Àsia, Pròxim Orient
Destinació
14 dies
Duració
Fora de temporada
Temporada
Inclosos
Vuelos

Aquest viatge al Regne d’Aràbia Saudita, el guardià espiritual dels dos santuaris més sagrats del món islàmic, La Meca i Medina, és molt més que un viatge al bressol de l’Islam. En aparença un territori desèrtic i desolat, Aràbia Saudita ha vist creuar per les seves terres una part important de la història antiga de l’home, com les caravanes de la Ruta de l’Encens, el pas del qual per l’Oasi d’Al Ula procedents de Iemen a la recerca de les costes mediterrànies carregades d’aquest preuat producte, van deixar un llegat històric d’incalculable valor en llocs com Hegra o Dedán. Oberta al món des de 2019, el Regne és un contrast de l’antic i el modern, amb gratacel que s’obren pas entre barris tradicionals enmig de paisatges desèrtics, elevades muntanyes i la costa del Mar Roig.

Veure fitxa completa del viatge

EN CONSTRUCCIÓ:

** PRÒXIMA SORTIDA PER NADAL AMB CUPO AERI GARANTIT **

DÍAS ITINERARIO ALIM. ALOJ.
1 VOL CIUTAT D’ORIGEN / RIYADH Hotel
2 RIYADH E Hotel
3 RIYADH – USHAIQER – BURAYDAH E Hotel
4 BURAYDAH – HAIL E Hotel
5 HAIL – OASIS JUBBAH – SAKAKA E Hotel
6 SAKAKA – TABUK E Hotel
7 TABUK – AL BAD – MAGNA E Hotel
8 MAGNA – TABUK E Hotel
9 TABUK – AL ULA E Hotel
10 AL ULA E Hotel
11 AL ULA – MEDINA E Hotel
12 MEDINA – JEDDAH E Hotel
13 JEDDAH E
14 VOL JEDDAH / CIUTAT D’ORIGEN
ALIMENTACIÓ: ESMORZAR = E / DINAR = D / SOPAR = S

Dia 1 | Vol Ciutat d’origen / Riyadh
Embarcament en el vol regular amb destinació a Riyadh. Nit en vol.

Dia 2 | Riyadh
Després de realitzar els tràmits d´entrada necessaris ens traslladarem al nostre allotjament al centre de la ciutat. Després d´esmorzar sortirem a recórrer la ciutat visitant alguns dels llocs més interessants. Al contrari del que pugui semblar, Riyadh és una ciutat polsegosa i no especialment bonica comparada amb altres capitals de la Península Aràbiga, però, al contrari, posseeix un patrimoni històric força important en comparació. Durant el nostre recorregut visitarem Qasr Al-Masmak, el fort-ciutadella de tova i argila des del qual el rei Abdulaziz Al Saud va conquistar i unir els diferents regnes i províncies que conformen l’Aràbia Saudita actual el 1902; el palau Al Murabba, antiga llar i tall del rei Abdulaziz, i el Museu Nacional, que allotja segles d’història i cultura àrabs. També visitarem Dheera Souq, un soc tradicional on trobarem tota mena d’articles. A la tarda visitarem Al-Dir’iyyah, bressol del primer estat saudita i llar ancestral de la família reial, considerada Patrimoni Mundial de la UNESCO. Tot i que gran part del lloc encara s’està restaurant, hi ha alguns llocs històrics que estan oberts al públic i es poden visitar. Nit a hotel.

Dia 3 | Riyadh – Ushaiqer – Buraydah
Al matí després d’esmorzar sortirem al nostre vehicle privat en direcció a Ushaiqer, un poble beduí al cor de la regió del Najd habitat des de fa més de 1.500 anys, envoltat per gruixuts murs que tanquen un laberint de carrerons sinuosos, senders i passarel·les de fusta que s’entrecreuen entre centenars de cases de tova. Després de la visita ens endinsarem a Al-Qassim, la província que allotja alguns dels pobles tradicionals més ben conservats de l’Aràbia Saudita. La primera parada serà a Al Mithnab, un poble tradicional amb més de 384 cases restaurades, inclòs un mercat majlis, que destaca per la preservació de l’arquitectura tradicional que es va fer al seu moment. Continuarem el recorregut cap a la ciutat d´Unaizah, on veurem la casa Al-Bassam. Abans d’arribar al nostre destí final realitzarem una nova parada a Al-Khabra, una petita ciutadella emmurallada amb més de 300 cases al seu interior, un soc tradicional, majlis i una mesquita al centre. Després de la visita continuarem fins a Buraydah on ens instal·larem al nostre allotjament. Nit a hotel.

