Àsia, Pròxim Orient
Destinació
10 dies
Duració
Setmana Santa
Temporada
Inclosos
Vuelos

Iran s’ha obert al turisme en els últims anys. La seva població és amigable, acollidora i molt culta. S’interessaran molt per la nostra opinió sobre el país i la seva gent. En aquesta ruta coneixerem antigues ciutats com Isfahan, Yazd i Shiraz, totes elles grans mostres de l’espectacular arquitectura islàmica. També visitarem Persépolis, l’antiga capital de l’Imperi Persa, i Naqhs-e- Rostam, on es troben les tombes de diferents reis aquemènides i sassànides. Acabarem la ruta visitant la regió de les tribus nòmades Qashqai que conserven la seva forma de vida i tradicions centenàries.

Veure fitxa completa del viatge

DATA DE SORTIDA: 09 ABRIL 2022
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / TEHERAN A bord
2 TEHERAN (VISITES) – KASHAN E Hotel
3 KASHAN – ABYANEH – ISFAHAN E Hotel
4 ISFAHAN E Hotel
5 ISFAHAN – YAZD E Hotel
6
YAZD E Hotel
7 YAZD – PASARGADA – NAQS-E-ROSTAM – PERSÈPOLIS – SHIRAZ E Hotel
8 SHIRAZ E Hotel
9 SHIRAZ. TRIBUS NÒMADES QASHQAI I BISHAPUR E Hotel
10 VOL SHIRAZ / CIUTAT D’ORIGEN
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E

09 ABR | Vol Ciutat d’origen / Teheran
Sortida en vol regular amb destinació Teheran, amb connexió intermèdia a Istanbul. Nit a bord.

10 ABR | Teheran (visites) – Kashan
Arribada a l’aeroport al matí (06.00h). Recepció i trasllat a la capital. S’inicia la visita a mitjan matí amb el Museu Pre-Islàmic, el Palau de Golestan, la torre de telecomunicacions, el monument cerimonial Bori e Azad (Torre de la Llibertat) i el basar. També es visitarà el Museu de Joies si tenim temps. Després del vesprejar sortida en direcció a Kashan, una de les ciutats més antigues de l’Iran i un oasi en la riba occidental del desert del Kavir. Nit a Kashan.

11 ABR | Kashan – Abyaneh – Isfahan
Inici de la visita de Kashan, on coneixerem algun dels seus monuments més emblemàtics. Destaquen les cases-palau Tabatabaiha i Borojerdiha, el hammam, la mesquita Jame i el que el temps permeti. Seguim en direcció sud seguint el límit del desert, per a desviar-nos en direcció als Montes Karkas, on es troba la població tradicional de Abyaneh. La població manté intacta la seva arquitectura original i els seus habitants encara parlen, viuen i vesteixen l’estil persa original. Continuació fins a Isfahan (200 km) i allotjament.

12 ABR | Isfahan
Avui visitarem Isfahan, la ciutat llegendària que mai defrauda als seus visitants. Isfahan és sens dubte la perla de l’arquitectura islàmica tradicional. Es diu que a causa de les seves infinites riqueses i a les seves dimensions va ser anomenada la “Meitat del Món”. El nostre tour de dia complet inclou la famosa Plaza de Naqsh-e Jahan o Plaza del Imam, la segona major plaça del món després de Tiananmen a Pequín. Visitarem les meravelles d’aquesta plaça: la mesquita del Sheikh Lotfollah, la Mesquita del Imam, els palaus Aliqapu, Chehel Sutoon o Hasht Behesht, així com un dels basars més grans i antics de l’Iran (segle XVII), on s’exhibeixen multitud de productes típics de la regió.

13 ABR | Isfahan – Yazd
Segon dia de visites dedicat a Isfahan. La Mesquita Jame de Isfahán és una mostra on es pot veure l’evolució de l’art i l’arquitectura islàmica des dels principis de l’islam fins als nostres dies. Visita dels ponts històrics de Isfahán al capvespre. A la tarda recorrerem els 350 km que ens separen de Yazd. Nit a Yazd.

