Àsia
Destinació
12 dies
Duració
Estiu
Temporada
Inclosos
Vuelos

El meravellós massís de les Muntanyes Fan atreu als amants de la muntanya des de fa dècades al ser una de les zones més belles i accessibles de la regió Pamir-Alay. El trekking transcorre pels més espectaculars paisatges de les Muntanyes Fan: llacs d’aigua cristal·lina (hi ha uns 40 aproximadament), congostos profunds, passos de muntanya i rius. Observarem de fons les magnífiques muntanyes del Pamir, situades per sobre dels 5.000 metres d’altura, amb pics permanentment coberts de neu.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / DUSHANBÉ A bord
2 ARRIBADA A DUSHANBÉ D / S Hotel
3 DUSHANBÉ – CAMPAMENT ALPÍ ARTUCH E / D / S Campament
4 LLAC KULIKALON – LLAC BIBIDZHANAT E / D / S Acampada
5 PORT ALOUDIN – LLACS ALOUDIN E / D / S Acampada
6 LLACS MUTNIE E / D / S Acampada
7 PORT CHIMTARGA E / D / S Acampada
8 DESCENS A LA VALL DEL RIU CHIMTARGA – LLAC BOLSHOYE ALLO E / D / S Acampada
9 EXCURSIÓ AL LLAC VERKHNEYE ALLO E / D / S Acampada
10 VALL DEL RIU ZINDÓN – VALL DEL RIU AMSHUT – ZIMTUT E / D / S Casa local
11 ZIMTUT – SAMARKANDA E / D / S Hotel
12 VOL SAMARKANDA / CIUTAT D’ORIGEN E
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / DINAR = D / SOPAR = S

Dia 01 | Vol Ciutat d’origen / Dushanbé
Sortida en vol regular amb destinació Dushanbé, amb connexió intermèdia. Nit a bord.

Nota: Segons l’operativa de vols, és possible que arribem a Dushanbé de matinada. En tal cas serà necessari contractar una nit extra d’hotel.

Dia 02 | Arribada a Dushanbé
Arribada a Dushanbé, recepció a l’aeroport i trasllat a la capital.
La ciutat de Dushanbé s’esmenta per primera vegada en les fonts arqueològiques només a principis del segle XVIII, encara que aquí s’han trobat molts monuments del període Grecobactrià, així com restes d’assentaments medievals. L’assentament original va sorgir en un encreuament de camins, on cada dilluns s’organitzava un gran basar. D’aquí va sorgir el nom de la ciutat que en tadjik significa «dilluns».
La ciutat està plena de places impregnades d’història, antics castells i museus que ens expliquen la vida de les civilitzacions que van existir en aquesta terra fa mil·lennis. Aquí va crear el seu gran imperi Ismail Samani, el fundador de la dinastia dels Samànides. En el seu honor es conserva la moneda nacional del país (el somoni) i el pic d’Ismail Samani (7495 m), que en el passat es coneixia com a Pic Comunisme.

Avui visitarem la ciutat de Dushanbé i els seus voltants. Descobrirem el parc central de la ciutat, el Jardí Botànic i la Fortalesa de Hissar (segle XVIII), situada a 25 km de la capital. Nit en hotel.

Dia 03 | Dushanbé – Campament Alpí Artuch
El nostre camí a la part muntanyenca del país discorre a través del pas Anzob (3373 m), que passa per la cresta Hissar de sud a nord. Travessant un túnel estalviem 1-2 hores de viatge. Seguint la carretera ens trobem davant la petita ciutat de Ayni, situada en la riba del poderós riu Zeravshan. Després d’avançar al llarg del seu llit, girarem al sud on es troba el poble muntanyenc d’Artuch, molt prop del nostre objectiu final, el Campament alpí Artuch. Nit en campament.

