Àsia
Destinació
14 dies
Duració
Estiu
Temporada
Inclosos
Vuelos

La “Llàgrima de l’Índia” és una illa petita que ha tingut molts noms: Ceilan, Serendib, Illa Resplendent, Perla d’Orient … A la regió central del país (Anuradhapura, Polonnaruwa, Dambulla, Sigiriya i Kandy) trobarem restes de el seu passat cultural. A Nuwara Eliya descobrirem el passat colonial i gaudirem amb els paisatges de camps de te que tan famosa han fet aquesta illa. Gaudirem d’un safari en els parcs nacionals de Mineriya i Udawalawe. Coneixerem la cultura Tamil (hindú) a Trincomale i Passikudah, on ens podrem banyar al mar i gaudir de les seves platges. Finalment visitarem Galle, una preciosa ciutat colonial amb aromes artístics en cada racó. Aquesta sortida coincideix amb el Festival Esala Perahera de Kandy, que se celebra a Kandy des del 5 fins al 15 d’agost.

Veure fitxa completa del viatge

PRÒXIMES SORTIDES EN CONSTRUCCIÓ
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
04 AGO VOL BARCELONA / COLOMBO A bord
05 AGO ARRIBADA A COLOMBO Hotel
06 AGO COLOMBO – ANURADHAPURA – MIHINTALE – ANURADHAPURA E Hotel
07 AGO ANURADHAPURA – TRINCOMALE – PASSIKUDAH E Hotel
08 AGO PASSIKUDAH – POLONNARUWA – HABARANA E Hotel
09 AGO HABARANA – SIGIRIYA – PN MINNERIYA – HABARANA E Hotel
10 AGO HABARANA – DAMBULLA – MATALE – KANDY E Hotel
11 AGO KANDY – PERADENIYA – KANDY E Hotel
12 AGO KANDY – NUWARA ELIYA E Hotel
13 AGO NUWARA ELIYA – (HORTON PLAINS). TREN A ELLA E Hotel
14 AGO ELLA – PN UDAWALAWE E Hotel
15 AGO PN UDAWALAWE – WELIGAMA – GALLE E Hotel
16 AGO GALLE. VOLS DE TORNADA A BARCELONA E A bord
17 AGO ARRIBADA A BARCELONA
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E

04 AGO.- VOL BARCELONA / COLOMBO
Sortida en vol regular amb destinació Colombo, amb connexió a Estambul. Nit a bord.

05 AGO.- ARRIBADA A COLOMBO
Arribada a l’aeroport de Colombo i trasllat a l’hotel. Resta del dia lliure a Colombo.
Colombo és la capital comercial de Sri Lanka i és una ciutat vibrant plena de vida amb una barreja d’arquitectura moderna, edificis colonials i ruïnes. El nom de “Colombo” li va ser donat pels colonitzadors portuguesos el 1505. A causa del seu gran port natural i la seva posició estratègica sobre les rutes comercials marines que uneixen l’Est i l’Oest, fa més de 2000 anys que els comerciants coneixen la seva existència.

06 AGO.- COLOMBO – ANURADHAPURA – MIHINTALE – ANURADHAPURA
Esmorzar i sortida cap a la ciutat arqueològica d’Anuradhapura, que va ser una de les antigues capitals de Sri Lanka des del segle IV a.C. fins a principis del segle XI.
La ciutat va ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO i va ser en el seu moment el centre més important de la vida i poder polític del sud d’Àsia. La ciutat considerada sagrada pel budisme està actualment envoltada de monestirs. Els tresors més grans de la ciutat són les seves dagobas construïdes amb maons i de forma hemisfèrica. La més notable d’aquestes dagobas és Ruvanveliseya, que es remunta al segle II a.C. i és de 300 peus de diàmetre. També hi ha la de Jetawanarama (370 peus) i la dagoba Thuparama, que consagra la clavícula del Buda. La relíquia més famosa de la ciutat és l’arbre sagrat de Bo que va créixer d’una branca de l’arbre sota el qual Buda es va il·luminar. Es va plantar fa 2250 anys i és l’arbre sembrat amb un registre històric més antic del món.

Continuació cap a Mihintale, un pic muntanyós on els singalesos creuen que es va produir la reunió entre el monjo budista Mahinda i el rei Devanampiyatissa, trobada que va inaugurar la presència del budisme a Sri Lanka. Ara és un lloc de peregrinació, a més de l’emplaçament de diversos monuments religiosos, alguns abandonats.
Segons el Mahavamsa, un important document budista de la història inicial de la religió a Sri Lanka, a mitjan segle III a.C. l’emperador Ashoka, de l’Índia, va construir una presó on es dedicava a torturar els presos. Un dia va intentar torturar un monjo budista que semblava immune al patiment. Ashoka, impressionat, es va convertir al budisme, va destruir la presó i es va proposar construir 84.000 stupas budistes per tot l’imperi. Com a resultat tant el seu fill com la seva filla van ser ordenats deixebles de Buda. Per això va enviar al seu fill Mahinda a difondre els ensenyaments de Buda a Sri Lanka, que estava governada pel rei Devanampiyatissa. Podrem visitar el temple de Mihintale. Per pujar a la muntanya de Mihintale, cal fer-ho a través d’una escala de pedra de 1.840 esglaons de granit. En acabar, trasllat a l’hotel.

