Àsia
Destinació
11 dies
Duració
Estiu
Temporada
No Inclosos
Vuelos

El meravellós massís de les Muntanyes Fan atreu als amants de la muntanya des de fa dècades al ser una de les zones més belles i accessibles de la regió Pamir-Alay. El trekking transcorre pels més espectaculars paisatges de les Muntanyes Fan: llacs d’aigua cristal·lina (hi ha uns 40 aproximadament), congostos profunds, passos de muntanya i rius. Observarem de fons les magnífiques muntanyes del Pamir, situades per sobre dels 5.000 metres d’altura, amb pics permanentment coberts de neu.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 ARRIBADA A DUSHANBÉ D / S Hotel
2 DUSHANBÉ – CAMPAMENT ALPÍ ARTUCH E / D / S Campament
3 LLACS KULIKALON – LLAC BIBIDZHANAT E / D / S Acampada
4 PORT ALOUDIN – LLACS ALOUDIN E / D / S Acampada
5 LLACS MUTNIE E / D / S Acampada
6 PORT CHIMTARGA E / D / S Acampada
7 DESCENS A LA VALL DEL RIU CHIMTARGA – LLAC BOLSHOYE ALLO E / D / S Acampada
8 EXCURSIÓ AL LLAC VERKHNEYE ALLO E / D / S Acampada
9 VALL DEL RIU ZINDÓN – VALL DEL RIU AMSHUT – ZIMTUT E / D / S Casa local
10 ZIMTUT – DUSHANBÉ E / D / S Hotel
11 DUSHANBÉ. TRASLLAT A L’AEROPORT E
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / DINAR = D / SOPAR = S

Dia 01 | Arribada a Dushanbé
Arribada a Dushanbé, recepció a l’aeroport i trasllat a la capital.
La ciutat de Dushanbé s’esmenta per primera vegada en les fonts arqueològiques només a principis del segle XVIII, encara que aquí s’han trobat molts monuments del període Grecobactrià, així com restes d’assentaments medievals. L’assentament original va sorgir en un encreuament de camins, on cada dilluns s’organitzava un gran basar. D’aquí va sorgir el nom de la ciutat que en l’idioma local significa “dilluns”. La ciutat està plena de places impregnades d’història, antics castells i museus que ens expliquen la vida de les civilitzacions que van existir en aquesta terra fa mil·lennis. Aquí va crear el seu gran imperi Ismail Samani, el fundador de la dinastia dels Samànides. En el seu honor es conserva la moneda nacional de Tadjikistan (el somoni) i el cim d’Ismail Samani (7.495 m), que en el passat es coneixia com a Pic Comunisme. Avui visitarem la ciutat de Dushanbé i els seus voltants. Descobrirem el parc central de la ciutat, el Jardí Botànic i la Fortalesa de Hissar (segle XVIII), situada a 25 km de la capital.

Dia 02 | Dushanbé – Campament Alpí Artuch
El nostre camí a la part muntanyenca del país discorre a través del pas Anzob (3373 m), que passa per la cresta Hissar de sud a nord. Travessant un túnel estalviem 1-2 hores de viatge. Seguint la carretera ens trobem davant la petita ciutat d’Ayni, situada en la riba del poderós riu Zeravshan. Després d’avançar al llarg del seu llit, girem al sud on es troba el poble muntanyenc d’Artuch, molt prop del nostre objectiu final, el Campament alpí Artuch.

Dia 03 | Llacs Kulikalon – Llac Bibidzhanat
Avui comença la part activa del trekking. Avançarem a través d’un camí que puja per una costa de corriment de terres al llarg del riu. Davant nostre s’obre un paisatge preciós, amb tres cims (Adamtash, Mirali i Mariya) que coronen un dels coneguts murs rocosos dels llacs Kulikalon. Just sota els nostres peus es troba el llac més gran, de color turquesa, però a l’esquerra hi ha més i més llacs. Aconsellem fer un volt al voltant del llac i observar la muntanya on encara pengen les llengües de neu provocades per les allaus. Instal·lació de les tendes de campanya en la riba del llac Bibidzhanat.