14 ABR | Yazd
Yazd pot ser considerada la ciutat de tova més antiga del món encara habitada. Envoltada pel cim del Shirkooh (4.000 metres) i els dos majestuosos deserts de l’Iran (Dasht-e-Kavir i Kavir-e-Loot), aquesta ciutat té l’inconfusible caràcter de les ciutats que es troben al costat del desert. Mercats genuïns, gent d’origen rural i tribal, la calor seca del desert que es deixa intuir i per descomptat la seva arquitectura primitiva en tova. Es tracta d’una ciutat amb infinits carrerons per a perdre’s, plena de monuments, a cadascú més valuós, des de la Mesquita del Divendres, a més de múltiples mesquites, khanes i palaus. Destaca el conjunt de la Plaça del Amir Chakhmaq i el museu de l’aigua, on podrem entendre la dificultat que hi havia per a canalitzar l’aigua de les muntanyes fins a la ciutat, i quina solució van trobar. Una altra de les particularitats de Yazd és el gran nombre de torres de vent que trobem. Aquestes torres van ser utilitzades durant molts segles per a crear una ventilació natural i refrescar l’interior dels edificis. En Yazd és on es fa més palès la religió que un dia va ser imperial i encara segueix en algunes comunitats, el zoroastrisme. Visitem el Temple del Foc etern i les Torres del Silenci, uns edificis funeraris on els cossos dels difunts eren consumits per ocells carronyers, alliberant d’aquesta manera l’ànima del cos. Nit a Yazd.

15 ABR | Yazd – Pasargada – Naqhs-e-Rostam – Persèpolis – Shiraz
Dia dedicat a visitar els monuments històrics no islàmics més imponents de tot el país. La nostra primera parada serà en la tomba de Ciro El Gran, en la localitat de Pasargada. Pararem a esmorzar en Aghamir, en una casa típica adaptada per una família per a oferir menjar al viatger. A una hora es troba Naqhs-e Rostam, on es conserven perfectament tallades en la roca les tombes de diferents reis perses, tant aquemènides com sassànides (Darío I, Jerjes I, Artajerjes I i Darío II, encara que només el primer se sap amb absoluta certesa). Continuació fins a Persèpolis o “ciutat de Pèrsia”, que va ser la capital cerimonial de l’Imperi Aquemènida (550 – 330 a. C.). El recinte arqueològic de grans dimensions conserva part del conjunt de temples i palaus en excel·lent estat: la gran escala processional, el palau de Jerjes, el palau de Darío, el palau de les 100 columnes, propileus d’entrada, les tombes reals de Artajerjes I i Artajerjes II, el museu, etc. Després de les visites, continuació a Shiraz i allotjament.

16 ABR | Shiraz
Shiraz ha estat històricament una ciutat il·lustrada i sofisticada que va destacar com a centre de la cultura persa i va ser la capital durant la dinastia Zand. Es diu de Shiraz que és la ciutat dels poetes, la música, la literatura i les flors, encara que abans de la Revolució Islàmica era coneguda com “la ciutat de les dones i el vi”. També és anomenada la ciutat dels jardins, destacant el Jardí de Eram. En l’artesania del basar destaca el mosaic, la plata i els kilims típics de les tribus locals. Poetes, filòsofs i místics perses com Hafez o Sa´adi, que van aconseguir els màxims nivells de la literatura i del coneixement, van tenir el seu origen en aquesta refinada ciutat de jardins. Avui podem recordar-los visitant les seves tombes i llegint alguns dels seus versos. Visitarem el Palau Karim Khan, la bella Mesquita Vakil, amb la seva sala hipòstila formada per 48 columnes, el basar, el caravanserai Saray-e-moshir, així com la Mesquita Nasir al Molok, anomenada la Mesquita Rosa pel color dels taulells en el seu interior. A la tarda podem visitar el Mausoleu d’Ali Ibn e Hamzeh. Nit a Shiraz.

17 ABR | Shiraz. Tribus nòmades Qashqai i ciutat de Bishapur
Durant el dia d’avui explorarem la regió de les tribus nòmades Qashqai, on visitarem una haima tradicional per a aprendre sobre la manera de vida i algunes de les tradicions d’aquest poble majoritàriament d’origen turcman (Àsia Central). Aprendrem sobre la seva artesania i folklore, la seva manera de cuinar, la producció de làctics, la cura del bestiar, així com la seva música i balls tradicionals. Aquesta tribu es divideix en 5 clans o tayefehs: Dareh Shouri, Farsi Madan, Kashkuli-e Bozorg, Shesh Bolouki i Amaleh. Aquests grups nòmades habiten durant primavera i estiu a les regions pròximes als Montes Zagros, a la província de Fars, mentre que a la tardor i hivern migren cap a la província de Bousher. Homes i dones treballen conjuntament per a generar una relació constructiva amb la Mare Naturalesa. A continuació visitarem Bishapur, una antiga ciutat sassànida situada al sud de la moderna Faliyan, en l’antiga ruta que unia les capitals de Istakhr (pròxima a Persèpolis) i Ctesifonte (al sud de l’actual Bagdad). Abans de tornar a Shiraz farem una breu visita al temple de Anahita, amb les seves estranyes i interessants estructures que es conserven des del període sassànida. Tornada a Shiraz i temps fins a l’hora del trasllat a l’aeroport.

