Europa
Destinació
11 dies
Duració
Inclosos
Vuelos

Un viatge cultural i de senderisme que ens descobreix la Grècia més desconeguda. Iniciem la ruta per Atenes per a dirigir-nos al pas de les Termópilas, escenari d’èpiques batalles. Viatjarem cap al nord per a arribar a la Muntanya Olimp i caminar pels seus vessants, i visitarem la capital del nord, Tessalònica. Seguirem cap a l’oest per a explorar els vertiginosos monestirs de Meteora, l’otomana Ioánina i la gola de Vikos. Tornarem a Atenes per a passar l’última nit.

Veure fitxa completa del viatge

SORTIDES DE MAIG A DESEMBRE 2022
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / ATENES Hotel
2 ATENES E Hotel
3 ATENES – TERMÒPILES – VOLOS E Hotel
4 VOLOS – MT. OLIMPO – LITOCHORO E Hotel
5 MT. OLIMPO – TESSALÒNICA E Hotel
6 TESSALÒNICA – VERGINA – METEORA E Hotel
7 METEORA (CAMINADES) E Hotel
8 METEORA – METSOVO – IOANINA E Hotel
9 IOANINA – GORGES DE VIKOS – IOANINA E Hotel local
10 IOANINA – NAFPAKTOS – ATENES E Hotel
11 VOL ATENES / CIUTAT D’ORIGEN E
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E

Dia 01 | Vol Ciutat d’origen / Atenes
Sortida en vol de línia regular amb destinació Atenes. Arribada a l’aeroport, trasllat a l’hotel i temps lliure.

Dia 02 | Atenes
Visita d’Atenes, bressol de la civilització occidental, mescla de diferents cultures. Visitem l’Acròpoli, símbol de la ciutat amb la seva obra mestra el magnífic Partenó. Descendim després als barris tradicionals de Plaka i Monastiraki, centres de l’Atenes bizantina i otomana. Coneixerem Syntagma, el centre neuràlgic de la ciutat el cor dels atenesos amb l’edifici del Parlament, l’antic estadi Panaithinakon on es van celebrar els primers Jocs Olímpics de l’era moderna en 1896, el carrer Panepistimiou amb la seva trilogia neoclàssica, la Universitat, l’Acadèmia i la Biblioteca. Tarda lliure per a passejar pels animats carrers plens de vida i conèixer la gran oferta cultural de la capital grega.

Dia 03 | Atenes – Termòpiles – Volos
Deixem Atenes i ascendint cap al nord del país a través de l’autovia principal, arribem al pas de les Termópilas, escenari de la famosa batalla entre les forces gregues -sota el comandament del rei espartà Leónidas – i les forces perses.
Efectuarem una caminada per la sendera de Anopaia, que va ser travessat per les tropes de Jerjes, guiades per Efialtes, qui traeixo als grecs per a mostrar als invasors el corredor que podien usar per a accedir a la rereguarda de les línies gregues. Seguirem aquest camí passant per boscos de pins i avets fins a arribar a les Termòpiles. Posteriorment seguim cap a la terra de llegendes Pelión, regió de Grècia Central situada entre la mar Egea i el golf de Volos, coneguda des de l’antiguitat per la seva exuberant bellesa com a residència dels Déus, terra dels argonautes i on habitaven les mítiques criatures dels Centaures. Allotjament en Pelión.

Dia 04 | Volos – Mt. Olimp – Litóchoro
Avui agafarem l’històric “trenaki” (trenet) de Pelión, una de les vies ferroviàries més estretes del món tan sols 60 cm que connectava la ciutat marítima de Volos amb el pintoresc poble de Millies. El tren ha cobrat vida com a atracció turística i avui dia es recorren tan sols 15 km, que permeten gaudir d’un paisatge espectacular. En arribar al poble de Millies efectuarem una caminada d’una hora fins a la cova del centaure Chiron, fill del tità Kronos. A la tarda seguim cap a Litóchoro, agradable poble als peus del Mt. Olimp, el cim més alt de tota Grècia amb els seus 2918 m i antic estatge dels Déus. Abans d’arribar a Litóchoro, possibilitat de donar un capbussó en les aigües de la Mar Egea enfront del majestuós Olimp.

Dia 05 | Mt. Olimp – Tessalònica
Avui coneixerem el P.N. del Mt. Olimp, el primer catalogat com a parc a Grècia i biosfera natural per la UNESCO. Símbol de tot el país i llar dels dotze déus olímpics que des de les seves altures manejaven al seu antull la vida dels éssers humans. Efectuarem una agradable caminada, part de la ruta internacional de senderisme E4, passant pel Monestir de Sant Dionisio, la gola de Enipeas i travessant nombrosos ponts de fusta amb pujades i baixades freqüents. A la tarda seguim cap a Tessalònica, segona població més important de Grècia. Visita panoràmica de la capital de la regió de Macedònia amb el seu fort llegat històric en el qual cada cultura ha anat afegint una peça més a aquest mosaic de races, pobles i religions.

