Àfrica
Destinació
10 dies
Duració
Nadal
Temporada
Inclosos
Vuelos

Aquesta ruta ens apropa als llocs més atractius de la regió de Núbia, seguint el curs del Nil des de Khartoum. La riquesa arqueològica de la zona és espectacular i l’hospitalitat dels seus pobladors llegendària. Durant el recorregut ens allotjarem en cases locals, acampades i en un campament prèviament muntat situat davant de les piràmides de Meroe, el que ens obrirà les portes per conèixer de prop els costums dels nubis, molt diferents a la resta dels sudanesos.

Veure fitxa completa del viatge

DATA DE SORTIDA: 29 DESEMBRE 2022
DIES ITINERARI ALIM. ALLOTJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / KHARTOUM Hotel
2 KHARTOUM – DESERT OCCIDENTAL – OLD DONGOLA E / D / S Acampada
3 OLD DONGOLA – POBLATS NUBIS – KERMA – TOMBOS E / D / S Campament
4 TOMBOS – WADI SEBU – 3ª CATARACTA – SOLEB – TOMBOS E / D / S Campament
5 TOMBOS – EL KURRU – JEBEL BARKAL – KARIMA E / D / S Hotel
6 KARIMA – NURI – DESERT EL BAYUDA E / D / S Acampada
7 DESERT EL BAYUDA – MEROE E / D / S Tented Camp
8 MEROE – MUSAWWARAT – NAGA – KHARTOUM E / D Hotel
9 KHARTOUM (DERVICHES DE OMDURMAN) E / D Hotel day use
10 VOL KHARTOUM / CIUTAT D’ORIGEN
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / DINAR = D / SOPAR = S

Dia 01 | Vol Ciutat d’origen / Khartoum
Presentació en l’aeroport a l’hora acordada i embarcament amb destinació Khartoum. Arribada, tràmits d’obtenció de visat, recollida d’equipatges i trasllat fins a l’allotjament previst per a la primera nit.

Dia 02 | Khartoum – Desert Occidental – Old Dongola
Avui disposarem d’una mica de temps per a descansar. Sortirem a les 10.00 després d’esmorzar per a dirigir-nos al Desert Occidental. Conduirem durant uns 200 km sobre asfalt en una immensa plana amb panorama de 360è sobre l’horitzó. Seguirem el viatge fins a arribar a Old Dongola. Aquí podrem visitar les restes d’un temple cristià copte amb columnes de marbre, així com les ruïnes de diverses esglésies situades a la vora del Nil.

Dia 03 | Old Dongola – Poblats Nubis – Kerma – Tombos
Ens mourem fins a la part central de la regió Nubia en la qual visitarem diversos poblats. Aquí la població utilitza la seva pròpia llengua en lloc de l’àrab oficial i l’Islam se segueix d’una manera més relaxada. Les dones no cobreixen els seus rostres i parlen amb els visitants sense problema. Els pobles de Nubia es caracteritzen per les pintures que decoren les entrades a les cases. L’hospitalitat aquí és la norma, i ens és estrany que ens convidin a les seves cases a compartir el menjar o prendre una tassa de te. Si tenim temps, podrem parar durant el recorregut per a visitar un animat mercat setmanal. Ens detindrem en Kerma per a visitar l’esplèndid temple de Deffufa, construït en tova. Aquí visitarem també un petit museu on s’exposen les troballes d’una missió arqueològica suïssa desenterrats fa menys de deu anys i entre els quals destaquen set estàtues reals. Deixem Kerma per a arribar fins a la població de Tombos, on dormirem en el nostre campament permanent.

Dia 04 | Tombos – Wadi Sebu – 3ª Cataracta – Soleb – Tombos
Sortirem fins a Wadi Sebu, al costat de la riba del Nil i on podrem visitar un dels més rics enclavaments en gravats rupestres, des de la prehistòria fins al període de l’imperi egipci.
Des d’aquí arribarem a les moles granítiques de la tercera cataracta, un dels obstacles naturals que els antics egipcis trobaven en la seva navegació pel gran riu. Creuarem el Nil en un transbordador local el que ens permetrà departir durant una estona amb la població local. A última hora de la tarda visitarem el temple de Soleb, el més bell temple egipci de Sudan, testimoni del Regne Nou de Nubia i amb parets riques en inscripcions jeroglífiques, sota relleus i columnates. La primera colonització de la zona va ser un assentament egipci que data del 1.500 a. C. Acabades les visites, tornarem a travessar el riu per a tornar al nostre campament a Tombos.