Dia 4 | Buraydah – Hail
Després d’esmorzar sortirem cap a la ciutat de Hail fent una primera parada al mercat de camells més gran del món als afores de Buraydah. Cada dia, a partir de les sis del matí, aquest mercat cobra vida amb venedors i compradors intercanviant rials per camells, ovelles, cabres i articles com cadires de muntar, cabestres i mantes. El mercat és pur tràfec, amb milers de camells traquetejant als seus corrals rovellats, homes de tot arreu carregant les seves compres a la part posterior de les camionetes i els crits dels animals barrejats amb sorra, calor i olor. Després de la visita continuarem cap a les restes arqueològiques de la ciutat preislàmica de Fayd i des d’allà continuarem fins a l’Oasi de Jubbah on visitarem Jabal Umm Sinman, un lloc amb les obres d’art rupestre neolítiques més importants de l’Orient Mitjà i que descriuen activitats i vestimentes de els seus creadors, animals i armes de lèpoca. Les talles en roca més fines daten del voltant del 5500 aC, quan gran part d’aquesta àrea era un llac interior i els habitants tallaven els animals de caça que arribaven fins a les aigües. Abunden talles de cabres monteses, orix i camells, així com importants inscripcions tamúdiques que daten de l’any 1000 aC. A darrera hora de la tarda arribarem a la ciutat de Hail que, protegida pels seus tres castells, la Fortalesa D’A’arif, el Castell Barzan i el Castell Al-Qishlah, és una de les parades importants a la ruta de pelegrinatge cap a La Meca. Al seu dia aquesta ciutat va ser la capital de tot el desert àrab i llar de llegendes com la del poeta àrab Hatim Al Tai, l’altruisme i generositat del qual el va fer mereixedor d’un lloc en els relats de “Les mil i una nits”. Nit a hotel.

Dia 5 | Hail – Jubbah – Sakaka
Després d’esmorzar començarem el dia visitant l’exterior del Fort-Castell Qishlah, un edifici de tova amb murs de 8 metres d’alçada i vuit torres de vigilància, construït com a caserna general de les tropes del rei Abdul Aziz per protegir el nord del regne. Continuarem la visita per Hail apropant-nos a la històrica fortalesa d’Aarif, enfilada al cim d’una muntanya al cor de la ciutat. Abans d’abandonar Hail visitarem una de les productores de Dallahs (cafeteres tradicionals) més singulars del país, on les habilitats manuals de cada artesà poden fer veritables obres d’art d’aquests objectes amb preus realment sorprenents. A continuació, ens dirigirem cap al nord a la recerca de l’Oasi de Jubbah on ens aproparem a visitar Jabal Umm Sinman, un lloc amb les obres d’art rupestre neolítiques més importants de l’Orient Mitjà datades al voltant del 5500 aC, quan gran part d’aquesta àrea era un llac interior. Després de la visita, continuarem la nostra ruta cap a direcció nord i ens dirigirem al nostre allotjament a Sakaka. Nit a hotel.