18 ABR | Vol Shiraz / Ciutat d’origen
Trasllat a l’aeroport de matinada i embarcament en el vol de tornada, amb connexió intermèdia a Istanbul. Arribada i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
Preu Base per persona 1.295 €
Suplement Habitació Individual 220 €
Taxes Aèries (Aprox.) 260 €
GRUP MÍNIM 2 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Transport en vehicle privat amb conductor durant la ruta.
Allotjament en hotels en base a habitacions dobles amb esmorzar inclòs.
Guia local de parla hispana durant la ruta.
Carta d’Invitació Visat.
Assegurança d’assistència en viatge i cancel·lació.
SERVEIS NO INCLOSOS
Visat Iran (75 € aprox.).
Alimentació no especificada en el quadre d’itinerari. Begudes.
Entrades als llocs a visitar (70 € aprox.).
Propines i extres personals.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

1. La combinació de serveis de viatge que se li ofereix és un viatge combinat en el sentit del text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat pel Reial Decret Legislatiu 1/2007, del 16 de novembre.

Per tant, vostè gaudirà de tots els drets que s’apliquen en el marc de la UE als viatges combinats. L’empresa VIATGES INDEPENDENTS I TREKKINGS S.L. serà plenament responsable de la correcta execució del viatge combinat en el seu conjunt.

A més, com exigeix la legislació, l’empresa VIATGES INDEPENDENTS I TREKKINGS S.L. està coberta per una garantia per a reemborsar-li els pagaments realitzats i, si el transport està inclòs en el viatge, assegurar la seva repatriació en cas que incorri en insolvència.

Més informació sobre els seus principals drets conforme al text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat per Reial decret Legislatiu 1/2007, del 16 de novembre (que es proporcionarà mitjançant un enllaç).

2. A aquesta oferta de viatge li resulten aplicables les següents Condicions Generals de contracte de viatge combinat.

Opinions del Viatge

10 maig, 2016

Es uno de los viajes más interesantes que he hecho nunca! El guía muy atento y nos daba mucha información. Isfahán ha sido la perla del viaje, junto con las ruinas de Persépolis. Muy recomendable, no es para nada lo que nos llega de los medios de comunicación, la gente muy amable y hospitalaria, se quieren hacer fotos contigo, y te dan las gracias por visitar su país. Los hoteles sencillos, pero limpios y correctos, y bien ubicados. Un gran viaje! Muchas gracias por vuestro consejo y servicios, equipo de Independents! Hasta otra!

25 agost, 2016

Hacía muchos años que quería viajar a Irán, y me ha impresionado mucho más de lo que me esperaba!! La guía (Fariba), muy bien, muy atenta, estaba muy pendiente de todo el grupo y nos respondía todas las preguntas muy amablemente. Para mi gusto el grupo demasiado grande, éramos 15 personas y muy diferentes aunque congeniamos mucho… yo que viajaba solo me encontré con otras 4 personas viajando solas, y estuvo bastante bien. En general muy contento y con ganas de regresar!

5 setembre, 2016

Ens ha agradat molt el viatge a l’Iran. A l’estiu fa calor, però és una calor seca i molt suportable. Tot el viatge molt interessant, el guia molt bo, era jove però amb molta cultura i experiència, i ens ha ajudat a entendre moltes coses, i ha aconseguit que ens enamoréssim completament d’aquest espectacular país. Els hotels molt bé i el minibus era espectacular.

16 setembre, 2016

Un gran viaje, la ruta muy interesante, la comida me encantó! El guía era muy bueno, un poco radical con sus ideas, pero muy amable y muy profesional. Para mi lo mejor del viaje es Isfahán, me encantó y me sorprendió mucho. Aunque las mujeres tengamos que ir con el pañuelo, para mi gusto, es uno de los viajes más interesantes que se pueden hacer hoy en día.

16 setembre, 2016

Em va agradar molt Iran i el viatge va anar molt bé. Erem 12 persones i vam estar tots molt a gust. El guia i el xofer molt simpatics i atents. No puc dir res negatiu, perque tot va anar molt bé. Gràcies!

21 setembre, 2016

Me gustó mucho Irán. Quise la opción más básica de hoteles, y ahora pienso que quizás hubiera pagado un poco más para subir la categoría, pero eran hoteles limpios y estaban bien. La guía muy amable y nos explicó muchas más cosas de las que tocaban, incluso nos presentó a su familia y fue una experiencia genial. Algún trayecto de coche un poco largo, pero las carreteras están bien.

10 febrer, 2017

Un viaje muy recomendable! El país muy interesante, la gente muy amable y hospitalaria, y todo fue muy bien.

Deixar un comentari