07 AGO.- ANNURADHAPURA – TRINCOMALE – PASSIKUDAH
Esmorzar i sortida cap a Trincomale, centre de la cultura tàmil a l’illa. La cultura tàmil està formada per un grup majoritàriament hindú que no ha desistit mai en la seva obstinació de veure reconegut. Per a això ha utilitzat també la cultura com a instrument de reivindicació. Els tàmils són un grup ètnic nadiu de l’estat de Tamil Nadu, a l’Índia, i de la regió nord-oriental de Sri Lanka. Parlen principalment la llengua tamil i la seva història es remunta a dos mil·lennis enrere.
La ciutat de Trincomale es troba entre milles de platges de sorra daurada, on els visitants són pocs i es ofereix un tracte amable. Situada en un dels millors ports naturals del món, la ciutat va ser disputada per les potències holandeses, portugueses i britàniques, i va ser la seu de les forces aliades en la Segona Guerra Mundial. En acabar, trasllat a Passikudah, que té una platja preciosa i llarguíssima de sorra blanca, aigües cristal·lines i zones de corall. Una part d’aquesta platja és 100% natural i no està explotada turísticament.

08 AGO.- PASSIKUDAH – POLONNARUWA – HABARANA
Esmorzar. A l’hora prevista, trasllat a Polonnaruwa, que va ser la capital de Sri Lanka entre els segles XI-XIII. Les cases de les imatges més belles de l’illa es troben allà, i són Lankatilake, Tivanka, Thuparama i Tivanka; aquesta última té el millor exemple dels frescos del període de Polonnaruwa. Polonnaruwa conté les més esplèndides estàtues de Budda, tallades en pedra, el Gal Vihara, un santuari en una roca que conté quatre estàtues de Buda: dos en posició de meditació, una de peu i una altra reclinada. L’estàtua del rei Parakrama Bahu és un altre exemple del tallat en pedra singalesa i el Vata-dóna-ge és una creació única dels artistes de Sri Lanka, un antic temple en forma circular. En acabar, trasllat a Habarana, on passarem la nit.

09 AGO.- HABARANA – SIGIRIYA – PN MINNERIYA – HABARANA
Esmorzar i trasllat a la Roca de Sigiriya. Pujarem la Fortalesa de la roca de Sigiriya, Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, que data del segle V, i va ser construïda pel rei Kashyapa (477-495). Les ruïnes del palau estan situades a la part superior d’una impressionant roca de pedra vermella a 180 metres sobre la jungla que s’erigeix ​​als seus peus. A la part mitjana es troba el mur de Mirall on s’hagin les famoses pintures de les donzelles Apsara. A més de la Porta del Lleó, la que dóna accés a la part superior. A la zona més baixa de la roca hi ha el palau inferior i les fosses, murs i jardins que s’estenen al llarg de centenars de metres des de la base rocosa. Sens dubte val la pena pujar els més de 1.000 graons i estretes passarel·les per gaudir de l’extraordinària panoràmica de l’entorn. Aquest espectacular conjunt, sorprèn el visitant per la creativitat de la seva construcció i pel magnífic lloc del seu emplaçament.

En acabar, trasllat al Parc Nacional de Minneriya. Amb 800 hectàrees, aquest parc alberga una de les concentracions més grans d’elefants del món; més de 300 elefants lliures que podem observar sols o en ramat en la seva quotidianitat, banyant-se i alimentant-se. L’àrea va ser designada com a parc nacional el 1997, havent estat originalment declarat com a reserva natural el 1938. La raó per declarar l’àrea com a protegit, és per salvaguardar la conca del tanc Minneriya i la vida silvestre dels voltants. El tanc és de summa importància històrica, ja que va ser construït pel rei Mahasen a segle III. En acabar, trasllat a Habarana.

10 AGO.- HABARANA – DAMBULLA – MATALE – KANDY
Esmorzar i trasllat al temple de Dambulla. Visita del Temple de Dambulla, el complex de coves convertides en temple d’Or, són el seu principal focus d’atracció, per la seva singularitat i per ser el sistema de coves més gran del país. A més aquest conjunt conserva una important i quantiosa col·lecció d’imatges de Buda, al voltant de 153, que representen les diferents etapes de la seva vida. Aquestes al seu torn, es troben envoltades de fascinants pintures i murals, que s’estenen al llarg d’una superfície de 2.100 km². Tota aquesta àrea, de gran importància cultural i religiosa, va ser construïda pel rei Walangambahu al segle I a.C. i va ser declarada Patrimoni de la Humanitat el 1991.

