FAQ

Preguntes freqüents sobre VIT i el funcionament dels nostres viatges

 

1. He vist les sigles «VIT» a diversos llocs de la web. Què signifiquen?

VIT són les sigles de Viatges Independents & Trekkings, el nom de l'agència amb què molts ens coneixeu.

Aquest nom busca destacar aquells viatgers que busquen la llibertat i autonomia en els seus viatges, aprofitant tots els avantatges de ser una persona independent, així com aquells viatgers amants del senderisme, un estil de viatge que va marcar els nostres inicis com a «Trekking i Aventura» fa 40 anys.

2. Com funcionen els viatges en grup?

Als viatges en grup, programem un itinerari amb una o diverses dates de sortida, en què es poden apuntar viatgers de forma individual, parelles, famílies o grups d'amics. Nosaltres som els encarregats de completar el grup i garantir-ne la sortida.

Un dels avantatges d'aquest tipus de viatge és que normalment el preu final es va reduint segons el nombre total de participants. També permet als viatgers individuals coincidir al grup amb altres persones en la seva mateixa situació.

3. Què significa la categoria de viatges «Exclusiu VIT»?

Són aquells viatges organitzats i gestionats per nosaltres, on hem dissenyat l'itinerari a través de la nostra experiència sobre el terreny. Habitualment, són viatges en què tenim places de cupo aeri reservades amb un any d'antelació, cosa que ens dóna la garantia de poder oferir el viatge amb vols inclosos fins poc temps abans de la sortida.

Aquí pots veure tots els viatges d'aquesta categoria: Exclusiu VIT

4. Com descriuríeu la resta de viatges (que no formen part de la categoria anterior)?

A causa de la immensa quantitat de destinacions, temporades i perfils de viatgers, és impossible tenir una programació completa basada únicament en els viatges “Exclusiu VIT”.

Encara que molts dels viatges són elaborats per nosaltres, per oferir-vos les millors alternatives en qualsevol circumstància, disposem d'una àmplia gamma de viatges en col·laboració amb algunes agències de total confiança, amb una filosofia molt semblant a la nostra. Això ens permet oferir viatges fora de temporada o a destinacions concretes a través d'agències especialitzades. A la majoria d'aquests viatges els vols estan inclosos.

Finalment, en algunes destinacions oferim les anomenades «Sortides Regulars». Aquests viatges són organitzats per un operador local de màxima confiança, ja que és el mateix amb què treballem habitualment els nostres grups «Exclusiu VIT». Aquests programes ens permeten oferir viatges de qualitat amb dates de sortida diverses durant l'any, amb l'avantatge que se solen garantir a partir de 2 persones. Com que els viatgers es poden inscriure a través de la nostra agència o d'altres que també tenen publicat el viatge, és més fàcil garantir sortides fins i tot en dates de temporada baixa.

5. Què és «Sol en Grup»?

A inicis de l'any 2012, vam iniciar el projecte de «Viatges Sol en Grup», pensat per a totes aquelles persones que solen viatjar soles, però que volen fer-ho en grup, si és possible acompanyades d'altres persones que també viatgen soles.

Amb aquest objectiu, tenim una programació específica que segueix la nostra filosofia de sempre, destinada a un públic concret que és certament majoritari, ja que un 70% dels viatgers a VIT ja són persones que viatgen soles.

No s'han de confondre aquestes propostes amb Viatges per a Singles, ja que nosaltres ens centrem en el viatge i en la destinació, i mai fem activitats dirigides a Singles.

Pots consultar aquí la nostra web especialitzada: https://viajarsoloengrupo.com/

6. Totes les destinacions són idònies per a totes les persones?

No tots els destins són idonis per a totes les persones. És important que els viatgers siguin conseqüents amb la seva manera de viatjar i ens informin sobre les seves preferències perquè puguem trobar la destinació i el viatge ideal per a cada cas.

