Àsia
Destinació
10 dies
Duració
Estiu
Temporada
No Inclosos
Vuelos

El meravellós massís de les Muntanyes Fan atreu als amants de la muntanya des de fa dècades al ser una de les zones més belles i accessibles de la regió Pamir-Alay. El trekking transcorre pels més espectaculars paisatges de les Muntanyes Fan: llacs d’aigua cristal·lina (hi ha uns 40 aproximadament), congostos profunds, passos de muntanya i rius. Observarem de fons les magnífiques muntanyes del Pamir, situades per sobre dels 5.000 metres d’altura, amb pics permanentment coberts de neu.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 ARRIBADA A DUSHANBÉ D / S Hotel
2 DUSHANBÉ – CAMPAMENT ALPÍ ARTUCH E / D / S Campament
3 LLACS KULIKALON – LLAC BIBIDZHANAT E / D / S Acampada
4 PORT ALOUDIN – LLACS ALOUDIN E / D / S Acampada
5 LLACS MUTNIE E / D / S Acampada
6 PORT CHIMTARGA E / D / S Acampada
7 DESCENS A LA VALL DEL RIU CHIMTARGA – LLAC BOLSHOYE ALLO E / D / S Acampada
8 LLAC BOLSHOYE ALLO – PANJAKENT E / D / S Hotel
9 PANJAKENT – CREUAMENT FRONTERA – SAMARCANDA E / D / S Hotel
10 SAMARCANDA. TRASLLAT A L’AEROPORT E
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / DINAR = D / SOPAR = S

Dia 01 | Arribada a Dushanbé
Arribada a Dushanbé, recepció en l’aeroport i trasllat a la capital.
La ciutat de Dushanbé s’esmenta per primera vegada en les fonts arqueològiques només a principis del segle XVIII, encara que aquí s’han trobat molts monuments del període Greco-bactrià, així com restes d’assentaments medievals. L’assentament original va sorgir en un encreuament de camins, on cada dilluns s’organitzava un gran basar. D’aquí va sorgir el nom de la ciutat que en tadjik significa “dilluns”. La ciutat està plena de places impregnades d’història, antics castells i museus que ens conten la vida de les civilitzacions que van existir en aquesta terra fa mil·lennis. Aquí va crear el seu gran imperi Ismail Samani, el fundador de la dinastia dels Samànides. En el seu honor es conserva la moneda nacional de Tadjikistan (el somoni) i el pic de Ismail Samani (7.495 m), que en el passat es coneixia com a Pic Comunisme. Avui visitarem la ciutat de Dushanbé i els seus voltants. Descobrirem el parc central de la ciutat, l’estàtua de 12 metres de Budha de Khatlon (Buda en nirvana) i la Fortalesa de Hissar (segle XVIII), situada a 25 km de la capital. Nit en hotel.

Dia 02 | Dushanbé – Ayni – Campament Alpí Artuch
El nostre camí a la part muntanyenca del país discorre a través del pas Anzob (3373 m), que passa per la cresta Hissar de sud a nord. Travessant un túnel estalviem 1-2 hores de viatge. Seguint la carretera ens trobem davant la petita ciutat de Ayni, situada en la riba del poderós riu Zeravshan. Després d’avançar al llarg del seu llit, girem al sud on es troba el poble muntanyenc de Artuch, molt prop del nostre objectiu final, el Campament alpí Artuch (2200 m). Nit en el campament.

Dia 03 | Campament Alpí Artuch – Llacs Kulikalon (Llac Bibidjanat)
Avui comença la part activa del trekking. Avançarem a través d’una sendera que puja per una costa de corriment de terres al llarg del riu. Davant nosaltres s’obre un paisatge preciós, amb tres cims (Adamtash, Mirali i Mariya) que coronen un dels coneguts murs rocosos dels llacs Kulikalon. Just sota els nostres peus es troba el llac més gran, de color turquesa, però a l’esquerra hi ha més i més llacs. Aconsellem fer un volt al voltant del llac i observar la muntanya on encara pengen les llengües de neu provocades per les allaus. Instal·lació de les tendes de campanya en la riba del Llac Bibidjanat (2842 m).

Dia 04 | Llacs Kulikalon – Pas Aloudin – Llacs Aloudin
Avui ens espera un camí llarg fins al Port de Aloudin (3757 m). Ens trobarem amb dos bonics llacs que es coneixen com a “Llàgrimes de Mariya”, ja que estan just als peus del cim de la Muntanya Mariya (4790 m). Des del pas Aloudin s’obre un magnífic panorama, amb molts llacs i tots diferents entre ells. Si el temps acompanya, enfronti podem observar el Pic Chapdara (5049 m), el cim cònic de Politekhnik (4400 m), i una mica més a la dreta el Pic Zamok (5070 m). Situarem el nostre campament a una altitud de 2786 metres, darrere del llac més gran dels Llacs d’Aloudin.

Dia 05 | Llacs Aloudin – Llacs Mutnie
Avui ens dirigim als llacs Mutnie, que aconseguim després de passar tres terraplens de bruna. Els llacs s’alimenten de les glaceres Chimtarga i tenen un tret particular. Durant el dia no es reflecteix res en les seves aigües, però després de la posta de sol són un mirall de les muntanyes circumdants. Seria un lloc perfecte per a banyar-se, no obstant això, el fred i el vent no ens ho permetran. En el circ dels llacs estarem envoltats per les famoses Muntanyes Fann, totes per sobre dels cinc mil metres d’altura: Chimtarga (5489 m), Energia (5120 m), Mirali (5106 m), Zamok (5020 m) i Bodkhona (5152 m). Nit en tendes de campanya (3490 m).