Dia 04 | Lagos Kulikalon – Llac Bibidzhanat
Avui comença la part activa del trekking. Avançarem a través d’un sender que puja per una zona de corriment de terres al llarg del riu. Davant nostre s’obre un paisatge preciós, amb tres cims (Adamtash, Mirali i Mariya) que coronen un dels coneguts murs rocosos dels llacs Kulikalon.
Just sota els nostres peus es troba el llac més gran, de color turquesa, però a l’esquerra hi ha més i més llacs. Aconsellem fer un passeig al voltant del llac i observar la muntanya on encara pengen les llengües de neu provocades per les allaus. Instal·lació de les tendes de campanya en la riba del Llac Bibidzhanat.

Dia 05 | Port Aloudin – Lagos Aloudin
Avui ens espera un camí llarg fins al Port d’Aloudin (3757 m). Ens trobarem amb dos bonics llacs que es coneixen com a “Llàgrimes de Mariya”, ja que estan just als peus del cim de la Muntanya Mariya (4790 m).
Des del pas Aloudin s’obre un magnífic panorama, amb molts llacs i tots diferents entre ells. Si el temps acompanya, enfronti podem observar el Pic Chapdara (5049 m), el cim cònic de Politekhnik (4400 m), i una mica més a la dreta el Pic Zamok (5070 m). Situarem el nostre campament a una altitud de 2786 metres, darrere del llac més gran dels llacs d’Aloudin.

Dia 06 | Lagos Mutnie
Avui ens dirigim als llacs Mutnie, que assolim després de passar tres terraplens de morena. Els llacs s’alimenten dels glaciars Chimtarga i tenen una característica particular; durant el dia no es reflecteix res en les seves aigües, però després de la posta de sol són un mirall de les muntanyes circumdants. Seria un lloc perfecte per a banyar-se, no obstant això el fred i el vent no ens ho permetran.
En el circ dels llacs estarem envoltats per les famoses Muntanyes Fann, totes per sobre dels cinc mil metres d’altura: Chimtarga (5489 m), Energia (5120 m), Mirali (5106 m), Zamok (5020 m) i Bodkhona (5152 m).

Dia 07 | Port Chimtarga
Avui comença l’ascens al pas Chimtarga (4750 m), que es troba entre els pics d’Energia (5105 m) i el propi Chimtarga (5489 m).
El pas és fàcil a nivell tècnic, però amb un important desnivell acumulat, perquè la pujada és de 1200 metres. El camí cap al pas presenta trams alternats de pendents escarpades i zones en suau declivi, en una de les quals pararem per a menjar. Aprofitarem per a contemplar els paisatges que s’obren des de l’altura: neu, gel, roques, corriment de terres, el sol i el cel infinit…
Després continuarem l’ascens al pas Chimtarga. Durant la pujada podrien aparèixer símptomes de mal d’altura. En el dia d’avui instal·larem el campament més alt de tota la ruta, a una altitud de 4500 metres. Farà falta portar roba d’abric per a passar la nit.

Dia 08 | Descens a la vall del riu Chimtarga – Llac Bolshoye Allo
Avui pujarem al punt més alt de la nostra ruta, el pas Chimtarga (4780 m). Un sender porta a la depressió entre cims. Durant aquesta etapa cal anar proveït de roba que ens protegeixi del vent, que bufa molt fort a aquesta altura. Des d’aquí podem observar els pics de la serralada Guissarskiy i Zeravshanskiy. És el moment ideal per a prendre alguna fotografia i recordar en la nostra memòria aquestes precioses vistes, abans de començar el descens.
El descens a la vall del riu Chimtarga es produeix a través d’un llit ample i bell del riu. Els raigs de sol es reflecteixen en l’aigua i ens enceguen. En aquest sender és fàcil perdre’s, així que aconsellem que no us quedeu massa endarrerits.
Més endavant apareix davant nostre el Llac Bolshoye Allo (Gran Allo), que es va formar per un terratrèmol l’any 1912. Aquí podem trobar petits arbres de ginebre i un altre tipus de vegetació. Tindrem temps per a nedar, prendre el sol i gaudir d’un merescut descans en la riba d’aquest impressionant llac alpí, on muntarem el campament (3110 m).