Dia 05 | Tombos – El Kurru – Jebel Barkal – Karima
Després d’esmorzar, sortirem cap al sud per a arribar a Karima. Una vegada allí, visitarem l’enclavament del Kurru on es troba una de les necròpolis de l’antiga capital, Napata; aquí podrem visitar una o dues de les tombes excavades en la roca sota les piràmides parcialment esfondrades; les tombes estan decorades amb esplèndides imatges del faraó, dels déus i jeroglífics multicolor. No lluny d’aquí trobem un bosc petrificat amb centenars d’enormes troncs. Karima es troba al peu del Jebel Barkal, fita en el desert i una referència per a tots els viatgers. Al peu de la muntanya trobem un temple dedicat a Amón. Aquest punt va ser el cor religiós de Nubia durant 1.000 anys; a més de les ruïnes del temple es conserven estàtues d’alguns carners que se suposa que flanquejaven una avinguda que conduïa a un embarcador sobre el riu. Els enclavaments del Jebel Barkal es troben dins de les llistes de Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO.

Dia 06 | Karima – Necròpoli de Nuri – Desierto del Bayuda (cràter de Atrun)
Travessarem el riu per a poder visitar l’enclavament de Nuri, conegut per les seves diverses piràmides, entre les quals s’alça la del rei Taharqa. Des d’aquí començarem la travessia del desert de Bayuda, l’àrea que s’estén en la corba que forma el Nil entre la 4ª i la 6ª cataracta; aquest desert es caracteritza per les negres muntanyes de basalt, la majoria d’origen volcànic que alternen amb zones de còdols i àmplies valls creuades per llits secs de rius, on trobem una mica de vegetació. Aquí també podem trobar alguns grups de Bisharin, que viuen en grups familiars en petites barraques pròximes als escassos pous d’aigua. En el centre de Bayuda arribem al cràter de Atrun d’on els nòmades obtenen la sal de la riba d’una tolla que carreguen en els seus camells per a distribuir-la pels mercats de la regió, procés que porten repetint des de fa molts segles. El nostre campament aquesta nit s’alçarà en la zona de Dosh El Dalan.

Dia 07 | Desert de Bayuda – Meroe
Acabarem la travessia de Bayuda i creuarem el Nil. Conduirem cap al sud per la riba oriental del riu. Viatgem per una zona plana fins que arribem a un pujol en la qual s’alcen 40 piràmides, algunes en perfecta conservació i que formen part de la necròpoli real de Meroe. Cadascuna de les piràmides té la seva capella funerària amb les parets decorades amb escenes de la vida del rei i ofrenes als déus. Trobarem el nostre campament permanent al peu de les piràmides, una ubicació privilegiada.

Dia 08 | Meroe – Musawwarat – Naga – Meroe
Aviat al matí sortirem cap a Musawwarat és Sufre. En una vall envoltada de pujols trobem les restes d’un enorme complex de diversos edificis i muralles que envolten un temple erigit en el segle I. L’abundància de representacions d’elefants fa pensar que aquest animal havia de jugar un paper important en aquella època.
Ens desplaçarem després a 30 km a l’est del Nil per a arribar a l’enclavament de Naga. Aquí trobem un templet dedicat a Apedemak (segle I) amb esplèndides decoracions en baix relleus. No gaire lluny trobem una peculiar construcció en la qual es barregen influències egípcies, gregues i romanes. El temple de Amón amb la seva entrada flanquejada per figures de carners serà l’última visita abans de tornar a Khartoum.

