Àfrica
Destinació
18 dies
Duració
Inclosos
Vuelos

Vista des de dalt, Etiòpia sembla un continent. El seu altiplà és el més gran d’Àfrica, i s’estén des del Mar Roig fins a les planes del Nil Blanc. Impressionants canons, barrancs i gorges trenquen aquest immens altiplà, amb muntanyes que s’eleven fins als 4000 metres. El Nord és terra de cristians i dels seus antics monuments. El Sud és Àfrica Negra i la bellesa del riu Omo, on conviuen pobles culturalment molt diversos.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / ADDIS ABEBA Hotel
2 ADDIS ABEBA. VISITA DE LA CIUTAT E Hotel
3 DESSIE – MERCAT DE SEMBETE – DESSIE E / S Hotel
4 DESSIE – MERCAT DE BATI – WELDIYA E / S Hotel
5 WELDIYA – LALIBELA E / S Hotel
6 LALIBELA E / S Hotel
7 VOL LALIBELA / GONDAR E / S Lodge
8 GONDAR – BAHAR DAR E / S Hotel
9 BAHAR DAR. VOL A ADDIS ABEBA E / S Hotel
10 ADDIS ABEBA – SODO E / S Hotel
11 SODO – JINKA E / S Hotel
12 JINKA – POBLATS MURSI – TURMI E / S Lodge
13 TURMI. DELTA DEL RIU OMO E / S Lodge
14 TURMI – KONSO E / S Hotel
15 KONSO – ARBA MINCH E / S Hotel
16 ARBA MINCH – ZIWAY E / S Hotel
17 ZIWAY – ADDIS ABEBA E / S Hotel day use
18 VOL ADDIS ABEBA / CIUTAT D’ORIGEN
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / SOPAR = S

Dia 1.- Vol Ciutat d’origen / Addis Abeba
Presentació a l’aeroport a l’hora acordada i embarcament amb destinació Addis. Arribada a última hora de la nit. Trasllat a l’allotjament.

Dia 2.- Addis Abeba. Visita de la ciutat
Addis Abeba es pot considerar la capital de l’Àfrica: seu de la Unió Africana i d’una delegació molt important de les Nacions Unides, és la ciutat del continent amb major nombre de delegacions diplomàtiques. És una ciutat jove segons l’estàndard europeu, però és una de les poques ciutats africanes que pot presumir de tenir un centre amb edificis històrics amb més de 100 anys. Sortida al matí per visitar el Museu Nacional, on s’exposen, juntament amb Lucy, l’esquelet d’Australopitechus Afarensis que és una peça clau en teoria de l’evolució de l’home, els més interessants troballes de paleig antropologia mundial.
Seguim amb el Museu Etnogràfic, que ofereix un recorregut molt original entre les diferents cultures d’Etiòpia, a més d’una magnífica col·lecció d’icones. Efectuarem un recorregut en bus per l’antic barri de “Arada”, avui conegut amb el nom donat pels italians, “Piazza”, admirant alguns exemples de la peculiar arquitectura dels inicis d’Addis Abeba. A la tarda visita a l’increïble barri de Merkato, on ens zambulliremos en el bullici del mercat més gran de la banya d’Àfrica.

Dia 3.- Addis Abeba – Mercat de Sembete – Dessie
Sortirem d’hora d’Addis cap al nord, al llarg de la carretera que va ser traçada pels italians durant la guerra d’ocupació al 1936, en una successió d’altiplans cada vegada més elevats arribarem als 3000 metres d’altitud en Termaber. Aquí, amb una mica de sort, podrem albirar babuins gelada. Després, la carretera comença a baixar fins a la localitat de Sembete, on ens aturarem per visitar el seu mercat. Per la seva ubicació, entre les terres altes i la depressió del Danakil, en Sembete es donen cita gents dels Amara, els Oromo i fins i tot dels Afar provinents del Danakil. Després del mercat seguirem ruta per arribar a Dessie.

Dia 4.- Dessie – Bati – Weldiya
Seguirem cap al nord per seguir visitant mercats. Aquest cop li toca el torn al de Bati, el mercat a l’aire lliure més gran de la banya d’Àfrica. Aquí trobarem llocs on venen la sal que s’extreu en la depressió del Danakil i que és portada a lloms de dromedaris pels Afar. Impressionant és la secció del bestiar, on podrem veure una gran multitud de camells, vaques, ovelles i cabres.
Continuarem rumb al nord, vorejant el Llac Hayk, lloc encantat que va ser escenari d’un dels capítols més dolorosos de la guerra entre Itàlia i Etiòpia. Arribada a la tarda a Weldiya on passarem la nit.

Dia 5.- Weldiya – Lalibela
Sortirem al matí cap a Lalibela on arribarem a l’hora de dinar.
Ciutat situada a 2600 m. sobre el nivell del mar; a Lalibela hi ha 11 esglésies monolítiques construïdes al segle XII excavades en roques de granit rosa i que es compten entre les meravelles del món. Cada església té un estil arquitectònic únic: totes estan magníficament tallades i la majoria estan decorades amb pintures ben conservades. Tota la ciutat és una escultura dedicada a la glòria de Déu i això es percep en observar el fervor dels fidels del lloc. Dedicarem la tarda a les primeres visites d’aquesta emblemàtica població del nord d’Etiòpia.