Dia 6 | Sakaka – Tabuk
Després d’esmorzar sortirem a recórrer alguns dels llocs més interessants de la regió. Visitarem Qasr Marid, un antic castell a Dumat Al-Jandal construït cap al segle I a.C. que dominava l’antiga ciutat d’Adumato. D’aquí continuarem cap a les enigmàtiques Columnas De Rajajil, lloc també conegut com la Stonehenge d’Aràbia que posseeix una col·lecció de més de 50 grups de monòlits tallats en marès de color ocre, que mostren llocs d’enterrament. Després de la visita anirem cap al Qasr Za’abl, una fortificació aixecada sobre les restes d’un antic castell nabateo a dalt d’una muntanya sota el qual es va construir un sistema de pous artesians que han subministrat aigua dolça a la ciutat de Sakaka durant segles . Les quatre torres del fort, comunicades per una única muralla ofereixen unes vistes panoràmiques a la ciutat. Després de les visites ens dirigirem cap a la ciutat de Tabuk travessant l´extrem occidental del Gran Desert de Nafud al costat de la Reserva Natural Al-Khanfa. Segons com anem de temps, en arribar a Tabuk podem acostar-nos a visitar el Castell o recórrer el soc Twaheen, al nucli antic. Nit a Hotel.

Dia 7 | Tabuk – Magha’er Shuaib – Magna
Després d´esmorzar ens dirigirem cap a la costa a través de Jibal Hisma, un desert amb un paisatge que ens recordarà al Wadi Rum jordà. La nostra primera parada del dia serà el poble d’Al-Balad des d’on visitarem Magha’er Shuaib, un lloc en ple desert amb façanes i tombes tallades a la roca pels nabateus igual que van fer a Hegra o Petra, i que va ser on Moisès va viure durant uns quants anys després de la seva fugida d’Egipte. A prop d’aquí també podem visitar el Pou Bir Al-Sa’idani, el lloc on suposadament Moisès va anar a buscar aigua només arribar procedent del Mar Roig i on va conèixer el profeta Shu’ayb, que en veure la seva generositat va decidir casar-lo amb una de les filles. Després de la visita continuarem cap a la població de Magna, una agradable ciutat costanera ubicada al Golf D’Aqaba davant de les costes d’Egipte i les muntanyes de la península del Sinaí. Aquí visitarem el lloc d’Uyun Moosa, un palmerar amb una font de dotze fonts que es creu pot ser l’Oasi D’Elim, el lloc on segons la Bíblia Hebrea els israelites van acampar després del seu èxode d’Egipte. Nit a hotel.

Dia 8 | Magna – Tabuk
Després d’esmorzar sortirem en direcció sud recorrent la costa occidental del país al costat del Mar Roig a la recerca a la recerca de les restes del Caterina, un hidroavió nord-americà caigut als anys 30 a prop de Ras Al-Sheikh Hameed, que visitarem si és possible. Des d’aquest lloc tindrem una preciosa vista del mar Roig amb el mont Sinaí de fons. Continuant el nostre viatge pel litoral saudita, arribarem a la ciutat de Duba i des d’allà tornarem a la ciutat de Tabuk on tindrem la resta de la tarda lliure per apropar-nos a visitar el seu castell construït cap al 3500 aC. Nit a hotel.

Dia 9 | Tabuk – A l’Ula
Després d’esmorzar ens dirigirem cap a Al-Ula, fent una parada per visitar Wadi Qaraqir, també conegut com a Wadi Desi. Es tracta d’un canó d’uns quinze quilòmetres de llarg que travessa Jebel Qaraqir, un massís de gres que durant molt de temps va ser un secret ben guardat entre els exploradors, abans que es construís la carretera que condueix a la propera ciutat de Dissah i les imatges de satèl·lit estiguessin disponibles per al públic, cosa que dificultava la seva localització i accés. Després de la visita continuarem la ruta a la recerca de l’Oasi d’Al-Ula, un lloc ubicat al Wadi Al-Qura que, gràcies als seus recursos hídrics i la seva ubicació estratègica al llarg de la ruta de l’encens, va ajudar a modelar la història d’Aràbia Saudita amb el naixement de dos dels seus antics regnes àrabs. Durant el primer mil·lenni aC, Al-Ula va veure el naixement de l’antiga ciutat de Dedan que es convertiria a la capital de dos regnes successius, Dedan i Lihyan, que van governar el nord-oest de la Península Aràbiga. A finals del primer mil·lenni aC, un nou poder provinent del nord, els nabateus, van instal·lar el seu lloc més avançat al sud i alhora la seva segona ciutat més important també en aquest lloc, Madain Salih. Nit al campament.