Algunes persones no estan disposades a renunciar a una certa qualitat de serveis i prefereixen evitar infraestructures més bàsiques, necessàries per conèixer algunes destinacions remotes i allunyades del turisme convencional. Alguns viatgers valoren més l'autenticitat de la destinació i la seva gent, mentre que altres busquen un nivell alt de comoditat en els serveis i les infraestructures.

7. Com puc saber-ne més sobre la dificultat d'un trekking?

A la nostra web, titulem els viatges en què es fan caminades utilitzant dos termes específics: «senderisme» i «trekking». Aquesta diferenciació té un propòsit merament pràctic i facilita als usuaris identificar la dificultat de cada viatge.

Quan titulem un viatge amb la paraula «senderisme», ens referim a caminades de dificultat bàsica. Són itineraris accessibles per a qualsevol persona en un estat físic normal, en què hi ha poc desnivell i normalment no es camina cada dia. D'altra banda, els viatges titulats com a «trekking», impliquen un major nivell de dificultat. En aquests viatges, les caminades solen ser diàries, amb desnivells més pronunciats i recorrent més distància.

A la nostra web, en els viatges de senderisme o trekking, observaràs una secció anomenada «Nivells de Trekking». Allà podràs veure el nivell amb què està classificat el viatge: Nivell Bàsic, Nivell Moderat, Nivell Avançat i Nivell Exigent. Fent clic al signe d'interrogació, podreu desplegar una explicació genèrica sobre el nivell esmentat.

A la fitxa tècnica del viatge, a més, podràs veure el dia a dia detallat, amb informació sobre la durada, desnivell o distància de les caminades.

8. Amb quant de temps hauria de planificar el meu viatge?

En cas dels viatges en grup, fer la reserva amb antelació et garanteix disposar de la plaça amb seguretat, abans que eventualment es completi el grup, i en alguns casos et permet accedir al preu reduït de les primeres inscripcions ofert als nostres programes.

En els viatges a mida (en privat), es recomana fer la planificació amb un mínim de 6 mesos d'antelació. Depenent de la destinació, pot ser aconsellable fer-ho amb més anticipació. Si tenim flexibilitat en les dates, a més, és probable que puguem trobar millors condicions respecte la tarifa aèria.

9. Com he de formalitzar la reserva d'un viatge?

Hauràs de contactar amb nosaltres a través de qualsevol dels mitjans habituals, i indicar-nos quin és el viatge que t'interessa, per quantes persones és la reserva, i facilitar-nos les dades personals que apareixen al formulari d'inscripció al final de tots els nostres programes. Si has viatjat anteriorment amb nosaltres, no cal que ens facilitis aquestes dades.

La reserva es formalitza únicament en fer el pagament del dipòsit del viatge i enviar-nos el comprovant d'ingrés o transferència. Si el viatger ho prefereix, us facilitarem un enllaç a la nostra plataforma de pagament virtual, per realitzar el pagament amb targeta.

En formalitzar la reserva, és important enviar-nos com més aviat millor el passaport escanejat per a la correcta gestió del viatge; o bé el DNI si és un document vàlid per viatjar a la destinació sol·licitada.

10. Amb qui puc contactar si sorgeix un imprevist durant el viatge?

En horari d'oficina, podeu contactar a través del nostre telèfon o escriure'ns per WhatsApp o correu electrònic. Durant els dies festius, a més, disposem d'un telèfon d'emergències on ens podeu comunicar qualsevol imprevist durant el viatge. També podràs recórrer a la nostra agència col·laboradora a la destinació, que és el més recomanable per agilitzar qualsevol resolució. Tota aquesta informació i contactes es proporcionen al lliurament de la documentació final de viatge.

11. On puc enviar la meva opinió en acabar un viatge?

Pots enviar un correu electrònic a la persona que hagi portat la reserva amb els teus comentaris, suggeriments i crítiques constructives, perquè puguem seguir millorant.

T'animem a comentar el que més / menys t'ha agradat del viatge, per ajudar així a altres possibles viatgers. Si ens dónes permís, publicarem la teva opinió (sense nom complet) a la nostra web.

