Àfrica
Destinació
10 dies
Duració
Setmana Santa
Temporada
Inclosos
Vuelos

Aquesta ruta ens apropa als llocs més atractius de la regió de Núbia, seguint el curs del Nil des de Khartoum. La riquesa arqueològica de la zona és espectacular i l’hospitalitat dels seus pobladors llegendària. Durant el recorregut ens allotjarem en cases locals, acampades i en un campament prèviament muntat situat davant de les piràmides de Meroe, el que ens obrirà les portes per conèixer de prop els costums dels nubis, molt diferents a la resta dels sudanesos.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
03 ABR VOL CIUTAT D’ORIGEN / KHARTOUM Hotel
04 ABR KHARTOUM – DESERT OCCIDENTAL – OLD DONGOLA E / D / S Acampada
05 ABR OLD DONGOLA – POBLATS NUBIS – KERMA – TOMBOS E / D / S Casa núbia
06 ABR TOMBOS – WADI SEBU – 3ª CATARACTA – SOLEB E / D / S Casa núbia
07 ABR SOLEB – DONGOLA – JEBEL BARKAL – KARIMA E / D / S Hotel
08 ABR KARIMA – NURI – DESERT EL BAYUDA E / D / S Acampada
09 ABR DESERT EL BAYUDA – MEROE E / D / S Tented Camp
10 ABR MEROE – MUSAWWARAT – NAGA – KHARTOUM E / D Hotel
11 ABR KHARTOUM E / D Hotel day use
12 ABR VOL KHARTOUM / CIUTAT D’ORIGEN
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / DINAR = D / SOPAR = S

03 ABR.- Vol Ciutat d’origen / Khartoum
Presentació a l’aeroport a l’hora acordada i embarcament amb destinació Khartoum. Arribada, tràmits d’obtenció de visat, recollida d’equipatges i trasllat fins a l’allotjament previst per a la primera nit.

04 ABR.- Khartoum – Desert Occidental – Old Dongola
Avui disposarem d’una mica de temps per descansar. Sortirem a les 10 després d’esmorzar per dirigir-nos al Desert Occidental. Conduirem durant uns 200 km sobre asfalt en una immensa plana amb panorama de 360º sobre l’horitzó. Seguirem viatge fins arribar a Old Dongola. Aquí podrem visitar les restes d’un temple cristià copte amb columnes de marbre així com ruïnes de diverses esglésies situades a la vora del Nil.

05 ABR.- Old Dongola – poblats nubis – Kerma – Tombos
Ens mourem fins a la part central de la regió Núbia en què visitarem diversos poblats.
Aquí la població utilitza la seva pròpia llengua en lloc de l’àrab oficial i l’Islam se segueix d’una manera més relaxada. Les dones no cobreixen els seus rostres i parlen amb els visitants sense problema. Els pobles de Núbia es caracteritzen per les pintures que decoren les entrades a les cases. L’hospitalitat aquí és la norma, i ens és estrany que ens convidin a casa a compartir el menjar o prendre una tassa de te.
Ens aturarem a Kerma per visitar l’esplèndid temple de Deffufa, construït en tova. Aquí visitarem també un petit museu on s’exposen les troballes d’una missió arqueològica suïssa desenterrats fa menys de deu anys i entre els quals destaquen 7 estàtues reals. Deixem Kerma per arribar fins a la població de Tombos on dormirem en una casa local habilitada.

06 ABR.- Tombos – Wadi Sebu – 3ª cataracta – Soleb
Visitarem Tombos, les restes d’una antiga pedrera de granit, allà a prop podrem veure una estàtua del rei Taharqa, abandonada enmig del desert fa 3.000 anys. A la riba del riu podrem observar diverses esteles i inscripcions. Aquesta va ser, durant diversos segles, la frontera sud de l’imperi egipci. Sortirem després fins a Wadi Sebu, al costat de la riba del Nil i on podrem visitar un dels més rics enclavaments en gravats rupestres, des de la prehistòria fins al període de l’imperi egipci.
Des d’aquí arribarem a les moles granítiques de la tercera cataracta, un dels obstacles naturals que els antics egipcis trobaven en la seva navegació pel gran riu.
Creuarem el Nil en un transbordador local el que ens permetrà departir durant una estona amb la població local. A última hora de la tarda arribarem a Soleb on ens allotjarem de nou en una casa núbia.

07 ABR.- Soleb – Dongola – Jebel Barkal – Karima
Visita del temple de Soleb, el més bell temple egipci del Sudan, testimoni del Regne Nou de Núbia i amb parets riques en inscripcions jeroglífiques, sota relleus i columnates. La primera colonització de la zona va ser un assentament egipci que data del 1.500 a.C.
Després ens desviarem una mica cap al nord per contemplar les belles esteles del Djebel Dosha. Continuarem després al sud fins arribar al pont de Dongola per on creuarem el riu. A partir d’aquí tornem a l’asfalt per arribar a Karima a la tarda.
Visitarem l’enclavament del Kurru on es troba una de les necròpolis de l’antiga capital, Napata; aquí podrem visitar una o dues de les tombes excavades a la roca sota de les piràmides parcialment esfondrades; les tombes estan decorades amb esplèndides imatges del faraó, dels déus i jeroglífics multicolors.
No lluny d’aquí trobem un bosc petrificat amb centenars d’enormes troncs.
Arribarem a la població de Karima, al peu del Jebel Barkal, fita al desert i una referència per a tots els viatgers. Al peu de la muntanya trobem un temple dedicat a Amon. Aquest punt va ser el cor religiós de Núbia durant 1.000 anys; a més de les ruïnes del temple es conserven estàtues d’alguns moltons que se suposa que flanquejaven una avinguda que conduïa a un embarcador sobre el riu. Els enclavaments del Jebel Barkal es troben dins de les llistes de Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO.