Continuació cap a Kandy, visitant en ruta el Jardí d’espècies de Matale. En aquesta visita coneixerem les diferents espècies per les que l’illa ha estat reconeguda durant anys, com la canyella, el cardamom i el pebre. Kandy és coneguda com la capital de les muntanyes, a més de ser el cor del budisme al país. Per la seva entorn, arquitectura i bellesa, va ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO en 1988. Va ser la llar de l’últim regnat independent de Sri Lanka, que va sobreviure dos segles a la incursió colonial abans de la caiguda amb l’Imperi Britànic. Enmig dels carrers i basars, trobem el Mercat Municipal o el Centre de les Arts i l’Artesania, llocs que destaquen per la seva afluència de gent i per estar sempre animats per la població local. Avui i demà, a la nit, podrem presenciar al FESTIVAL DE Perahera, un dels festivals més importants d’Àsia, amb la desfilada tradicional en els carrers amb balls, disfresses, llums, música i elefants. Nit a Kandy.

11 AGO.- KANDY – PERADENIYA – KANDY
Esmorzar. Avui visitarem el Jardí Botànic de Peradeniya, primer jardí botànic construït per un rei Sinhala i engrandit pels anglesos. Els seus 147 acres estan plens de meravelloses varietats d’arbres, plantes i flors, principalment orquídies amb una varietat de 300, plantes medicinals i palmeres. En acabar, tornada a Kandy, on visitarem el Dalada Maligawa, conjunt arquitectònic format per pavellons de color rosa amb cobertes vermelles on es troba el Temple de la Dent de Buda, principal centre religiós per als seguidors budistes en què es venera la relíquia de la dent de Buda. A la nit, podrem seguir gaudint del FESTIVAL DE Perahera.

12 AGO.- KANDY – NUWARA ELIYA
Esmorzar i sortida cap a Nuwara Eliya. En ruta gaudirem del canvi de paisatge on podrem observar rius i cascades com la cascada de Ramboda. Arribada a Nuwara Eliya i recorregut panoràmic per la ciutat. Aquesta població també és coneguda com la petita Anglaterra, per la seva similitud amb l’arquitectura colonial. És una població entre muntanyes, valls, cascades i plantacions de te. Va ser establerta per l’Imperi Britànic al segle XIX, i per descomptat tenia un gran valor i utilitat, ja que constituïa un enclavament de vacances on poder refugiar-se durant els mesos més calorosos. Per tot això la seva arquitectura tradicional es barreja amb edificis colonials d’estil britànic.

13 AGO.- NUWARA ELIYA – (HORTON PLAINS). TREN A ELLA
Avui podrem fer l’excursió opcional al parc nacional d’Horton Plains (no inclosa en el preu). Les persones que vulguin fer aquesta excursió sortiran de matinada, moment en què hi ha major probabilitat de tenir una millor vista del parc. En aquest cas, l’esmorzar el proporcionarà l’hotel per emportar i prendre-ho durant l’excursió.
Les planes d’Horton és una àrea protegida a l’altiplà central de Sri Lanka i està coberta per pastures i boscos nuvolosos. Aquest altiplà a una altitud de 2100-2300 metres és rica en biodiversitat. Moltes espècies que es troben aquí són endèmiques de la regió. La caminada és senzilla però amb una exigència mitjana ja que són 9’5 km i amb un petit pendent. La durada de la caminada és de 3 hores aproximadament, passant pel costat del riu i arribant fins a una cascada. El camí és amb fang i pedres, enmig de la natura, i les vistes són molt boniques.

Al migdia, trasllat de tot el grup a l’estació de tren més propera a Nuwara Eliya (Nanu Oya) on embarcarem en un dels més emblemàtics recorreguts en tren de Sri Lanka, enmig de muntanyes amb plantacions de te, cascades, i diverses zones rurals i autòctones. En acabar el recorregut amb tren ens dirigirem a Ella, una petita població enmig de les muntanyes, que ofereix una amable hospitalitat, espectaculars vistes i caminades sense pressa enmig de la natura, plantacions de te, temples i cascades. La vista des de la Roca d’Ella és de les més espectaculars de l’illa ja que tota la vall s’obre i veu el descens d’uns 3000 peus des de les planes de l’est. En Ella també hi ha la Cova de Ravana, rei llegendari de l’illa que va viure en temps prehistòrics.