Als nostres grups «Exclusiu VIT» enviem una enquesta a tots els viatgers al cap de pocs dies de finalitzar el viatge, per obtenir una valoració general del viatge, la qual cosa ens ajuda molt per a les futures sortides.

12. Per què a la web hi ha publicats viatges que estan plens?

En temporada alta (Estiu, Nadal i Setmana Santa), els viatges s'omplen habitualment quan queda poc temps per a la data de sortida. Fins a última hora, es pot produir la cancel·lació d'algun viatger, per la qual cosa es pot donar el cas que una altra persona pugui ocupar la seva plaça.

Així mateix, encara que un viatge estigui ple, el mantenim publicat a la web perquè qualsevol persona que estigui inscrita pugui continuar veient-lo, evitant situacions estranyes en què una persona apuntada no troba el seu viatge, i pugui preocupar-se'n.

13. És recomanable contractar una assegurança d'assistència en viatge i anul·lació?

És molt recomanable contractar una assegurança opcional per ampliar totes les cobertures mèdiques, incrementar la cobertura de despeses d'anul·lació (cobrint l'import total del viatge) i/o afegir la cobertura de malalties preexistents o cròniques, tant de l'assegurat com dels familiars.

Els nostres assessors us informaran de les diferents opcions en contractar un viatge. Per nosaltres és imprescindible poder donar solució davant de qualsevol imprevist o eventualitat, i que puguis viatjar amb total tranquil·litat.

14. Quina és la vostra postura sobre les activitats amb animals?

A VIT ens comprometem amb el turisme responsable i hem eliminat dels nostres viatges aquelles activitats turístiques que no respecten els animals. Reconeixem que encara queda feina per fer, però gràcies a la nostra experiència sobre el terreny i als comentaris dels nostres viatgers, seguim identificant i eliminant pràctiques perjudicials per a la fauna, esforçant-nos per millorar contínuament.

15. Per què teniu publicats viatges a països on el Ministeri d'Afers Estrangers recomana NO viatjar?

Fa més de 40 anys que organitzem viatges per tot el món. La nostra passió és conèixer aquests llocs genuïnament autèntics i apropar-los als nostres viatgers. Realitzem viatges de prospecció cada any per comprovar en persona l'evolució de les diferents destinacions, i treballem amb professionals locals de tot el món, que ens donen una visió realista i no esbiaixada de la situació del país.

Per això, oferim viatges a llocs com l'Iraq, Síria, Sudan o Pakistan, perquè són països meravellosos, allunyats del turisme de masses, i amb persones hospitalàries que ens regalen els seus somriures sense dubtar-ho.

Treballem per oferir-vos aquests viatges sempre que sigui possible, i, quan la regió es mostra inestable o hi ha motius evidents, cancel·lem les sortides de la nostra programació.

És evident que la seguretat total no existeix, ni en aquests països (dels quals hi ha una opinió pública clarament negativa), ni a cap país europeu o occidental. El Ministeri d'Afers Estrangers té publicades advertències que generen certa alarma, però que al final són meres recomanacions, en què s'inclouen moltíssims països, alguns de tan turístics com per exemple Egipte.

Malauradament, cap país està fora de perill d'un eventual atemptat terrorista, tal com indica el mateix Ministeri d'Afers Estrangers a les fitxes de tots els països.

 

 

Si tens qualsevol altra consulta, no dubtis a contactar amb nosaltres a través del telèfon habitual (93 454 37 03) o per email a bcn@viatgesindependents.cat

Estem aquí per ajudar-te!

Avís de cookies

Aquesta plana web guarda petits fragments d'informació (cookies) amb la finalitat d'oferir una millor navegació i per a finalitats estadístiques. Les cookies utilitzades tenen, en tot cas, caràcter temporal, i desapareixen en acabar la sessió l'usuari. En cap cas, aquestes cookies proporcionen per sí mateixes dades de caràcter personal de l'usuari. L'usuari pot rebutjar l'ús de cookies des d'aquest mateix banner o bé canviar la configuració del seu propi navegador. Informació sobre la política de privacitat