’Aquil·les, el majestuós teatre romà enfront de la mar, o la basílica paleocristiana. Continuació del viatge cap a la ciutat de Limasol, on disposarem de temps lliure per a esmorzar i passejar pel seu centre històric.
Seguint el nostre itinerari trobem la població xipriota de Charikoitia, on es troba un dels jaciments neolítics més valuosos del món antic, amb vistoses construccions i restes funeràries de poblacions autòctones sedentarizadas que es remunten al VII mil·lenni a. C. (Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO). Finalitzarem el dia a la ciutat de Larnaka, on es troba el nostre allotjament.

Dia 07 | Larnaka. Dia lliure
Esmorzar. Dia lliure per a gaudir d’un bany en el Mediterrani o passejar per la ciutat. Recomanem visitar l’església bizantina de Sant Lázaro (segle IX) i la ciutat medieval. Nit en Larnaka.

Dia 08 | Larnaka. Trasllat a l’aeroport
A l’hora prevista trasllat a l’aeroport i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
Preu Base en Hotels 3* 1.240 €
Suplement Individual en Hotels 3* 135 €
Preu Base en Hotels 4* 1.515 €
Suplement Individual en Hotels 4* 310 €
Suplement grup de 2 persones 295 €
EXTENSIÓ LARNAKA (mínim 2 persones)
Preu Base en Hotels 3* 140 €
Suplement Individual en Extensió (Hotels 3*) 40 €
Preu Base en Hotels 4* 210 €
Suplement Individual en Extensió (Hotels 4*) 85 €
EXTENSIÓ SENDERISME I CREUER (mínim 3 persones)
Preu Base en Hotels 3* 360 €
Suplement Individual en Extensió (Hotels 3*) 40 €
Preu Base en Hotels 4* 385 €
Suplement Individual en Extensió (Hotels 4*) 85 €
Suplement grup de 2 persones 75 €
GRUP MÍNIM 2 PERSONES / MÀXIM 16
SERVEIS INCLOSOS Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Transport per terra en vehicle privat amb A/C i conductor local de parla anglesa.
Guia de parla hispana per a grups a partir de 8 persones.
Allotjament en habitacions dobles en hotels segons categoria escollida, amb esmorzar inclòs.
Activitats i visites especificades a l’itinerari.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Vols internacionals.
Visat zona turca (actualment gratuït).
Guia de parla hispana per a grups de 2 a 7 persones.
Alimentació no especificada en el quadre. Begudes.
Entrades a monuments.
Propines i extres personals.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari

Classificació