Europa
Destinació
11 dies
Duració
Estiu
Temporada
Inclosos
Vuelos

Un viatge cultural i de senderisme que ens descobreix les regions del nord de la Grècia més desconegudes. Iniciem la ruta en la capital Atenes, per a dirigir-nos a l’Oracle de Delfos. Viatjarem cap al nord per a explorar els vertiginosos monestirs de Meteora. Recorrerem el sostre de Grècia, l’otomana Ioànnina i la gola de Vikos. Seguirem cap al Mt. Olimp per a caminar per les seves vessants i acabarem en la capital del nord, Tessalònica.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / ATENES Hotel
2 ATENES E Hotel
3 ATENES – ARÁJOVA E Hotel
4 ARÁJOVA – ORACLE DE DELFOS – KALAMBAKA E Hotel
5 METEORA. SENDERISME E Hotel
6 METEORA – METSOVO – IOÀNNINA E Hotel
7 IOÀNNINA – GOLA DE VIKOS – IOÀNNINA E Hotel
8 IOÀNNINA – VERGINA – TESSALÒNICA E Hotel
9 TESSALÒNICA – LITOCHORO E Hotel local
10 LITOCHORO – PN MT. OLIMP – ATENES E Hotel
11 VOL ATENES / CIUTAT D’ORIGEN E
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E

Dia 01 | Vol Ciutat d’origen / Atenes
Sortida en vol de línia regular amb destinació Atenes. Arribada a l’aeroport, trasllat a l’hotel i temps lliure.

Dia 02 | Atenes. Visites
Visita de la capital grega, bressol de la civilització occidental, mescla de diferents cultures. Visitem l’Acròpoli, símbol de la ciutat amb la seva obra mestra el magnífic Partenó. Descendim després als barris tradicionals de Plaka i Monastiraki, centres de l’Atenes bizantina i otomana. Coneixerem Syntagma, el centre neuràlgic de la ciutat, el cor dels atenesos amb l’edifici del Parlament, l’antic estadi Panaithinakon on es van celebrar els primers Jocs Olímpics de l’era moderna en 1896, i el carrer Panepistimiou amb la seva trilogia neoclàssica: la Universitat, l’Acadèmia i la Biblioteca. A la tarda conduïm fins al Cap Sounion amb el majestuós temple de Posidó al costat de la mar. Tornada a Atenes.

Dia 03 | Atenes – Arájova
Matí lliure per a passejar post els animats carrers plens de vida i conèixer la gran oferta cultural de la capital grega. Recomanem la visita del museu de l’Acròpoli, un edifici modern d’arquitectura contemporània, destinat a mostrar diverses de les troballes arqueològiques de la zona (entrada 5 €). A primera hora de la tarda, sortida cap a Arájova, un pintoresc poble de muntanya situat als peus de la Muntanya Parnasso.

Dia 04 | Arájova – Oracle de Delfos – Kalambaka
Després d’esmorzar, coneixerem el P.N. de la Muntanya Parnasso, on en l’antiguitat es localitzava el famós Oracle de Delfos, dedicat al déu Apol·lo. El parc és conegut per ser un refugi d’ocells, pels seus boscos, tenir grans vistes i on els grecs tenen centenars de llegendes. Efectuarem una caminada pel camí sagrat que va des de Livadia fins a l’oracle de Delfos. El sender vas descendint de forma escalonada, amb vistes a la mar i al golf de Corint, fins que arribem al santuari d’Apol·lo. Visitarem el recinte arqueològic i el seu museu destacant l’estadi, el temple d’Apol·lo i les famoses construccions monumentals que abans constituïen el centre del món antic. Posteriorment viatgem cap a la regió de Tessàlia, passant per les Termòpiles, on veurem l’estàtua del rei Leónidas, qui plantà cara als perses en el segle V a.C. Arribada a Kalambaka, població als peus de la vall de les Meteoras.

Dia 05 | Meteora. Senderisme
Al matí efectuarem una caminada per la impressionant vall de les Meteoras, passant per boscos i els paisatges més espectaculars. Passarem per camins que els monjos utilitzaven antigament per a arribar als monestirs situats al cim dels colossos de pedra. Visitarem les ruïnes de l’antic monestir de Doupiani (segle XII); el monestir de Ypapanti o Ipapandis, excavat en la roca, que es veu de baix i des d’un mirador. Finalitzarem al poble de Kastraki, situat als peus de les Meteoras, des d’on gaudim de vistes panoràmiques d’un paisatge aclaparador.

Dia 06 | Meteora – Metsovo – Ioànnina
Deixem la vall de les Meteoras i ens dirigim a les muntanyes dels Pindos, considerades el sostre de Grècia. Ens detindrem a Metsovo, un típic poble grec situat en el massís muntanyenc de Pindos i conegut pel seu famós formatge fumat. Temps per a poder conèixer aquest bell poble grec. Després de la parada viatgem fins a Ioànnina, la capital cultural i històrica de la regió d’Epiro, construïda a la riba del llac Pamvotida, amb els seus innombrables monuments d’influència otomana. Visita de la ciutadella de Ioànnina, encara habitada, que alberga en el seu interior la mesquita d’Aslan Pasha, herència del fort llegat otomà de la ciutat. Passeig amb vaixell pel llac Pamvotida i visita de l’illa on va morir en el segle XIX el tirà i cruel Ali Pasha, que va donar un impuls cultural a la ciutat.

