Amèrica del Nord
Destinació
16 dies
Duració
Inclosos
Vuelos

Un viatge a Costa Rica a través de les seves més interessants reserves naturals. Seguint el nostre estil de viatges, hem inclòs diferents caminades per les senderes de les reserves naturals, banys en cascades i aigües termals, tub respirador en les aigües del Carib i l’observació del quetzal, amb la possibilitat de visitar la comunitat indígena Bribri de Yorkín, navegant en canoes pel riu Sixaola.

Veure fitxa completa del viatge

SORTIDES DE FEBRER A NOVEMBRE 2022
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / SAN JOSÉ Hotel
2 SAN JOSÉ – PN DE TORTUGUERO E / D / S Lodge
3 PN DE TORTUGUERO. NAVEGACIÓ PELS CANALS E / D / S Lodge
4 PN DE TORTUGUERO – PN CAHUITA E / D Hotel
5 PN CAHUITA. RESERVA INDÍGENA BRIBRI YORKÍN (opcional) E / D Hotel
6 PN CAHUITA – PN VOLCÀ ARENAL E Hotel
7 PN VOLCÀ ARENAL E Hotel
8 PN VOLCÀ ARENAL – PN VOLCÀ TENORIO – PN RINCÓN DE LA VIEJA E Hisenda
9 PN RINCÓN DE LA VIEJA – CATARACTA LAS CHORRERAS E Hisenda
10 PN RINCÓN DE LA VIEJA – RESERVA DE MONTEVERDE E Hotel
11 RESERVA DE MONTEVERDE E Hotel
12 RESERVA DE MONTEVERDE – PN CARARA – DOMINICAL E / D Hotel
13 DOMINICAL – SAN GERARDO DE DOTA E Hotel
14 SAN GERARDO DE DOTA – CERRO DE LA MUERTE E / D  Hotel
15 SAN GERARDO DE DOTA – CARTAGO – AEROPORT. VOLS DE TORNADA E A bord
16 ARRIBADA A CIUTAT D’ORIGEN
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / DINAR = D / SOPAR = S

Dia 01 | Vol Ciutat d’origen / San José
Embarcament en el vol amb destinació a San José. Arribada, trasllat a l’hotel i allotjament.

Dia 02 | San José – Parc Nacional Canals de Tortuguero
A primera hora trasllat per terra a través del Parc Nacional Braulio Carrillo i les plantacions de bananers cap a l’embarcador situat en la finca ramadera de Canella Blanca. Embarcament amb llanxa i navegació a través dels canals fins al lodge. A la tarda visita del poble de Tortuguero. A la nit, opcionalment es pot observar el fresi de les tortugues (temporada òptima de juliol a setembre). El P.N. de Tortuguero, situat en les planes del Carib Nord, està travessat per una xarxa de canals i llacunes navegables paral·leles a la costa. És de gran bellesa escènica, i la seva densa vegetació alberga un gran nombre d’espècies animals aquàtiques i terrestres.

Dia 03 | Parc Nacional de Tortuguero. Navegació pels canals
Al matí, caminada pels senders que envolten el lodge. Després de l’esmorzar, excursió amb llanxa pels canals per a observar la riquesa de flora i fauna (tortugues, cocodrils, micos, mandrosos, lloros, llepasses, tucans…).

Dia 04 | P.N. Canals de Tortuguero – P.N. Cahuita
Després d’esmorzar navegació amb llanxa fins a l’embarcador principal i trasllat per terra fins al poble de Guápiles. Esmorzar i continuació a Cahuita, situada a la costa del Carib. Arribada a l’hotel a mitja tarda. El poble de Cahuita compta amb una acolorida mescla de cultures de Costa Rica i Jamaica.

Dia 05 | Parc Nacional Cahuita. Reserva indígena Bribri (opcional)
Visita a peu del parc nacional (2’30 h). El Parc Nacional de Cahuita està localitzat a la ciutat de Cahuita, 43 km al sud de Limón, en la costa del Carib. A més de les sorres blanques, infinits arbres de cocos a la platja, la mar d’aigües tranquil·les i cristal·lines i esculls de coral prop de la riba, l’element més atractiu del parc és la biodiversitat marina. En els boscos aquàtics floreix el coral cervell i trobem una gran gamma de peixos tropicals de colors brillants i cridaners. Esquals, ratlles i anguiles també són residents permanents.

Dia 06 | P.N. Cahuita – Cataracta Las Golondrinas – Parc Nacional del Volcà Arenal
Esmorzar i sortida cap a la zona nord del país per a conèixer l’imponent Volcà Arenal. En ruta pararem per a visitar la Cataracta Las Golondrinas, a Guácimo. Breu caminada cap a la cataracta, amb una caiguda perfecta, situada en el bosc, enmig d’un corredor biològic. Després d’un bany en el gorg de la cataracta, continuem cap al P.N. del Volcà Arenal, amb el seu con gairebé perfecte a 1.633 metres d’altura i sense activitat des de fa pocs anys. està situat en les planes de Sant Carles, famoses per la bellesa dels seus paisatges, els seus pobles pintorescos i clima particular. Parada en la comunitat de Muelle on reposen les iguanes.