Dia 6.- Lalibela
Al matí sortirem de la ciutat per visitar l’església de Iemrhane Kristos, magnífic exemple d’arquitectura axumita, que arribarem després d’un passeig en pujada de 20 minuts. La tarda es pot dedicar a visitar el segon grup d’esglésies excavades a la roca i, sobretot, l’obra mestra de l’enclavament, l’església de Sant Jordi.

Dia 7.- Vol Lalibela / Gondar
Trasllat a l’aeroport per a prendre un vol que ens deixarà a la ciutat de Gondar al migdia.
Visita de Gondar on trobem una dotzena de castells construïts per diversos emperadors durant més de 236 anys en un període de gran esplendor (segles XV i XVI). Sembla a un tros d’Europa transportat a Etiòpia i reflecteix influències europees i islàmiques.

Dia 8.- Gondar – Bahar Dar
Sortida per carretera fins a Bahar Donar, vorejant les ribes del llac Tana podrem observar grans camps d’arròs, cereals i també “xat”, planta de fulla verda amb lleugers efectes estupefaents que és molt popular a Etiòpia i en tots els països limítrofs. A la tarda sortida cap a les cascades el Nil Blau (30 km), que cauen 100 metres en picat en una columna de 45m d’ample, formant un núvol de vapor on es forma l’arc de Sant Martí. Encara que un projecte hidroelèctric hagi llevat espectacularitat al cabal de les cascades, continua sent un lloc atractiu amb bells panorames cap al camp etíop.

Dia 9.- Bahar Dar. Vol a Addis Abeba
Al matí excursió amb barca privada per poder visitar alguns dels monestirs de la península de Zeghié (Ura Kidane Mehret i Azwa Mariam habitualment) encara regentats per monjos devots i d’significatiu interès històric i artístic. Es tracta de llocs remots que aconseguirem amb un passeig a peu en sender majorment pla, creuant un bosc semitropical i plantacions de cafè. Els interiors dels monestirs estan completament recoberts de pintures, obres mestres de l’art pictòric gondariano, caracteritzat per una rica simbologia, colors vius i una gran força expressiva. 

A la tarda, abans de sortir cap a l’aeroport, continuarem amb visites a Bahar Dar. A l’acabar les visites trasllat a l’aeroport per a l’últim vol a Addis Abeba. Arribada a la capital i trasllat a l’hotel.

Dia 10.- Addis Abeba – Sodo
Ens reunirem amb conductors i vehicles 4×4 per començar la nostra incursió a la part sud del país.
Sortida de la ciutat per la ‘Butajira Road’. El camí es dirigeix ​​al sud, creuant la fascinant camp Etíop, amb barraques rodones de sostres de palla vorejant la carretera asfaltada. Pel camí ens aturarem per visitar l’enclavament de Tiya on podrem veure misterioses esteles funeràries tallades en pedra, declarades patrimoni cultural de la humanitat per la UNESCO. Pararem pel camí per descansar i dinar. A la tarda seguim rumb al sud, creuant plantacions de mànecs. Arribarem a Sodo al vespre on ens allotjarem.

Dia 11.- Sodo – Jinka
Sortirem aviat al matí. Continuarem el desplaçament cap al sud per una carretera no asfaltada i poc freqüentada. Pararem pel camí per visitar el parc de Maze; amb una alçada mitjana d’entre 1.000-1.200 metres, el parc és un dels pocs santuaris on encara es protegeix al ‘Swayne s hartebeest’ (Bubalo de Swayne) espècie d’antílop endèmica del país. Creuarem el territori dels Daina i dels Male, agricultors molt poc acostumats als turistes. Després de creuar una zona muntanyosa arribarem a Jinka on anem a visitar també un poblat dels Ari, població de llengua cushítica i que es distingeix per les seves aldees d’ordenada construcció. Els seus cabanes estan pintades amb pintures de colors naturals. Els dibuixos murals recorden els treballs dels aborígens australians. Nit en un atractiu eco-lodge.

Dia 12.- Jinka – Poblats Mursi – Turmi
Sortirem aviat de Jinka per endinsar-nos en l’àrea del P.N. de Mag on tindrem l’oportunitat de visitar un poblat de l’ètnia dels Mursi, sens dubte una de les més impactants de tota la regió sud del país. Són molt cèlebres les seves belles dones que tenen el costum de portar grans plats d’argila en el seu llavi inferior; això és un signe d’identitat fonamental per a elles, com més gran el plat, més fort es considera la dona, i el porten amb orgull. El gran flux de turistes només interessats a treure fotos ha fet que, de vegades, la seva actitud cap al turista sigui una mica estereotipada; però, si ens acostem amb respecte i, almenys al principi, sense càmera, podrem gaudir també de la seva autenticitat i simpatia.
En acabar la visita tornarem a passar per Jinka i seguirem el nostre recorregut cap a Turmi, sense deixar de fer una interessant parada a un mercat dels Benna, un dels més interessants a la zona. Cap al tard arribarem a Turmi, capital del territori Hamer: pastors semi nòmades d’origen omòtic, són un dels grups més nombrosos de la vall de l’Omo. Les dones s’arreglen els cabells amb argila vermella, resina i aigua, mentre els homes es poden arreglar els cabells a ocasió d’alguna gesta.