Dia 06 | Llacs Mutnie – Pas Chimtarga
Avui comença l’ascens al pas Chimtarga (4780 m), que es troba entre els pics d’Energia (5105 m) i el propi Chimtarga (5489 m).
El pas és fàcil a nivell tècnic, però amb un important desnivell acumulat, perquè la pujada és de 1200 metres. La sendera cap al pas presenta trams alternats de pendents escarpats i zones en suau declivi, en una de les quals pararem per a menjar. Aprofitarem per a contemplar els paisatges que s’obren des de l’altura: neu, gel, roques, corriment de terres, el sol i el cel infinit… Després continuarem l’ascens al pas Chimtarga. Durant la pujada podrien aparèixer símptomes de mal d’altura. En el dia d’avui instal·larem el campament més alt de tota la ruta, a una altitud de 4500 metres. Farà falta portar roba d’abric per a passar la nit.

Dia 07 | Pas Chimtarga – Descens a la vall del riu Chimtarga – Llac Bolshoye Allo
Avui pujarem al punt més alt de la nostra ruta, el pas Chimtarga (4780 m). Una sendera porta a la depressió entre cims. Durant aquesta etapa cal anar proveït de roba que ens protegeixi del vent, que bufa molt fort a aquesta altura. Des d’aquí podem observar els pics de la serralada Guissarskiy i Zeravshanskiy. És el moment ideal per a prendre alguna fotografia i recordar en la nostra memòria aquestes precioses vistes, abans de començar el descens. El descens a la vall del riu Chimtarga es produeix a través d’un llit ample i bell del riu. Els raigs de sol es reflecteixen en l’aigua i ens enceguen. En aquesta sendera és fàcil perdre’s, així que aconsellem que no us endarreriu massa. Més endavant apareix davant nosaltres el Llac Bolshoye Allo (Gran Allo), que es va formar per un terratrèmol en 1912. Aquí podem trobar petits arbres de ginebre i un altre tipus de vegetació. Tindrem temps per a nedar, prendre el sol i gaudir d’un merescut descans en la riba d’aquest impressionant llac alpí, on muntarem el campament (3110 m).

Dia 08 | Llac Bolshoye Allo – riu Archimaydan – Panjakent
Descens per la vall del va riure Zindon a la vall del va riure Archimaydan. Pel camí creuarem el lloc de la gran ensulsiada que va ocórrer després del terratrèmol de 1912 i va formar el llac Allo Major. Després veurem el llac Allo menor situat a 2340m, anirem a veure als pastors i provarem ayran – una beguda casolana refrescant feta a base de iogurt. Després del descens a la vall de Archimaydan ens espera el trasllat a Panjakent on ens allotjarem a l’hotel.

Dia 09 | Panjakent – encreuament de davantera – Samarcanda
Creuament de la frontera amb Uzbekistan i trasllat a Samarcanda – la capital de l’antiga Sogdiana – Maracanda. La ciutat-museu, la ciutat-cor, fins avui dia conserva l’ambient medieval, tan particular de la Ruta de la Seda. Allotjament a l’hotel. Després de l’esmorzar, visitarem Samarcanda: mausoleu Gur Emir – el sepulcre del Gran Tamerlà, la plaça més famosa d’Àsia Central – Registan (les madrasses d’Ulugbek, Sher – Dor, Tilla Kari) el basar (mercat) famós de Siab. Nit en hotel.

Dia 10 | Samarcanda. Trasllat a l’aeroport
Esmorzar. A l’hora prevista trasllat a l’aeroport i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
Preu en base a Habitació Doble 1.435 €
Suplement Habitació Individual (només en hotels) 125 €
  GRUP REGULAR INTERNACIONAL – MÍNIM 2 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Transport per terra en vehicle segons itinerari.
Allotjament en hotels en base habitacions dobles a Dushanbé, Panjakent i Samarcanda.
Allotjament en el campament alpí Artuch (01 nit).
Allotjament en tendes de campanya durant el trekking.
Pensió completa durant tota la ruta.
Visites a Dushanbé i Samarcanda.
Guia de muntanya, cuiner i personal de servei durant el trekking.
Servei de portejadors i transport d’equipatge (màxim 10 kg per persona). Equipament comú d’acampada i cuina.
Taxes mediambientals.
Assegurança d’assistència en viatge i cancel·lació.
SERVEIS NO INCLOSOS
Vols internacionals.
Visat Tadjikistan.
Registre en el departament de visats (OVIR).
Nits extres a Dushanbé o Samarcanda en cas de ser necessàries per l’operativa de vols.
Equipament personal de trekking ni sac de dormir.
Propines i extres personals.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

1. La combinació de serveis de viatge que se li ofereix és un viatge combinat en el sentit del text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat pel Reial Decret Legislatiu 1/2007, del 16 de novembre.

Per tant, vostè gaudirà de tots els drets que s’apliquen en el marc de la UE als viatges combinats. L’empresa VIATGES INDEPENDENTS I TREKKINGS S.L. serà plenament responsable de la correcta execució del viatge combinat en el seu conjunt.

A més, com exigeix la legislació, l’empresa VIATGES INDEPENDENTS I TREKKINGS S.L. està coberta per una garantia per a reemborsar-li els pagaments realitzats i, si el transport està inclòs en el viatge, assegurar la seva repatriació en cas que incorri en insolvència.

Més informació sobre els seus principals drets conforme al text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat per Reial decret Legislatiu 1/2007, del 16 de novembre (que es proporcionarà mitjançant un enllaç).

2. A aquesta oferta de viatge li resulten aplicables les següents Condicions Generals de contracte de viatge combinat.