14 AGO.- ELLA – PN UDAWALAWE
Esmorzar. Matí lliure per seguir gaudint d’Ella i els seus voltants. El poble d’Ella té un carrer principal plena de restaurants, alguna botiga, un banc, l’estació de tren, etc. És un lloc de trobada per poder gaudir de la natura que envolta el lloc.
Al matí es pot fer per lliure el recorregut fins Little Adam ‘s Peak. L’itinerari és d’uns 5 km, anada i tornada, en total unes 2 hores de camí. No cal guia per a realitzar aquesta excursió. Es pot comprar un mapa en Ella i fer-ho de forma individual. Des de dalt es pot gaudir d’una bella vista de tota la vall.
A l’hora acordada, sortida cap a Udawalawe per realitzar un safari amb tot terreny al parc. Udawalawe és sens dubte el millor lloc a Sri Lanka per veure elefants asiàtics salvatges durant tot l’any. Hi ha al voltant de 500 elefants i sovint deambulen en rajades de fins a 100. El parc també és llar del búfal salvatge, el cérvol tacat, el cérvol Barking, el senglar, el Sambhur, la llebre, la mangosta, el cocodril, 30 espècies de serps , 50 espècies de papallones i moltes espècies d’aus.

15 AGO.- UDAWALAWE – WELLIGAMA – GALLE – UNAWATUNA
Esmorzar. Sortida cap a Weligama. En aquestes platges de l’oceà Índic podem veure l’antiga manera de pescar: sobre una estaca que sobresurt 2 -3 metres de l’aigua. Avui dia, segueix sent una platja de pescadors que surten en els seus vaixells i venen la seva pesca fresca a vora del mar. Continuació fins Galle i visita del Fort.

Galle va tenir el seu apogeu al segle XVIII, abans de l’arribada dels britànics, que van potenciar el desenvolupament de Colombo. La part antiga de Galle va ser declarada Patrimoni de la Humanitat el 1988, a excepció del fort holandès construït al segle XVII. Es creu que l’actual ciutat era el port de l’antiga Tharsis, al qual el rei hebreu Salomó enviava a cercar l’ivori i els paons que s’indiquen en la Bíblia. El passeig proper a la muralla que va des del bastió d’Utrech fins al bastió de la bandera de roca permet fer-se una bona idea de la ciutat amb una bona panoràmica de l’antic port. En l’actualitat, Galle és una ciutat comercial on l’art es reflexa en cada un dels seus carrers. La zona històrica del Fort està plena de petites botigues, restaurants i cafeteries propietat dels artistes locals i estrangers, escriptors, fotògrafs, dissenyadors i poetes. En acabar, trasllat a l’hotel.

16 AGO.- GALLE. VOL COLOMBO / BARCELONA
Esmorzar. Matí lliure per gaudir de la platja o per seguir passejant per Galle, o conèixer altres poblacions dels voltants (per lliure). A l’hora acordada, trasllat a l’aeroport per embarcar en el vol de tornada a Barcelona. Nit a bord.

17 AGO.- ARRIBADA A BARCELONA
Arribada a Barcelona i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
En base a grup de 10 a 16 persones 2.145 €
En base a grup de 4 a 9 persones 2.295 €
Suplement Individual 590 €
Taxes Aèries (Aprox.) 425 €
GRUP MÍNIM 4 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Transport per terra en vehicle privat amb aire condicionat.
Guia local de parla hispana a partir de 6 viatgers. De 4 a 5 persones es realitza amb conductor-guia de parla anglesa.
Allotjaments i alimentació segons quadre d’itinerari.
Recorregut en tren des de Nanu Oya fins a Ella.
Jeep safari als parcs de Minneriya i Udawalawe.
Entrades als llocs a visitar especificats a la fitxa tècnica.
Assegurança d’assistència en viatge.
SERVEIS NO INCLOSOS
Visat Sri Lanka (30 USD aprox.).
Tickets pels seients (opcional) en el Festival Perahera de Kandy.
Entrada i Jeep en excursió opcional a Horton Plains (40 USD aprox. a pagar en destí).
Alimentació no especificada en el quadre. Begudes.
Activitats i visites no indicades a l’itinerari.
Propines i extres personals.
Taxes aèries ni d’aeroport.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

Opinions del Viatge

5 Basat en 2 ressenyes
28 agost, 2016

Vaig decidir viatjar a Sri Lanka una mica de forma improvisada sense saber molt ver què esperar i pensant que em trobaria un país semblant a l’Índia…
El que m’he trobat és un país molt ric culturalment, amb uns paissatges espectaculars i amb una població molt més riallera…Moltes gràcies per aquest viatge!

1 setembre, 2016

Es un país increíble! Me ha gustado todo. La subida a la roca de Sigiriya, los parques y sus elefantes, las plantaciones de te, los templos…..
El festival de Perahera es mucho más animado de lo que me imaginaba, ha sido muy divertido de ver

Deixar un comentari

Classificació