08 ABR.- Karima – Nuri – Bayuda (cràter de Atrun)
Creuarem el riu per poder visitar l’enclavament de Nuri, conegut per les seves diverses piràmides, entre les quals s’alça la del rei Taharqa.
Des d’aquí començarem la travessia del desert de Bayuda, l’àrea que s’estén al revolt que forma el Nil entre la 4ª i la 6ª cataractes; aquest desert es caracteritza per les negres muntanyes de basalt, la majoria d’origen volcànic que alternen amb zones de còdols i àmplies valls creuats per llits secs de rius, on trobem una mica de vegetació. Aquí també podem trobar alguns grups de Bisharin, que viuen en grups familiars en petites barraques properes als escassos pous d’aigua.
Al centre de Bayuda arribem al cràter d’Atrun d’on els nòmades obtenen la sal de la riba d’una bassa que carreguen en els seus camells per distribuir-la pels mercats de la regió, procés que porten repetint des de fa molts segles. El nostre campament aquesta nit s’alçarà a la zona de Dosh El Dalan.

09 ABR.- Bayuda – Meroe
Acabarem la travessia de Bayuda i creuarem el Nil. Conduirem cap al sud per la vora oriental del riu. Viatgem per una zona plana fins que arribem a un turó en què s’alcen 40 (!!) piràmides, algunes en perfecta conservació i que formen part de la necròpolis reial de Meroe. Cadascuna de les piràmides té la seva capella funerària amb les parets decorades amb escenes de la vida del rei i ofrenes als déus. Trobarem el nostre campament ja muntat al peu de les piràmides de Meroe, un emplaçament de privilegi

10 ABR.- Meroe – Musawwarat – Naga – Khartoum
Aviat al matí sortirem cap a Musawwarat és pateixi. En una vall envoltada de turons trobem les restes d’un enorme complex de diversos edificis i muralles que envolten un temple erigit al segle I. L’abundància de representacions d’elefants fa pensar que aquest animal havia de jugar un paper important en aquella època.
Ens desplaçarem després a 30 km a l’est del Nil per arribar a l’enclavament de Naga. Aquí trobem un templet dedicat a Apedemak (segle I) amb esplèndides decoracions en baix relleus. No gaire lluny trobem una peculiar construcció en la qual es barregen influències egípcies, gregues i romanes. El temple d’Amon amb la seva entrada flanquejada per figures de moltons serà l’última visita abans de tornar a Khartoum. Si arribem prou aviat a Khartoum podrem apropar-nos fins Omdurman per assistir una estona a l’original i molt local cerimònia dels dervixos sufís que té lloc allà cada divendres fins a la posta del sol.

11 ABR.- Khartoum. Visites
Començarem la visita a Khartoum passant pel Palau Presidencial on el General Gordon va ser derrotat per les tropes del Mahdi. Visitarem el Museu Arqueològic; entre altres coses podrem gaudir de dos temples rescatats de la inundació de la presa d’Aswan i traslladats fins aquí.
Creuarem després el Nil – a la confluència de les aigües del Nil Blanc amb les del Nil Blau – per dirigir-nos a Omdurman, antiga capital del Sudan, aquí veurem l’exterior de la tomba del Mahdi i visitarem la Casa-Museu del Khalifa. Més tard dinarem en un restaurant local a la vora del riu. A la tarda visitarem el mercat de Omdurmán, el més gran del país. A última hora de la tarda retorn a l’hotel on disposarem per una estona de les habitacions fins l’hora del trasllat a l’aeroport.

12 ABR.- Vol Khartoum / Ciutat d’origen
A l’hora prevista embarcament en el vol de tornada. Arribada a Ciutat d’origen i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
Preu Base per persona 2.190 €
Taxes Aèries (Aprox.) 330 €
Permisos de viatge i entrades a llocs arqueològics (pagament local) 260 €
Visat (sortida amb 10 o més passatgers) 80 €
Visat (sortida amb menys de 10 passatgers – pagament en destí) 235 $
SUPLEMENTS
Suplement Grup de 10 a 11 persones 230 €
Suplement Grup de 6 a 9 persones 370 €
Suplement Habitació Individual (excepte en cases núbies) 275 €
GRUP MÍNIM 6 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Minibús pels trasllats i desplaçaments per Khartoum.
Allotjaments i alimentació segons quadre d’itinerari.
Material d’acampada i cuina (excepte sac de dormir, coixí i tovalloles).
Recorregut en vehicles 4×4 tipus Toyota Landcruiser o Toyota Hilux de dobla cabina, amb conductor local.
Guia local de parla hispana durant tot el recorregut.
Aigua mineral durant el recorregut (excepte a Khartoum).
Entrades al Museu Nacional i llocs arqueològics.
Permisos de fotografia i tràmits de registre de passaport.
Gestió del visat.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Alimentació no especificada en el quadre.
Visites i activitats no especificades.
Permisos per a la utilització de càmera de vídeo (20 USD aprox. per cada enclavament visitat).
Propines a guies, maleters, conductors, etc.
Ampliació de cobertures de l’assegurança d’assistència i anul·lació.
Taxa de visat (pagament directe a l’arribada).
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari

Classificació