Dia 10 | A l’Ula
Després d’esmorzar començarem la nostra jornada visitant l’antic oasi de Dedan, el lloc on va florir un regne des del segle VI fins al segle II aC. Aquí, els reis de Dedan primer i més tard els de Lihyan, van regnar sobre un territori que s’estenia en el seu apogeu des de la ciutat de Iathrib (actual Medina) fins al Llevant. Entre els llocs més interessants a visitar hi ha la necròpolis del S. V a.C. que els lihyanitas van excavar a diferents altures al vessant de la muntanya. Al voltant d’un quilòmetre al sud del lloc principal d’excavació de Dedan hi ha dues tombes excepcionals ubicades a uns 50 metres sobre el wadi on es va centrar l’antic oasi. Aquestes són les úniques tombes que estan decorades amb dos lleons tallats cadascuna, mostrant la importància dels seus amos, ja siguin governadors o persones influents. Després de la visita ens dirigirem cap a Jabal Ikmah, per veure la “biblioteca a l’aire lliure” més gran del país, un lloc a l’època visitat per tots aquells que desitjaven deixar les seves inscripcions i ofrenes al camí a través de la ruta de l’encens i que arribat fins als nostres dies en un gran estat de conservació. A la tarda visitarem una de les formacions geològiques més famoses, Jabal Alfil, també coneguda com a Elephant Rock. Nit al campament.

Dia 11 | Al Ula – Medina
Al matí després d’esmorzar visitarem Madain Salih, també coneguda com Hegra. Abans del seu declivi, aquesta ciutat va arribar a ser la segona més important de l’imperi nabateo ja que va ser aquí on confluïa gran part del comerç procedent d’Àsia que tenia com a destinació principal les grans ciutats europees del moment. Gràcies a l’encens, el gingebre, el pebre, el sucre o el cotó, es van amassar grans fortunes que es van reflectir en grans temples i edificis excavats a la pròpia roca. Igual que a Petra, Jordània, els nabateus van usar els massissos de gres per construir tombes colossals i panteons dedicats a grans homes de l’època i les seves famílies. Així, Hegra es va convertir ràpidament en una gran necròpolis a cel obert amb un total de 131 tombes, la més antiga de les quals data del segle I aC i la més recent de l’any 70 dC. Amb l’expansió de l’imperi romà per l’Orient Mitjà, la influència dels nabateus va començar a diluir-se fins que al segle I aC la ciutat va ser abandonada i relegada a l’ostracisme més absolut. Durant el nostre recorregut per tota aquesta gran àrea, visitarem entre altres llocs les tombes Lihyan, Jabal Alahmar, Al Faqir, Al Sanea, Al Bint o Jabal Ithbil. En acabar la visita ens tornarem a posar en marxa i ens dirigirem a una de les ciutats santes d’Aràbia Saudita, la ciutat de Medina. Durant el camí ens aturarem a Al Bint Dam, on veurem les restes d´una de les preses antigues més grans d´Aràbia Saudita i que segons les llegendes locals va ser construïda per la Reina de Saba. Finalment, a la tarda arribarem a la ciutat de Medina, que al costat de La Meca és una de les dues ciutats sagrades de l’Islam i una destinació clau per a milions de pelegrins que viatgen a l’Aràbia Saudita per al Hajj o la Umrah. Encara que el nom de la ciutat sol escriure’s com a Medina, el seu nom complet és Al Medina Al Munawwarah, que significa “la ciutat il·luminada”. La ciutat, prohibida per als no musulmans, es mou al voltant d’Al-Masjid an Nabawi, conegut també com la Mesquita del Profeta ja que és el lloc on està enterrat Mahoma. Nit a hotel.

Dia 12 | Medina – Jeddah
Després d’esmorzar ens dirigirem cap al sud buscant la ciutat de Jeddah, la ciutat més cosmopolita de tot el país i històrica porta d’entrada per a comerciants i pelegrins arribats per mar. Després d’instal·lar-nos a l’hotel disposarem de la resta de la tarda lliure per recórrer la ciutat al nostre aire. Nit a hotel.