Dia 04 | Port Aloudin – Llacs Aloudin
Avui ens espera un camí llarg fins al Port d’Aloudin (3757 m). Ens trobarem amb dos bonics llacs que es coneixen com a “Llàgrimes de Mariya”, ja que estan just als peus del cim de la Muntanya Mariya (4790 m). Des del pas d’Aloudin s’obre un magnífic panorama, amb molts llacs i tots diferents entre ells. Si el temps acompanya, davant mateix podem observar el Pic Chapdara (5049 m), el cim cònic de Politekhnik (4400 m), i una mica més a la dreta el Pic Zamok (5070 m). Situarem el nostre campament a una altitud de 2786 metres, darrere del llac més gran dels llacs d’Aloudin.

Dia 05 | Llacs Mutnie
Avui ens dirigim als llacs Mutnie, que assolim després de passar tres terraplens de bruna. Els llacs s’alimenten del glaciar Chimtarga i tenen un tret particular. Durant el dia no es reflecteix res en les seves aigües, però després de la posta de sol són un mirall de les muntanyes circumdants. Seria un lloc perfecte per a banyar-se, no obstant això el fred i el vent no ens ho permetran. El circ dels llacs es troba envoltat per les famoses Muntanyes Fann, totes per sobre dels cinc mil metres d’altura: Chimtarga (5489 m), Energia (5120 m), Mirali (5106 m), Zamok (5020 m) i Bodkhona (5152 m).

Dia 06 | Port Chimtarga
Avui comença l’ascens al pas Chimtarga (4780 m), que es troba entre els pics d’Energia (5105 m) i el propi Chimtarga (5489 m). El pas és fàcil a nivell tècnic, però amb un important desnivell acumulat, perquè la pujada és de 1200 metres. La sendera cap al pas presenta trams alternats de pendents escarpats i zones en suau declivi, en una de les quals pararem per a menjar. Aprofitarem per a contemplar els paisatges que s’obren des de l’altura: neu, gel, roques, corriment de terres, el sol i el cel infinit…
Després continuarem l’ascens al pas Chimtarga. Durant la pujada podrien aparèixer símptomes de mal d’altura. En el dia d’avui instal·larem el campament més alt de tota la ruta, a una altitud de 4500 metres. Farà falta portar roba d’abric per a passar la nit.

Dia 07 | Descens a la vall del riu Chimtarga – Llac Bolshoye Allo
Avui pujarem al punt més alt de la nostra ruta, el pas Chimtarga (4780 m). Una sendera porta a la depressió entre cims. Durant aquesta etapa cal anar proveït de roba que ens protegeixi del vent, que bufa molt fort a aquesta altura. Des d’aquí podem observar els pics de la serralada Guissarskiy i Zeravshanskiy. És el moment ideal per a prendre alguna fotografia i recordar en la nostra memòria aquestes precioses vistes, abans de començar el descens.
El descens a la vall del riu Chimtarga es produeix a través d’un llit ample i bell del riu. Els raigs de sol es reflecteixen en l’aigua i ens enceguen. En aquesta sendera és fàcil perdre’s, així que aconsellem que no us endarreriu massa.
Més endavant apareix davant nosaltres el llac Bolshoye Allo (Gran Allo), que es va formar per un terratrèmol en 1912. Aquí podem trobar petits arbres de ginebre i un altre tipus de vegetació. Tindrem temps per a nedar, prendre el sol i gaudir d’un merescut descans en la riba d’aquest impressionant llac alpí, on muntarem el campament (3110 m).