Dia 07 | Parc Nacional del Volcà Arenal. Caminades
Pocs llocs a Costa Rica inspiren més respecte i admiració que el volcà Arenal. A primera hora, caminada guiada per les senderes privades d’Arenal 1968. El recorregut per zona boscosa inclou les millors vistes panoràmiques del llac creat pel volcà, l’oportunitat de caminar sobre roques volcàniques, que daten de l’erupció del 29 de juliol de 1968. Al llarg de la caminada, si tenim sort, veurem micos aluata de mantell, guans crestats, oriols i tucans. Visitarem els Ponts Penjants de l’Arenal, que comprenen una àrea de 600 acres conservats com una reserva forestal. Caminada de 3 km de distància creuant 15 ponts dissenyats especialment per a l’observació del paisatge, la variada vegetació, i la seva fauna.

Dia 08 | P.N. Volcà Arenal – P.N. Volcà Tenorio – P.N. Rincón de la Vieja
Esmorzar i visita de l’Arbre de la Pau, de gran grandària i de gran importància en la cultura Maleku, situat a Guatuso de San Carlos. Sortida cap al P.N. Tenorio, situat en la serralada de Guanacaste, en ruta cap a Rincón de la Vieja. La zona del volcà Tenorio és de bosc tropical i protegeix espècies de flora i fauna d’importància regional. Amb els seus quatre cons, ofereix vistes panoràmiques naturals que li permeten gaudir de les planes del Pacífic i el Carib. Espectacular caminada per les vessants del Volcà Tenorio, seguint el Río Celeste i la Laguna Azul. El seu nom es deu al color de les aigües cristal·lines blavoses, produït per una reacció química volcànica. Continuació de la ruta fins a Rincón de la Vieja. Arribada i possibilitat de donar-se un bany d’argila en les aigües termals de Río Negro.

Dia 09 | P.N. Rincón de la Vieja – Cataracta Las Chorreras. Caminades
Després d’esmorzar, iniciarem una llarga caminada per alguns dels majestuosos paratges del P.N. Volcà Rincón de la Vieja. En les 14.000 hectàrees del parc trobem grans atractius naturals: un volcà actiu, estanys de llot bullint, les famoses «pailas», guèisers dels quals brolla argila a més de 106 °C, a més de fonts termals, boscos litorals secs, boscos nuvolosos i molta vida salvatge. El parc és un paradís per als excursionistes, amb més de 100 km de senders. Podrem banyar-nos en les cristal·lines aigües d’alguna de les cataractes, com la de Chorreras. Els que prefereixin continuar caminant, poden triar la ruta que més els convingui per dificultat i durada, a qualsevol de les cataractes. Els camins i pistes estan ben senyalitzats. Tarda lliure per a descansar.

Dia 10 | P.N. Rincón de la Vieja – Monteverde
Després d’esmorzar visitarem el poble de Liberia, anomenada la ciutat blanca. Sortida cap a la Reserva Biològica de Monteverde. En ruta farem una parada a Llanos de Cortes, una cataracta de 20 metres d’altura i 40 de longitud situada a Río Potrero. Administrada per una associació local, les donacions d’entrada permeten sostenir els projectes de l’escola local. No és rar veure als micos jugant en els arbres pròxims a la cataracta. Continuació fins a la ciutat de Monteverde, petita localitat al nord-oest de Costa Rica.

Dia 11 | Reserva Biològica de Monteverde
Visita de la Reserva Biològica de Monteverde, famosa pel seu bosc tropical nuvolós, ric en biodiversitat, hàbitat natural on es va descobrir el famós Gripau Daurat.
És també l’àrea de reproducció de l’esplendorós Quetzal, a més d’una àmplia varietat de fauna en ocells com trogons, colibrís, l’ocell campana, araçarís de collar (una espècie de tucan), així com insectes, mamífers i rèptils. També és lloc de flora rica en epífits, orquídies, bromelies, molses, falgueres; i arbres com l’higuerón, ocotees, cecròpies, etc. Es pot realitzar opcionalment el Sky tram (telefèric) o Sky Trek (tirolines).

Dia 12 | Monteverde – P.N. Carara (caminades) – Dominical
Després d’esmorzar trasllat cap a Quepos. En ruta parada sobre el riu Tárcoles habitat per cocodrils durant gairebé tot l’any. Observarem cocodrils de fins a 6 metres de llarg i ocells aquàtics com a garses, espàtules i falcons. Arribada al Parc Nacional Carara, que és l’únic parc a Costa Rica situat entre hàbitats Amazònics i Mesoamericans, una zona de transició que alberga diferent flora i fauna de cadascun dels respectius hàbitats. El nom del parc va ser brindat pels nadius Huetar, i el seu significat és ‘cocodril’.
Trobarem un altre tipus de vida silvestre com el mico cara blanca, el caputxí i els guacamais escarlata, que emigren diàriament des de l’interior del dens bosc fins als manglars prop de la desembocadura del Tárcoles. Podem observar guacamais, tucans, lloros, martins i garses, que prosperen en els mangles costaners, a més de pècaris, óssos formiguers i les granotes verinoses que salten provisionalment en els sòls del bosc humit. Després de l’esmorzar (pícnic) trasllat cap a la costa Pacífica. Arribada a Dominical, un petit balneari popular entre els surfistes.

