Àsia
Destinació
12 dies
Duració
Inclosos
Vuelos

El meravellós massís de les Muntanyes Fann atrau els amants de la muntanya des de fa dècades en ser una de les zones més belles de Pamir-Alay i de relativament fàcil accés. En aquesta ruta trobem llacs bonics d’aigua cristal·lina (hi ha més de 40 a la zona), congostos profunds, passos de muntanya i impetuosos rius. Observarem al fons les magnífiques muntanyes del Pamir, situades per sobre dels 5.000 metres d’altura, amb pics permanentment coberts de neu.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / DUSHANBE A bord
2 DUSHANBE E / D / S Hotel
3 DUSHANBE – CAMPAMENT ALPÍ ARTUCH E / D / S Campament
4 LLACS KULI KALON – LLAC BIBIDZHANAT E / D / S Acampada
5 PORT ALOUDIN – LLACS ALOUDIN E / D / S Acampada
6 LLACS MUTNIE E / D / S Acampada
7 PORT CHIMTARGA E / D / S Acampada
8 DESCENS A LA VALL DEL RIU CHIMTARGA – LLAC BOLSHOYE ALLO E / D / S Acampada
9 EXCURSIÓ AL LLAC VERKHNEYE ALLO E / D / S Acampada
10 VALL DEL RIU ZINDON – VALL DEL RIU AMSHUT – ZIMTUT E / D / S
Casa local
11 ZIMTUT – DUSHANBE E Hotel
12 VOL DUSHANBE / CIUTAT D’ORIGEN E
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / DINAR = D / SOPAR = S

DIA 1.- VOL CIUTAT D’ORIGEN / DUSHANBE
Sortida en vol regular amb destinació Dushanbe, amb connexió intermèdia. Nit a bord.

DIA 2.- DUSHANBE
La ciutat de Dushanbe s’esmenta per primera vegada en les fonts arqueològiques només a principis del segle XVIII, tot i que aquí s’han trobat molts monuments del període Grecobactrià, així com restes d’assentaments medievals. L’assentament original va sorgir en una cruïlla de camins, on cada dilluns s’organitzava un gran basar. D’allà va sorgir el nom de la ciutat que en tadjik significa “dilluns”.
La ciutat és plena de places impregnades d’història, antics castells i museus que ens expliquen la vida de les civilitzacions que van existir en aquesta terra fa mil·lennis. Aquí va crear el seu gran imperi Ismail Samani, el fundador de la dinastia dels Samànides. En el seu honor es conserva la moneda nacional de Tadjikistan (el somoni) i el pic d’Ismail Samani (7495 m), que en el passat es coneixia com pic Comunisme.

Avui visitarem la ciutat de Dushanbe i els seus voltants. Descobrirem el Parc Central de la ciutat, el Jardí Botànic i la Fortalesa de Hissar (segle XVIII), situada a 25 km de la capital. Nit en hotel.

DIA 3.- DUSHANBE – CAMPAMENT ALPÍ ARTUCH
El nostre camí a la part muntanyosa del país discorre a través del pas Anzob (3373 m), que passa per la carena Hissar de sud a nord. Travessant un túnel estalviem 1-2 hores de viatge. Seguint la carretera ens trobem davant la petita ciutat de Ayni, situada a la vora del poderós riu Zeravshan. Després avançar al llarg del seu llit, girem al sud on es troba el poble muntanyenc de Artuch, molt a prop del nostre objectiu final, el Campament alpí Artuch. Nit al campament.

DIA 4.- LLACS KULIKALON – LLAC BIBIDZHANAT
Avui comença la part activa del trekking. Avançarem a través d’un sender que puja per una costa de corriment de terres al llarg del riu. Davant nostre s’obre un paisatge preciós, amb tres cims (Adamtash, Mirali i Mariya) que coronen un dels coneguts murs rocosos dels llacs Kulikalon.
Just sota els nostres peus es troba el llac més gran, de color turquesa, però a l’esquerra hi ha més i més llacs. Aconsellem fer una volta al voltant del llac i observar la muntanya on encara pengen les llengües de neu provocades per les allaus. Instal·lació de les tendes de campanya a la vora del Llac Bibidzhanat.

DIA 5.- PORT ALOUDIN – LLACS ALOUDIN
Avui ens espera un camí llarg fins al Port de Aloudin (3757 m). Ens trobarem amb dos bonics llacs que es coneixen com a “Llàgrimes de Mariya”, ja que estan just als peus del cim de la Muntanya Mariya (4790 m).

Des del pas d’Aloudin s’obre un magnífic panorama, amb molts llacs i tots diferents entre ells. Al davant podem observar el pic Chapdara (5049 m), el cim cònica de Politekhnik (4400 m), i una mica més a la dreta el pic Zamok (5070 m). Situarem el nostre campament a una altitud de 2786 metres, darrere del llac més gran dels Llacs de Aloudin.

DIA 6.- LLACS MUTNIE
Avui ens dirigim als llacs Mutnie, que arribem després de passar tres terraplens de morena. Els llacs s’alimenten de les glaceres Chimtarga i tenen un tret particular. Durant el dia no es reflecteix res en les seves aigües, però després de la posta de sol són un mirall de les muntanyes circumdants. Seria un lloc perfecte per banyar-se, però el fred i el vent no ens ho permetran. Al circ dels llacs estarem envoltats per les famoses Muntanyes Fann, totes per sobre dels cinc mil metres d’altura: Chimtarga (5489 m), Energia (5120 m), Mirali (5106 m), Zamok (5020 m) i Bodkhona (5152 m).