Dia 13 | Jeddah
Després de l’esmorzar tindrem tot un dia per descobrir aquesta interessant ciutat. Entre altres coses, acull les úniques quatre mesquites del país que permeten l’entrada a visitants no musulmans: la mesquita al-taqwa, la mesquita al-rahma al mar vermell, la mesquita del rei fahd, d’estil marroquí, i la mesquita del rei saud. , una estructura de gairebé 10.000 metres quadrats dissenyada per l’arquitecte egipci Abdel Wahed Al-Wakil, considerat l’autoritat viva més destacada en arquitectura islàmica moderna. Una visita obligada a Jeddah és el barri d’Al-Balad, el centre històric declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Les cases d’aquest barri històric van ser construïdes de corall i reforçades amb fusta, amb balcons tallats i acolorides finestres abatibles, una característica de l’estil arquitectònic del barri. Entre els llocs que més destaquen tenim la Casa Al Nassif, la Casa Al Jamjoom, la Casa Al Baeshen, la Mesquita Al Qabal, la Mesquita Al Shafi’i, les Cases Dar Al Banaja i Al ZAHED. Altres llocs també molt interessants per visitar són la Corniche, la Font del Rei Fahd o la Mesquita Al Rahma, anomenada també la mesquita flotant ja que està construïda sobre el mar Roig i ancorada a la riba a través d’una passarel·la. A la nit a l’hora concertada un transfer ens portarà fins a l’aeroport on agafarem el nostre vol de tornada. Nit en vol.

Dia 14 | Vol Jeddah / Ciutat d’origen
Arribada als nostres punts d’origen i fi dels nostres serveis.

PREUS PER PERSONA
En base a grup de 12 a 16 persones 3.640 €
En base a grup de 7 a 10 persones 4.550 €
Suplement Habitació Individual 880 €
Taxes Aèries (Aprox.) 305 €
GRUP MÍNIM 7 PERSONES
La realització d’aquest viatge requereix la participació d’un mínim de 7 persones.
Si no s’arriba a aquest mínim, l’agència té dret a anul·lar el viatge fins a 20 dies abans de l’inici del viatge. En el cas que l’agència anul·li el viatge per no assolir el nombre mínim de viatgers, l’agència reemborsarà tots els imports prèviament abonats en concepte del viatge.
SERVEIS INCLOSOS Vols internacionals.
Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Transport en minibús amb A/C durant la ruta.
Tour 4×4 a Disi Valley.
Allotjament en hotels en base habitacions dobles amb esmorzar inclòs.
Entrades i guies locals per a la visita a Dedan i Hegra a Al-Ula.
Guia de la casa de parla hispana i àrab.
Assegurança d’assistència en viatge i cancel·lació.
SERVEIS NO INCLOSOS
Visat Aràbia Saudita (110 € aprox.).
Alimentació no especificada en el quadre d’itinerari. Begudes.
Propines i extres personals.
Qualsevol altre concepte no indicat com a inclòs.

1. La combinació de serveis de viatge que se li ofereix és un viatge combinat en el sentit del text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat pel Reial Decret Legislatiu 1/2007, del 16 de novembre.

Per tant, vostè gaudirà de tots els drets que s’apliquen en el marc de la UE als viatges combinats. L’empresa VIATGES INDEPENDENTS I TREKKINGS S.L. serà plenament responsable de la correcta execució del viatge combinat en el seu conjunt.

A més, com exigeix la legislació, l’empresa VIATGES INDEPENDENTS I TREKKINGS S.L. està coberta per una garantia per a reemborsar-li els pagaments realitzats i, si el transport està inclòs en el viatge, assegurar la seva repatriació en cas que incorri en insolvència.

Més informació sobre els seus principals drets conforme al text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat per Reial decret Legislatiu 1/2007, del 16 de novembre (que es proporcionarà mitjançant un enllaç).

2. A aquesta oferta de viatge li resulten aplicables les següents Condicions Generals de contracte de viatge combinat.

Opinions del Viatge

Encara no hi ha comentaris.

Deixar un comentari