Dia 09 | Excursió al Llac Verkhneye Allo
Avui ens dirigim al Llac Verkhneye Allo (Allo Superior). Davant de nosaltres observem els pics de Krasnaya Moskva (5183 m), Blok (4508 m), Amshut (4840 m), Donin (4713 m), Skal’naya Stena (4734 m), i alguns més. Aviat a la nostra esquerra apareixerà una pintoresca cascada d’aigua de 60 metres d’altura. El Llac Verkhneye Allo es troba a només 2,5 km del Bolshoye Allo, seguint per la gorja del Zindón Occidental a una altitud de 3380 metres. Després de visitar el llac i gaudir del paisatge tornem al campament on ens vam allotjar la nit anterior.

Dia 10 | Vall del riu Zindón – Valle del riu Amshut – Zimtut
Descens al llarg de la vall del riu Zindón fins a la confluència amb el riu Amshut. Seguint el camí veurem el Maloye Allo (Petit Allo), un llac de color turquesa maragda situat al Canó de Zindón, a una altura de 2340 metres.

En aquesta zona ens trobarem amb pastors locals i podem provar el “ayran” (un producte molt refrescant a base de iogurt de fabricació casolana), el pa rodó i algun te aromàtic. Després del descens a la vall del riu Amshut ens espera el trasllat al poble de Zimtut, on passarem la nit en una casa local.

Dia 11 | Zimtut – Samarkanda
Esmorzar i trasllat en vehicle a Samarkanda. Temps lliure i nit en hotel.
Samarkanda és una de les ciutats més antigues del món, considerada des de fa segles com la joia del desert i la Perla del Món Musulmà. A causa de la seva situació estratègica, va rebre influència de cultures tan diverses com la persa, hindú, àrab o xinesa.
Podem visitar alguns dels seus llocs més coneguts: la plaça del Registan, amb les madrasses d’Ulugbek, Sher-Dor i Tilla-Kari; el mausoleu de Gur-e Amir, sepulcre dels Timúrides; la mesquita Bibi-Khanim, el conjunt arquitectònic Shahi-Zinda i l’observatori d’Ulugbek.

Dia 12 | Vol Samarkanda / Ciutat d’origen
Esmorzar. A l’hora prevista trasllat a l’aeroport i embarcament en el vol de tornada a la nostra Ciutat d’origen. Fi dels nostres serveis.

Nota: Si no hi ha canvis en l’actual operativa de Turkish Airlines, disposarem del dia sencer a Samarkanda; el vol de tornada sortirà per la matinada del dia següent. En aquest cas recomanem contractar una nit extra d’hotel a Samarkanda.

PREUS PER PERSONA
Preu Base per persona 1.890 €
Supl. Habitació Individual (només en hotel de Dushanbé) 105 €
Taxes Aèries (Aprox.) 310 €
  GRUP REGULAR INTERNACIONAL – MÍNIM 1 PERSONA
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Transport per terra segons itinerari.
Allotjament en hotels en base habitacions dobles a Dushanbé i Samarkanda.
Allotjament en el campament alpí Artuch (01 nit), i en casa local al poble de Zimtut (01 nit).
Allotjament en tendes de campanya durant el trekking.
Pensió completa durant tota la ruta.
Visita guiada a Dushanbé (entrades incloses).
Guia de muntanya, cuiner i personal de servei durant el trekking.
Servei de portejadors i transport d’equipatge (màxim 10 kg per persona).
Lloguer d’equip comú d’acampada i cuina.
Taxes ecològiques.
Assegurança d’assistència en viatge amb cobertura de trekking.
SERVEIS NO INCLOSOS
Visat Tadjikistan.
Registre al departament de visats (OVIR).
Nits extres d’hotel a Dushanbé i/o Samarkanda en cas de que siguin necessàries pels horaris dels vols.
Equip personal de trekking ni sac de dormir.
Propines i extres personals.
Ampliació de cobertures de l’assegurança d’assistència i anul·lació.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari

Classificació