DIA 7.- PORT CHIMTARGA
Avui comença l’ascens al pas Chimtarga, que es troba entre els pics d’Energia (5105 m) i el mateix Chimtarga (5489 m). El pas és fàcil a nivell tècnic, però amb un important desnivell acumulat, ja que la pujada és de 1200 metres. El sender cap al pas presenta trams alternats de pendents escarpades i zones en suau declivi, en una de les quals pararem per menjar. Aprofitarem per contemplar els paisatges que s’obren des de l’altura: neu, gel, roques, corriment de terres, el sol i el cel infinit …

Continuarem l’ascens al pas Chimtarga. Durant la pujada podrien aparèixer símptomes de mal d’alçada. En el dia d’avui instal·larem el campament més alt de tota la ruta, a una altitud de 4500 metres. Caldrà portar roba d’abric.

DIA 8.- DESCENS A LA VALL DEL RIU CHIMTARGA – LLAC BOLSHOYE ALLO
Avui anem a pujar al punt més alt de la nostra ruta, el pas Chimtarga (4780 m). Un sender porta a la depressió entre cims. Durant aquesta etapa cal anar proveït de roba que ens protegeixi del vent, que bufa molt fort a aquesta altura. Des d’aquí podem observar els pics de la serralada Guissarskiy (al sud) i de Zeravshanskiy (al nord). És el moment ideal per prendre alguna fotografia i recordar en la nostra memòria aquestes precioses vistes, abans de començar el descens.

El descens a la vall del riu Chimtarga es produeix a través d’un llit ample i bell del riu. Els raigs de sol es reflecteixen en l’aigua i ens enceguen. En aquest sender és fàcil perdre, així que aconsellem que no us atraséis massa. Més endavant apareix davant nostre el Llac Bolshoye Allo (Gran Allo), que es va formar per un terratrèmol el 1912, en la depressió entre les altes parets verticals. Aquí podem trobar petits arbres de ginebre i altres tipus de vegetació. Tindrem temps per nedar, prendre el sol i gaudir d’un merescut descans a la riba d’aquest impressionant llac alpí. En les seves ribes muntarem el campament (3110 m).

DIA 9.- EXCURSIÓ AL LLAC VERKHNEYE ALLO
Avui ens dirigim al Llac Verkhneye Allo (Allo Superior). Davant de nosaltres observem els pics de Krasnaya Moskva (5183 m), Blok (4508 m), Amshut (4840 m), Den (4713 m), Skal’naya Stena (4734 m), i alguns més. Aviat a la nostra esquerra apareixerà una pintoresca cascada d’aigua de 60 metres d’alt.

El Llac Verkhneye Allo és a 2,5 km de l’Bolshoye Allo, seguint per la gola del Zindón Occidental a una altitud de 3380 metres. Després de visitar el llac tornem al campament on ens allotgem la nit anterior.

DIA 10.- VALL DEL RIU ZINDON – VALL DEL RIU AMSHUT – ZIMTUT
Descens al llarg de la vall del riu Zindon fins a la confluència amb el riu Amshut. Aquí podem observar un fenomen natural interessant: un flux d’aigua corrent com si fos alliberada des de sota la presa rocosa gegant cap a la superfície.
Seguint el camí veurem el Maloye Allo (Petit Allo), un llac de color turquesa maragda situat al Canó de Zindón, a una alçada de 2340 metres. En aquesta zona ens trobarem amb pastors locals, podem provar el Ayran (un producte molt refrescant a base de iogurt i aigua de fabricació casolana), el pa rodó i algun te aromàtic. Després de descendir a la vall del riu Amshut ens espera el trasllat al poble de Zimtut, on passarem la nit en una Guest House.

DIA 11.- ZIMTUT – DUSHANBE
El camí de retorn de les Muntanyes Fann a Dushanbe passa de nou al llarg del riu Zeravshan, la ciutat de Ayni i el pas de Anzob, realitzant en sentit invers el recorregut que ja vam fer el segon dia de ruta. No desaprofitarem l’oportunitat d’aturar en algun moment per admirar els pics escarpats de les serralades de Zeravshan i Hissar, on hem fet un viatge increïble a un regne muntanyós de llacs de bellesa única, pics nevats, paisatges canviants i troncs de ginebre retorçats pel vent. Arribada a la tarda a Dushanbe. Nit en hotel.

DIA 12.- VOL DUSHANBE / CIUTAT D’ORIGEN
A l’hora prevista trasllat a l’aeroport i embarcament en el vol de tornada a la nostra ciutat d’origen. Fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
Preu Base per persona 2.070 €
Suplement Habitació Individual (només a hotels) 65 €
Taxes Aèries (Aprox.) 275 €
  
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Transport per terra segons programa.
Allotjaments i alimentació segons quadre d’itinerari.
Visita guiada i entrades a Dushanbe.
Guia de muntanya, cuiner i personal de servei durant el trekking.
Servei de portejadors i transport d’equipatge (màxim 10 Kg per persona).
Equip comú d’acampada i cuina (tendes de campanya, vaixella, etc).
Taxes ecològiques.
Assegurança d’assistència en viatge amb cobertura de trekking.
SERVEIS NO INCLOSOS
Visat Tadjikistan.
Equip personal de trekking ni sac de dormir.
Propines i extres personals.
Ampliació de cobertures de l’assegurança d’assistència i anul·lació.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari

Classificació