Dia 09 | Khartoum. Visites. Derviches de Omdurman
Començarem la visita a Khartoum passant pel Palau Presidencial on el General Gordon va ser derrotat per les tropes del Mahdí. Ens dirigirem a Omdurman, antiga capital de Sudan, aquí visitarem la tomba del Mahdí. Ens embarcarem per a veure, des del mateix riu, la confluència de les aigües del Nil Blanc amb les del Nil Blau. Més tard esmorzarem en un restaurant local a la vora del riu. A la tarda visitarem el mercat de Omdurman, el major del país. Tots els divendres a la tarda, prop del cementiri de Omdurman, es donen cita els sufís per a assistir a la celebració dels derviches. A última hora de la tarda tornarem a l’hotel, on disposarem per una estona de les habitacions fins a l’hora del trasllat a l’aeroport.

Dia 10 | Vol Khartoum / Ciutat d’origen
Embarcament en el vol de tornada. Arribada a Ciutat d’origen i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
Preu Base per persona 2.290 €
Preu Base per persona (4 primeres inscripcions) 2.190 €
Taxes Aèries (Aprox.) 355 €
Permisos de viatge i entrades a llocs arqueològics (pagament local) 280 $
Visat i tramitació (pagament local) 250 $
SUPLEMENTS
Suplement Grup de 8 a 10 persones 150 €
Suplement Grup de 6 a 7 persones 235 €
Suplement Habitació Individual (consultar disponibilitat) 310 €
GRUP MÍNIM 6 PERSONES
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals (connexió intermèdia a Estambul), amb la companyia Turkish Airlines, en classe turista.
Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Minibús pels trasllats i desplaçaments a Khartoum.
Allotjaments i alimentació segons quadre d’itinerari.
Material d’acampada i cuina (excepte sac de dormir, coixí i tovalloles)
Recorregut en vehicles 4×4 tipus Toyota Landcruiser o Toyota Hilux de doble cabina, amb conductor local.
Guia de parla hispana durant tot el recorregut.
Aigua mineral durant el recorregut (excepte a Khartoum).
Entrades al Museu Nacional i llocs arqueològics, així com permisos de fotografia i tràmits de registre de passaport (280 € pagament local).
Gestió del visat.
Assegurança d’assistència en viatge i cancel·lació.
SERVEIS NO INCLOSOS
Alimentació no especificada en el quadre d’itinerari. Begudes.
Permisos per a l’utilització de càmera de vídeo (20 USD aprox. per cada lloc arqueològic visitat).
Propines i extres personals.
Taxa de visat (250 USD pagament local).
Ampliació de cobertures de l’assegurança d’assistència i anul·lació (recomanada).
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

1. La combinació de serveis de viatge que se li ofereix és un viatge combinat en el sentit del text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat pel Reial Decret Legislatiu 1/2007, del 16 de novembre.

Per tant, vostè gaudirà de tots els drets que s’apliquen en el marc de la UE als viatges combinats. L’empresa VIATGES INDEPENDENTS I TREKKINGS S.L. serà plenament responsable de la correcta execució del viatge combinat en el seu conjunt.

A més, com exigeix la legislació, l’empresa VIATGES INDEPENDENTS I TREKKINGS S.L. està coberta per una garantia per a reemborsar-li els pagaments realitzats i, si el transport està inclòs en el viatge, assegurar la seva repatriació en cas que incorri en insolvència.

Més informació sobre els seus principals drets conforme al text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat per Reial decret Legislatiu 1/2007, del 16 de novembre (que es proporcionarà mitjançant un enllaç).

2. A aquesta oferta de viatge li resulten aplicables les següents Condicions Generals de contracte de viatge combinat.

Opinions del Viatge

18 febrer, 2016

Viatjar a Sudan ha estat una experiència increïble i totalment recomanable. Les piràmides de Meroe, els Nubis i el temple de Soleb… tot el recorregut és un viatge en el temps.

24 abril, 2016

Viaje muy interesante y especial. A diferencia de Egipto las pirámides son más pequeñas pero hay muchísimas, poder verlas sin multitud de turistas a nuestro lado ha sido algo mágico. Lo mejor sin duda es la belleza del pueblo nubio y su amabilidad

15 gener, 2017

El viaje ha sido precioso. Me ha gustado poder ver las pirámides y restos arqueológicos estando solo nosotros allí…el desierto me ha encantado y en general la gente es muy amable.
Todo está muy bien organizado y Carla, la guía, hace un trabajo genial

Deixar un comentari