Dia 08 | Excursió al Llac Verkhneye Allo
Avui ens dirigim al llac Verkhneye Allo (Allo Superior). Davant de nosaltres observem els pics de Krasnaya Moskva (5183 m), Blok (4508 m), Amshut (4840 m), Donin (4713 m), Skal’naya Stena (4734 m), i alguns més. Aviat a la nostra esquerra apareixerà una pintoresca cascada d’aigua de 60 metres d’alt. El llac Verkhneye Allo es troba a només 2,5 km del Bolshoye Allo, seguint per la gola del Zindón Occidental a una altitud de 3380 metres. Després de visitar el llac i gaudir del paisatge tornem al campament.

Dia 09 | Vall del riu Zindón – Valle del riu Amshut – Zimtut
Descens al llarg de la vall del riu Zindón fins a la confluència amb el riu Amshut. Seguint el camí veurem el Maloye Allo (Petit Allo), un llac de color turquesa maragda situat en el Canó de Zindón, a una altura de 2340 metres. En aquesta zona ens trobarem amb pastors locals i podem provar el ayrán (un producte molt refrescant a base de yogurt de fabricació casolana), el pa rodó i algun te aromàtic. Després de descendir a la vall del riu Amshut ens espera el trasllat al poble de Zimtut, on passarem la nit en una casa d’hostes.

Dia 10 | Zimtut – Dushanbé
Esmorzar i inici del trajecte de tornada cap a Dushanbé. Dinar en ruta. Arribada i acomodació a l’hotel.

Dia 11 | Dushanbé. Trasllat a l’aeroport
Esmorzar. A l’hora prevista trasllat a l’aeroport i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
Preu per persona en base a Habitació Doble 1.630 €
Supl. Habitació Individual (només en hotel de Dushanbé) 65 €
  GRUP REGULAR INTERNACIONAL – MÍNIM 2 PERSONES
La realització d’aquest viatge requereix la participació d’un mínim de 2 persones.
Si no s’arriba a aquest mínim, l’agència té dret a anul·lar el viatge fins a 20 dies abans de l’inici del viatge. En el cas que l’agència anul·li el viatge per no assolir el nombre mínim de viatgers, l’agència reemborsarà tots els imports prèviament abonats en concepte del viatge.
SERVEIS INCLOSOS Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Transport per terra en vehicle segons itinerari.
Allotjament en hotels en base habitacions dobles a Dushanbé.
Allotjament en el campament alpí Artuch (01 nit), i en casa local al poble de Zimtut (1 nit).
Allotjament en tendes d’acampada durant el trekking.
Pensió completa durant tota la ruta.
Visites a Dushanbé.
Guia de muntanya, cuiner i personal de servei durant el trekking.
Servei de portejadors i transport d’equipatge (màxim 10 kg per persona).
Equip comú d’acampada i cuina.
Taxes mediambientals.
SERVEIS NO INCLOSOS
Vols internacionals.
Visat Tadjikistan.
Registre al departament de visats (OVIR).
Nits extres d’hotel a Dushanbé en cas de ser necessàries per l’operativa de vols.
Equip personal de trekking ni sac de dormir.
Propines i extres personals.
Assegurances opcionals de cancel·lació i/o d’assistència en viatge ampliat. Consultar.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

1. La combinació de serveis de viatge que se li ofereix és un viatge combinat en el sentit del text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat pel Reial Decret Legislatiu 1/2007, del 16 de novembre.

Per tant, vostè gaudirà de tots els drets que s’apliquen en el marc de la UE als viatges combinats. L’empresa VIATGES INDEPENDENTS I TREKKINGS S.L. serà plenament responsable de la correcta execució del viatge combinat en el seu conjunt.

A més, com exigeix la legislació, l’empresa VIATGES INDEPENDENTS I TREKKINGS S.L. està coberta per una garantia per a reemborsar-li els pagaments realitzats i, si el transport està inclòs en el viatge, assegurar la seva repatriació en cas que incorri en insolvència.

Més informació sobre els seus principals drets conforme al text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat per Reial decret Legislatiu 1/2007, del 16 de novembre (que es proporcionarà mitjançant un enllaç).

2. A aquesta oferta de viatge li resulten aplicables les següents Condicions Generals de contracte de viatge combinat.