.

A VIT estem compromesos amb el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible i estem convençuts des de la nostra posició, que el turisme responsable i sostenible és una prioritat per fer front als reptes actuals i complir així amb l’Agenda 2030.

El turisme responsable implica un compromís amb l’entorn. Hem de ser conscients de l’impacte que poden generar els nostres viatges, i fer tot el possible per què aquest impacte sigui únicament positiu. En aquest sentit, és primordial el respecte sociocultural en les visites a petits pobles o comunitats locals, alterant al mínim la seva vida diària, així com la consideració pels paisatges, flora i fauna autòctona de cada destí.

Pots consultar el Manual del Viatger Responsable, amb el que volem informar sobre els comportaments adequats que ajuden a afavorir aquestes pràctiques.

 

El turisme sostenible implica apostar pels recursos locals, amb l’objectiu de que els nostres viatges generin un impacte econòmic positiu en la població local. Per això, en els nostres grups apostem sempre per la contractació de guies locals. A més, intentem reservar allotjaments familiars o petits i fugir de les grans cadenes hoteleres, dins de les possibilitats que ofereix cada destí, doncs en alguns casos la falta d’alternatives o el nivell de serveis bàsics dels hotels locals dificulten aquesta tasca, que en qualsevol cas sempre tenim present en el disseny de les nostres rutes.

Pots consultar la Declaració Responsable sobre el nivell de compromís adquirit en sostenibilitat per part de VIT i de tot l’equip que el formem.