Trekking al desert del Sàhara

Descobrir el desert del Sàhara a Tunísia és un dels millors recorreguts pel desert que podem experimentar. Gaudirem d’un dels llocs més bells del planeta: grans dunes de sorra, oasis i nits sota el cel estrellat.

TREKKING DEL DESERT DEL SÀHARA

Al sud de Douz s’obre el Gran Erg Oriental. Aquest arenal forma part de la mar de dunes que s’estén des de Nouakchott, a la costa Atlàntica, fins a Mourzouk, al sud de Líbia. Una incursió a peu ens permetrà prendre-li el pols al desert, adaptant la velocitat del nostre desplaçament a peu als costums locals; podrem passar uns dies al ritme de les antigues caravanes i la població nòmada de la zona.

Des de la zona de Tembaïn i acompanyats pels dromedaris que carregaran amb el nostre material, iniciarem les caminades pel Gran Erg oriental. El terreny és canviant, de les dunes (erg) passem pel reg (planes que combinen terreny pedregós amb àrees més arenoses) en la nostra immersió en el mitjà desèrtic.

Lentament, al ritme dels nostres passos, anirem descobrint la diversitat de paisatges del Sàhara, no és estrany creuar-se amb alguna petita caravana d’habitants semi-nòmades i, amb sort, albirar alguna gasela o esmunyedís fenek. El nostre equip s’encarregarà durant aquests dies de muntar i desmuntar els campaments, preparar els menjars i carregar els dromedaris. Estaran encantats no obstant això de comptar amb la col·laboració d’aquell que vulgui ajudar.

Desplaçar-nos a peu pel Erg Oriental de Tunísia ens permet viatjar en el temps i recuperar el ritme de viatge de les antigues caravanes. Caminar en companyia dels nostres dromedaris i preparar cada dia el pa amb les brases sobre la sorra en el nostre campament ens permet recuperar el nostre ritme vital oblidat.

El menjar fort del dia és el sopar, que acostuma a ser d’un mínim de 2 plats més les postres. L’esmorzar és també raonablement abundant i el dinar és més lleuger (amanides o similar) ja que es pren entre caminades. A més, es realitzen un parell de refrigeris addicionals durant el dia per a anar reposant forces.

Al finalitzar el trekking, de tornada, pararem a Matmata, per a dinar i visitar alguna de les típiques habitacions troglodites.

Farem nit a Douz. La petita població de Douz és la porta d’entrada al Erg Oriental. És recomanable passejar pel seu mercat i visitar el petit però interessant museu del desert.

Comentaris

Deixa un comentari