Dia 06 | Tessalònica – Vergina – Meteora
Demà lliure per a conèixer la ciutat de Tessalònica amb les seves nombroses esglésies declarades Patrimoni de la Humanitat, el gran mercat o alguns dels museus més importants dels quals destaquem: El Museu Arqueològic o el Museu Bizantí.
Continuem a Vergina, ciutat molt important en l’antic regne de Macedònia, nomenat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, on es troba la Tomba de Filip II, pare d’Alejandro Magno. La tomba estava intacta amb tot el dipòsit funerari i molts altres objectes, a més dels propis enterraments. En l’actualitat, aquesta tomba es considera el major tresor de l’antiguitat després de la de Tutankamón i la del Senyor de Sipán. Visita de l’impressionant museu ambientat a l’interior del túmul Real de Vergina. Arribada a Kalambaka, població als peus de la vall de les Meteoras.

Dia 07 | Meteora (caminades)
Començarem el dia amb una caminada per la impressionant vall dels Meteors, passant per boscos i els paisatges més espectaculars. Passarem per senderes que els monjos utilitzaven antigament per a arribar als monestirs en els cims dels colossos de pedra. Contemplarem les ruïnes de l’antic monestir de Doupiani, del segle XII; el monestir de Ypapanti o Ipapandis, excavat en la roca, que es veu de baix i des d’un mirador. Finalitzarem al poble de Kastraki, situat als peus dels Meteors amb les seves vistes que ofereixen un paisatge aclaparador.

Dia 08 | Meteora – Métsovo – Ioánina
Deixem la vall de les Meteoras i ens dirigim a les muntanyes dels Pindos, considerat el sostre de Grècia. Arribem a Metsovo, poble grec situat en el massís muntanyenc de Pindos i conegut pel seu famós formatge fumat. Temps per a poder conèixer aquest bell poble grec. Continuem a Ioánnina, la capital cultural i històrica de la regió de Epiro construïda en la riba del llac Pamvotida amb els seus innombrables monuments d’influència otomana. Visita de la ciutadella de Ioannina, encara habitada avui dia, i que alberga en el seu interior diversos monuments, herència del fort llegat otomà de la ciutat. Passeig amb vaixell pel llac Pamvotida i visita de l’illa on va morir en el segle XIX el tirà i cruel Ali Pasha que va donar un impuls cultural a la ciutat.

Dia 09 | Ioánina – Goles de Vikos – Ioánina
Al matí sortida cap a P.N. de Vikos. Farem una caminada en l’espectacular Gola de Vikos. Aquest impressionant canó, des de 1997 està anotat en el llibre Guinness dels Rècords per ser el més profund del món amb 990 metres i només compta amb 1100 metres de separació entre les parets i té una longitud de 20 km. La ruta va descendint des del poble de Monodendri passat per Vitsa per una sendera empedrada fins al pont de Kokkoros. Posteriorment visitarem algun poble de la regió de Epiro amb els seus carrers empedrats i teulades de pissarra. A la tarda retorn a Ioánina.

Dia 10 | Ioánina – Nafpaktos – Atenes
Viatgem cap al poble costaner de Nafpaktos, també conegut com a Lepant on en el segle XVI enfront de la seva costa es va celebrar la major batalla naval de la història moderna entre la Lliga Santa, que resulto victoriosa sota el comandament de l’Imperi Espanyol contra la flota otomana. Temps per a conèixer el seu port emmurallat i els seus carrerons de sabor venecià. Posteriorment per l’autovia que recorre el nord de Peloponès arribem a Atenes. Abans de tornar a la capital grega, efectuarem una parada en el canal de Corint, curiosa obra d’enginyeria que uneix el Golf de Corint amb la mar Egea. Allotjament a Atenes.

Dia 11 | Vol Atenes / Ciutat d’origen
Esmorzar i temps lliure fins a l’hora acordada. Trasllat a l’aeroport i embarcament en el vol de tornada a Ciutat d’origen.

PREUS PER PERSONA 4 Primeres Places Preu Base
En base a grup de 15 a 16 persones 1.490 € 1.590 €
En base a grup de 10 a 14 persones 1.590 € 1.690 €
En base a grup de 6 a 9 persones 1.690 € 1.790 €
Suplement Habitació Individual 370 €
Taxes Aèries (Aprox.) 180 €
GRUP MÍNIM 6 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Allotjaments i alimentació segons quadre d’itinerari.
Minibús o van pels trasllats de l’aeroport i els trajectes indicats.
Guia acompanyant de parla hispana durant tota la ruta.
Visites i entrades als monuments descrits a l’itinerari.
Passeig en barco a Ioanina.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Alimentació no especificada en el quadre d’itinerari. Begudes.
Propines i extres personals.
Ampliació de cobertures de l’assegurança d’assistència i anul·lació.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

1. La combinació de serveis de viatge que se li ofereix és un viatge combinat en el sentit del text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat pel Reial Decret Legislatiu 1/2007, del 16 de novembre.

Per tant, vostè gaudirà de tots els drets que s’apliquen en el marc de la UE als viatges combinats. L’empresa VIATGES INDEPENDENTS I TREKKINGS S.L. serà plenament responsable de la correcta execució del viatge combinat en el seu conjunt.

A més, com exigeix la legislació, l’empresa VIATGES INDEPENDENTS I TREKKINGS S.L. està coberta per una garantia per a reemborsar-li els pagaments realitzats i, si el transport està inclòs en el viatge, assegurar la seva repatriació en cas que incorri en insolvència.

Més informació sobre els seus principals drets conforme al text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat per Reial decret Legislatiu 1/2007, del 16 de novembre (que es proporcionarà mitjançant un enllaç).

2. A aquesta oferta de viatge li resulten aplicables les següents Condicions Generals de contracte de viatge combinat.