Dia 13 | Dominical – San Gerardo de Dota
Matí lliure per a gaudir de la platja o realitzar caminades pels senders de la zona. A la tarda trasllat a San Gerardo de Dota. Arribada i acomodació en el lodge, situat en la Reserva Forestal Los Santos. Aquesta zona protegida és l’hàbitat del quetzal.

Dia 14 | San Gerardo de Dota – Cerro de la Muerte. Caminades
Després d’esmorzar realitzarem una caminada de descens del Cerro de la Muerte.
Situat en aquesta regió de bosc primari i secundari de mitjana altitud (de 2.200 a 2.400 metres), descobrim gran riquesa quant a la seva biodiversitat; habiten 71 espècies endèmiques del país, destacant tucans, pics verds, trogoniformes i el famós quetzal, ocell mític les plomes del qual adornaven el cap dels maies.

Dia 15 | San Gerardo de Dota – Cartago – Aeroport de San José. Vol de tornada
Sortida molt d’hora al matí a la cerca del resplendent quetzal, una de les aus més curioses del món. Continuem la caminada en la reserva biològica privada de gairebé 400 hectàrees d’extensió, amb una xarxa de senders que sumen 30 km aproximadament.
Després del dinar (no inclòs) descendim a la ciutat de Cartago, visitant la plaça central i la Basílica de la Verge dels Àngels, lloc de peregrinació de molts creients. Trasllat a l’aeroport internacional de San José per a embarcar en el vol de tornada. Nit a bord.

Dia 16 | Arribada a Ciutat d’origen
Arribada a Ciutat d’origen i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA 4 Primeres Places Preu Base
En base a grup de 9 a 16 persones 2.795 € 2.895 €
En base a grup de 6 a 8 persones 2.995 € 3.100 €
Suplement Habitació Individual 630 €
Tasas Aéreas (Aprox.) 390 €
GRUP MÍNIM 6 PERSONES
La realització d’aquest viatge requereix la participació d’un mínim de 6 persones.
Si no s’arriba a aquest mínim, l’agència té dret a anul·lar el viatge fins a 20 dies abans de l’inici del viatge. En el cas que l’agència anul·li el viatge per no assolir el nombre mínim de viatgers, l’agència reemborsarà tots els imports prèviament abonats en concepte del viatge.

SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals Ciutat d’origen / San José i tornada, en classe turista.
Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Transport per terra en minibús amb aire condicionat durant tota la ruta.
Allotjaments i alimentació segons quadre d’itinerari.
Guia local de parla hispana durant tota la ruta.
Excursions guiades en barca pels canals de Tortuguero.
Entrades i caminades guiades en tots els parcs i reserves.
Impostos hotelers.
Assegurança d’assistència en viatge i cancel·lació.
SERVEIS NO INCLOSOS
Alimentació no especificada en el quadre d’itinerari. Begudes.
Taxa de sortida a San José (29 € aprox. per persona).
Excursions opcionals a Reserva Bribri de Yorkín (120 € aprox. – mínim 5 persones) i Reserva de Manzanillo des de Cahuita (4 € aprox.).
Excursió nocturna d’observació desou de tortugues a Tortuguero.
Opcional Ecotermals al PN Volcà Arenal (47 USD aprox.).
Propines i extres personals.
Ampliació de cobertures de l’assegurança d’assistència i anul·lació.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

1. La combinació de serveis de viatge que se li ofereix és un viatge combinat en el sentit del text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat pel Reial Decret Legislatiu 1/2007, del 16 de novembre.

Per tant, vostè gaudirà de tots els drets que s’apliquen en el marc de la UE als viatges combinats. L’empresa VIATGES INDEPENDENTS I TREKKINGS S.L. serà plenament responsable de la correcta execució del viatge combinat en el seu conjunt.

A més, com exigeix la legislació, l’empresa VIATGES INDEPENDENTS I TREKKINGS S.L. està coberta per una garantia per a reemborsar-li els pagaments realitzats i, si el transport està inclòs en el viatge, assegurar la seva repatriació en cas que incorri en insolvència.

Més informació sobre els seus principals drets conforme al text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat per Reial decret Legislatiu 1/2007, del 16 de novembre (que es proporcionarà mitjançant un enllaç).

2. A aquesta oferta de viatge li resulten aplicables les següents Condicions Generals de contracte de viatge combinat.