Dia 07 | Ioànnina – Gola de Vikos – Ioànnina
Al matí sortida cap al P.N. de Vikos. Farem una caminada per la Gola de Vikos. Aquest impressionant canó de la regió de Zagori té una longitud de més de 20 km. La ruta va descendint des del poble de Monodendri passant per Vitsa, per un sender empedrat fins al pont de Kokkoros. Posteriorment visitarem algun poble de la regió d’Epiro amb els seus carrers empedrats i teulades de pissarra. A la tarda tornada a Ioànnina.

Dia 08 | Ioànnina – Vergina – Tessalònica
Sortida a través de l’autovia Egnatia, que travessa tot el nord de Grècia, oferint unes vistes espectaculars a les muntanyes del Pindos. Arribada a Vergina, important ciutat en l’antic regne de Macedònia, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO per la seva Tomba de Felip II, pare d’Alexandre el Gran. En l’actualitat, aquesta tomba es considera el major tresor de l’antiguitat després de la de Tutankamón i la del Senyor de Sipan. Visita de l’impressionant museu. Continuació cap a Tessalònica, segona població més important de Grècia. Visita panoràmica de la capital de la regió de Macedònia, que té un llegat històric en el qual cada cultura ha anat afegint una peça més a aquest mosaic de races, pobles i religions. Coneixerem la Torre Blanca, l’Arc de Galerio, la Rotonda i la bella Església de Santa Sofia.

Dia 09 | Tessalònica – Litochoro
Matí lliure per a conèixer la ciutat de Tessalònica amb nombroses esglésies declarades Patrimoni de la Humanitat, el gran mercat o alguns dels museus més importants entre els quals destaquen: el Museu Arqueològic o el Museu Bizantí.
A la tarda seguim cap a Litochoro, un agradable poble situat als peus del Mt. Olimp, el pic més alt de tot el país (2.918 m) i antic estatge dels déus. Abans d’arribar a Litochoro, tindrem la possibilitat de donar-nos un capbussó en les aigües de la Mar Egea, enfront de la majestuosa muntanya Olimp.

Dia 10 | Litochoro – P.N. Mt. Olimp – Atenes
Avui coneixerem el P.N. del Mt. Olimp, el primer catalogat com a parc a Grècia i biosfera natural per la UNESCO. Símbol de tot el país i llar dels dotze déus olímpics que des de les altures manejaven al seu antull la vida dels éssers humans. Efectuarem una agradable caminada, part de la ruta internacional de senderisme E4, passant pel Monestir de San Dionisio, la gola de Enipeas i travessant nombrosos ponts de fusta amb pujades i baixades freqüents. A la tarda viatjant per l’autovia principal que uneix el nord de Grècia amb la regió d’Àtica, tornem a Atenes.

Dia 11 | Vol Atenes / Ciutat d’origen
Esmorzar i temps lliure fins a l’hora acordada. Trasllat a l’aeroport i embarcament en el vol de tornada a Ciutat d’origen.

PREUS PER PERSONA
Preu per persona en base a Habitació Doble (taxes aèries incloses) 1.770 €
Suplement Habitació Individual 370 €
GRUP MÍNIM 12 PERSONES
La realització d’aquest viatge requereix la participació d’un mínim de 10 persones.
Si no s’arriba a aquest mínim, l’agència té dret a anul·lar el viatge fins a 20 dies abans de l’inici del viatge. En el cas que l’agència anul·li el viatge per no assolir el nombre mínim de viatgers, l’agència reemborsarà tots els imports prèviament abonats en concepte del viatge.

SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals Ciutat d’origen / Atenes i tornada (connexió intermèdia a Roma) amb la companyia aèria Alitalia, en classe turista.
Allotjaments i alimentació segons quadre d’itinerari.
Minibús o van pels trasllats d’aeroport i els trajectes indicats.
Guia acompanyant de parla hispana durant tota la ruta.
Visites i entrades als monuments descrits a l’itinerari.
Passeig en barco a Ioànnina.
Taxes aèries (de carburant, aeroport, seguretat): 180 €.
SERVEIS NO INCLOSOS
Alimentació no especificada en el quadre d’itinerari. Begudes.
Propines i extres personals.
Assegurances opcionals de cancel·lació i/o d’assistència en viatge ampliat. Consultar.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

1. La combinació de serveis de viatge que se li ofereix és un viatge combinat en el sentit del text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat pel Reial Decret Legislatiu 1/2007, del 16 de novembre.

Per tant, vostè gaudirà de tots els drets que s’apliquen en el marc de la UE als viatges combinats. L’empresa VIATGES INDEPENDENTS I TREKKINGS S.L. serà plenament responsable de la correcta execució del viatge combinat en el seu conjunt.

A més, com exigeix la legislació, l’empresa VIATGES INDEPENDENTS I TREKKINGS S.L. està coberta per una garantia per a reemborsar-li els pagaments realitzats i, si el transport està inclòs en el viatge, assegurar la seva repatriació en cas que incorri en insolvència.

Més informació sobre els seus principals drets conforme al text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat per Reial decret Legislatiu 1/2007, del 16 de novembre (que es proporcionarà mitjançant un enllaç).

2. A aquesta oferta de viatge li resulten aplicables les següents Condicions Generals de contracte de viatge combinat.