Dia 13.- Turmi. Delta del riu Omo
Sortirem de Turmi. Creuarem la regió Hamer per arribar a la vora del mític riu Omo, on arribarem a un dels poblats més remots dels Dessanech, poble seminòmada que viu al llarg de l’últim tram del riu Omo a Etiòpia. Fins a 7 persones es creua el riu en una canoa local, a partir de 8 es realitza una excursió amb vaixell a motor. Possibilitat d’albirar petits cocodrils i varietats d’aus. Tornarem a Turmi i, a la tarda, farem una fàcil excursió a peu fins arribar a un poble Hamer.

Dia 14.- Turmi – Poblats Karo – Konso
Al matí sortirem cap als meandres del riu Omo en què s’assenten els poblats de l’ètnia dels Karo.

Podrem estar una estona amb ells en el poblat per veure la seva manera de vida i gaudir del bonic paisatge del riu des de la posició elevada del poblat. Seguirem després per arribar fins a Key Afer on avui se celebra el mercat setmanal i on conflueixen compradors dels voltants. Després arribarem fins Konso on podrem submergir-nos en la bellesa i complexitat del paisatge de la zona, una infinitat de terrasses i canals de gran perfecció tècnica, que ha estat declarat patrimoni de la UNESCO.

Dia 15.- Konso – Arba Minch
Al matí visitarem un poblat dels Konso, ètnia d’agricultors que treuen rendiment del terreny gràcies a un elaborat sistema de terrasses conreades. Sortirem més tard per arribar a la no gaire llunyana població de Arba Minch, a la vora del llac Chamo. Dedicarem la tarda a la visita amb barca del llac Chamo, dins el territori de l’P.N. de Nechisar i conegut per la grandària dels cocodrils que es poden veure a les petites platges de sorra de les seves ribes.
També podrem albirar hipopòtams i infinitat d’aus aquàtiques. Arribarem a l’hotel per instal·lar-nos i gaudir de les vistes sobre el parc.

Dia 16.- Arba Minch – Ziway
Al matí ens desplaçarem a les muntanyes que s’aixequen just darrere d’Arba Minch i que són el lloc triat per l’ètnia dels Dorze per instal·lar els seus pobles. Ens ensenyaran les seves peculiars construccions i aprendrem el bàsic sobre el cultiu del banano. Seguim de tornada cap al nord; seguint el rosari de llacs de la vall del Rift arribarem a Ziway on ens allotjarem.

Dia 17.- Ziway – Addis Abeba
Dedicarem la primera part del dia a una caminada creuant la platja de Bochesa, a la riba sud del llac Ziway, on podrem observar altres espècies d’aus en un escenari màgic esquitxat de grans i retorçats arbres de ficus. En acabar sortirem cap a Addis Abeba on arribarem a l’hora de dinar.
A la tarda, temps per a les darreres compres. Disposarem d’habitacions per a un breu descans en hotel i gaudirem d’un sopar en un restaurant local, amenitzada amb balls tradicionals. A última hora, trasllat a l’aeroport.

Dia 18.- Vol Addis Abeba / Ciutat d’origen
Embarcament en el vol de tornada. Arribada i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA 4 Primeres Places Preu Base
Preu Base per persona 2.860 € 2.960 €
Taxes Aèries (Aprox.) 350 €
SUPLEMENTS
Suplement Habitació Individual 415 €
Suplement grup de 6 a 9 persones 175 €
GRUP MÍNIM 6 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Vols domèstics Lalibela / Gondar i Bahar Dar / Addis.
Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Excursió en barca pel Llac Tana; inclou la visita als monestirs.
Transport en vehicle 4×4 a la zona de l’Omo, i en minibús durant la resta de l’itinerari.
Allotjaments i alimentació segons quadre d’itinerari.
Visites i excursions segons itinerari.
Totes les entrades a parcs nacionals i monuments en les excursions i visites.
Guia local de parla hispana durant tot el recorregut.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Visites no especificades com a incloses.
Propines i extres personals.
Visat Etiòpia.
Ampliació de cobertures de l’assegurança d’assistència i anul·lació.
Qualevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

29 juny, 2016

Tenia moltes expectatives en el sud i s’han complert però el nord m’ha sorprès molt positivament, especialment el Llac Tana i Lalibela

23 octubre, 2016

El viatge està ben organitzat, amb un guia i conductors fantàstics. Visitar el país de sud a nord ens permet fer-nos una idea ben formada del país. El que més ens ha agradat ha estat el sud, amb els diferents poblats i els mercats on intercanvien productes i on nosaltres som els estranys.

Deixar un comentari